20% de DESCUENTO en toda la tienda con FLASH20 ⏤

By Steven Voser

Tres simples passos per a tornar-te un expert en la fase de plántula de la marihuana.


En conrear marihuana, pot ser difícil mantenir vives les plántulas, especialment per als conreadors novençans. Però, amb una bona comprensió de les plántulas i les seves necessitats, la fase de plántula resulta molt menys amenaçadora. Continua llegint per a descobrir tres simples passos per a conrear plántulas sanes.

PAS 1: TRIA LA GENÈTICA, EL SUBSTRAT I ELS TESTS ADEQUATS PER Als TEUS PLÁNTULAS

En buscar llavors de cànnabis, procura triar una varietat adequada per a tu. Aquesta elecció depèn de diversos factors: el teu nivell d'experiència i destresa en el cultiu, el teu pressupost, el teu material de cultiu, les teves preferències d'efecte i sabor, o si conrees en interior o exterior.

Quant al mitjà de cultiu, sempre recomanem plantar en una terra lleugera, ben airejada i lleugerament àcida, amb un pH de 6,3-6,5. També aconsellem barrejar un 20-50% de perlita amb el substrat, per a millorar la ventilació i la retenció de nutrients. Com més fertilitzant vagis a donar a les teves plantes, més perlita hauries d'afegir al substrat per a ajudar amb el drenatge i prevenir el bloqueig de nutrients.

En regar, rega directament la terra al voltant de la tija de les plántulas, i fes-ho únicament quan la terra estigui completament seca (per a més info, veure la secció sobre excés/falta de reg més a baix). I tingues en compte que les plántulas (especialment les de ceps autoflorecientes) són extremadament sensibles al fertilitzant: mai les plantis en una terra massa rica en nutrients, i no comencis a aplicar-los fertilitzant fins que hagin desenvolupat 3-4 parells de fulles veritables.

I quant als tests, recomanem els següents criteris per a plántulas feminitzades o autoflorecientes.

Vídeo aneu: 275636482

TESTS ADEQUATS PER A LLAVORS DE MARIHUANA AUTOFLORECIENTES

En conrear autoflorecientes, recomanem plantar-les directament en el seu test definitiu. Atès que aquestes plantes tenen un cicle de vida curt, és millor evitar sotmetre-les a cap mena d'estrès innecessari, inclòs el trasplantament. La grandària del test dependrà de la varietat triada i de la grandària de l'espai de cultiu, però la majoria de conreadors usen tests de 5-15l per als seus autoflorecientes.

TESTS ADEQUATS PER A LLAVORS DE MARIHUANA FEMINITZADES

Si conrees llavors feminitzades, el trasplantament no és un problema tan gran, ja que aquests ceps tenen temps de recuperar-se de l'estrès. En usar tests de germinació Easy Start, pots fomentar una salut robusta per a les teves plantes des del primer moment. Has de trasplantar les plántulas just abans que comencin a superar els seus tests inicials. Normalment, recomanem trasplantar-les quan hagin desenvolupat uns parells de fulles veritables l'extensió de les quals cobreixi totalment la circumferència del test.

A partir d'aquí, la majoria de conreadors d'interior posen les seves plantes directament en tests de 12l, però pots usar tests més grans o petites que s'adaptin al cep que estiguis conreant o el teu ambient de cultiu. Tingues en compte que, si conrees plantes fotoperiódicas feminitzades, pots (i deuries) trasplantar-les a tests més grans diverses vegades, per a maximitzar el seu desenvolupament – cosa que significa que no necessites trasplantar els teus plántulas directament a un test gegant.

MACETAS ADECUADAS PARA SEMILLAS DE MARIHUANA FEMINIZADAS

UNA ANOTACIÓ SOBRE ELS TESTS PER A CÀNNABIS

A l'hora de triar un test adequat per a les seves plantes, els conreadors tenen moltes opcions: des dels típics tests barats de viver, fins a les sofisticades smart-pots. Però, encara que és possible conrear bona herba en tests de plàstic barates, hi ha un parell de coses que has de tenir en compte en triar els tests per a la teva marihuana.

• Forats de drenatge

Procura que els teus tests tinguin bon drenatge, per a protegir les teves plantes contra els fongs patògens i la podridura de l'arrel. Si els tests no tenen forats (o algun altre tipus de malla per a permetre el drenatge), hauràs de perforar-los tu mateix.

• Ventilació

Una de les funcions del substrat és servir com a lloc d'intercanvi d'aire entre les arrels i l'entorn. Els tests smart-pots, com el test de tela RQS, ajuden les arrels a respirar, permetent que els arribi més oxigen. Això dona lloc a un creixement més ràpid i vigorós, plantes més sanes i millors collites.

• Grandària del test

Si poses les petites plántulas en tests enormes, augmenta el risc de regar-les excessivament, ja que les arrels no seran prou grans per a extreure tot l'aigua del mitjà de cultiu. Llavors, l'aigua que romangui en el substrat ofegarà a les arrels i atraurà plagues i patògens al teu jardí o quart de cultiu.

PAS 2: UTILITZA TÈCNIQUES DE GERMINACIÓ ADEQUADES

Les llavors de marihuana necessiten quatre coses per a germinar: calidesa, humitat, foscor i temps. Per a conrear plántulas sanes, germina les teves llavors usant alguna de les següents tècniques.

• Mètode del paper absorbent

Col·loca acuradament les teves llavors entre uns trossos de paper de cuina humitejats, i posa-ho tot en un recipient de plàstic amb tapa. Mantingues el recipient en un lloc càlid i fosc (idealment, a una temperatura entre 20-25 °C). Deixa una petita obertura en la tapa per a permetre l'intercanvi d'aire fresc.

• Mètode del got d'aigua

Posa les teves llavors en un got d'aigua i deixa-les reposar en un armari a 20-25 °C durant 24-48 hores. Quan vegis les arrels primàries brollant de les teves llavors, estaran llestes per a plantar. Si les teves llavors no germinen després de 48 hores en remull, canvia al mètode del paper absorbent. No deixis les llavors submergides en aigua durant més de 48 hores, o es podriran.

Les teves llavors estaran llestes per a sembrar quan s'obrin i comenci a brollar la seva petita arrel primària, de color blanc. Posa les teves llavors germinades en la terra a una profunditat de 1cm aproximadament, amb l'arrel primària cap avall. D'aquesta manera, els teus plántulas no hauran de reorientar-se.

• Starter Kits de RQS

Una altra opció és usar els kits de germinació de RQS (per a ceps autoflorecientes o feminitzades) per a proporcionar a les teves llavors les condicions perfectes des del primer moment. Aquest kit conté: tests de germinació plenes de perlita i bacteris beneficiosos, un propagador, i llums de cultiu perquè les teves llavors cobrin vida.

PASO 2: UTILIZA TÉCNICAS DE GERMINACIÓN ADECUADAS

PAS 3: COM DOMINAR LA FASE DE PLÁNTULA

Ara que les teves llavors ja estan en la terra, comença el veritable desafiament. Les plántulas de cànnabis són extremadament delicades; en estar proveïdes únicament d'unes arrels fràgils i un petit parell de cotilèdons (el primer parell de hojitas rectangulars), els factors estressants poden acabar amb els teus plántulas en poques hores. Però, una vegada coneguis les necessitats concretes de les teves plántulas, sabràs com optimitzar el seu entorn per a ajudar-les a convertir-se en plantes sanes.

ASPECTES BÀSICS: OPTIMITZAR LA LLUM, LA TEMPERATURA I LA HUMITAT PER A les PLÁNTULAS DE CÀNNABIS

Les plántulas tenen necessitats molt particulars quant a temperatura, humitat i il·luminació; si no se satisfan aquestes necessitats bàsiques, les plántulas podrien morir. Per a aconseguir els millors resultats, recomanem conrear les plántulas en un propagador, on pots crear fàcilment l'ambient perfecte per al seu bon desenvolupament.

• Temperatura

A les plántulas de marihuana els agraden les temperatures diürnes de 20-25 °C, mentre que de nit prefereixen un ambient més fresc (uns 4-5 °C per sota de les temperatures diürnes). La calor estressarà a les teves plántulas i atrofiarà el seu creixement; i això, en una fase tan primerenca, pot tenir conseqüències letals. Un dels símptomes de l'estrès tèrmic de les plantes són les fulles seques amb les vores enrotllades. Amb el temps, les plántulas poden desenvolupar altres símptomes, incloent-hi un fullatge pàl·lid i tiges vermelles o morades. L'estrès per calor també pot provocar fulles febles i marcides, amb les puntes doblegades cap avall.

D'altra banda, el fred pot congelar les cèl·lules de les plántulas i afectar la seva capacitat per a transportar i processar nutrients, aigua i oxigen. Això provocarà un retard en el creixement i, si no es tracta adequadament, podria matar a les plántulas. Alguns dels símptomes que indiquen que la temperatura és massa baixa són: fulles marcides, creixement lent i falta de turgència/fermesa en les plantes.

• Humitat

Quan les arrels encara són petites i s'estan desenvolupant, les plántulas de cànnabis absorbeixen aigua per osmosi a través de les fulles. Per a optimitzar aquest procés, és molt important mantenir uns nivells d'humitat relativa del 40-60%.

Els nivells d'humitat inferiors al 20% atrofiaran seriosament el creixement dels teus plántulas i podrien causar que les plantes desenvolupin símptomes similars a algunes deficiències nutricionals (fulles groguenques o clapejades). D'altra banda, si la humitat és superior al 60%, es formaran zones humides que poden provocar que les fulles es podreixin o marceixin, i a més atrauran a fongs i/o plagues i altres patògens. Una vegada que les teves plántulas entrin en fase vegetativa, has de mantenir la humitat relativa al 50%.

• Llums

Les plántulas són sensibles a la llum i es cremaran baix bombetes HID o LED massa potents. De la mateixa manera que les plantes adultes, si les plántulas sofreixen estrès lumínic desenvoluparan fulles cremades i arrugades. D'altra banda, si no reben suficient llum, formaran una tija prima i llargueruda, i es desplomaran.

Per a obtenir els millors resultats, recomanem conrear les plántulas sota un cicle de llum 18/6 usant bombetes CFL amb un espectre de llum blava, durant els primers 10-14 dies. Quan les plántulas hagin desenvolupat fulles veritables sanes i almenys 2-3 nusos, pots posar-les baix llueixes HID o LED més forts per a començar la fase vegetativa.

ASPECTOS BÁSICOS: OPTIMIZAR LA LUZ, LA TEMPERATURA Y LA HUMEDAD PARA LAS PLÁNTULAS DE CANNABIS

CONREAR PLÁNTULAS A l'aire lliure

Òbviament, els qui conreen en exterior no poden canviar la temperatura o la humitat amb només pitjar un botó. Si conrees a l'aire lliure, tens tres opcions per a la fase de plántula:

  1. La majoria de conreadors mantenen els seus plántulas en interior baix llums CFL durant les dues primeres setmanes, per a protegir-les dels elements.
  2. Una altra opció és deixar les plántulas a l'aire lliure durant el dia (sempre que hi hagi una temperatura constant de 20-25 °C) i moure-les a l'interior a la nit per a protegir-les del fred, la pluja, etc.
  3. Finalment, pots mantenir els teus plántulas en exterior permanentment usant un propagador o hivernacle. Això ofereix protecció a les plantes i et permet augmentar el nivell d'humitat i alterar la temperatura.

ENTENDRE LA FASE DE PLÁNTULA

A l'interior de la seva pela dura, les llavors de cànnabis contenen tota la informació genètica necessària per a germinar i créixer fins a convertir-se en plantes grans i delicioses. Quan s'exposen a la calor i la humitat, les llavors són capaces d'absorbir aigua del seu entorn; aquest procés es coneix com a imbibició i és fonamental per a la vida de totes les plantes.

Quan l'aigua entra en la llavor, activa uns enzims especials que activen el desenvolupament de l'arrel primària (la petita arrel blanca que brolla de les llavors quan germinen correctament). Aquesta arrel comença a penetrar profundament la terra a la recerca de més aigua, mentre la llavor desenvolupa una petita tija que es dirigeix cap a la superfície buscant la llum.

Llavors, les llavors de marihuana produeixen dos cotilèdons (fulles embrionàries) que s'obren, desprenent-se de la pela de la llavor. Després de desenvolupar els cotilèdons, les plantes de cànnabis produiran el seu primer parell de fulles veritables; aquestes creixeran de la tija principal i només tindran un dit (o folíol).

Durant les primeres etapes de la seva vida, les plántulas obtenen part de la seva energia de les reserves contingudes en la pròpia llavor. Mentre van desenvolupant les arrels, poden absorbir aigua a través de les fulles. Quan les plantes hagin desenvolupat els seus primers paris de fulles veritables (fulles amb 5-7 dits), deixaran de considerar-se plántulas i oficialment hauran entrat en la fase vegetativa.

Recorda que el creixement ràpid i un fullatge verd brillant indiquen que les plántulas estan sanes.

COM REGAR ELS TEUS PLÁNTULAS

No existeix un criteri universal sobre com regar les plántulas de cànnabis. Però sens dubte has de prestar molta atenció a les teves plantes i al substrat. Recomanem ficar el dit en la terra a uns 2,5cm de profunditat per a comprovar el nivell d'humitat del substrat, i regar únicament quan la terra estigui totalment seca. Recorda regar les plantes prop de la tija, on saps que estan les seves arrels. Finalment, no oblidis comprovar que els tests tinguin forats de drenatge en la base, per a evacuar l'excés d'aigua.

• Reg excessiu

Regar excessivament les plántulas és un dels errors més freqüents (i més letals) dels novençans. Desafortunadament, és un error fàcil de cometre; en témer que la terra de les plántulas s'assequi, els conreadors sense experiència solen regar amb massa freqüència. Però l'excés d'aigua ofega el diminut sistema d'arrels de les plántulas, privant a la planta d'oxigen i provocant que es marceixi.

L'excés de reg també pot ocórrer quan el test és massa gran o massa petita. En posar una petita plántula en un test gran, l'excés de terra pot retenir l'aigua durant dies en les zones on no arriben les arrels. Llavors queda un test ple de terra humida que, a més de privar a la planta d'oxigen, crea un brou de cultiu per a fongs, bacteris i plagues.

De la mateixa manera, usar un test massa petit pot ser perjudicial per a les plantes. Quan les arrels no tenen suficient espai, comencen a créixer embullades en el test; llavors, absorbeixen aigua molt ràpidament, animant al conreador a regar-les amb més freqüència, la qual cosa porta a un excés de reg.

CÓMO REGAR TUS PLÁNTULAS

• Falta de reg

Encara que no és tan freqüent com l'excés de reg, la falta de reg és un altre error comès per alguns conreadors principiants (especialment els que han estat avisats sobre el reg excessiu).

Les plantes de cànnabis perden humitat constantment a través de les fulles, en un procés anomenat transpiració (que juga un paper essencial en la capacitat de les plantes per a transportar aigua des de les arrels a través de la tija). Per tant, és summament important que tinguin accés a l'aigua del substrat. Si una planta passa massa temps sense aigua, moltes de les seves funcions vitals començaran a alentir-se. I si les arrels s'assequen completament moriran, atrofiant el creixement de la planta o possiblement matant-la (si el sistema d'arrels està subdesenvolupat).

Desafortunadament, els símptomes de la falta d'aigua són principalment els mateixos que els símptomes de l'excés d'aigua: pansiment. Però podràs detectar si les teves plantes sofreixen falta d'aigua si la terra està completament seca.

COM EVITAR EL PANSIMENT FÚNGIC

Ens ha passat a tots; els teus plántulas semblen perfectament sanes, i de sobte les trobes desplomades sobre els tests. En 24 hores (o a vegades menys), s'han marcit i han mort.

Aquest fenomen, anomenat "pansiment fúngic", és causat per fongs com el Pythium, la Botrytis i el Fusarium. Encara que aquests fongs poden romandre inactius en el sòl, començaran a créixer quan les condicions siguin massa humides. El reg excessiu i els nivells d'humitat elevats són algunes de les causes més freqüents del pansiment fúngic.

Lamentablement, quan els teus plántulas mostrin els primers símptomes del pansiment fúngic (una tija flàccida i descolorida), ja no podràs fer res per a salvar-les. En aquest cas, recomanem treure les plántulas afectades del propagador/quart de cultiu al més aviat possible, per a detenir la propagació dels fongs.

Per a evitar el pansiment fúngic, has de controlar la temperatura i la humitat

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.