Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds


By Steven Voser

Tres simples passos per a tornar-te un expert en la fase de planter de la marihuana.


En conrear marihuana, pot ser difícil mantenir vives les planter, especialment per als conreadors novençans. Però, amb una bona comprensió de les planter i les seves necessitats, la fase de plántula resulta molt menys amenaçadora. Continua llegint per a descobrir tres simples passos per a conrear planter sanes.

Pas 1: Tria La Genètica, El Substrat I Els Tests Adequats Per Al Teu Planter

En buscar llavors de cànnabis, procura triar una varietat adequada per a tu. Aquesta elecció depèn de diversos factors: el teu nivell d'experiència i destresa en el cultiu, el teu pressupost, el teu material de cultiu, les teves preferències d'efecte i sabor, o si conrees en interior o exterior.

Quant al medi de cultiu, sempre recomanem plantar en una terra lleugera, ben airejada i lleugerament àcida, amb un pH de 6,3-6,5. També aconsellem barrejar un 20-50% de perlita amb el substrat, per a millorar la ventilació i la retenció de nutrients. Com més fertilitzant vagis a donar a les teves plantes, més perlita hauries d'afegir al substrat per a ajudar amb el drenatge i prevenir el bloqueig de nutrients.

En regar, rega directament la terra al voltant de la tija de les planter, i fes-ho únicament quan la terra estigui completament seca (per a més info, veure la secció sobre excés/falta de reg més a baix). I tingues en compte que les planter (especialment les de ceps autoflorecientes) són extremadament sensibles al fertilitzant: mai les plantis en una terra massa rica en nutrients, i no comencis a aplicar-los fertilitzant fins que hagin desenvolupat 3-4 parells de fulles veritables.

I quant als tests, recomanem els següents criteris per a planter feminitzades o autoflorecientes.

Tests Adequats Per a Llavors De Marihuana Autoflorescents

En conrear autoflorecientes, recomanem plantar-les directament en el seu test definitiu. Atès que aquestes plantes tenen un cicle de vida curt, és millor evitar sotmetre-les a cap mena d'estrès innecessari, inclòs el trasplantament. La grandària del test dependrà de la varietat triada i de la grandària de l'espai de cultiu, però la majoria de conreadors usen tests de 5-15l per als seus autoflorecientes.

Tests Adequats Per a Llavors De Marihuana Feminitzades

Si conrees llavors feminitzades, el trasplantament no és un problema tan gran, ja que aquests ceps tenen temps de recuperar-se de l'estrès. En usar tests de germinació Easy Start, pots fomentar una salut robusta per a les teves plantes des del primer moment. Has de trasplantar les planter just abans que comencin a superar els seus tests inicials. Normalment, recomanem trasplantar-les quan hagin desenvolupat uns parells de fulles veritables l'extensió de les quals cobreixi totalment la circumferència del test.

A partir d'aquí, la majoria de conreadors d'interior posen les seves plantes directament en tests de 12l, però pots usar tests més grans o petites que s'adaptin al cep que estiguis conreant o el teu ambient de cultiu. Tingues en compte que, si conrees plantes fotoperiódicas feminitzades, pots (i deuries) trasplantar-les a tests més grans diverses vegades, per a maximitzar el seu desenvolupament – cosa que significa que no necessites trasplantar els teus planter directament a un test gegant.

Vídeo id: 720194751

Un Apunt Sobre Els Tests Per a Cànnabis

Pot Parts

A l'hora de triar un test adequat per a les seves plantes, els conreadors tenen moltes opcions: des dels típics tests barats de viver, fins a les sofisticades smart-pots. Però, encara que és possible conrear bona herba en tests de plàstic barates, hi ha un parell de coses que has de tenir en compte en triar els tests per a la teva marihuana.

1. Forats de drenatge

Procura que els teus tests tinguin bon drenatge, per a protegir les teves plantes contra els fongs patògens i la podridura de l'arrel. Si els tests no tenen forats (o algun altre tipus de malla per a permetre el drenatge), hauràs de perforar-los tu mateix.

2. Ventilació

Una de les funcions del substrat és servir com a lloc d'intercanvi d'aire entre les arrels i l'entorn. Els tests smart-pots, com el test de tela RQS, ajuden les arrels a respirar, permetent que els arribi més oxigen. Això dona lloc a un creixement més ràpid i vigorós, plantes més sanes i millors collites.

3. Grandària del test

Si poses les petites planter en tests enormes, augmenta el risc de regar-les excessivament, ja que les arrels no seran prou grans per a extreure tot l'aigua del medi de cultiu. Llavors, l'aigua que romangui en el substrat ofegarà a les arrels i atraurà plagues i patògens al teu jardí o quart de cultiu.

Pas 2: Utilitza Tècniques De Germinació Adequades

Les llavors de marihuana necessiten quatre coses per a germinar: calidesa, humitat, foscor i temps. Per a conrear planter sanes, germina les teves llavors usant alguna de les següents tècniques.

🧻 Mètode del paper absorbent

Paper Towel

Col·loca acuradament les teves llavors entre uns trossos de paper de cuina humitejats, i posa-ho tot en un recipient de plàstic amb tapa. Mantingues el recipient en un lloc càlid i fosc (idealment, a una temperatura entre 20-25 °C). Deixa una petita obertura en la tapa per a permetre l'intercanvi d'aire fresc.

💧 Mètode del got d'aigua

Water Glass

Posa les teves llavors en un got d'aigua i deixa-les reposar en un armari a 20-25 °C durant 24-48 hores. Quan vegis les arrels primàries brollant de les teves llavors, estaran llestes per a plantar. Si les teves llavors no germinen després de 48 hores en remull, canvia al mètode del paper absorbent. No deixis les llavors submergides en aigua durant més de 48 hores, o es podriran.

Les teves llavors estaran llestes per a sembrar quan s'obrin i comenci a brollar la seva petita arrel primària, de color blanc. Posa les teves llavors germinades en la terra a una profunditat de 1cm aproximadament, amb l'arrel primària cap avall. D'aquesta manera, els teus planter no hauran de reorientar-se.

🦁 Starter Kits de RQS

Starter Kits

Una altra opció és usar els kits de germinació de RQS (per a ceps autoflorecientes o feminitzades) per a proporcionar a les teves llavors les condicions perfectes des del primer moment. Aquest kit conté: tests de germinació plenes de perlita i bacteris beneficiosos, un propagador, i llums de cultiu perquè les teves llavors cobrin vida.

Pas 3: Com Dominar La Fase De Plántula

Ara que les teves llavors ja estan en la terra, comença el veritable desafiament. Les planter de cànnabis són extremadament delicades; en estar proveïdes únicament d'unes arrels fràgils i un petit parell de cotilèdons (el primer parell de hojitas rectangulars), els factors estressants poden acabar amb els teus planter en poques hores. Però, una vegada coneguis les necessitats concretes de les teves planter, sabràs com optimitzar el seu entorn per a ajudar-les a convertir-se en plantes sanes.

Aspectes Bàsics: Optimitzar La Llum, La Temperatura I La Humitat Per Al Planter De Cànnabis

Les planter tenen necessitats molt particulars quant a temperatura, humitat i il·luminació; si no se satisfan aquestes necessitats bàsiques, les planter podrien morir. Per a aconseguir els millors resultats, recomanem conrear les planter en un propagador, on pots crear fàcilment l'ambient perfecte per al seu bon desenvolupament.

🌡️ Temperatura

A les planter de marihuana els agraden les temperatures diürnes de 20-25 °C, mentre que de nit prefereixen un ambient més fresc (uns 4-5 °C per sota de les temperatures diürnes). La calor estressarà a les teves planter i atrofiarà el seu creixement; i això, en una fase tan primerenca, pot tenir conseqüències letals. Un dels símptomes de l'estrès tèrmic de les plantes són les fulles seques amb les vores enrotllades. Amb el temps, les planter poden desenvolupar altres símptomes, incloent-hi un fullatge pàl·lid i tiges vermelles o morades. L'estrès per calor també pot provocar fulles febles i marcides, amb les puntes doblegades cap avall.

D'altra banda, el fred pot congelar les cèl·lules de les planter i afectar la seva capacitat per a transportar i processar nutrients, aigua i oxigen. Això provocarà un retard en el creixement i, si no es tracta adequadament, podria matar a les planter. Alguns dels símptomes que indiquen que la temperatura és massa baixa són: fulles marcides, creixement lent i falta de turgència/fermesa en les plantes.

🌫️ Humitat

Quan les arrels encara són petites i s'estan desenvolupant, les planter de cànnabis absorbeixen aigua per osmosi a través de les fulles. Per a optimitzar aquest procés, és molt important mantenir uns nivells d'humitat relativa del 65-70%.

Els nivells d'humitat inferiors al 20% atrofiaran seriosament el creixement dels teus planter i podrien causar que les plantes desenvolupin símptomes similars a algunes deficiències nutricionals (fulles groguenques o clapejades). D'altra banda, si la humitat és superior al 60%, es formaran zones humides que poden provocar que les fulles es podreixin o marceixin, i a més atrauran a fongs i/o plagues i altres patògens. Una vegada que les teves planter entrin en fase vegetativa, has de mantenir la humitat relativa al 50%.

The Basics

💡 Llums

Les planter són sensibles a la llum i es cremaran baix bombetes HID o LED massa potents. De la mateixa manera que les plantes adultes, si les planter sofreixen estrès lumínic desenvoluparan fulles cremades i arrugades. D'altra banda, si no reben suficient llum, formaran una tija prima i llargueruda, i es desplomaran.

Per a obtenir els millors resultats, recomanem conrear les planter sota un cicle de llum 18/6 usant bombetes CFL amb un espectre de llum blava, durant els primers 10-14 dies. Quan les planter hagin desenvolupat fulles veritables sanes i almenys 2-3 nusos, pots posar-les baix llueixes HID o LED més forts per a començar la fase vegetativa.

The Basics

Tenir Planter A l'aire lliure

Òbviament, els qui conreen en exterior no poden canviar la temperatura o la humitat amb només prémer un botó. Si plantes a l'aire lliure, tens tres opcions per a la fase de plántula:

  1. La majoria de conreadors mantenen els seus planter en interior baix llums CFL durant les dues primeres setmanes, per a protegir-les dels elements.
  2. Una altra opció és deixar les planter a l'aire lliure durant el dia (sempre que hi hagi una temperatura constant de 20-25 °C) i moure-les a l'interior a la nit per a protegir-les del fred, la pluja, etc.
  3. Finalment, pots mantenir els teus planter en exterior permanentment usant un propagador o hivernacle. Això ofereix protecció a les plantes i et permet augmentar el nivell d'humitat i alterar la temperatura.
The Basics

Com regar el planter de marihuana

La freqüència amb la qual has de regar les teves planter depèn de diversos factors. La millor manera de promoure la salut de les teves planter és germinant-les en un mitjà de qualitat i ben airejat. Hauràs de conrear-les en tests amb bon drenatge (les que millor funcionen són les de tela i els Air-Pots) i, si és possible, baix llums CFL estàndard penjades a una distància d'uns 25-45cm per sobre dels tests.

El tipus de llums que utilitzis, la grandària dels tests, la composició exacta del substrat i la temperatura i humitat relativa del quart de cultiu o jardí, influiran de manera directa en la freqüència del reg. Tingues en compte que per a saber en quin moment has de regar les planter i quanta aigua necessiten fa falta temps i pràctica.

La millor manera de regar el teu planter de cànnabis

Les planter de marihuana prefereixen els ambients càlids i humits (però no massa). Durant els primers dies del seu cicle de vida, les planter absorbeixen l'aigua a través de les fulles, ja que els seus sistemes d'arrels estan encara sense desenvolupar.

  1. Ruixa els teus planter amb freqüència (3-6 vegades al dia, depenent de la temperatura de la zona de cultiu). Assegura't de cobrir-les amb una bossa o un tros de plàstic per a atrapar la humitat, amb la finalitat de potenciar la seva capacitat per a absorbir la humitat a través dels seus cotilèdons i primeres fulles veritables.
  2. No dirigeixis l'aigua directament a les tiges. Rega al voltant de la planta, en un cercle d'uns 3cm de diàmetre. Això afavorirà un desenvolupament sa de les arrels, ja que d'aquesta manera les obligues a créixer cap a fora a la recerca d'aigua, i a més prevens l'acumulació d'humitat en la zona de la tija (el que pot generar a un terreny propici per a l'aparició dels fongs Pythium, Botrytis i Fusarium, que causen pansiment fúngic o “damping-off”).

Quan regar el planter

Recorda que no existeix una regla de reg universal; la forma i el moment de regar les teves plantes joves variarà en funció dels factors esmentats a dalt. Una bona regla general és regar solament quan el sòl s'hagi assecat. Introdueix un dit en la terra, a uns 2cm de profunditat, per a comprovar si està seca.

Quan arribi el moment de regar els teus planter, el millor és fer-ho aviat al matí o just abans d'encendre les llums de cultiu. Això permetrà que la planta absorbeixi l'aigua durant el dia a mesura que va creixent. A més, la calor del sol o de les llums de cultiu evaporarà part de l'aigua del substrat, la qual cosa ajuda a prevenir l'acumulació de bacteris i fongs perjudicials.

Amb quina freqüència has de regar el teu planter de marihuana?

Sempre que el sòl estigui sec. Això podria ser cada 3-7 dies, depenent de:

  • La composició de la terra i la quantitat d'aigua que reté.
  • La temperatura i la humitat relativa de l'espai de cultiu.
  • El tipus d'il·luminació que utilitzes. Els llums CFL i LED emeten menys calor que les MH/HID, que tendeixen a assecar el sòl més ràpid.
  • La grandària dels teus tests.
  • La quantitat d'aigua que proporcions a les teves planter cada vegada que les regues (veure a continuació).

Quanta aigua has de proporcionar al teu planter?

Una vegada més, no hi ha un sol enfocament per a regar les planter, i la quantitat exacta d'aigua dependrà de la grandària dels tests. En la majoria dels casos, no necessitaràs més de 1-2 tasses d'aigua cada vegada.

Seedling Water

Com Evitar El Pansiment Fúngic

Ens ha passat a tots; els teus planter semblen perfectament sanes, i de sobte les trobes desplomades sobre els tests. En 24 hores (o a vegades menys), s'han marcit i han mort.

Aquest fenomen, anomenat "pansiment fúngic", és causat per fongs com el Pythium, la Botrytis i el Fusarium. Encara que aquests fongs poden romandre inactius en el sòl, començaran a créixer quan les condicions siguin massa humides. El reg excessiu i els nivells d'humitat elevats són algunes de les causes més freqüents del pansiment fúngic.

Lamentablement, quan els teus planter mostrin els primers símptomes del pansiment fúngic (una tija flàccida i descolorida), ja no podràs fer res per a salvar-les. En aquest cas, recomanem treure les planter afectades del propagador/quart de cultiu al més aviat possible, per a detenir la propagació dels fongs.

Per a evitar el pansiment fúngic, has de controlar la temperatura i la humitat relativa de l'ambient de cultiu, i evita regar massa. I procura usar un substrat i uns tests amb bon drenatge.

Finalment, per a minimitzar encara més la possibilitat d'una infestació de Pythium, Botrytis o Fusarium, utilitza sempre terra nova, o esterilitza-la ficant-la en el forn fins que aconsegueixi 85 °C.

Com Prevenir Els Problemes De Nutrients

Les plantes de marihuana sanes tenen un aspecte verd i vibrant, per la qual cosa qualsevol tipus de descoloració en les tiges o fulles pot indicar que sofreixen estrès nutricional.

Recorda que les llavors estan repletes de nutrients per a ajudar a les planter durant la seva fase inicial. I, una vegada s'esgotin aquests nutrients, és el moment que intervinguis i comencis a fertilitzar les plantes amb els nutrients necessaris perquè puguin créixer i florir.

1. Fertilitzar el planter

Les planter de cànnabis són molt delicades i poden "cremar-se" fàcilment si la terra és rica en nutrients. En general, recomanem no aplicar fertilitzant durant la fase de plántula. En lloc d'això, mantingues els teus planter en els tests Easy Start fins que estiguin llestes per a ser trasplantades i entrar en la fase vegetativa.

Molts blogs i fòrums de cultiu et diran que les teves plantes estaran llestes per a la fase vegetativa tan sols 2 setmanes després de germinar, però això dista molt de ser cert. Generalment, les planter triguen unes 3-4 setmanes a desenvolupar-se, encara que algunes plantes creixen més ràpid que unes altres. Però, en lloc de guiar-te pel temps, et recomanem trasplantar i iniciar la fase vegetativa quan les planter tinguin almenys tres nusos i 4-5 parells de fulles veritables.

2. La transició a la fase vegetativa

Quan hagis trasplantat les planter als seus nous tests, espera uns 3-7 dies mentre s'adapten. El trasplantament és un procés estressant per a les plantes i necessitaran un temps per a recuperar-se. Si les fertilitzes massa aviat després del trasplantament, probablement no absorbiran tots els nutrients del substrat, la qual cosa pot causar problemes (com el bloqueig de nutrients) més endavant.

Quan sàpigues amb certesa que les teves plantes s'han recuperat del trasplantament, comença a abonar-les amb un fertilitzant suau. Per exemple, un abonament amb una proporció NPK 4:2:3 és un bon punt de partida per a les plantes que acaben d'iniciar la fase vegetativa.

3. Cremades per nutrients

Les cremades per excés de nutrients es produeixen en fertilitzar les planter massa aviat, o en passar a la fase vegetativa (ja sigui per trasplantar-les a una terra massa rica en nutrients, o per usar un fertilitzant massa potent). Els primers signes de les cremades per nutrients són fulles de color verd fosc amb les puntes cremades. Si no s'aplica cap tractament, les cremades també poden provocar que les fulles s'enrotllin cap amunt.

Per sort, a diferència d'altres problemes de les planter esmentats anteriorment, és possible remeiar les cremades per excés de nutrients. Només has de deixar d'aplicar fertilitzant durant almenys una setmana i regar les plantes amb aigua de pH equilibrat. I quan la plántula torni a desenvolupar un fullatge verd i saludable, pots tornar a aplicar gradualment el fertilitzant.

Quan comencis a adobar les teves plantes, és aconsellable aplicar la meitat de la dosi recomanada del fertilitzant durant la primera setmana de fertilització. Així, les plantes tindran temps d'adaptar-se a la seva nova dieta.

4. El cultiu ecològic

En RQS som molt fans del cultiu ecològic de cànnabis. Els fertilitzants químics/sintètics no es poden comparar amb la mescla complexa de microorganismes que habiten la terra conreada ecològicament.

En el cultiu ecològic, l'objectiu és desenvolupar una terra vibrant des del primer moment, en lloc de conrear en un substrat estancat i inflar-lo a nutrients sintètics una vegada per setmana. Encara que això pugui semblar molt més pràctic, el sabor de la marihuana ecològica és insuperable. Però tingues en compte que les plantes conreades ecològicament no solen oferir la mateixa productivitat que les plantes conreades amb abonaments sintètics.

HOW TO AVOID NUTRIENT PROBLEMS

Com Prevenir Plagues I Bestioles

Les bestioles i les plagues poden destrossar les planter en menys d'un dia. Per a evitar això, és molt important que l'entorn dels teus planter estigui net, i tingui uns nivells de temperatura i humitat òptims. Evita regar massa i informa't bé sobre les plagues comunes del cànnabis per a poder detectar-les i tractar-les a temps. Aquí tens algunes de les plagues més freqüents:

1. Mosca de l'humus

Aquestes petites mosques negres s'alimenten de les teves plantes i posen les seves larves en la terra humida.

2. Àcars esgarrapa

Els àcars esgarrapa, de color vermell o negre, viuen en la cara inferior de les fulles i a vegades teixeixen teles d'aranya protectores al voltant del fullatge sa. Els encanten les condicions càlides i seques.

3. Minadors de fulles

Aquests insectes petits, esvelts i alats deixen uns rastres irregulars (similars als dels caragols) en fulles sanes.

4. Míldiu polvoroso

Com el seu nom suggereix, el míldiu polvoroso és un tipus de floridura que forma una pols blanca, similar a farina, sobre les fulles de les plantes.

5. Pythium i Fusarium

Aquests fongs poden ser difícils de detectar, però una dels primers senyals de la seva presència és l'aparició de taques blanques en la capa superior del sòl.

A les planter de marihuana els agraden les condicions càlides i humides. Però, lamentablement, a les bestioles i a les plagues també els encanten aquestes condicions. Mantenir-ho tot súper net i conrear les planter dins d'un propagador pot ajudar-te a evitar una infestació.

Com Evitar L'Estirament De Les planter

How to prevent stretchy seedlings

Les planter s'estiren per a acostar-se a la font de llum. Per a evitar que els teus planter desenvolupin una tija llarga, flacucho i frèvola, conrea-les sota una llum CFL d'espectre blau, situada aproximadament 5cm per sobre de la part superior de les plantes. I, després de la germinació, evita mantenir les teves planter en la foscor durant 24h (un consell freqüent en els fòrums de cultiu), ja que la falta de llum farà que s'estirin excessivament.

Com I Quan Trasplantar El Teu Planter

Desafortunadament, el trasplantament de les planter no és una ciència exacta; en lloc de seguir un calendari estricte, és necessari parar esment a les plantes i saber en què fixar-se per a determinar si la planta està llesta per a trasplantar.

Com hem esmentat, una bona regla general és trasplantar les planter quan les seves fulles cobreixin totalment la circumferència del test. Passada una setmana, més o menys, dona un cop d'ull a les arrels de la plántula; si pots extreure tota la mota (les arrels unides a la massa de terra), estarà llesta per al trasplantament.

En manejar i trasplantar les planter, actua amb delicadesa. Qualsevol petit mal en les arrels pot provocar-los molt estrès, i en ser plantes tan joves i fràgils poden trigar un temps a recuperar-se.

Vídeo id: 275636482

Entendre La Fase De Plántula

A l'interior de la seva pela dura, les llavors de cànnabis contenen tota la informació genètica necessària per a germinar i créixer fins a convertir-se en plantes grans i delicioses. Quan s'exposen a la calor i la humitat, les llavors són capaces d'absorbir aigua del seu entorn; aquest procés es coneix com a imbibició i és fonamental per a la vida de totes les plantes.

Quan l'aigua entra en la llavor, activa uns enzims especials que activen el desenvolupament de l'arrel primària (la petita arrel blanca que brolla de les llavors quan germinen correctament). Aquesta arrel comença a penetrar profundament la terra a la recerca de més aigua, mentre la llavor desenvolupa una petita tija que es dirigeix cap a la superfície buscant la llum.

Llavors, les llavors de marihuana produeixen dos cotilèdons (fulles embrionàries) que s'obren, desprenent-se de la pela de la llavor. Després de desenvolupar els cotilèdons, les plantes de cànnabis produiran el seu primer parell de fulles veritables; aquestes creixeran de la tija principal i només tindran un dit (o folíol).

Durant les primeres etapes de la seva vida, les planter obtenen part de la seva energia de les reserves contingudes en la pròpia llavor. Mentre van desenvolupant les arrels, poden absorbir aigua a través de les fulles. Quan les plantes hagin desenvolupat els seus primers paris de fulles veritables (fulles amb 5-7 dits), deixaran de considerar-se planter i oficialment hauran entrat en la fase vegetativa.

Recorda que el creixement ràpid i un fullatge verd brillant indiquen que les planter estan sanes.

Posa't a Plantar!

Ara que coneixes la teoria per a conrear planter de marihuana sanes, arriba el moment de posar-se a la feina. No oblidis demanar un dels nostres starter kits per a aconseguir els millors resultats, i continua llegint el nostre blog per a descobrir més consells sobre com conrear una herba espectacular a casa.

Let's Get Growing

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37832 valoracions