Com escollir llavors per a exterior segons el teu clima

Juanita la Lagrimosa

El tipus de cànnabis que escullis conrear, i on sembris les llavors, determinaran el rendiment del teu cultiu a l'aire lliure. La nostra anàlisi de les varietats perfectes per a cada zona climàtica t'ajudarà a conrear marihuana realment potent durant primavera, estiu i tardor.

LA GENÈTICA: EL FACTOR CLAU Nº1 EN EL CULTIU DE CÀNNABIS

Cannabis Genetics
Cannabis Genetics

La genètica és la clau del potencial de les llavors de cànnabis, això és un fet. És igual que aplicacions fertilitzants amb fórmules màgiques o que cuidis el teu cultiu a la perfecció, els resultats estaran determinats per la genètica. Si arrenques amb llavors de mala qualitat, no esperis collites d'alta categoria. El conreador de cànnabis solament pot evitar les limitacions de la dolenta genètica seleccionant acuradament llavors feminitzades de gran qualitat. El cultiu de marihuana en exterior requereix un procés de selecció encara més rigorós.

Avui dia, la gran majoria de varietats de cànnabis al mercat han estat desenvolupades i adaptades específicament per al cultiu en interior. Per descomptat, en teoria qualsevol planta de cànnabis pot desenvolupar-se en qualsevol costat. Però, en la pràctica, això no s'aplica a totes les varietats. La majoria creixeran bé en un clima càlid i assolellat. Però existeixen moltes varietats resistents i de gran qualitat que poden conrear-se en latituds més nòrdiques i fredes.

Ha arribat el moment d'embrutar-se les mans conreant marihuana a l'aire lliure, a l'estil de la vella escola. Escull la varietat adequada per al teu clima local i ja hauràs donat el primer pas cap a una collita reeixida en exterior.

REGIONS CLIMÀTIQUES: QUANT SOL REP EL CULTIU?

Climate zones
Climate zones

La primera tasca és determinar quantes hores de llum solar diàries podran rebre les teves plantes durant el període de creixement. Una vegada coneixes això, pots començar a decidir què varietat s'adaptarà millor. Fa un cop d'ull a les previsions meteorològiques locals i investiga una mica per internet. Busca dades exactes sobre les hores de llum diàries, l'hora de la sortida i la posta del sol, la temperatura durant el dia i la nit, els vents predominants i la freqüència de les precipitacions.

Tal vegada vives en algun lloc al voltant del Mediterrani. Si és així, tens el luxe de poder conrear *sativas de floració tardana en exterior, des d'abril fins a octubre. O tal vegada vives en el nord d'Europa i solament tinguis un breu període de primavera/estiu de 8-10 setmanes per poder apurar unes resistents *ruderalis. O pot ser que estiguis en una zona intermèdia, amb el que per a un cultiu estiuenc necessitaràs híbrids versàtils.

REGIONS SEPTENTRIONALS FREDES

Cold temperature colored cannabis
Cold temperature colored cannabis

Els conreadors del nord d'Europa, des de la costa oest d'Irlanda fins a l'est de Polònia, han d'optar per varietats que puguin sobreviure en condicions poc ideals. Les varietats fotodependientes i les autoflorecientes desenvolupades per créixer en climes freds poden produir collites d'alta qualitat, si planeges el cultiu correctament. Cap marihuana és invencible.

Recorda consultar dades històriques sobre el clima abans d'escollir les teves llavors. Si el període total de cultiu es limita a 3 mesos, realment només tens temps per una Quick One o una Easy Bud, en algun moment de la primavera/estiu. Plantant en test tens l'opció de ficar les teves plantes dins, en cas que el temps empitjorés. En aquestes zones, les pluges poden ser freqüents i durant tot l'any.

CLIMA SEC I CÀLID CONTINENTAL

Small, private grow in California
Small, private grow in California

Els conreadors del sud d'Europa tenen un avantatge respecte els de el nord. L'abundància de sol facilita una llarga temporada de cultiu, que pot durar des de març fins a novembre. Les possibilitats són infinites. Realment, tot es redueix a les teves preferències quant a tipus de marihuana.

Els conreadors principiants poden agafar experiència amb algunes varietats automàtiques premium per a climes càlids. De fet, els híbrids de nova generació de Royal Queen Seeds també són una gran opció per als conreadors més experimentats que busquin una collita doble en una sola temporada. La Royal Haze Automatic i la Northern Light Automatic destaquen en climes càlids. Simplement has de decidir si prefereixes una collita índica o sativa.

Seria una llàstima no aventurar-se amb algunes varietats fotodepenents de climes càlids. Conreades orgànicament en terra, la OG Kush o la Sour Diesel ompliran de sabor la teva plantació de marihuana. Per descomptat, uns arbres de marihuana gegantes de més de 2m seran productius, així que per què no escollir el bo i millor? És possible que sigui necessari una mica d'ombra, en lloc de protecció enfront de la pluja. Assegura't de consultar les previsions meteorològiques de la teva zona. Atent a ones de calor.

CLIMA CÀLID I HUMIT COSTANER

Warm climate cannabis
Warm climate cannabis

Sol, mar, i marihuana d'exterior excepcional. Si vius prop del Mediterrani, tens la gran sort de poder escollir entre moltes opcions. Però és recomanable seleccionar varietats de cànnabis resistents a la floridura, especialment si ets novençà. Per desgràcia, els cabdells gruixuts i densos no es porten bé amb l'excés d'humitat.

Es recomana que hi hagi una mica de presència sativa, o Hazes d'alt calibre com l'Amnèsia Haze o la Shining Silver Haze. Els híbrids sativa o les automàtiques de dominancia sativa són l'opció perfecta per al conreador costaner gràcies a la seva formació de flors lleugerament solta, i a la seva alta tolerància a la humitat. Per descomptat, la genètica sativa afegirà unes setmanes al temps de floració. Fins i tot per als híbrids automàtiques. Però tens des d'abril fins a octubre; així que aprofita aquest termini per conrear la millor collita.

Però la genètica sativa no sempre és massa tolerant, ja que també pot sucumbir davant la floridura i els fongs. Roman atent a les previsions del temps, i prepara't per a la collita des de setembre d'ara endavant, per si les pluges arribessin abans del previst.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.