Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Tot el que necessites saber sobre la tècnica ScrOG.


Aplicar tècniques d'entrenament a les plantes de marihuana permet als cultivadors augmentar la collita, reduir el risc de patògens i millorar la vitalitat dels seus cultius. El ScrOG (les sigles del qual deriven de l'anglès "Screen of Green", que significa malla verda) és una tècnica d'entrenament que dóna lloc a una canopia uniforme i horitzontal. Aquesta estructura botànica ofereix nombrosos avantatges.

Què és la tècnica ScrOG?

Quan les plantes de cànnabis es deixen créixer lliurement, sense podar ni entrenar, són més altes que amples. El mètode ScrOG té com a objectiu portar les branques inferiors cap amunt i les superiors cap avall, estirant-les en un pla uniforme. En col·locar una malla sobre el cultiu, els cultivadors poden entreteixir les branques a través de la malla a mesura que les plantes creixen i maduren. En redirigir les branques i col·locar-les horitzontalment en la malla, els cultivadors aconsegueixen una canopia horitzontal plana.

Cultivant cannabis amb el mètodo SCROG (Screen of Green)
Cultivant cannabis amb el mètodo SCROG (Screen of Green) Segunda Fase
Cultivant cannabis amb el mètode SCROG (Screen of Green) Tercera Fase

Avantatges de cultivar marihuana en un ScrOG

Però per què usar aquest mètode? El ScrOG ofereix molts avantatges, incloent:

 • Exposició a la llum: amb el ScrOG obtens una canopia uniforme, on es maximitza l'exposició a la llum. Quan no s'entrenen, les plantes de cànnabis produeixen una cua principal que s'eleva per sobre de la resta de la planta, cosa que significa que els llums de cultiu han de col·locar-se per sobre d'aquest punt. En canvi, en un cultiu ScrOG, les llums quedaran a una distància adequada de totes les flors.
 • Productivitat: atès que tots els cabdells reben una llum adequada, maximitzen el seu potencial fotosintètic, la qual cosa porta a un augment en la grandària dels cabdells i la producció de resina.
 • Ventilació: amb la malla horitzontal, hi ha una ventilació adequada tant per damunt com per sota de la canopia. Afegir un ventilador augmentarà encara més aquest avantatge, reduint el risc de l'aparició de fongs patògens.
 • Aprofitar al màxim l'espai: molts cultivadors obtenen majors collites amb una sola planta en ScrOG en un espai petit, que amb diverses plantes més petites i sense entrenar. Amb aquest mètode, els cultivadors casolans clandestins poden augmentar al màxim la seva producció. També és possible entrenar diverses plantes i fusionar-les en un sol ScrOG.

Quan aplicar el ScrOG

Comença a entreteixir les branques amb la malla quan entrin en contacte amb ella. Et recomanem col·locar la malla uns 20cm per sobre de la base de les teves plantes, perquè el ritme de creixement determini el moment exacte en el qual aplicar el ScrOG.

Comença l'"entreteixit" quan la punta de cada planta comenci a créixer a través de la malla. Espera al fet que totes les puntes apuntin 5cm per sobre de la malla. Procedeix a entreteixir cada brot individual amb la malla i dirigeix-los a través del següent requadre. Aquest entrellaçat serà la base del mètode ScrOG, així que tingues en compte la direcció en la qual vols que creixi cada branca.

Continua amb el procés durant tota l'etapa vegetativa. Canvia el cicle de llum a 12/12 per a forçar la floració quan la malla estigui gairebé plena.

Continua entreteixint les branques durant les següents 2 o 3 setmanes, mentre les plantes comencen a estirar-se. Aquest augment del creixement et permetrà omplir tota la malla abans que les teves plantes entrin de ple en la fase de floració i deixin de créixer.

Quan no s'ha d'aplicar el ScrOG

Evita entreteixir les branques massa aviat. Pot ser que sigui temptador fer-ho com més aviat millor, però llavors creixerien fora de la malla. Si ho fas massa aviat (a inicis de la fase vegetativa), tindràs més treball. Pot ser que fins i tot et quedis sense espai en la malla.

Com aplicar el ScrOG: consideracions principals

Encara que muntar un ScrOG pugui semblar complicat, aquesta tècnica realment requereix poc treball. Fins i tot si tens poca experiència cultivant marihuana, pots usar aquest mètode i aconseguir bons resultats. Només has de seguir les indicacions mostrades a continuació i obtindràs una bona collita.

Selecciona els ceps adequats

Independentment de si entrenes o no les plantes, sempre hauries de triar els ceps que més s'adaptin a les teves preferències, limitacions espacials i clima local. Algunes varietats de cànnabis són molt més compatibles amb el mètode ScrOG que unes altres. Dóna un cop d'ull a les característiques més idònies per a aquesta tècnica.

 • Satives altes: els ceps de dominància sativa són altes i llarguerudes per naturalesa. Els cultivadors poden entreteixir fàcilment les seves branques per a omplir un ScrOG. També pots usar índiques més baixes i arbustives, però llavors hauràs d'usar més plantes per a omplir al màxim l'espai.
 • Usa varietats que combinin bé entre si: en una mateixa malla ScrOG pots cultlivar diversos ceps diferents, per a tenir una collita variada. Però procura triar varietats que aconsegueixin una altura similar, per a reduir al mínim el teu treball.
HOW TO SCROG: MAJOR CONSIDERATIONS

Usa tests adequats

Per a optimitzar el teu cultiu, hauràs de triar tests de grandària adequada. La grandària del test variarà en funció de la quantitat de plantes que vulguis cultivar en la teva ScrOG. Tingues en compte els següents factors:

 • Diverses plantes: si vols cultivar diverses plantes en un espai petit, has de tenir en compte l'espaiament entre plantes (que explicarem més endavant). Per aquest motiu, cada planta necessitarà un test petit. Amb un test de 11l aprofitaràs al màxim l'espai, alhora que optimitzes el creixement de les plantes.
 • Plantes individuals: si cultives una sola planta en la teva ScrOG, pots usar un test de major grandària. Amb un test de 25l, la teva planta tindrà suficient espai per a desenvolupar un bon sistema d'arrels i una gran canopia.
 • Tests de tela: mentre que el mètode ScrOG millora enormement la ventilació de la canopia, els tests de tela augmenten enormement la ventilació del substrat. Els tests de tela de RQS inclouen una capa del geotèxtil patentat “Aqua Breathe”, proporcionant majors nivells d'oxigen i una millor retenció de la humitat.

Espacia les plantes adequadament

Cultivar diverses plantes en un ScrOG significa que pots collir diverses dels teus ceps favorits. Pots plantar varietats riques en THC i ceps carregats de CBD, i fins i tot combinar plantes en funció del seu perfil de terpens.

Espaiar adequadament les plantes és un dels factors més importants a la cultivar diverses plantes; això ajudarà a minimitzar la formació de floridura, mentre promou la millor collita possible. L'objectiu és incloure tantes plantes com sigui possible per a obtenir els millors resultats, alhora que mantens les plantes prou separades per a augmentar l'exposició a la llum i la ventilació.

En 1m² d'espai de cultiu, podràs ficar quatre plantes de grandària petita/mitjana en tests amb capacitat màxima de 11l.

Malla: altura, grandària i materials

Muntar una malla ScrOG és facilísimo. Si alguna vegada has penjat un quadre o muntat un moble, estàs més que qualificat/a. Aconsegueix els següents recursos i materials, i podràs posar-te a la feina.

 • Grandària de la malla: això depèn de la quantitat de plantes que vulguis cultivar i la seva grandària. La canopia ha de quedar completament uniforme, per la qual cosa una malla massa gran et donarà menys problemes que una malla massa petita. Si tens dubtes sobre la grandària de la malla, és millor passar-te una mica. Si el teu espai és molt limitat, usa una malla tan gran com la teva zona de cultiu.
 • Malla: la corda de cànem és perfecta per a aquesta tasca. Les branques del cànnabis pràcticament s'adhereixen a la textura gruixuda de la corda, i després del cultiu podràs rebutjar fàcilment aquest material biodegradable juntament amb les branques.
 • Marc: fes un marc quadrat (o rectangular) usant quatre peces de fusta, que siguin lleugerament més petites que el teu espai de cultiu. Curta quatre potes (de la mateixa grandària) i caragola-les a la part superior del marc. També pots fer aquest mateix disseny amb canonades de PVC. Caragola unes armelles o hembrillas en la part superior del marc, deixant una distància de 6cm entre cadascuna. Lliga la corda.

Com aplicar el ScrOG: procediment

Després de passar un parell de setmanes en la fase de plántula, les teves plantes entraran en fase vegetativa. Hauràs de fer les següents tasques, per a assegurar que les teves plantes siguin totalment compatibles amb el mètode ScrOG.

 • Poda apical (topping): quan les teves plantes hagin desenvolupat 5 nusos (la zona on les branques s'uneixen a la tija), hauràs de podar-les apicalmente en el nus més alt. Amb unes tisores netes i esmolades, tala la tija principal just damunt d'aquesta intersecció. El topping obliga les plantes a créixer formant diverses tiges principals, en lloc de només un. Això fomenta un creixement lateral, més adequat per al mètode ScrOG.
 • Muntatge: col·loca la malla aproximadament a 20-40cm (segons la mena de planta que estiguis cultivant) per sobre del mitjà de cultiu. Col·loca les llums de manera que tota la malla quedi uniformement exposada a la llum.
 • Entreteixir les branques: a diferència del llúpol o les mongetes trepadoras, les branques de cànnabis no actuen com a plantes enfiladisses. Per tant, hauràs d'entreteixir-les manualment a través de la malla. Intenta omplir cada quadrat amb una sola branca, per a evitar que la malla quedi massa saturada. Fes-ho amb delicadesa, però de manera eficient. Si sents que una branca no vol anar en una certa direcció, no t'arrisquis a trencar-la. Dirigeix les branques en diferents direccions, per a evitar que la malla quedi saturada o que les branques es facin ombra les unes a les altres.
HOW TO SCROG: PROCEDURE

Continua entreteixint les branques durant les etapes inicials de la fase de floració, fins que la malla quedi plena. Fixa les branques en el seu lloc, usant brides de jardineria suaus.-

 • Poda: elimina les branques per sota del punt on has podat apicalmente la planta, per a forçar a la planta a centrar tota la seva energia en la canopia. Aquestes branques requereixen el seu propi subministrament d'aigua i nutrients; en podar-les, aquests recursos estaran disponibles per a la canopia.
 • Manteniment: sovint les plantes de marihuana s'estressen durant el procés de ScrOG. Cada vegada que entreteixeixis les branques, rega les plantes immediatament després. A partir d'aquí, rega-les únicament quan els primers 3-4cm de la terra estiguin completament secs. Mantingues les teves plantes ben fertilitzades usant un abonament òptim per a evitar deficiències nutricionals.

Reforça el ScrOG amb altres tècniques d'entrenament del cànnabis

El mètode ScrOG produeix grans resultats quan s'usa per si sol; però, si vols millorar encara més els resultats, pots combinar-lo amb altres tècniques. Aquestes són algunes de les més eficaces.

LST

L'entrenament de baix estrès (LST) consisteix a doblegar i lligar acuradament les branques de cànnabis per a manipular la forma de la planta. A l'ésser una tècnica que no causa gran estrès a les plantes, aquestes necessiten poc temps per a recuperar-se després d'aquest procés.

El LST pot usar-se de diverses maneres en un ScrOG. En lligar la punta de la planta i col·locar la tija principal de manera paral·lela al sòl, les branques laterals començaran a créixer verticalment, formant una canopia molt més productiva. Una altra opció és usar el LST per a lligar les quatre branques principals obtingudes mitjançant el topping, en forma de creu. Això forçarà a les plantes a créixer lateralment i omplir la malla.

Video id: 569373769

LOLLIPOPPING

El lollipopping és un tipus de defoliació que consisteix a eliminar les fulles i cabdells de la part inferior de les branques. Com a resultat, s'augmenta la ventilació i la planta dirigeix la seva energia a desenvolupar cabdells més grans i productius en la canopia.

Aquesta tècnica és ideal per al mètode ScrOG ja que afavoreix els cabdells que creixen en la malla, alhora que evita la formació de cabdells "popcorn" en la part inferior de les branques. Amb aquesta combinació sortiràs guanyant! El lollipopping ha de fer-se al final de la fase vegetativa usant unes tisores netes i esmolades, i funciona bé juntament amb el LST i el main-lining.

MAIN-LINING

Aquesta tècnica consisteix a podar apicalmente i lligar les plantes de manera successiva, per a crear una canopia plena de cabdells de grandària uniforme. El main-lining combina bé amb el mètode ScrOG, creant una canopia oberta i ben distribuïda que s'insereix en la malla des de baix.

Per a completar el procés:

 1. Poda apicalmente cada planta en el tercer nu, creant dues tiges principals. Elimina totes les branques per sota d'aquest punt, per a dirigir l'energia i les hormones de creixement cap a les tiges restants.
 2. Posiciona les dues tiges de manera que formin un angle recte amb el sòl, usant brides de jardineria suaus.
 3. Deixa que la planta creixi una mica, i després torna a podar apicalmente totes les tiges principals per a duplicar-los.
 4. Lliga les noves tiges principals i elimina la resta de brots nous. Veuràs que es va formant una canopia perfectament simètrica a banda i banda de la teva planta.
 5. Prossegueix, fent un total de 5 podes apicals a cada costat de la planta per a crear un total de 32 tiges principals llestos per a la tècnica ScrOG.
ENHANCE SCROG WITH OTHER CANNABIS TRAINING TECHNIQUES

SUPER CROPPING

El mètode del super cropping t'ajudarà a fer que les branques siguin més flexibles i fàcils d'entreteixir. Aquesta tècnica d'alt estrès consisteix a estrènyer i pessigar acuradament les branques per a doblegar-les, fins al punt en què gairebé es trenquen. Això no sols augmenta la penetració de la llum, sinó que a més fa que les plantes siguin més compatibles amb el ScrOG.

L'objectiu del super cropping és danyar el teixit intern de la planta per a facilitar la manipulació de les tiges, sense provocar una ferida en l'exterior. Òbviament, aquesta tècnica comporta uns certs riscos. Aplica-la durant la fase vegetativa, abans que les plantes entrin en la malla, seguint aquests passos:

 1. Selecciona les branques que vols entrenar. Tria una secció de la part més vella de la planta, on el teixit se senti flexible i emmotllable.
 2. Subjecta la branca entre els teus dits polze i índex i estreny-la suaument. Feix rodar la branca entre els teus dits durant uns 10 segons, sentint com se suavitza l'interior d'aquesta.
 3. Doblega la branca en la direcció que vols que creixi. Si trenques accidentalment l'exterior de la branca, pots embenar-la amb cinta adhesiva.

En definitiva, el super cropping et permet començar a donar forma a la teva planta, preparant-la per a entrar en la malla més endavant.

VARIETATS ADEQUADES PER Al SCROG

GREEN GELATO

La Green Gelato és una d'aquestes varietats molt desitjada entre cultivadors i experts en cànnabis. Els cultivadors gaudeixen de la seva facilitat de manteniment, i de l'emoció d'observar com es formen els gruixuts cabdells mentre avança la fase 12-12. La planta desenvolupa tons porpres i malves, a mesura que les seves inconfusibles fragàncies a Kush, galeta mentolada i postres afruitades aconsegueixen el seu punt culminant. La Green Gelato sens dubte és la forma més deliciosa d'aportar uns nivells al·lucinants de THC, superiors al 25%, al teu cos. En combinació amb un perfil de terpens únic, aquest cep batrà el teu cervell i farà que els teus músculs semblin gelatina.

La lleugera dominància índica de la Green Gelato li aporta una sèrie de característiques adequades per al ScrOG. Una proporció de flor respecte a fulla elevada significa que els cabdells reben més llum, ja que al no haver-hi una producció excessiva de fulles es redueixen les ombres. La producció mínima de fulles també significa que disminueix la necessitat de l'enutjós procés de tallar les fulles inferiors. En cada nus es formen grups compactes de cabdells, en lloc de desenvolupar llargues cues, la qual cosa crea una canopia de cabdells homogenis, uniformement exposats a la llum. Les flors de les zones inferiors, que en una planta sense entrenar serien més petites, tenen l'oportunitat de créixer al màxim.

Green Gelato

Green Gelato
23_genetic background_1 Sunset Sherbet x Thin Mint Girl Scout Cookies
33_Yield indoors_1 500 - 700 gr/m²
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 Setmanes
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 45% Indica 55%
34_yield outdoor_1 800 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Principis d‘ octubre
22_Effect_1 Lluït, Relaxació corporal

Comprar Green Gelato

OG KUSH

Quan la OG Kush es va introduir als EUA, ràpidament es va convertir en un cep cobejat. I no va trigar molt a rebre la mateixa estima per part de l'escena cannàbica mundial. La fragància, l'aspecte, la potència i el sabor d'aquesta planta continuen fascinant als amants del cànnabis en tots els continents. Uns impressionants tocs cítrics predominen sobre uns suaus matisos àcids i dolços, amb un regust agradable que roman un temps després d'acabar un porro. Al seu torn, els extractes són una autèntica sensació de sabor. Produeix eufòria i claredat mental, amb un profund efecte físic, convertint-la en una favorita tant per a finalitats recreatives com terapèutiques.

Donat el seu important estirament internodal, la OG Kush és una candidata adequada per al mètode ScrOG. Podant apicalment diverses vegades, i canviant la dominància apical per una major superfície, s'aconsegueix que els cabdells puguin assolir el seu ple potencial, creant una catifa Kush amb suficient distància entre cabdells per a evitar les ombres i permetre la circulació d'aire. El cànnabis, en general, respon vigorosament a les tècniques d'entrenament, i la OG Kush no és cap excepció, produint flors amb una grandària i densitat homogenis al llarg de tota la canopia. La OG Kush ofereix grans collites tenint en compte que és una planta amb un cultiu poc exigent.

OG Kush

OG Kush
23_genetic background_1 Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
33_Yield indoors_1 425 - 475 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 7 - 9 Setmanes
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 25% Indica 75%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Octubre
22_Effect_1 Calmant, Estimulant

Comprar OG Kush

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37803 valoracions