The RQS Blog

.


By Luke Sholl

Una de les pitjors coses que li pot passar als teus cabdells de marihuana és que s'assequin massa. Si t'ha passat, no et preocupis, pots remeiar-ho! Amb aquests consells podràs rehidratar l'herba mitjançant unes tècniques molt senzilles.

Algunes podrien fins i tot aportar nous sabors, mentre que unes altres podrien fer malbé la teva marihuana si es fan sense cura. Els teus cabdells ja no seran exactament com eren abans, però pots ajudar-los a recuperar (gairebé) la seva antiga glòria.


El Millor Mètode: La Prevenció

Les dues principals raons que l'herba s'assequi més del compte són assecar-la massa després de la collita i no emmagatzemar-la correctament.

La marihuana s'asseca des de fora cap a dintre. Les fulles externes poden semblar seques, mentre que l'interior del cabdell i les tiges pot ser que continuïn retenint molta aigua. Per tant, els conreadors solen determinar el nivell de sequedat de l'herba usant el truc de trencar la tija.

Quan talles la planta de marihuana per a assecar-la, poc després les tiges perden gran part de la seva rigidesa i duresa. Si manipules una tija, es doblegarà sense trencar-se. Per tant, la regla general és que quan pots partir la tija d'un cabdell per la meitat significa que està prou sec. Si la tija es continua doblegant, necessita més temps d'assecat. Encara que aquest truc funciona molt bé per als més experimentats, no és el mètode més científic en absolut.

En climes moderats amb nivells d'humitat mitjans, es pot aconseguir un assecat lent i uniforme. Però, en climes secs, és fonamental tenir un humidificador.

Humidity Control

Per Mantenir Un Nivell D'humitat Perfecte, Utilitza Un Pack De Control D'humitat

Després del curat final, els cabdells han de col·locar-se en un recipient hermètic per al curat. Per desgràcia, l'herba continuarà intercanviant aigua amb l'aire circumdant i, tret que els cuidis, els teus valuosos cabdells s'assecaran del tot. Afortunadament, una de les formes més fàcils de mantenir l'ambient perfecte per a la marihuana és amb un pack per a la humitat.

Aquests petits i enginyosos packs, a més de funcionar amb collites grans i petites, també s'encarreguen d'intercanviar humitat amb l'aire que hi ha al voltant dels cabdells, gràcies al gel de silicona que contenen en el seu interior. El resultat és una humitat relativa perfecta del 58-65%, el punt ideal per al curat.

Massa Tard, La Meva Herba Està Totalment Seca: I Ara Què?

Afortunadament, igual que la marihuana pot alliberar aigua en l'ambient, també pot reabsorbir les molècules d'aigua en els cabdells.

La solució és relativament simple. L'única cosa que necessites és un recipient hermètic (una altra vegada), o una cosa similar. En aquesta situació de rescat, el tancament hermètic no és essencial per a obtenir bons resultats. Però després de la rehidratació, necessitaràs el recipient hermètic per al magatzematge a llarg termini.

La idea general és augmentar la humitat relativa dins del recipient per a crear un microclima. Les molècules d'aigua es dispersen des de les zones de concentració elevada cap a les zones de concentració més baixa, fins que els nivells d'humitat estiguin equilibrats.

Hi ha diverses tècniques per a fer això, i algunes d'elles poden fins i tot usar-se independentment de l'excés de sequedat. Tots aquests mètodes són lleugeres variacions entre si (excepte el mètode súper exprés descrit més endavant), però cadascun té els seus matisos.

Drying Buds


Tres Maneres De Rehidratar L'Herba

1. Mètode Del Pa, L'enciam O El Paper Absorbent Humitejat

Method 1

Aquesta tècnica no aportarà sabor als cabdells. Agafa un tros de pa i humiteja'l (sense arribar a empapar-ho). Com a alternativa, pots usar unes fulles d'enciam, o fins i tot humitejar una mica de paper absorbent, però vigilant que no hi hagi excés d'aigua.

Col·loca-ho sobre la marihuana, dins d'una bossa gruixuda de plàstic o una bossa resellable, tanca-la bé i deixa reposar durant 1-2 hores. Passat aquest temps, dóna un cop d'ull a l'herba i remou-la una mica. Comprova el nivell de sequedat de l'enciam, el pa o el paper absorbent. És un clar indicador de la quantitat d'aigua retinguda pels cabdells.

Depenent de la quantitat d'herba que tinguis, pot ser que hagis de repetir el procés un parell de vegades. El truc està a no tenir pressa. Per exemple, no humitegis el pa massa ni utilitzis la mateixa fulla d'enciam durant molt de temps. Això podria provocar la formació de floridura, que podria transferir-se als cabdells.

Revisa els cabdells acuradament i, quan estiguis satisfet/a, fica'ls en un recipient hermètic per a guardar-los a llarg termini.


2. Mètode De La Pell De Fruita

Method 2

Aquest truc afegeix un toc de diversió i és genial per a poder experimentar. Pots usar diversos tipus de pells de fruita, o fins i tot herbes, per a rehidratar la teva marihuana de la mateixa forma que acabem de descriure. La diferència està en el fet que aquest mètode també afegeix aroma i sabor.

Les fruites més usades per a aquesta tècnica són taronges i llimones. Són molt útils per a rehidratar els cabdells, alhora que aporten sabors cítrics a la marihuana. Però no haurien d'usar-se per a l'emmagatzematge a llarg termini, ni per al procés de curat, ja que podrien provocar l'aparició de floridura o podridura en els cabdells. És necessari inspeccionar minuciosament els cabdells diàriament, per a evitar qualsevol tipus de brot fúngic. Simplement substituint la pela cada dos dies t'asseguraràs que persisteixi el sabor afegit.

Les peles de plàtan també s'usen amb freqüència. Actuen més ràpid, però també es podreixen abans. Algunes persones afirmen que augmenta la potència de l'herba, però no hi ha proves concretes que ho recolzin. Les pells de poma no aporten tant de sabor, però alliberen humitat de manera lenta i consistent, la qual cosa és ideal per a una rehidratació uniforme.

Sigui com sigui la fruita que triïs, el truc està a deixar la pell entre els cabdells durant un parell d'hores i després donar un cop d'ull. El procés perquè l'herba recuperi el seu bon estat i sigui fumable de nou pot trigar des d'unes hores, fins a un dia.

També pots afegir menta, coriandre, romaní, farigola, o qualsevol altra herba aromàtica culinària. Aquestes plantes no sols ajuden a rehidratar la marihuana, sinó que li afegeixen un toc de sabor.

3. Mètode Del Vapor D'Aigua

Method 3

Si tens pressa i no pots permetre't el luxe d'esperar tant de temps, hi ha una manera d'accelerar el procés. Però màxima cura; corres el risc de coure la teva marihuana o d'humitejar-la massa per a poder fumar-la.

Agafa una olla gran, omple-la d'aigua i posa-la a bullir. Quan l'aigua estigui en plena ebullició, retira l'olla del foc i posa-la sobre una superfície segura. A continuació, cobreix l'olla amb un drap o tros de tela resistent, i subjecta la tela a la vora de l'olla, amb cura de no cremar-te (usa els guants per al forn!).

Ara, col·loca els cabdells sobre la tela i deixa que l'evaporació faci la resta. El vapor d'aigua travessarà el drap i els cabdells, proporcionant una hidratació màxima en un temps rècord.

Assegura't de girar els cabdells amb freqüència per a distribuir el vapor uniformement. Passats entre 30 minuts i 1 hora, els teus cabdells haurien d'estar llestos per a fumar!

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.