CÀNNABIS - Comencem

PART 1 / Introducció

Així que voleu cultivar a casa i no sabeu per on començar? Doncs, comenceu a llegir!

Si és la vostra primera vegada, heu encertat el lloc descobrint aquesta guia de cultiu, fins i tot si encara no esteu "familiaritzats" amb moltes de les coses que s'expliquen aquí (sobretot pel que fa a terminologia). Com en qualsevol altra empresa que s'inicia, primer heu de tenir una base teòrica. Busqueu llibres sobre cultiu interior, revistes i vídeos sobre el cànnabis i parleu amb altres productors en els diferents fòrums que trobareu a la xarxa. Aquests fòrums són un lloc perfecte per perfeccionar els vostres coneixements.

Trobareu cultivadors de tots els nivells que volen compartir les seves experiències, des dels més novells fins als productors comercials. Ho fan per plaer, i respondran les vostres preguntes molt ràpidament. Aquest és el gran avantatge d'un fòrum respecte a la lectura d'un llibre, que sovint deixa preguntes sense resposta. Aquestes preguntes les podeu fer directament al fòrum i, així, accelerar el vostre procés d'aprenentatge. Però tot i això, us heu de llegir un llibre bàsic sobre el procés de cultiu en interiors. Us donarà resposta al 80% de les preguntes que tingueu sobre aquest tipus de cultiu de cànnabis. Heu de llegir-lo amb molta atenció, de dalt a baix, tantes vegades com ho necessiteu.

Tot el que no entengueu, ho podeu demanar en un fòrum. També podeu consultar aquesta guia per obtenir més informació. Després de perdre-us uns quants mesos pel fòrum, observant boniques imatges de cabdells, llegint les experiències de cultiu dels altres i obtenint resposta per aquell 20% de preguntes que encara us quedaven, ja tindreu tota la informació teòrica que us cal. Però com ja sabeu, passar de la teoria a la pràctica no és tan fàcil com sembla.

PART 2 / Substrat

El pas següent és aconseguir tot el que necessitem pel cultiu. I, què necessitem per cultivar cànnabis? Primer de tot, no hauria de suposar cap problema aconseguir testos per posar-hi terra. Quan parlo de substrat, vull dir una barreja de terra, i d'això n'hi ha de molts tipus. Els sacs de sorra barata que venen en molts centres de jardineria us poden servir, però també poden causar molts problemes als novells. La terra té pocs nutrients i no està prou airejada.

Un substrat ben airejat és importantíssim per al bon desenvolupament de les arrels de la nostra planta de cànnabis. Amb un substrat ben airejat, la planta creixerà més forta, més resistent i més sana. Podeu aconseguir airejar la terra afegint-hi unes pedres petites, lleugeres i blanques que es diuen perlites. Però, per què us he de complicar la vida si ho podeu fer més fàcil? Gràcies a molts grow shops d'arreu del món, ja podeu comprar un substrat dissenyat especialment per al cultiu de cànnabis. Aquestes barreges d'alta qualitat tenen la quantitat suficient de nutrients per a tot el cicle de cultiu, un cop hàgiu fet el precreixement de dues setmanes.

Terra de conreu per cànnabis

Aquest substrat està prou airejat, ja que sol tenir molta perlita. És una mica més car, però a la llarga, val la pena, ja que el substrat és molt important. Al cap i a la fi, la planta hi clava les arrels, no? Doncs, per què hem d'estalviar? Si voleu estalviar diners, feu-ho en altres aspectes però no en el substrat! Un altre inconvenient d'utilitzar substrat barat és que s'asseca i s'endureix aviat. Si, realment, no teniu gaire pressupost per comprar substrat de bona qualitat, val més que compreu compost preparat.

De totes les barreges de substrat barat que hi ha al mercat, aquest és el de millor qualitat, però també el més car. Sobretot, no compreu el compost que es fa servir per a les flors. Aquests compostos estan fets per cultivar determinades flors i plantes i, normalment, són més àcids perquè aquestes plantes ho volen així. Tanmateix, a les nostres plantes de cànnabis no els agrada. Cal dir però que les plantes de cànnabis creixen gairebé en qualsevol lloc; de fet, és una herba.

Però intenteu cuidar la planta tant com pugueu, i ella us recompensarà amb una gran collita. Així que, si podeu, aneu a la botiga més propera que tingueu i compreu un substrat de bona qualitat; l'avantatge més gran és que gairebé no haureu de fer res, com per exemple, afegir-hi més nutrients perquè ja en porta.

PART 3 / Elecció de les llavors

Ja tenim els testos plens de sorra. I, ara, què hem de fer? Bé, evidentment, cultivar marihuana sense plantes de cànnabis és una mica difícil. La millor manera de fer-ho és a partir d'unes quantes llavors. Es venen en molts països i no tindreu cap problema per encarregar-les. Fins i tot, aquest lloc web té una botiga en línia de llavors! Ara que ja sabeu a on podeu comprar les llavors, ja em podeu fer la següent pregunta: quina varietat he d'escollir? Hi ha moltes i moltes opcions. Cada varietat té les seves qualitats i les seves dificultats de cultiu. No us trenqueu les banyes en l'elecció perquè la bona notícia és que gairebé mai hi ha una mala opció.

Però, si voleu les coses una mica més fàcils, decanteu-vos per una varietat Indica. Per què una Indica? Hi ha dos tipus principals de plantes de cànnabis: Indica i Sativa. La Indica no creix massa i té un període de floració curt, amb tiges gruixudes i fortes i fulles grans. La Sativa és tot el contrari: plantes grans amb fulles estretes i, sobretot, durant el període de floració, molt més gran que la Indica. També trobareu híbrides de les dues varietats, que poden ser principalment Índica amb una mica de Sativa, o gairebé Sativa amb una mica d'Índica. Totes dues són bones però, un novell tindrà més possibilitats d'èxit amb una Indica. Les Satives són imprevisibles i durant la floració poden triplicar la seva mida. En canvi, les varietats Indica, com a màxim, duplicaran la seva mida durant la floració (aspecte important si l'espai és limitat).

 

 • Indica leaf INDICA / característiques
 • Couch-lock
 • Chilling
 • Appetite
 • Body High
 • Deep relaxation
 • Sleep Aid
 • Pain + Nausea Relief
 • Stress + Anxiety Relief
 • Algunes de les nostres més famoses varietats Indica
  ICE, Northern Light, Blue Mystic, O.G. Kush
 

Per tant, les Indiques són més fàcils de manipular, tenen sorpreses amagades i són més resistents a l'estrès (igual que el cultivador). En definitiva, recomano les Indiques per a un cultivador amb poques plantes a l'armari. De totes maneres, no vull fer la impressió que les Satives són difícils de cultivar, però si voleu tenir més oportunitats d'èxit la primera vegada que cultiveu, és millor que us decanteu per una Índica. Observareu que hi ha molt per escollir. Això ja depèn de la vostra opinió personal; en última instància sou vosaltres qui heu d'escollir. Bé, finalment, després de molts ets i uts, ja heu fet la vostra elecció? Bona decisió!

PART 4 / Llum

Les nostres plantes no poden créixer sense llum; per tant, necessitem una làmpada de creixement-floració (una làmpada que es pugui fer servir en les dues etapes de cultiu). La làmpada determinarà finalment la vostra collita: com més llum, més pes. Per tant, com més llum, més herba i una collita més gran. Fins i tot, podeu cultivar cànnabis amb una bombeta d'ús comú, però és millor que utilitzeu allò que rep el nom comercial de "bombetes TL", o fluorescents. Per aconseguir una collita raonable de molt bona qualitat, us cal una bombeta de sodi de 400 a 600 watts. Aquestes són de potència mitjana, ja que n'hi ha de 1.000 i de 2.000 watts, però també de 150 i de 250 watts.

La làmpada de 400w-600w és perfecte per a nosaltres, ja que utilitza relativament poca energia per la quantitat de cànnabis que produeix. De fet, és completament diferent de si només encenem una bombeta normal. Hi ha molts tipus de llum diferents, però oblideu-vos de totes les que no siguin de sodi. Per començar, busqueu el disseny més barat i més senzill. Les varietats refrigerades per aigua o per aire és millor que les deixeu per a futures collites. Una làmpada de 400 w pot produir 200 grams de cabdells i una de 600 w pot arribar a produir 300 grams, la collita màxima que sol obtenir un cultivador novell.

El cultiu de marihuana en interiors

Si n'aconseguiu més, aleshores, sereu afortunats. Si ho feu bé, normalment, al cap d'unes quantes collites, podreu arribar a aconseguir 300 grams amb una llum de 400 w i 400 grams amb una llum de 600 w. Ambdues bombetes il·luminen perfectament bé un metre quadrat i ofereixen una quantitat de calor raonable. Cal que ho tingueu en compte. I arribem a la nostra compra següent: un extractor amb un filtre de carbó actiu. Les plantes de cànnabis necessiten diòxid de carboni (CO2) per a créixer, i l'obtenen de l'aire que les envolta. Si l'habitació on creixen no té prou aire fresc, tard o d'hora, gastaran el que tenen.

Si això passa, el creixement es retardarà i es posaran malaltes. Per evitar que això passi, hem d'assegurar-nos que l'aire fresc entri a l'habitació a través d'un extractor d'aire. Aquest aparell xuclarà el CO2 utilitzat, l'expulsarà a fora i deixarà que el CO2 fresc entri automàticament a l'habitació. En altres paraules, no necessiteu una bomba que retorni l'aire fresc a la sala. Si voleu, podeu posar-la, però no és necessària.

Armari de conreu interior

L'avantatge afegit de tenir un extractor d'aire és que també permet eliminar la típica olor que desprenen les plantes de cànnabis durant la floració i, per evitar cridar l'atenció, farem servir un filtre de carbó activat. Tots els extractors tenen un filtre de carbó que s'hi adapta perfectament. Un filtre de carbó és un tub gran ple de carbó. Aquest carbó activat té la qualitat d'absorbir i neutralitzar els agents químics que provoquen les males olors. És obvi, però, que un filtre de carbó no dura una eternitat. Un cop saturat, deixa de filtrar les males olors. Normalment, serveix per a unes cinc collites; és a dir, cal substituir-lo al cap d'un any aproximadament.

Un bon extractor, amb filtres de carbó decents, és una cosa que no us pot faltar si voleu cultivar cànnabis. Si tot just comenceu ara, serà una de les grans inversions que haureu de fer, però si intenteu fer-ho sense, veureu que els problemes se us tiren a sobre. Si sobreviviu a les olors de la vostra plantació, vol dir que la collita serà pobre degut als baixos nivells de CO2 de l'aire. Per garantir que l'aire fresc s'escampi per tota la zona de cultiu, també necessitarem un o dos ventiladors més per proporcionar una bona circulació de l'aire.

Al mantenir sempre l'aire en circulació constant, el ventilador garanteix que la temperatura i la humitat de l'aire, així com el CO2, es reparteixin de manera uniforme per tota la zona. Sense un ventilador, és possible que una part de l'habitació estigui a 25 graus i l'altra a 20 graus. Gràcies al ventilador, la calor de les làmpades es reparteix per tota la zona creant una temperatura uniforme. Un altre benefici del ventilador és que les plantes desenvoluparan unes tiges més gruixudes i més fortes, la qual cosa repercutirà en una millor collita.

PART 5 / Nutrició

És un fet que les nostres plantes no creixen per si mateixes, la qual cosa significa que les hem d'alimentar. A mi m'agraden els nutrients orgànics líquids. Com ja he dit abans, un bon substrat té prou nutrients per a tot el procés de cultiu. Només en les últimes setmanes és interessant donar-los una alimentació addicional, i ho farem amb aliment líquid. Per al cultiu interior, només necessitem aliment per a la floració. Fins i tot el substrat més barat té prou nutrients per a completar l'etapa de creixement, sempre que no allarguem massa l'etapa prèvia. Tots els aliments per a plantes són diferents, però tots es basen en el nitrogen, el fòsfor i el potassi.

Les millors llavors de marihuana

El nitrogen i el potassi són els més necessaris durant el creixement, i la barreja de fòsfor i de potassi és la més útil durant la floració. Per tant, un bon aliment per a la floració conté molt fòsfor i potassi i poca quantitat de nitrogen. De nou, escolliu els aliments especials per a cànnabis, ja que tots els aliments per a plantes són diferents i, al principi, és millor utilitzar només un suplement alimentari únic. Si, ja de bon principi, comenceu amb aliments per a cànnabis, les plantes estaran més ben alimentades i les collites seran més bones; en canvi, si comenceu amb aliments per a plantes domèstiques, més endavant haureu de canviar. Bé, ja hem parlat dels aspectes més importants: un bon substrat, la llum, les llavors, la ventilació i la circulació de l'aire.

Això és tot el que necessitem, o del que ens hem de preocupar, per cultivar cànnabis. No és gaire ni és gaire difícil. L'únic inconvenient és que la inversió inicial per a l'equip és d'uns 500 €. No és car, però tampoc és barat. La làmpada, en particular, i l'extractor són la despesa principal. Encara esteu decidits a cultivar les vostres plantes? Doncs, som-hi!

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.