Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Encara que no tinguis molta experiència conreant marihuana, hauries de considerar provar les tècniques d'entrenament de baix estrès (LST per les seves sigles en anglès). El mètode LST és una forma simple i metòdica per a augmentar les teves collites, alhora que controles la forma i altura de les teves plantes.

Què és l'entrenament de baix estrès i com s'aplica?

Com a mètode d'entrenament per a augmentar la collita, el LST permet al conreador aprofitar al màxim l'espai i la llum disponible. En la seva forma més simple, el LST implica doblegar cap avall i lligar acuradament les tiges i branques de la planta de marihuana. Això es fa per dos motius. En primer lloc, el cànnabis sol desenvolupar una gran tija principal on es forma una cua central, gran i allargada. Aquesta cua va acompanyada d'altres branques laterals més petites, amb cabdells més petits. Aquesta tendència natural del cànnabis de créixer en forma de “arbre de nadal” es coneix com a dominància apical. L'objectiu del LST és trencar amb aquesta dominància apical, aplanant la coberta perquè creixi a la mateixa altura.

Això ens porta al segon motiu del LST: millorar la distribució de la llum. En doblegar i subjectar les plantes per a trencar la dominància apical i anivellar l'altura de la coberta, totes les parts de la planta quedaran exposades a una major quantitat de llum, produint més cabdells i millors collites finals! I no sols això, per a aconseguir grans resultats amb el LST, no és necessari que facis canvis en el muntatge del cultiu. L'única cosa que necessites és saber com fer-ho i algunes eines bàsiques.

Vídeo aneu: 569373769

La història de l'entrenament de baix estrès

Si estàs familiaritzat amb el cultiu de cànnabis, sabràs que les plantes solen desenvolupar alguns cabdells gruixuts en la part superior de la planta i diversos cabdells més petits per sota. Això no sols succeeix amb la marihuana, sinó amb moltes altres flors, fruites i verdures consumides pels humans.

Al llarg dels segles, els agricultors han ideat formes per a obtenir majors collites de les seves plantes usant mètodes d'entrenament senzills. Entre aquestes tècniques s'inclouen l'a poda i el topping, així com doblegar les plantes, el ScrOG i tota classe de mètodes. Encara que tots aquests mètodes són lleugerament diferents, cadascun d'ells assegura un ús òptim de la llum, l'espai i els recursos.

L'entrenament de baix estrès és la versió moderna d'una antiga tècnica usada per a forçar als arbres fruiters a créixer en una estructura plana. Es creu que en l'antic Egipte usaven mètodes similars per a conrear figueres de forma horitzontal, fa més de 3.000 anys. A l'Europa del segle XVII es va popularitzar un mètode conegut com _espalier_ o espatllera, i les tanques i fruiteres en espatllera (acuradament podats i modelats) es van tornar molt comunes. Aquesta tècnica també s'aplicava sovint en pomeres i pereres, no sols per a obtenir millors collites sinó per a embellir el paisatge.

¿Qué Es El Entrenamiento De Bajo Estrés?

LST : una tècnica que no molestarà a les teves plantes de cànnabis

Un factor clau d'aquesta tècnica d'entrenament resideix en el seu nom, “baix estrès” és el que diferència al LST de les tècniques de “alt estrès”, com el topping. Mentre que el topping (també anomenat poda apical) implica tallar la punta de la tija principal de la planta a fi de redistribuir les hormones de creixement, el LST és molt més suau. Això no sols redueix el risc d'estressar excessivament a les plantes, sinó que també significa que no hauràs d'esperar tant de temps perquè la planta es recuperi i s'adapti als canvis d'alt estrès. Encara que el LST no implica podar les plantes, aquest mètode sovint s'usa en combinació amb altres tècniques més dures. En general, les plantes conreades amb LST responen molt favorablement, i recompensaran el teu esforç i destresa amb collites sanes i abundants de cabdells enormes.

QUÈ NECESSITES PER AL LST

Per a aplicar correctament el LST a les teves plantes, necessites els següents materials:

• Brides de jardineria suaus o filferro de jardineria revestit de goma
• Canyes de bambú o estaques de fusta fines
• Trepant manual petit
• Cinta adhesiva

Encara que aquest mètode no requereix molts materials, recomanem seriosament no usar corda normal per a subjectar les plantes. Les cordes o filferros normals solen ser massa fins i poden causar ferides en la tija de la planta, fent més mal que una altra cosa. És millor usar brides de jardineria, especialment adequades per a aquesta tasca.

Low Stress Training o LST (trenzado de bajo stress)

Prepara El teu Test Per al LST

Hem esmentat diverses vegades que cal lligar les tiges i branques, però on?! Per a això, l'única cosa que has de fer és trepar diversos forats en la vora superior del test. Llavors, podràs passar les brides pels forats i subjectar les branques de manera segura.

Una altra opció per a subjectar les branques és usar canyes de bambú o estaques de fusta fines, amb una longitud de 30cm aproximadament. I, per a acabar, atès que en doblegar les branques poden produir-se accidents, tingues una mica de cinta adhesiva a mà per a apedaçar qualsevol branca trencada o feta fallida.

COM APLICAR EL LST A LES TEVES PLANTES DE CÀNNABIS

Anem als més interessant: com aplicar el LST a les teves plantes de marihuana!

Cómo Aplicar el LST

TRENCAR LA DOMINÀNCIA APICAL

Per a començar, el LST es basa a trencar la dominància apical. Comença doblegant la tija principal acuradament, dirigint-lo cap a la vora del test. Subjecta la tija en el lloc desitjat usant filferro/brides suaus i els forats trepats prèviament. I ja està llest! Acabes d'aplanar la coberta, donant pas a un futur creixement horitzontal. D'aquesta manera, la llum podrà incidir sobre una major quantitat de cabdells, la qual cosa al seu torn resultarà en majors collites.

Consells: alguns conreadors poden apicalment la tija principal primera, i llavors dobleguen les branques secundàries cap als costats. Així, la planta adopta una forma més similar a una “aranya”. Però si decideixes aplicar el LST estàndard (sense topping) tal vegada vols considerar fer una lleugera defoliació per a augmentar la quantitat de llum penetrant.

Modelar i mantenir a les teves plantes

Un aspecte a tenir en compte amb el LST és que la coberta sempre ha de mantenir-se plana, de manera que cap branca sobresurti per sobre de la resta. Quan es tracta de donar forma, és important doblegar les branques cap a fora, allunyant-les de la tija principal.

A vegades poden produir-se accidents, com per exemple trencar una branca sense voler mentre l'estàs doblegant. Però que no corri el pànic! Les plantes són més robustes del que pensem. Sempre que la branca no s'hagi desprès completament de la planta, pots solucionar el contratemps amb una mica de cinta adhesiva. Trigarà al voltant d'una setmana a sanar, però no serà la fi del món.

També has de saber que el LST no és una cosa que facis una sola vegada i ja puguis donar la tasca per acabada. Aquesta tècnica requereix un manteniment constant, ja que les plantes continuaran creixent independentment de la forma que els hagis donat. Amb el temps, les branques aniran creixent i les fulles es tornaran més grans. Per aquest motiu, hauràs de reajustar les branques doblegades de tant en tant per a assegurar que la coberta quedi ben anivellada.

On i quan aplicar el LST

Hi ha els qui creuen que el LST és només per a cultius d'interior, però això no és cert. No oblidis que entrenar les plantes és una pràctica antiga, que va començar a aplicar-se en cultius a l'aire lliure. Si vius en climes més freds, com el Regne Unit i altres parts del nord d'Europa, aplicar el LST en cultius d'exterior pot ser una gran manera d'augmentar la collita durant la temporada d'estiu, fins i tot si no reps molta llum solar. Així mateix, el LST també pot ser una eina útil per als cultius d'exterior en fer que les plantes siguin menys visibles. Una planta amb les branques lligades per a aplanar la coberta no sols et donarà millors collites, sinó que cridarà menys atenció que una planta gegantesca de marihuana a la meitat de la naturalesa, esperant a ser descoberta!

Respecte a quan hauries de començar amb el LST, aquesta és la resposta: al més aviat possible. Quan la planta es trobi còmodament en la fase vegetativa, estarà preparada i llista per a ser modelada. No voldràs fer-ho massa d'hora, abans que la planta hagi desenvolupat alguns nodes, però tampoc voldràs esperar massa. Només hi ha un moment en què el LST pot ser realment problemàtic: quan la planta està en plena floració. En aquesta fase, les tiges podrien ser massa rígids per a doblegar-se i correries el risc de trencar la branca que sosté els teus preuats cabdells. Però, més enllà d'això, pots iniciar el LST pràcticament en qualsevol moment durant la fase vegetativa. Com més aviat millor.

Low Stress Training o LST (trenzado de bajo stress)

Què hi ha del lst i les autoflorecents?

Pots aplicar el LST a les autoflorecents? Per descomptat!

Les autoflorecents creixen ràpidament i no requereixen canvis en el cicle de llum per a iniciar la floració, cosa que significa que no tenen molt temps per a recuperar-se dels mètodes d'entrenament d'alt estrès com el topping o la defoliació. No obstant això, amb el LST les plantes podran beneficiar-se d'una millor exposició a la llum, i no necessitaran temps de recuperació a l'ésser un mètode que no causa danys. Encara que les autoflorecents de vella generació probablement no resistirien bé al LST, la nova generació és més que capaç de tolerar-ho.

De fet, el LST pot ser una gran manera d'augmentar la collita dels teus cultius autoflorecents! Però tingues en compte que les actuacions comencen a florir després d'aproximadament 4 setmanes; pel que, prèviament, ja hauries d'haver decidit si vols aplicar aquest mètode o no! Comença al més aviat possible per a obtenir els millors resultats.

Aquí tens els 5 ceps més adequades per al mètode LST:

1. Xocolata Haze

La Xocolata Haze és un plaer absolut per al paladar, amb tocs dolços de xocolata i un sabor de terra que desperten la llengua quan la fumes o vapejes. El perfil de terpens tan exclusiu de les seves flors és una herència dels seus ceps progenitores, la OG Xocolata Thai i la Cannalope Haze. La Xocolata Haze és una planta de dominància sativa que presenta un 95% de genètica sativa i només un 5% de genètica índica. Això dona com a resultat un efecte molt potent, cerebral, motivador i molt energitzant. El seu contingut de THC del 20% fa que l'efecte actuï ràpid, i sol donar lloc a converses molt profundes i interessants.

La Xocolata Haze es pot conrear amb èxit tant en interior com en exterior, i és perfecta per al mètode LST. Les plantes conreades en interior en quarts o armaris de cultiu són capaços de produir entre 475-525g/m². Les plantes conreades en exterior en parterres o tests poden donar-te collites de fins a 500g per planta, i estaràn llestes per a collir a la fi d'octubre. La Xocolata Haze prefereix els climes suaus i té un temps de floració de 9-10 setmanes.

Chocolate Haze

La Shining Silver Haze és una opció perfecta pel que fa al cultiu amb LST. És ràpida a florir i ofereix efectes molt potents, a més de collites molt respectables. La Shining Silver Haze mostra una genètica derivada en part de la llegendària i mundialment famosa Haze, creada a partir d'un encreuament igualment mític entre una Skunk i una Northern Light. Aquesta mescla de genètiques tan poderosa va donar com resultat una planta amb una dominància sativa al 75% i un 25% índica. Les flors d'aquesta varietat produeixen moltíssima resina, que s'acumula en capes, i que conté uns nivells de THC d'al voltant del 21%. Fumar un bong o un canó carregats amb la Shining Silver Haze dona com a resultat un efecte instantani i potent que es concentra en la ment gairebé per complet, la qual cosa indueix un estat motivador i creatiu. Aquest efecte tan satisfactori es combina amb aromes i sabors dolços molt agradables, també terrosos i cítrics.

La Shining Silver Haze és capaç de produir uns 600-650g/m² en interior. Té una alçada mitjana que la converteix en un cep fàcil de controlar a través del LST. Les plantes conreades en exterior poden produir collites de fins a 650g per planta, convertint-la en una opció ideal per a optimitzar la producció en relació a l'espai disponible. La Shining Silver Haze té un període de floració de 9-11 setmanes, amb plantes d'exterior llistes per a collir a la fi d'octubre.

Shining Silver Haze

Shining Silver Haze

Shining Silver Haze Feminized

Genetic background Haze x (Skunk x Northern Light)
Yield indoor 600 - 650 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 9 - 11 weeks
THC strength THC: 21% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 75% Sativa, 25% Indica
Yield outdoor 600 - 650 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time Late October
Effect Very high

Buy Shining Silver Haze

3. Amnèsia Haze

L'Amnèsia Haze va ser creada una vegada que la genètica Haze va travessar les fronteres d'Holanda. Els criadors van crear nombrosos híbrids, un dels quals va ser creuat amb una Haze de la vella escola, donant lloc a l'Amnèsia Haze. Aquesta varietat tan coneguda és famosa per la seva potència i les seves collites tan impressionants, dos factors que la fan molt atractiva per a l'ús del LST. Presenta un 70% de genètica sativa i un 30% d'índica, un equilibri que garanteix un efecte que es dirigeix tant al cos com a la ment. Pots sentir-ho gairebé de manera immediata amb cada calada, portant a la ment a un frenesí creatiu mentre el cos es relaxa i els músculs s'estoven. Les flors d'aquest cep estan carregades de terpens que emanen aromes a terra i cítrics.

L'Amnèsia Haze produeix bones collites tant en interior com en exterior. Creix bastant, però amb el LST es pot controlar d'una manera molt més fàcil, la qual cosa afavoreix un creixement més lateral i frondós. Les plantes conreades en interior produeixen collites entorn de 600-650g/m², mentre que les plantes d'exterior poden produir ni més ni menys que fins a 700g per planta. L'Amnèsia Haze té un període de floració de 10-11 setmanes, així que les plantes d'exterior estaran llestes per a collir a la fi d'octubre.

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Genetic background Original Amnesia Haze
Yield indoor 600 - 650 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 650 - 700 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 210 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely high, long-lasting, body relaxing

Buy Amnesia Haze

4. Royal Haze Automatic

La Royal Haze Automatic és una altra candidata molt apta per al LST, especialment si tens pressa per collir. És el resultat de l'encreuament d'uns ceps parentals molt potents com són l'Amnèsia Haze, la Skunk i una varietat ruderalis, una mescla que ha creat una composició genètica que consisteix en un 50% de genètica sativa, un 20% d'índica i un 30% de ruderalis. Aquesta varietat ofereix efectes moderats que són satisfactoris, però no aclaparadors, amb un nivell de THC d'al voltant del 15%. L'efecte en si està més orientat a la ment, oferint sensacions cerebrals, estimulants i motivadores. És un cep perfecte per a consumir abans de submergir-te en treballs creatius com escriure o compondre música. Tant si la fumes com si la vapejes, cada calada anirà acompanya d'aromes i sabors de cítrics i herbes.

La Royal Haze Automatic explota de la llavor a la collita en tan sols 10 setmanes, la qual cosa la fa ideal si busques resultats ràpids com a conreador. Les plantes conreades en interior produeixen entre 300-350g/m² i solen ser baixetes, la qual cosa les fa encara més fàcils de manejar usant el LST. Les plantes d'exterior poden produir fins a 180g per planta, xifres que poden superar-se amb l'ús de LST.

Royal Haze Automatic

Royal Haze Automatic

Royal Haze Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Amnesia Haze x Skunk x Ruderalis
Yield indoor 300 - 350 g/m2
Height indoor 65 - 85 cm
Flowering time 6 - 8 weeks
THC strength THC: 15% (aprox.) / CBD: Low
Blend 50% Sativa, 20% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 130 - 180 g/per plant (dried)
Height outdoor 120 - 150 cm
Harvest time 10-12 weeks after planting
Effect Cerebral and uplifting

Buy Royal Haze Automatic

5. Royal Dwarf

La Royal Dwarf és una varietat ideal si tens limitacions d'espai com a conreador o si necessites discreció en les teves operacions de cultiu. Aquesta varietat petita va ser creada a través d'un projecte de cria amb els ceps parentals Skunk i ruderalis. És un cep excel·lent per a principiants per moltes raons. D'una banda, és molt fàcil de conrear i produeix cabdells preciosos en poc temps. En segon lloc, les seves flors posseeixen un contingut de THC del 13%, ideal per a fumadors principiants que volen començar amb suavitat. La Royal Dwarf té una dominància lleugerament sativa, la qual cosa dona com a resultat efectes motivadors i inspiradors.

La Royal Dwarf sol aconseguir altures d'entre 40-70cm en interior i 50-90cm en exterior. Pot mantenir-se encara més prop del sòl aplicant LST, augmentant així el potencial de la seva producció. Les plantes d'interior normalment produeixen uns 150-200g/m², mentre que les plantes d'exterior et donaran uns 80g per planta. La Royal Dwarfés una varietat resistent que pot suportar còmodament els climes freds.

Royal Dwarf

Royal Dwarf

Royal Dwarf Royal Queen Seeds

Genetic background Skunk x Ruderalis
Yield indoor 150 - 200 g/m2
Height indoor 40 - 70 cm
Flowering time 6 - 7 weeks
THC strength THC: 13% (aprox.) / CBD: Low
Blend 60% Sativa, 10% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 30 - 80 g/per plant (dried)
Height outdoor 50 - 90 cm
Harvest time 8- 9 weeks after germination
Effect Physically stoned

Buy Royal Dwarf

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37822 valoracions