Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

Començar en el cultiu de cànnabis: guia per a principiants

Començar en el cultiu de cànnabis: guia per a principiants

Així que vols conrear a casa però no saps per on començar. No et preocupis! La nostra guia per a conrear cànnabis t'informarà sobre tots els elements fonamentals. Aprèn a conrear com un professional!

DESCOBREIX ON TROBAR GUIES I RECURSOS DE CULTIU

Si et mors de ganes de conrear la teva pròpia marihuana, ja has fet el primer pas important llegint aquesta guia de cultiu. Encara que hi hagi termes tècnics que encara no entens, el fet de familiaritzar-te amb el procés general de conrear marihuana a casa t'ajudarà a l'hora de planejar i posar en marxa el teu cultiu.

Com tota proesa, aquesta és una forma d'art que requereix pràctica. A més d'aquesta guia, el blog de cànnabis de Royal Queen Seeds està replet d'informació útil, amb consells i trucs que aborden tot tipus de preguntes i preocupacions relacionades amb el cultiu. També pots consultar els articles que et vam mostrar a continuació per a descobrir alguns altres recursos que pots llegir i veure i que t'ajudaran en el teu recorregut:

• 7 canals de YouTube que tot fumeta ha de veure
• 10 aplicacions que cap fumeta ha de perdre's
• Els 10 millors llibres sobre cànnabis

Si vols interactuar i aprendre amb altres conreadors, no deixis de visitar els fòrums de cultiu més coneguts per a llegir experiències personals. Aquí pots parlar tant amb principiants com amb experts en cultiu, donant i rebent consells per a ajudar-vos mútuament a continuar aprenent. Per descomptat, és important no prendre's aquestes experiències al peu de la lletra, ja que la informació no sempre es pot verificar.

Però al cap i a l'últim, a l'hora de posar en pràctica la teoria sempre es presenten obstacles inesperats. Avança't a ells familiaritzant-te amb els següents factors crucials!

TRIA LES LLAVORS DE CÀNNABIS CORRECTES

Òbviament, les plantes de cànnabis no creixen del no-res, la qual cosa significa que primer necessitem aconseguir les llavors. Afortunadament, pots triar bones llavors de marihuana del catàleg de RQS, la qualitat del qual està provada i a més ofereixen algunes de les millors taxes de germinació del mercat.

Ara la part més difícil: triar les varietats. La clau és no deixar que l'àmplia gamma de genètiques que hi ha disponibles et saturi o et confongui. Per a resumir les diferents opcions, repassarem les diferències bàsiques entre índica i sativa.

ÍNDICA

Les plantes índica són baixetes i robustes i presenten tiges amples i fulles àmplies. El seu termini de floració és relativament breu i són conegudes per produir cabdells més grans i densos. Les índica són el que alguns fumetas diuen ceps "nocturns" perquè solen exercir un efecte relaxant.

Entre altres efectes que solen associar-se a les índica tenim:

- Palanquegi
- Sedació
- Atacs de fam
- Colocón corporal
- Relaxació profunda

Algunes dels nostres ceps índica més famosos són: ICENorthern LightBlue MysticO.G. Kush.

 

 • Indica leaf INDICA / caratteristiche
 • Couch-lock
 • Chilling
 • Appetite
 • Body High
 • Deep relaxation
 • Sleep Aid
 • Pain + Nausea Relief
 • Stress + Anxiety Relief
 • Sativa leaf SATIVA
 • Energy
 • Stimulating
 • Head High
 • Uplifting
 • Creativity
 • Fight Depression

SATIVA

A diferència de les índica, les sativa tendeixen a aconseguir alçades bastant altes, tenen fulles més estretes i tiges més llargues, i triguen molt més a florir que les índica. A més, els seus efectes tendeixen a ser més energètics que sedants.

Entre altres efectes que solen associar-se a les sativa tenim:

- Estimulació cerebral
- Energia física
- Creativitat
- Eufòria

Algunes de les nostres varietats sativa més famoses són: Power FlowerAmnesia HazeHaze BerryRoyal Moby.

Avui dia, molt poques varietats de cànnabis són purament índica o sativa. La majoria de les varietats que trobaràs són híbrids, una mescla de genètica sativa i índica. Els híbrids poden ser de dominancia índica o sativa, o poden dividir-se al 50%. Per això, la morfologia i els efectes dels híbrids variaran molt depenent de factors genètics i ambientals. Dit això, pots basar-te en els trets comuns de les índica i les sativa per a guiar-te en la direcció correcta.

És veritat que no existeix una opció "millor" a l'hora de triar un cep, però els principiants solen triar exemplars índica o de dominancia índica perquè són més fàcils de manejar i triguen menys temps a estar llestes.

AUTOFLORECIENTES

Amb les autoflorecientes t'estalvies algunes de les principals complicacions del cultiu de marihuana. Aquests ceps estan disponibles en forma d'híbrids tant índica com sativa, però també contenen un tercer tipus de cànnabis conegut com ruderalis. Aquests gens permeten que les autoflorecientes floreixin segons l'edat de la planta en lloc del cicle de llum, a diferència de les varietats fotoperiódicas tradicionals. Les autoflorecientes també solen desenvolupar una grandària més petita que les varietats fotoperiódicas, la qual cosa pot ser un avantatge si tens limitacions d'espai. Si vols més informació sobre el cultiu de autoflorecientes, pots consultar la nostra guia Com conrear cànnabis autofloreciente. En aquesta guia, parlarem sobre el cànnabis tradicional (fotoperiódico feminitzat).

MITJÀ DE CULTIU

Quan tinguis les llavors, hauràs de buscar recipients adequats per a posar la terra. En general, és millor començar amb uns tests de 7-11 litres. Assegura't que tinguin forats en el fons per a permetre que l'aigua es dreni. Al cànnabis no li agrada la humitat estancada.

Quin tipus de substrat has de buscar? En principi, es poden utilitzar la majoria de tipus de mescla universal per a tests, encara que les mescles barates no sempre són ideals per al cànnabis. Alguns substrats poden contenir molt pocs nutrients i/o poden no estar prou airejats. El substrat ben airejat és important perquè les arrels es desenvolupin correctament. Si tens una terra bona per a tests, pots millorar-la encara més afegint perlita, un vidre volcànic amorf en forma de petites pedres de color blanc clarito. La perlita ajuda al fet que la terra estigui més airejada i a millorar el drenatge.

Avui dia, també pots trobar mescles de terra fetes especialment per a conrear cànnabis, que haurien de ser ideals per a això. Aquestes mescles contenen els nutrients adequats per a la fase de creixement (vegetatiu) de les plantes, per la qual cosa no hauries de necessitar afegir cap fertilitzant en les primeres setmanes. La majoria dels substrats de qualitat també tindran perlita en la mescla.

El que no has de fer en cap concepte és agafar terra del jardí i utilitzar-la com a terra per a tests. No sols no conté els nutrients adequats, sinó que a més estarà contaminada d'insectes, fongs i altres impureses que no són bones per a la teva habitació de cultiu.

MITJÀ DE CULTIU

IL·LUMINACIÓ

El cànnabis necessita llum per a créixer, i necessita encara més llum per a florir. El sistema d'il·luminació marcarà una gran diferència en com serà la collita.

TIPUS D'IL·LUMINACIÓ

En els growshop i en internet, trobaràs tot tipus de llums de cultiu, algunes per a la fase vegetativa, unes altres per a la floració i unes altres per a ambdues. Perquè la cosa sigui el més senzilla possible, opta per una llum que sigui adequada per a totes les etapes de creixement. En els últims anys, els llums de cultiu LED s'han tornat bastant assequibles. Poden ser una alternativa per a estalviar energia en comparació amb altres tipus d'il·luminació, com els llums de cultiu HID. Assegura't de posar una llum de "espectre complet", o una amb un interruptor que et permeti canviar l'espectre fàcilment de vegetatiu a floració. Si només necessites una mica de llum, com per a les plántulas o les plantes joves, també pots usar bombetes fluorescents.

POTÈNCIA

La potència de la llum de cultiu és un factor important que has de tenir en compte en el quart de cultiu. Per a aconseguir unes collites raonables, de bona qualitat, has de posar un llum de sodi d'almenys 400-600W o un llum LED equivalent. Per descomptat, també hi ha llums més potents com les de 1000 i 2000W, o menys potents amb 150-250W, però una llum de cultiu de 400-600W proporciona un bon punt mitjà, ja que et donarà collites bastant decents sense consumir massa electricitat.

Un llum de sodi de 400W pot donar lloc a uns 200 grams de cabdells per m², mentre que una llum de 600W pot aconseguir els 300 grams. Òbviament, són només estimacions. Si et surt més, ets una persona amb sort. La gent amb experiència en cultiu pot aconseguir fins a 300g/m² amb una llum de 400W, i 400g/m² amb una llum de 600W baix condicions ideals.

Quan compris una llum de cultiu, assegura't de llegir les observacions del fabricant. I tingues en compte que els fabricants de les llums LED més barates poden exagerar moltíssim la informació dels seus productes. Si no tens clar quina llum posar, sempre tens l'opció de demanar assessorament en els fòrums de cultiu.

PROGRAMACIÓ D'IL·LUMINACIÓ

Tret que conreïs autoflorecientes (que les pots deixar amb menys de 18-24 hores de llum des de la llavor fins a la collita), hauràs de tenir a les plantes sota un cicle de llum determinat per a cada fase.

Etapa vegetativa: 18-6

En principi, l'etapa vegetativa de les plantes pot durar tot el temps que vulguis. No obstant això, els conreadors normalment deixen les plantes en vegetatiu durant almenys 3-4 setmanes, o fins que la planta hagi aconseguit la grandària desitjada. Un programa d'il·luminació normal per a aquesta etapa és de 18 hores de llum i 6 hores de foscor.

Etapa de floració: 12-12

Per a la floració, cal canviar les llums a un cicle de llum uniforme de 12-12. Assegura't que el "cicle de foscor" no s'interrompi ja que podria evitar que les plantes floreixin.

Si connectes la llum a un temporitzador, és molt fàcil mantenir aquests horaris.

FLUX D'AIRE I VENTILACIÓ

Si conrees en interior, has de garantir un flux d'aire adequat perquè les plantes es mantinguin sanes.

FLUX D'AIRE I VENTILACIÓ

EXTRACTORS

Encara que pot ser que no sembli tan vital com, per exemple, les llums de cultiu, un extractor i un ventilador (amb filtre de carbó activat) poden marcar una gran diferència en el teu cultiu. Les plantes de cànnabis necessiten diòxid de carboni (CO₂) per a desenvolupar-se, i ho absorbeixen de l'aire que tenen al seu voltant.

Si conrees en interior i no tens un extractor i un ventilador adequats, tard o d'hora les plantes utilitzaran tot el CO₂ disponible. Quan succeeix això, el creixement s'alenteix i les plantes fins i tot poden posar-se malaltes. Un extractor aspira l'aire sense CO₂ i el substitueix automàticament per aire fresc carregat de CO₂.

Un avantatge extra d'utilitzar un extractor d'aire amb un filtre de carbó activat és que també neutralitzarà l'olor de la marihuana durant la floració. Això pot ajudar-te al fet que mantinguis la discreció durant el cultiu. Els filtres de carbó simplement contenen un tub de carbó activat que es connecta al sistema de fuita. Tingues en compte que els filtres de carbó no duren per sempre. La majoria de les vegades, hauràs de reemplaçar el filtre després d'unes 5 collites.

CIRCULACIÓ D'AIRE

Per a garantir que l'aire fresc aspirat en l'espai de cultiu es distribueixi uniformement, també necessitaràs un o diversos ventiladors. En mantenir l'aire en circulació, el ventilador garanteix que el CO₂, així com la calor i la humitat, es distribueixin de manera uniforme per tot l'espai. Això també pot contribuir al fet que la calor de les llums de cultiu es dispersi i a reduir el risc de floridura.

També pots posar alguns ventiladors perquè bufin una brisa lleugera cap a les plantes, que farà que les tiges creixin més fortes i gruixos i que suportin millor el pes de la collita.

FERTILITZACIÓ

Les plantes de cànnabis no poden viure només de llum i amor; hem de proporcionar-los nutrients perquè puguin créixer.

El cànnabis té una necessitat de nutrients diferent en cada etapa. Durant el creixement, les plantes necessiten nivells elevats de nitrogen i potassi i una quantitat mitjana de fòsfor. Per a la floració, el nivell de nitrogen es redueix, s'afegeix fòsfor i els nivells de potassi es mantenen pràcticament iguals. Per això, els fertilitzants per a cànnabis normalment vénen amb (almenys) dos pots, un per a vegetatiu i un altre per a floració.

Una vegada més, no necessites complicar les coses més del necessari. Si conrees en interior, i deixes les plantes en vegetatiu durant quatre setmanes, amb una terra que contingui els nutrients que necessita el cànnabis, no hauràs d'afegir cap fertilitzant durant la fase vegetativa. Simplement pots fer-ho durant la floració, quan canvien les necessitats de la planta.

NITROGEN, FÒSFOR I POTASSI (NPK)

Els fertilitzants i les solucions nutritives es basen en tres macronutrients: nitrogen, fòsfor i potassi. També contenen micronutrientes com el ferro i el calci. La relació de quant nitrogen, fòsfor i potassi conté una solució nutritiva sol indicar-se en forma de tres números, com 3-1-6 o 0-4-5. Això indica els nivells de N-P-K (nitrogen, fòsfor i potassi). Com hem esmentat abans, el nitrogen i el potassi són crucials per al creixement vegetatiu, mentre que durant la floració és necessari augmentar la quantitat de fòsfor.

Tingues en compte que les plántulas i les plantes joves tindran necessitats de nutrients diferents a les de les plantes grans i vigoroses. Les plántulas, per exemple, necessiten molt pocs (o cap) nutrients. L'excés de fertilització en les plantes de cànnabis és un dels errors més freqüents entre principiants. I el que és pitjor és que els símptomes d'una planta malalta i amb excés de fertilització poden semblar-se als d'una planta que no rep suficients nutrients, com que les fulles es tornin grogues. Si tens problemes amb les plantes, normalment és millor fer-los una “rentada d'arrels” (veure més a baix) i començar de nou amb els nivells de nutrients recomanats.

NITROGEN, FÒSFOR I POTASSI (NPK)

pH

El nivell de pH de la solució fertilitzant és primordial per a una absorció de nutrients adequada. Els nutrients modifiquen l'aigua i el pH del sòl en certa manera (alguns més que uns altres). Quan conrees en sòl, el nivell de pH ha d'estar entre 6 i 7. Si el pH no està equilibrat, pot fer que la planta no pugui absorbir els nutrients fins i tot si estan presents, la qual cosa dóna lloc a l'anomenat bloqueig de nutrients. Això pot culminar en què les plantes es posin malaltes o s'estancin, per la qual cosa cal vigilar sempre molt de prop el nivell de pH del cultiu i ajustar la solució fertilitzant amb productes correctors que "pugin" o "baixin" el pH.

REG

Regar de manera incorrecta és un altre error comú entre principiants. Moltes vegades, tendim a regar les plantes en excés, la qual cosa comporta tot tipus de problemes, des de l'aparició de fongs fins a la infestació de plagues.

Però regar correctament és bastant senzill: sempre és millor regar amb menys freqüència que massa sovint. Deixa que la terra dels tests s'assequi entre un reg i un altre. Com saps quan passa això? Hi ha un parell de mètodes. Una forma és ficar un dit en la terra almenys a 3cm de profunditat. Si està sec, probablement necessites regar. Millor encara, a través del pes dels tests de cultiu podràs diferenciar si la terra està saturada i si està seca. Si notes el recipient bastant lleuger, sabràs que és hora de tornar a regar. Repetim, les plantes suporten millor la falta de reg que l'excés de reg.

CARLA

RENTADA D'ARRELS

La rentada d'arrels consisteix a administrar aigua normal, amb pH equilibrat, a les plantes de cànnabis. Hi ha dos motius principals que ens porten a realitzar una rentada d'arrels:

Rentada d'arrels perquè les plantes estan malaltes

Quan li dónes al cànnabis nutrients minerals, les sals s'acumulen en la terra amb el temps. Això pot descompensar el pH i fer que la terra es torni massa àcida. Com a resultat, les plantes es posen malaltes al no poder absorbir els nutrients. Per a eliminar les sals, xopa la terra d'aigua normal amb pH equilibrat, amb aproximadament el doble de la capacitat del test. Quan ho hagis fet, espera fins que la terra s'assequi una altra vegada i dóna-li a la planta els nutrients recomanats. Encreua els dits, la planta es recuperarà!

Rentada d'arrels abans de la collita

Hi ha qui prefereix fer la rentada d'arrels a les plantes abans de la collita. En fer-ho, eliminem de la terra les sals minerals restants, la qual cosa fa que les plantes extreguin els nutrients que han emmagatzemat en les seves fulles. Aquí, la idea és que això millora el sabor de la marihuana. Si vols fer una rentada d'arrels abans de la collita, deixa de donar-li fertilitzant a les plantes i dóna-li només aigua amb pH equilibrat durant les últimes 1-2 setmanes.

CONCLUSIÓ

Si acabes de començar amb el cultiu de cànnabis, tot això et pot semblar massa. Però no et preocupis, quan li enxampis el truc, tot encaixarà! No oblidis que fins i tot qui conrea cànnabis a nivell professional va començar com a principiant. Els errors sempre ocorren, i no has de deixar que uns petits contratemps et desanimin. De fet, cada error és una oportunitat per a aprendre més. Que no tinguis dubte que en molt poc temps estaràs conreant cànnabis com un professional!

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37825 valoracions