Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Steven Voser Reviewed by: Mr José

La collita del cànnabis és sens dubte un dels moments favorits de qualsevol conreador. Però atès que el moment triat per a collir els cabdells influeix enormement en la seva potència i efectes, és fonamental saber quan fer-ho exactament.


Com saber si la marihuana està llesta per a collir

Els bancs de llavors solen oferir una estimació aproximada de la data de collita de les seves varietats, la qual cosa et dona una idea aproximada de quan tallar les teves plantes. La genètica de cada varietat també pot donar-te una estimació del temps que triguen les teves plantes a aconseguir la maduresa.

Les varietats satives solen tenir una fase de floració més llarga que les índiques, possiblement perquè són originàries de regions càlides amb estius llargs. Per exemple, nostra Shining Silver Haze té una floració d'unes 11 setmanes (que es considera tala per a una Haze), mentre que nostra Special Kush 1 només triga 7-8 setmanes a florir.

Però la millor manera de saber si les teves plantes estan llestes per a collir és mirant-les de prop. Les plantes de cànnabis madures mostren una sèrie de senyals reveladors, que inclouen:

1. Fulles groguenques

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Quan les fulles s'esgrogueeixen durant la fase vegetativa, sol indicar una deficiència de nutrients o un problema de plagues o patògens. Però, durant la fase de floració, és totalment normal que les fulles de marihuana comencin a esgrogueir-se. Això sol començar amb les fulles de ventall i a poc a poc s'estén a les fulles més petites que hi ha prop dels cabdells, a mesura que les plantes consumeixen els nutrients emmagatzemats en les fulles velles i centren la seva energia a desenvolupar els cabdells.

En una planta de cànnabis sana en procés de maduració, les primeres fulles a esgrogueir-se són les fulles més velles de la part inferior de la planta. A mesura que la planta continua madurant, les fulles velles de la part central i superior començaran a tornar-se grogues. Si deixéssim créixer la planta sense collir-la, amb el temps també podrien esgrogueir-se les fulles de sucre i els cabdells, a mesura que s'acosta el final del cicle de vida de la planta; òbviament voldràs evitar això, per la qual cosa has de collir mentre els cabdells encara estiguin verds.

Un apunt: segons la varietat que estiguis conreant, les plantes podrien desenvolupar tonalitats roses, porpres i fins i tot negres a mesura que maduren. Això ve determinat en gran manera per la genètica de la varietat i les condicions ambientals (les temperatures més fresques durant la floració poden afavorir que els cabdells adquireixin tons morats).

2. Pistils ataronjats

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Recordes els pels blancs que van començar a brollar de les flors quan les plantes van iniciar la floració? Aquests pels són els pistils, i en realitat són els òrgans sexuals de les plantes de cànnabis femella, dissenyats per a atrapar el pol·len de les plantes mascle. A mesura que els cabdells maduren, els pistils canvien de color, passant de blanc clar a taronja/ambre. La majoria de conreadors cullen els seus cabdells quan aproximadament el 90% dels pistils d'una planta s'han tornat taronges, ja que es considera que en aquest moment contenen nivells màxims de THC.

3. Calzes inflats

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Els calzes són les petites protuberàncies que alberguen els pistils d'una planta de cànnabis femella. Són la part més resinosa d'una planta de marihuana i, a més de conformar l'estructura dels cabdells, poden ser un bon indicador de la seva maduresa. En general, els calzes del cànnabis es tornen més grossos a mesura que maduren els cabdells i romanen sense fecundar durant llargs períodes.

Quan les teves plantes comencin a florir, notaràs que els seus calzes van “engreixant” amb el temps. Quan estiguin ben grossos i d'ells sobresurtin uns pistils de color taronja intens, és el moment de treure el microscopi i inspeccionar els tricomas per a saber si és hora de collir.

4. Tricomas transparents/blancs/ambre

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

La millor manera de saber si els teus cabdells estan llestos per a collir és observant els tricomas amb un microscopi o una lupa. Els tricomas són les glàndules de resina que formen la capa enganxosa i d'aspecte gebrat de les flors de marihuana. Si els mires amb un microscopi, semblen petits bolets de cristall. A mesura que els cabdells aconsegueixen la maduresa, els tricomas passen de ser transparents a adquirir un color blanc-lletós i, finalment, un color ambre.

La majoria de conreadors cullen el cànnabis quan aproximadament el 70% dels tricomas està de color blanc-lletós (el que indica un contingut màxim de THC), mentre que un 15% continua transparent i el 15% restant és de color ambre.

Es creu que els cabdells collits en aquest moment provoquen un colocón més potent, mentre que si es cullen més tard són més rics en CBN (cannabinol), per la qual cosa produeixen un colocón més relaxant i corporal. En canvi, si es cullen massa aviat, quan la majoria de *tricomas encara són transparents, els cabdells seran menys potents i amb efectes més lúcids a nivell mental.

Ttichomes Colours

Com collir les plantes de marihuana

Una vegada hagis confirmat que les teves plantes estan madures, és hora de collir-les! Encara que la majoria de conreadors tenen la seva pròpia manera de collir, que pot variar lleugerament, hi ha uns principis bàsics per a collir la marihuana:

  1. Tallar les plantes.
  2. Llevar les fulles de ventall, així com les fulles de sucre dels cabdells (*manicurado en verd). Si prefereixes fer el manicurado en sec, pots saltar-te aquest pas.
  3. Penjar les plantes senceres, o les branques per separat, perquè s'assequin en una habitació fosca i seca.
  4. Llevar les fulles de ventall i de sucre (pots saltar-te aquest pas si has *manicurado en verd les plantes). Si vols saber més sobre les diferències i avantatges del *manicurado en verd enfront del *manicurado en sec, fes clic aquí.
  5. Curar els cabdells en pots de vidre per a realçar el seu sabor i la seva potència.
Vídeo aneu: 540076385

El millor moment per a collir les plantes de marihuana

Saber com afecta el moment de collir a la potència i efectes dels teus cabdells t'ajudarà a saber exactament quan tallar les teves plantes perquè tinguin els efectes que desitges. Recorda que, en general, com més tard cullis els cabdells, més relaxants seran els seus efectes. Per a més informació sobre si és millor collir la marihuana aviat o més tard, fes clic aquí.

Es poden collir els cabdells amb míldiu *polvoroso?

El míldiu polvoros és un fong que pot afectar el cànnabis i altres plantes. Com el seu nom suggereix, forma una pols blanca semblant a farina sobre les fulles i cabdells del cànnabis. Encara que aquest problema pot tractar-se si es detecta a temps durant la fase vegetativa, els cabdells afectats per míldiu polvoros han de rebutjar-se, ja que contenen espores de fongs que poden ser molt perjudicials per als humans si es consumeixen.

Si detectes míldiu polvoros durant la fase vegetativa, has d'actuar ràpidament i tractar les plantes amb una combinació de sabó insecticida i oli de neem, o amb el fungicida Propolix. Consulta la nostra guia per a prevenir i tractar les infeccions per floridura del cànnabis, on trobaràs informació detallada sobre com combatre el míldiu polvoros i altres floridures. Recorda que la majoria de floridures que afecten la marihuana són molt eficients a l'hora de dispersar les seves espores, per la qual cosa hauràs de seguir les instruccions del nostre article al peu de la lletra per a minimitzar els seus danys.

Però si detectes míldiu polvoros en una planta de marihuana que ja està en floració, l'única cosa que pots fer és eliminar les plantes infectades per a evitar que el fong es propagui. Encara que alguns conreadors intentin salvar els cabdells que aparentment no estan afectats per aquest fong, no el recomanem ja que fins i tot els cabdells no afectats poden contenir espores fúngiques.

When is My Cannabis Plant Ready for Harvest

Quan collir les llavors de marihuana

Encara que el cultiu de marihuana sense llavors ha revolucionat el cultiu de cànnabis per a ús recreatiu i medicinal, no totes les plantes de marihuana es conreen pels seus cabdells. Els criadors, els bancs de llavors i els productors de llavors de cànem necessiten que les seves plantes femella siguin pol·linitzades per a aconseguir les llavors. I de la mateixa manera que amb els cabdells no pol·linitzats, les plantes de cànnabis que es conreen per les seves llavors han de collir-se en el moment adequat per a garantir la màxima qualitat.

Recorda que les flors de cànnabis pol·linitzades triguen més a madurar que les no pol·linitzades. A més, en collir les llavors de cànnabis hi ha més possibilitats d'error, ja que fer-ho massa aviat pot afectar la seva taxa de germinació. En general, la millor manera de comprovar si una planta de cànnabis femella pol·linitzada està llesta per a collir és inspeccionar una de les seves llavors. Les llavors madures han adquirit una grandària més gran i tenen un to marró més fosc amb taques atigradas de color negre. En canvi, les llavors immadures són més petites i tenen un to verd pàl·lid o beix, sense ratlles.

Com collir el pol·len del cànnabis

Encara que la majoria de conreadors casolans es desfan de les plantes mascle o hermafrodites, els criadors de marihuana les valoren pel seu pol·len, que pot aportar la genètica per a crear híbrids potents i resistents. Per a assegurar-te que el pol·len que collites és de màxima qualitat, has de recollir-lo quan la planta mascle obri els seus saquets de pol·len, la qual cosa sol ocórrer unes setmanes després que els mascles comencin a florir. La forma més fàcil de collir el pol·len és tallar les flors masculines senceres de la planta i assecar-les en un recipient hermètic durant diversos dies. Després, pots agitar les flors seques sobre un tamís de forat molt fi per a separar el pol·len de la matèria vegetal. Per a emmagatzemar i conservar el pol·len, i sobretot per a protegir-lo de la humitat, molts criadors el barregen amb farina.

Què ocorre si no culls la marihuana?

Si les plantes de cànnabis no es cullen, el normal és que completin el seu cicle de vida i es morin. Quan això ocorre en la naturalesa, les llavors d'una femella pol·linitzada cauran a terra per a donar lloc a la pròxima generació. A més, les plantes de cànnabis tenen una necessitat innata de reproduir-se. Si no són fecundades pel pol·len dels mascles, algunes plantes poden estressar-se i tornar-se hermafrodites; és a dir, començaran a produir flors masculines en un intent desesperat per autopol·linitzar-se. Si tenen èxit, el resultat seran uns cabdells de menor qualitat i plens de llavors. Aquest procés rep el nom de “rodelització”.

A collir!

Ara que saps com collir eficaçment els cabdells, les llavors i el pol·len de marihuana, és hora de posar-te a conrear. Tingues aquest article a mà per a ajudar-te a identificar els cabdells madurs i collir-los en el moment adequat, perquè tinguin la potència i els efectes que cerques. A més, no oblidis agregar el nostre blog als teus favorits per a obtenir més consells sobre el cultiu de marihuana.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37822 valoracions