Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Steven Voser

El "lollipopping" és una tècnica de poda que ajuda a les plantes de marihuana a centrar la seva energia en els llocs on produeixen els majors cabdells, normalment al voltant de la canopia. És un mètode fàcil d'usar, i de baix estrès per a les plantes, que pot ajudar-te a produir grans collites de cabdells extraordinaris. Continua llegint per a saber més sobre el lollipopping del cànnabis.


Els Avantatges Del Lollipopping

Les plantes de marihuana, com la resta de plantes, generen energia a partir de la llum, l'aigua i els nutrients que absorbeixen del seu voltant. Però aquesta energia és limitada. El mètode lollipopping, com es coneix entre els conreadors, consisteix a ajudar les plantes a centrar aquesta energia a produir cabdells en els llocs adequats. Concretament, fa que la planta se centri en les parts que reben més llum.

Si no es poden o entrenen, les plantes de cànnabis creixen com a arbres de Nadal. Llavors, quan comencin a florir, probablement hauran desenvolupat una canopia densa que impedirà en gran manera l'accés de llum. Això significa que la llum no arribarà als cabdells de la part inferior de la planta. Si es deixen intactes, els nusos inferiors produiran cabdells petits i airejats, poc atractius i mancats de potència, aroma i sabor.

El lollipopping implica eliminar els brots de la part inferior de les branques del cànnabis, perquè puguin destinar la major quantitat d'energia possible a les puntes, on produeixen els majors cabdells. En aplicar el lollipopping, no sols ajudes a dirigir la llum cap als llocs adequats de la planta, sinó que a més optimitzes les reserves d'energia limitades de les plantes. El resultat final és una collita més abundant de cabdells grans i densos, amb la màxima potència i sabor.

Lollipopping Cannabis Plant

Com Aplicar El Lollipopping a Les teves Plantes De Marihuana

El lollipopping és una tècnica simple, però així i tot cal anar amb compte. Aquest mètode ha d'aplicar-se just abans que les plantes comencin a florir. També recomanem la poda, eliminant les branques innecessàries, encara que això ha de fer-se de manera gradual i planificada.

1. Per a començar, aconsegueix unes tisores de podar, netes i esmolades. Per exemple, les nostres tisores de podar corbades són ideals per a fer talls nets prop dels nusos. Per a branques més grans i gruixudes, pots invertir en un parell de tisores com les robustes Felco 2. Comença llevant el fullatge més evident; les branques més inferiors de la planta òbviament no rebran suficient llum per a poder desenvolupar-se completament. Desfés-te d'aquestes primer.

Step 1

2. Una vegada hagis podat les branques inferiors, recomanem seguir els consells de poda de Kyle Kushman i eliminar les branques la longitud de les quals no superi el 50% de l'altura de la planta. A mesura que les teves plantes s'estirin durant les primeres setmanes de floració, aquestes branques quedaran en l'ombra i no podran desenvolupar-se adequadament. El lollipopping no implica eliminar branques senceres, però aquesta tècnica sol combinar-se amb la poda quan és necessari.

Step 2

3. A continuació, quitació les branques que creixen enmig de la planta, concretament les que estan sota la canopia. Aquestes branques probablement no reben suficient llum, i a més aquest fullatge interior cobreix moltes zones de la planta on podrien formar-se grans cabdells. A hores d'ara, també hauries d'eliminar qualsevol branca o fulla que estigui seca o groguenca.

Step 3

4. Finalment, hauràs de fer lollipopping a cada branca de la teva planta. Alguns conreadors recomanen no deixar més de tres nusos en la punta superior de cada branca, però això depèn molt del cep, la grandària i la salut de la planta en concret. El moment de la poda també és important. Per exemple, si les teves plantes són petites i estàs podant tard, recomanem podar per sota dels 4/5 nusos superiors. En qualsevol cas, elimina tots els brots de la base de les branques.

Step 4

Després de fer lollipopping a totes les branques, recomanem esperar 2-3 dies abans de canviar el cicle de llums, perquè les teves plantes puguin recuperar-se. I recorda no podar excessivament, ja que això pot atrofiar el creixement de les plantes. Si mai abans has provat el lollipopping, comença a poc a poc i veus avançant gradualment fins a trobar la teva estratègia de poda ideal.

Lollipopping Vs Defoliació: En Què Es Diferencien

La defoliació i el lollipopping són tècniques diferents, encara que molts conreadors les confonen. Mentre tots dos mètodes impliquen eliminar les fulles, el lollipopping se centra en la part inferior de la planta. Bàsicament, es tracta d'eliminar els brots que no reben suficient llum. A nivell visual, després d'aplicar el lollipopping les plantes tenen unes tiges amb la part inferior pelada i sense fulles, similar a un pal de piruleta (d'aquí el nom d'aquesta tècnica, que deriva de l'anglès "lollipop" que significa piruleta).

En canvi, la defoliació consisteix a millorar l'exposició a la llum i el flux d'aire en totes les parts de la planta. En lloc de donar preferència exclusiva als cabdells de la part superior, la defoliació prioritza tots els cabdells. Si vols provar aquest mètode, et recomanem llegir més a fons sobre el procés de defoliació i quins avantatges ofereix.

Lollipopping Planta Cannabis

Combina El Lollipopping Amb El Scrog I El Main-lining

Per a millorar realment la grandària i la qualitat de la collita, recomanem combinar el lollipopping amb altres tècniques d'entrenament.

Per exemple, el main-lining és essencial per a controlar la dominància apical natural de les plantes de cànnabis. Aquesta tècnica consisteix a aplicar conjuntament el topping i LST per a crear unes plantes simètriques amb una tija principal en forma d'I, similar a un connector. Cada vegada que fas això, multipliques el nombre de cues que desenvoluparà la teva planta i ajudes a dirigir el flux d'energia uniformement per totes les branques.

El main-lining va molt bé amb el lollipopping. Quan es barregen totes dues tècniques, no sols maximitzen la llum en l'espai de cultiu, sinó que també potencien l'energia de les plantes per a la producció de cabdells.

A més del main-lining, el lollipopping també funciona excepcionalment bé amb el ScrOG. El mètode ScrOG consisteix a desenvolupar una canopia uniforme, a força d'entreteixir les branques a través d'una malla. En combinar el ScrOG, el main-lining i el lollipopping, ajudaràs les teves plantes a dirigir l'energia cap a la canopia de manera uniforme i eficient.

Lollipopping and Mainlining Cannabis Plant

Comença a Usar El Lollipopping!

Si les teves plantes estan a punt de florir, recomanem provar el lollipopping abans de canviar el cicle de llums. Però recorda començar a poc a poc i amb precaució. Si és la primera vegada que uses aquesta tècnica, pots provar diversos graus de lollipopping i poda en diferents plantes del mateix cep, i després comparar els resultats en la collita per a descobrir el punt òptim d'aquest mètode.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37822 valoracions