The RQS Blog

.


By Luke Sumpter

Com diferenciar entre cabdells de marihuana bons i dolents.


Quan vas començar a fumar herba, segur que no vas trigar molt a adonar-te que hi ha diferències entre els cabdells de marihuana. Encara que tothom afirmi que la seva marihuana és de primera categoria, pot ser que t'adonis quan no està tan rica com diuen. I d'altra banda, quan et trobes amb una herba de qualitat, la reconeixes de seguida.

Per a estar segur que compres solament els millors cabdells, és fonamental conèixer les diferències entre l'herba de primera categoria i l'herba tipus "palla". Tampoc fa falta ser un expert, ja que els aspectes que marquen la diferència es poden veure i fer olor sense problemes. Aprendre les diferències t'ajudarà quan vagis a comprar alguna cosa, clar, però t'ajudarà sobretot a jutjar les plantes del teu propi cultiu. Això, d'altra banda, t'ajudarà a fer els ajustos necessaris.

Tipus de cabdells de marihuana

Les flors de marihuana es poden classificar en diversos rangs de qualitat. Es pot parlar sobre la seva viscositat, perfil de terpens, sabor, textura o una sèrie de factors diversos. Per a simplificar les coses, hem limitat les possibilitats a tres categories bàsiques: cabdells d'una qualitat baixa, mitjana i superior.

Qualitat baixa

La marihuana de qualitat baixa té un aspecte lamentable, principalment perquè recorre llargues distàncies després de ser ficada en paquets petits. Coneguts precisament com a "maons de marihuana", aquests cabdells solen arribar al seu destí en forma de galledes compactes.

Els productors que estan a aquest nivell no solen conrear pensant en la qualitat del producte ni donant moltes cures, sinó que tenen propòsits purament econòmics. La marihuana de poca qualitat generalment prové del sud de la frontera dels EUA i d'Europa, i sol ser un producte del mercat negre.

Per descomptat, alguns conreadors domèstics que parteixen amb la intenció de vendre, també es poden trobar amb marihuana d'aquesta qualitat de manera involuntària. És molt freqüent que els conreadors novençans s'equivoquin durant el procés i acabin amb cabdells secs mediocres.

Entre els principals signes d'una marihuana de qualitat baixa trobem:


 • Aspecte: menys acolorida que l'herba de millor qualitat, sol ser fosca amb tons bastant marrons.

 • Tacte: pes poc, és escatosa i quan la toques es nota que no ha assecat correctament; la falta d'adherència indica que no hi ha molta quantitat de tricomas.

 • Aroma: la falta de terpens, juntament amb la seva possible degradació, dóna com a resultat una clara falta d'aroma, a més d'humitat i floridura.

 • Sabor: aquests cabdells són massa forts per a la gola i tenen un sabor amarg, terrós i a espècies.

 • Efectes: els maons de marihuana també col·loquen, però probablement contenen menys THC.

Qualitat mitjana

En aquesta categoria entren els cabdells que produeixen principalment els conreadors casolans de tot el món. Aquestes flors es distingeixen de la marihuana de qualitat baixa perquè presenten un millor color, olors intenses i sabors evidents.

La majoria dels conreadors es preocupen per respectar la fertilització, l'horari de reg i les variables ambientals com per a produir marihuana d'aquesta qualitat. Però el factor més influent és posar dedicació i esforç en el seu treball.

Si estàs buscant cabdells de qualitat mitjana, o simplement vols evitar l'herba dolenta, tracta d'identificar aquests trets:


 • Aspecte: tons verds més clars, una capa brillant de tricomas, un aspecte bulbós i saludable, pistils taronges que sobresurten. Podria presentar un excés de fulles de sucre per a inflar els cabdells.
 • Tacte: compacta i enganxosa, però torna al seu estat original després d'estrènyer-la.
 • Aroma: l'aroma és agradable i fort, però no aclaparador.
 • Sabor: hauries de poder apreciar els terpens en cada calada.
 • Efectes: en tenir nivells més alts de tricomas i cannabinoides, l'efecte és bastant més fort que el dels maons de marihuana.

Qualitat superior

Alta qualitat. De primera. Exquisida

La marihuana de qualitat superior té molts noms, però tots ells descriuen el seu intens sabor i els seus efectes al·lucinants. És difícil trobar aquest tipus d'herba fora de les grans ciutats i de les zones on es conrea marihuana. En general, són productes de granges professionals i criadors experts en zones clau com el nord de Califòrnia, Espanya i els Països Baixos.

Aquest tipus de cabdells s'assemblen als que veiem en els flascons dels dispensaris de bona reputació i els millors coffeeshops. Si estàs buscant els millors cabdells que es poden comprar amb diners, para esment al següent:


 • Aspecte: perfectament manicurats, com a llavors, colorits, pistils de color taronja intens, i amb una capa gebrada de tricomas.
 • Tacte: aquest tipus de cabdells són grans, increïblement enganxosos i amb un nivell perfecte d'humitat.
 • Aroma: compten amb un perfil de terpens complex, intens i a skunk: tanca les finestres quan els fumis.

 • Sabor: perfectament conservat, el perfil de terpens és tan saborós que activa les papil·les gustatives.

 • Efectes: els perfils de cannabinoides acuradament concebuts proporcionen una àmplia gamma d'experiències, des de potents efectes psicoactius fins a sensacions cerebrals lúcides pròpies del CBD.

Com diferenciar els cabdells bons dels dolents: una guia

A pesar que l'anterior són generalitzacions, esperem que t'ajudin a distingir la qualitat dels cabdells, encara que pot arribar a ser una mica més complicat. A continuació, entrarem al detall i a analitzar les flors de marihuana una mica més de prop.

Aroma

Com hem esmentat abans, les molècules aromàtiques conegudes com a terpens són les responsables de les aromes característiques.

Malgrat tenir un fons semblant, la majoria de les varietats presenten olors úniques gràcies a les diferents concentracions de terpens.

És probable que coneguis les estructures petites i brillants que hi ha en la superfície dels cabdells de marihuana i de les fulles de sucre. Aquestes glàndules amb forma de fong, anomenades tricomas, produeixen terpens durant l'etapa de floració.

Sabràs que estàs tractant amb herba de bona qualitat quan una ràfega aromàtica de terpens et colpegi res més obrir el flascó. Encara que l'aroma agradable i la qualitat de la marihuana no estan directament relacionats, la presència del primer és una pista probable del segon. Entre les aromes més comunes es troben els tocs de flors, carburant, terra, espècies, sucre, fruites, cítrics i baies.

La qualitat del perfil de terpens d'una varietat depèn d'una sèrie de variables:

 • Genètica: alguns ceps estan genèticament equipades per a produir més terpens aromàtics que unes altres, degut principalment a la cria selectiva.
 • Assecat i curat: amb la genètica s'aconsegueix molt. Però el correcte assecat, curat i emmagatzematge de la marihuana preserva el perfil de terpens i fa que els cabdells tinguin millor sabor.
 • Fertilització adequada: durant la fase de floració, les plantes de marihuana necessiten més potassi i fòsfor i menys nitrogen. Si aconsegueixes l'equilibri correcte, tindràs unes flors amb una olor fantàstica.
 • Sòl viu: una població microbiana forta ajuda a les plantes a accedir a tots els nutrients que necessiten per a desenvolupar un perfil de terpens ideal.
 • Associació de cultius: molts conreadors afirmen que plantar alfàbrega prop de la marihuana ajuda a millorar la seva aroma.

Consell de cultiu: el augment de terpens millora l'olor general i el sabor de les teves plantes. Per a començar amb un avantatge genètic, selecciona ceps com la Lemon Shining Silver Haze i la Haze Berry.

How to Differentiate Good Buds From the Bad: A Guide

Color

Encara que no es pot jutjar un llibre per la portada, sí que es poden jutjar els cabdells de marihuana pel seu aspecte. Quan tenim la vista entrenada, hi ha molts factors que indiquen la qualitat, i el color és un dels més importants.

Per descomptat, les flors de marihuana poden tenir una gran varietat de tons diferents de porpra, taronja, verda i vermell. El color en si no és el que millor determina la qualitat, sinó més aviat el cridaner que sigui.

Les flors de marihuana sanes i ben conreades tenen un aspecte brillant i cridaner.

Semblant vitalitat indica que hi ha una bona genètica, unes tècniques de cultiu sòlides i un correcte curat i emmagatzematge. Per contra, la marihuana de qualitat baixa té un aspecte mat, opac i pàl·lid. Aquests cabdells solen ser de color verd fosc tirant a marró, pàl·lids i, en definitiva, poc atractius.

Consell de cultiu: fes una rentada d'arrels a les plantes en el moment adequat per a evitar que l'excés de nutrients s'acumuli en les flors i així evitaràs la crema de nutrients.

Consell extra: juga amb la genètica i la temperatura per a conrear herba habitada!. Per a augmentar les teves possibilitats d'èxit, comença des d'una genètica com la Purple Queen.

Pistils taronges/marrons

Quan observis de prop la superfície de les flors de marihuana, et trobaràs amb un paisatge en miniatura (valls, muntanyes i de tot) format per diferents glàndules, òrgans i estructures. Entre el paisatge, la qual cosa més sobresurt són els pistils.

Aquestes arracades amb forma de pèls són l'òrgan sexual de la flor femenina de la marihuana i serveixen per a recollir el pol·len masculí. Quan aquesta pols genètica fa contacte amb ells, la flor es torna fèrtil i es converteix en llavor ràpidament.

Lluny de la seva funció biològica, els pistils serveixen com a marcadors útils de progrés. Al principi de l'etapa de floració, aquestes parts reproductives són d'un color blanc brillant. A mesura que passen les setmanes, el seu aspecte es torna d'un color taronja fosc.

Quan observis els cabdells, el que has de buscar sempre són pistils de color taronja intens. L'ideal és que la collita es realitzi quan almenys el 70% dels pèls canviïn de color. Això indica que els cabdells estan al punt, madurs i llestos per a tallar. Les flors en les quals la majoria dels seus pistils són blancs indiquen que la marihuana no està madura. Si es deixen una mica més de temps, aquestes flors maduraran i alliberaran un perfil complet de cannabinoides i terpens.

Consell de cultiu: collita en el moment correcte, quan estiguis segur que els pistils tenen el color correcte en el moment correcte. Si conrees varietats com la Amnesia Haze, hauràs de ser pacient, ja que tenen un termini de floració una mica més llarg.

Orange/Brown Pistils

Cristalls/resina

Els tricomas són la característica més abundant en la superfície de les flors de bona qualitat. A simple vista, semblen una fina capa de cristalls que brillen sota la llum d'una llanterna o la flama d'un encenedor.

Aquestes estructures amb forma de fong tenen un cap bulbós sobre una tija estreta. En aquest cap, les cèl·lules especialitzades encarregades de la producció de resina treballen sense parar durant la fase de floració. La resina degota i cobreix la major part de la superfície de la flor de manera gradual. Aquesta resina, i els seus fitoquímics actius, ajuden a protegir els cabdells dels atacs d'insectes i de les temperatures extremes.

Aquesta substància conté un conjunt de molècules complex. Entre les quals ens interessen estan els cannabinoides, com el THC i el CBD, juntament amb terpens com el mirceno, pineno i limoneno. Quants més tricomas contingui una flor, més resina produirà. Mentre més resina cobreixi la superfície d'un cabdell, més cannabinoides i terpens estaran llestos per a ser fumats, vaporitzats o ingerits.

Podràs determinar el contingut de tricomas i de resina d'un cabdell amb només mirar-lo i sostenir-lo. Has de tenir en compte com brilla, l'enganxós que és i la resistència que fa quant estrenys la flor amb els dits.

Consell de cultiu: utilitza factors ambientals per a augmentar la producció de tricomas. Hi ha varietats com la ICE que estan genèticament pensades per a desenvolupar grans quantitats de tricomas.

Dens/esponjós

La sensació dels cabdells al tacte diu molt de la seva qualitat. Tots els conreadors volen collir cabdells compactes i pesats al final de la temporada de cultiu. Aquestes flors simplement tenen més massa, un aspecte molt més saludable i proporcionen una fumada més suau.

Quan triturem amb el grinder unes flors de marihuana bé compactes, sembla que gairebé dupliquen la seva grandària. Fins i tot un petit tros d'una flor densa es pot moldre i omplir un porro ben gran. D'altra banda, els cabdells esponjosos no són tan satisfactoris i proporcionen menys matèria vegetal. Aquestes flors airejades solen ser el resultat de condicions de cultiu que no són ideals, de falta de llum o de deficiència de nutrients.

Els cabdells esponjosos no sols són menys apetitosos, sinó que hauràs de gastar més quantitat cada vegada que et preparis un blunt o un bong. Els cabdells densos són més resistents i reprenen la seva forma original. Els cabdells esponjosos pràcticament es desintegren sols i són molt més febles al tacte.

Consell ràpid: les flors sativa i índica solen tenir un aspecte diferent; esbrina en què has de fixar-te.

Consell de cultiu: per a conrear flors denses i compactes, utilitza llums potents.

Dense/Fluffy

Llavors

La presència de llavors mai serà un signe que les flors són de qualitat. La mateixa paraula sinsemilla, un nom donat a l'herba d'una qualitat excepcional, es refereix al fet que les flors no tenen llavors.

Et recordes d'aquests pistils excel·lents dels quals parlem abans? Quan el pol·len d'una planta mascle cau en les arracades, comença un procés de canvi de l'activitat bioquímica de la flor de marihuana. La planta desvia la seva energia i els seus esforços per a no produir resina enganxosa sinó per a produir llavors.

Les flors amb llavors no aconsegueixen la seva màxima potència i maduresa perquè els recursos són absorbits pels esforços reproductius. Les llavors de marihuana també fan que les flors siguin més pesades, cosa que significa que acabes pagant més diners per menys flors. Si compres un gram d'herba i hi ha 200mg de llavors niades en el seu interior, has malgastat els diners. Pot ser que no sembli molt, però calcula-ho en 50-100 compres, i el resultat és una gran quantitat de cabdells perduts.

Una llavor sorpresa també pot arruïnar una fumada. Les llavors exploten quan la flama del porro les aconsegueix, trencant el teu moment de relax i enviant un fum aspre als teus pulmons.

Consell de cultiu: aprèn a evitar la pol·linització perquè la teva herba no tingui llavors.

Tiges

Fumar tiges pot ser el resultat d'un acte involuntari o de la desesperació. Les tiges contenen nivells mínims de cannabinoides i produeixen un fum molt fort. No obstant això, el fet que hi hagi tiges en la teva bossa no indica necessàriament que sigui una herba de mala qualitat.

Més aviat, és senyal que el procés de preparació s'ha realitzat amb presses. A més, has pagat per aquest pes extra! Quan vagis al dispensari o al coffeeshop a comprar, descarta els cabdells que tinguin un excés de tiges. Com a alternativa, demana-li al budtender simplement que els retalli abans de comprar-los.

Consell ràpid: no són tan valuosos com els cabdells, però pots usar les tiges per a fer una sèrie de productes casolans, des d'haixix fins a productes tòpics.

Bé manicurats enfront d'excés de fulles

Retallar l'herba significa eliminar les fulles de sucre, unes petites fulles que creixen per fora i al voltant de les flors de marihuana. La presència de fulles de sucre no vol dir que l'herba sigui de mala qualitat automàticament, però pot marcar una gran diferència.

Els cabdells amb un bon manicurado tenen un aspecte simplement genial. El manicurado fa que el cabdell sembli una bonica perla, i l'estètica és un indicador gairebé universal que les flors són de primera qualitat.

En segon lloc, l'excés de fulles de sucre afectarà el pes de l'herba. El que vols és pagar per les flors, no per les fulles. Finalment, la presència de fulles de sucre pot causar problemes durant el procés de curat. Es poden acumular petites bosses d'humitat, creant un brou de cultiu per als patògens i afectant el sabor de l'herba.

Consell de cultiu: pots retallar la teva herba abans o després d'assecar-la.

Floridura

La floridura no sols arruïna el sabor de la marihuana, sinó que també pot causar problemes de salut. Respirar espores de fongs pot provocar des d'un mal sabor fins a una infecció pulmonar en tota regla.

L'herba mohosa reflecteix que el curat, assecat i emmagatzematge no s'han realitzat bé. Els fongs requereixen nivells alts d'humitat per a sobreviure, i es presenten principalment en flors fresques i en les quals s'han curat en males condicions.

Els dispensaris, conreadors i coffeeshops de bona reputació mai han d'oferir herba mohosa. Fins i tot alguns ofereixen a la disposició dels clients eines com a lupes perquè puguin comprovar-ho per si mateixos. Per molt que et semblin de bona qualitat, si els cabdells tenen floridura, no els fumis, així estaràs més segur.

Consell de cultiu: aprèn a evitar la floridura durant el cultiu i el curat de la teva herba. Hi ha ceps resistents als fongs, com la Royal Moby, que tenen moltes menys probabilitats de sucumbir a la floridura.

Plagues

Les possibilitats que vegis una plaga en uns cabdells recentment comprats són baixes. Si les plagues van causar problemes a la planta de la qual van venir, és probable que el conreador les hagi eliminat abans d'enviar-les a la venda. En qualsevol cas, continua sent una possibilitat.

Però, què vol dir que et trobis insectes plaga en una flor de marihuana? Podria significar que els conreadors no es van preocupar de protegir la collita d'una infestació. Si les bestioles han danyat prou a la planta, els cabdells podrien provenir d'una planta atrofiada i subdesenvolupada. Això significa que la qualitat general pot ser que no sigui òptima.

D'altra banda, la presència d'un insecte també indica que el cultiu s'ha realitzat d'una manera natural i ecològica. Encara que veure un insecte en les flors no és agradable, la majoria dels fumadors preferirien haver de llevar els insectes abans que inhalar pesticides.

Consell de cultiu: per a mantenir als insectes lluny de les teves plantes de manera natural, utilitza mètodes biològics de control de plagues.

Enganxosos

Com més enganxosa sigui l'herba, més potent serà. Quan hi ha molta resina significa que els nivells de cannabinoides són elevats. Les flors d'alta qualitat són enganxoses al tacte, i algunes fins i tot et deixaran restes de resina a les mans. Poden ser més difícils de manejar amb les mans, però els efectes que ofereixen sens dubte valen l'esforç extra.

Consell de cultiu: el cultiu orgànic garanteix la millor qualitat i la marihuana més neta.

Sticky

Sabor

Després d'haver revisat tots els aspectes de la teva herba, per a completar el procés queda la prova del sabor. Provar els teus cabdells i sentir l'efecte que produeixen, és l'única forma real de saber amb quina qualitat de marihuana estàs tractant.

Hi ha dos factors principals a tenir en compte quan proves les primeres calades: sabor i suavitat. Combinades, totes dues variables permeten als amants de la marihuana fer una distinció òbvia entre la marihuana d'una qualitat baixa, mitjana i alta.

Si tens la possibilitat de provar algunes flors abans de comprar-les, deixa que cada inhalació s'assenti en la teva llengua durant un moment. Les flors de qualitat mitjana i alta et deixaran sabors molt marcats de fruites, flors, skunk, carburant, baies o dolços. Per contra, l'herba de mala qualitat no tindrà gairebé sabor, i pot ser que fins i tot faci gust de palla.

La suavitat del fum demostra el ben curades que estan les flors. Els cabdells d'una qualitat superior, curats durant el temps adequat, produiran un fum suau i mantegós. L'herba de mala qualitat deixarà una cremor forta en la gola i donarà lloc a un atac de tos violent.

Consell de cultiu: per a preservar les molècules que donen sabor a les flors de marihuana has de realitzar rentada d'arrels, manicurado i curat.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.