Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Adam Parsons

Com trasplantar la teva marihuana: consells i recomanacions.


Les arrels sanes donen lloc a unes plantes de cànnabis forts, amb uns cabdells gruixuts i recoberts de resina. En cultivar marihuana, volem tot en gran, i com més gran, millor!

Tant si plantaràs usant el mètode SOG o ScrOG, com si cultivessis de forma més senzilla, hauries de trasplantar la teva marihuana a tests més grans, almenys en dues ocasions. Encara que aquesta regla té les seves excepcions, que explicarem més endavant. Però, primer, hem d'aclarir una pregunta molt important.

PER QUÈ ÉS NECESSARI TRASPLANTAR EL CÀNNABIS?

A diferència dels sistemes hidropònics, a la cultivar en un mitjà sòlid (com a terra o fibra de coco) és necessari trasplantar les plantes a tests més grans a mesura que creixen. Per què?

A mesura que les arrels s'expandeixen pel substrat i busquen nutrients, el sistema radicular va creixent per a abastar el major espai possible. Quan les arrels hagin omplert tot el volum del test, continuaran creixent donant voltes al voltant del perímetre interior del test, embullant-se entre si. Si això succeeix, s'alenteix el creixement vegetatiu i a la llarga podria reduir-se la collita.

Per a evitar això, és necessari trasplantar a tests més grans. En trasplantar, t'assegures que les arrels tinguin espai per a créixer lliurement i de manera vigorosa.

Video id: 275636482

AMB QUINA FREQÜÈNCIA HAS DE TRASPLANTAR LES TEVES PLANTES?

Al contrari del que hem dit al principi d'aquest article, tècnicament no necessites trasplantar; però hauries de fer-lo, especialment si vols aconseguir la màxima collita possible.

Les plantes creixen més ràpid quan estan en tests petits, però llavors són més susceptibles a l'excés de reg i de fertilització. Quan sembres les teves llavors en tests de germinació o tests petits per a plàntules, es mitiga enormement el risc de sofrir fongs o altres problemes; però llavors quan les plantes s'acostin a la fase vegetativa i vulguin establir un sistema d'arrels forta, apareixeran nous problemes.

Una bona regla per al trasplantament és mantenir als teus bebès en els tests de germinació fins que cada plàntula hagi desenvolupat almenys 3 nusos. Arribat aquest moment, pots trasplantar les plàntules a tests més grans, fins que dobleguin la seva grandària. I finalment, hauràs de trasplantar la teva marihuana als tests més grans i definitives, on podran desenvolupar-se plenament.

En general, les plantes de cànnabis (fotoperiodiques) es trasplanten 2-3 vegades. No és recomanable fer-ho més sovint, ja que el trasplantament provoca un estrès considerable a les plantes.

QUAN TRASPLANTAR LA TEVA MARIHUANA

Vegem una llista d'indicadors visuals, que t'ajudaran a decidir si les teves plantes necessiten traslladar-se a tests més grans.

 • Grandària de la planta: si una planta ha sobrepassat visiblement el test, és hora de trasplantar. Fixa't en el nombre de nusos, com a referència.
 • Velocitat de creixement: si veus que la planta creix acceleradament en un test massa petit, trasplanta-la abans que es paralitzi el seu creixement. Per a fer-te una idea, quantes més fulles de ventall tinguin les plantes, més podran fotosintetitzar i major grandària adquiriran.
 • Desenvolupament de les arrels: si les arrels creixen embullades, o surten per sota del test, és necessari trasplantar.
 • Problemes de reg: quan les plantes estan creixent, tenen molta set. Si la terra del test s'asseca massa ràpid, és probable que les teves plantes necessitin un test més gran.
 • Problemes de creixement: si les plantes estan en tests petits i observes que creixen lentament o tenen un aspecte malaltís, podria haver-se de la grandària del test.
QUAN TRASPLANTAR LA TEVA MARIHUANA

QUANT ESPAI NECESSITEN LES PLANTES DE CÀNNABIS?

En la naturalesa, la quantitat d'espai disponible per a les plantes afecta al seu creixement. Quan el cànnabis es cultiva amb finalitats industrials, les plantes es cultiven amb poca distància entre si. Com a resultat, les arrels s'embullen i s'alliberen hormones que fomenten el desenvolupament d'una planta alta, sense moltes branques laterals. Els humans han explotat aquesta característica durant molt de temps per a obtenir fibres perfectes, sense moltes ramificacions.

Però, en plantar marihuana per a consum propi, has de donar més espai a cada planta, no sols per a fomentar un creixement robust i més ramificat, sinó també per a mantenir les plantes sanes en general. Llavors, quina grandària haurien de tenir els tests en cada fase del cultiu?

Com a guia per a ajudar-te a usar el teu espai i el teu temps de manera eficient, aquí tens una llista de grandàries estàndard de tests, juntament amb la fase de cultiu durant la qual s'usen normalment. Per exemple, pots cultivar una planta de grandària raonable en un test de 30cm, i una planta excepcional en un test de 60cm. En tots els tests estàndard, el diàmetre de la vora és igual a la profunditat del test. Una planta de marihuana sana pot desenvolupar fàcilment una canopia la grandària de la qual triplica el diàmetre del test.

Per a plàntules i plantes joves en fase vegetativa

Per a plàntules robustes en fase vegetativa

Tamany màxim del test final
10cm = 0.5l  25cm = 11l  46cm = 57l 
13–15cm = 1l 30cm = 19l  61cm = 95l
18–20cm = 4l 36cm = 26l  76cm = 114l
22cm = 7.5l 41cm = 38l -


PER QUÈ NO PLANTAR EN EL TEST MÉS GRAN?

Això depèn de tu. Però si uses un test molt gran, hi haurà molta terra on encara no s'han estès les arrels, per la qual cosa podria haver-hi risc d'embassada. Això significa que hauràs d'anar amb compte amb el reg, per a no fomentar les condicions propícies per a la floridura, la podridura i altres tipus de patògens o infeccions.

A la marihuana li agrada tenir els peus secs, per la qual cosa és millor ser previngut. Si poses les plantes directament en el test més gran, rega moderadament durant la primera setmana després del trasplantament. Tingues en compte que és més fàcil cuidar tests petits, especialment en les primeres setmanes de la fase vegetativa. Els tests petits també són més fàcils de moure, i poden girar-se fàcilment 360° per a exposar les plantes a la llum.

QUIN TIPUS DE TEST HAURIES D'USAR?

La majoria de cultivadors de marihuana utilitzen tests de plàstic blanc amb forats de drenatge en la base. Per quins tests blancs? El color negre i altres tons foscos generen calor quan estan exposats al sol, mentre que els tests blancs mantindran la terra més fresca. També pots usar tests air-pots o tests de tela, que poden aèriament les arrels de manera natural, optimitzant la salut i el desenvolupament de les plantes. Per a les plàntules, solen usar-se testets de plàstic individuals o tests de germinació especialment dissenyades per a les plàntules.

COM TRASPLANTAR LA MARIHUANA

En trasplantar, és important tenir en compte que el xoc del trasplantament causa molt estrès a les plantes. Actua amb molta cura; com menys es danyin les arrels, millor! És un procés que ha de fer-se amb calma.

Un altre factor important és la higiene. Neta la zona de treball i renta't les mans abans de manejar les plantes. O millor encara, posa't guants.

No trasplantis durant el dia sota un sol de justícia, o sota una llum de cultiu massa intensa. Per a evitar exposar les arrels a una llum excessiva, trasplanta al final del dia.

TRASPLANTAR: GUIA PAS A PAS

 1. En trasplantar les plàntules, rega-les 1-2 dies abans. En trasplantar, la terra hauria d'estar humida, però no xopada. Això també s'aplica si fas trasplantaments més endavant; si la terra està més seca, ajudarà al fet que no es desintegri la mota
 2. Prepara el nou test, omplint-la amb terra de bona qualitat. No l'omplis fins dalt del tot i no estrenyis excessivament la terra. Rega el test. Fes un forat en el centre, prou gran per a la nova planta.
 3. Agafa el test de la planta que trasplantaràs. Posa la mà sobre la terra (de manera que la tija de la planta quedi entre els teus dits) i posa el test boca avall.
 4. Amb cura, llisca la mota fora del test. Si la mota no surt, pots estrènyer suaument el test i donar copets als laterals, per a afluixar la terra. Si encara segueix embussat, col·loca el test horitzontalment en el sòl i intenta treure suaument la mota. Si així i tot no surt, curta el test acuradament amb un ganivet per a alliberar la planta (fes això únicament com a últim recurs). No intentis treure la planta a la força agarrant-la per la tija!
 5. Quan finalment hagis extret la planta, mantingues una mà sota la mota i transfereix la planta al forat en el test nou. Emplena els buits amb una mica de terra addicional. Estreny la terra lleugerament, perquè la planta quedi fixada en el seu lloc.
 6. Rega lleugerament la planta, per a ajudar-la a instal·lar-se en la seva nova llar. Aquest és un bon moment per a usar un estimulador d'arrels, que ajuda a alleujar el xoc del trasplantament i promou el desenvolupament de les arrels.
TRASPLANTAR: GUIA PAS A PAS
TRASPLANTAR: GUIA PAS A PAS
TRASPLANTAR: GUIA PAS A PAS

Consells professionals:

 • Recomanem preparar la nova mescla de terra, usant el Easy Boost Nutrició Orgànica. Afegeix 50-100g de Easy Boost per cada 20l de terra. El Easy Boost és un fertilitzant ecològic que proporciona nutrients per a les teves plantes al llarg de 10-12 setmanes.
 • Quant dura el xoc del trasplantament? Depèn. Però és normal que el creixement es talli o alenteixi durant alguns dies després del trasplantament. Deixa que les plantes es recuperin durant almenys 2 setmanes, abans de forçar la floració o aplicar tècniques d'entrenament d'alt estrès.
 • Si les plantes semblen frèvoles després del trasplantament, ajuda-les a mantenir-se alçades amb una estaca o una canya de bambú.
 • Esterilitza els tests vells, per a reutilitzar-les en el futur.

GRANDÀRIA DELS TESTS EN INTERIOR I EXTERIOR

La grandària recomanada per als tests variarà en funció de si cultives en interior o exterior.

En interior, estàs limitat per la grandària de l'espai de cultiu, així com pel nombre de plantes i la seva grandària prevista. A la cultivar en exterior, sol haver-hi menys limitacions.

A l'aire lliure, en principi pots usar tests tan grans com vulguis. Això assegura que les arrels de la teva marihuana puguin créixer i estendre's, per a produir la major collita possible. Però, d'altra banda, usar un test massa gran no és el més òptim: si les arrels no omplen tant d'espai, estaràs malgastant fertilitzants.

En exterior, usar tests molt grans i pesades també pot ser un problema si necessites moure els tests. Una altra opció és plantar directament en la terra; d'aquesta manera, les plantes no estaran limitades per la grandària del test i podran aconseguir el seu ple potencial.

TAMAÑO DE LAS MACETAS EN INTERIOR Y EXTERIOR

I Què Hi Ha Del Transplantament De Autoflorescents?

En general, recomanem evitar trasplantar els ceps autoflorescents. En lloc d'això, és millor sembrar les llavors germinades directament en el seu test definitiu. Aquests són els motius:

Entendre Les Plantes De Cànnabis Autoflorescents

Les varietats de marihuana autoflorescents floreixen en funció de la seva edat, sense dependre de canvis en el cicle de llum. Hereten aquesta qualitat del Cànnabis ruderalis, un tipus de cànnabis únic i originari d'algunes zones de Rússia i Europa de l'Est.

Per tant, mentre els ceps fotoperiodiques inicien la floració quan els dies comencen a escurçar-se (o quan canvies el cicle de llum de 18/6 a 12/12), les actuacions floreixen de manera automàtica a les quatre setmanes aproximadament, encara que això pot variar d'un cep a una altra.

Poden Trasplantar-se Les Plàntules De Marihuana Autoflorescents?

Sí, tècnicament és possible trasplantar ceps actuacions. Però fer-ho té un inconvenient.

Quan trasplantes un cep fotoperiodica, normalment la mantindràs una setmana més en fase vegetativa per a permetre que la planta es recuperi de l'estrès del trasplantament. Però, en trasplantar una autoflorescents, no comptes amb aquest mateix luxe i generalment l'estrès del trasplantament causarà un major impacte en el desenvolupament i la productivitat de la planta.

Com Afecta El Trasplantament A les Plantes De Marihuana Autoflorescents?

Les arrels de les plantes són summament sensibles. Per molta delicadesa que tinguis a l'hora de trasplantar, causaràs cert estrès a les plantes en moure-les al seu nou test.

Normalment, les plantes de cànnabis poden trigar fins a 7 dies a recuperar-se completament de l'estrès del trasplantament, encara que això pot variar depenent de la salut general de la planta (les plantes més sanes trigaran menys a recuperar-se).

Atès que en cultivar autoflorescents no hi ha manera de compensar aquest estrès, normalment les plantes mostraran signes de creixement atrofiat després del trasplantament, la qual cosa finalment es traduirà en collites reduïdes i de menor qualitat.

Quin És El Millor Moment Per a Trasplantar Ceps De Cànnabis Autoflorescents?

Si has de trasplantar una acte, és absolutament crucial fer-ho en el moment adequat per a minimitzar l'impacte en la collita. Intenta trasplantar els teus autoflorescents quan hagin desenvolupat arrels fortes i almenys 4-5 fulles veritables.

¿Cuál Es El Mejor Momento Para Trasplantar Cepas De Cannabis Autoflorecientes?

Com Trasplantar Plantes De Cànnabis Autoflorescents

En trasplantar marihuana autoflorescent, recorda seguir aquests passos per a minimitzar el xoc causat a les arrels de la planta.

Material

 • Zona de treball neta
 • Guants de jardineria o quirúrgics
 • Test i terra noves

Prepara Les teves Plantes, Tests I Zona De Treball

Evita regar les plantes el dia del trasplantament, ja que serà més fàcil extreure la mota del test si la terra està seca. Prepara i neta la zona de treball, on realitzaràs el trasplantament; pots usar una taula gran i neta.

Finalment, prepara el nou test de la teva planta. Tal vegada has d'emplenar el fons del test amb una mica de terra perquè la planta tingui l'altura adequada. I no oblidis comprovar que el test nou tingui forats de drenatge.

Extreu La Autoflorescent Del seu Test Vell

Per a treure una planta del seu test, posa el test en posició horitzontal i llavors estreny, fes-li un massatge o colpeja suaument el fons i els laterals del test. No tiris de la tija de la planta, ja que corres el risc de danyar-lo o trencar-lo.

Col·loca La Autoflorescent En El seu Nou Test

Posa la planta en el nou test i omple-la amb terra fins a uns 2cm de la part superior del test. Rega abundantment i, si és necessari, farcida amb més terra. Ves-te donant un cop d'ull a la planta en els pròxims 3-7 dies per a comprovar si s'està recuperant del trasplantament.

Planifica Amb Antelació Per a Evitar El Trasplantament

Per a aconseguir els millors resultats en cultivar actuacions, recomanem plantar-les directament en el seu test final. La majoria de varietatsautoflorescents creixen bé en tests de 11-12 litres.

Mentre les actuacions siguin joves, evita regar-les en excés per a no ofegar les seves petites i delicades arrels. En lloc d'això, pots polvoritzar les fulles amb aigua regularment. Una vegada hagin desenvolupat algunes fulles veritables, rega-les segons sigui necessari.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37822 valoracions