By Luke Sumpter

Construcció de la sala per Cultivar Cànnabis

Construcció de la sala per Cultivar Cànnabis

Resulta que has decidit conrear la teva pròpia marihuana a casa... Enhorabona! El cultiu casolà de cànnabis no només garanteix un subministrament constant d'aquesta meravellosa herba, també et fa apreciar més la planta i aporta la satisfacció d'un treball ben fet. Està demostrat que el temps que es dedica a la jardineria és tan beneficiós com la meditació, potència la sensació de benestar, i fins i tot ajuda a combatre l'ansietat i la depressió.

Conrear marihuana a casa implica tenir espai per a fer-ho. Per a tenir herba suficient perquè et duri entre collita i collita, necessites un mínim de 1 m². En aquest espai cabran diverses plantes petites o una o dos grans però ben entrenades, fins i tot amb el mètode SCROG. Tot això ho decideixes tu; la producció serà semblant, ja que dependrà de si busques una major varietat amb collites petites o menys varietat i més herba per planta. La decisió depèn de cada persona.

L'altura de l'habitació de cultiu vindrà determinada per l'espai disponible i les llums que s'utilitzin. Un metre quadrat pot abastar-se fàcilment amb la majoria de llums de cultiu. Quan s'usen llums fluorescents es necessita menys altura, ja que es poden col·locar més prop de les plantes, mentre que els llums HID hauran d'estar a més distància per a evitar cremades i una acumulació excessiva de calor. És possible que vulguis il·luminar a les teves nenes amb un llum HID de 1000W, però sense l'altura adequada, et serà impossible.


TRIA UN ESPAI

Tothom disposa d'un metre quadrat lliure i de fàcil accés en algun lloc de l'habitatge. Habitacions buides, àtics, soterranis o armaris, es poden utilitzar per a crear un espai de cultiu. La discreció és molt important, per la qual cosa a l'hora de triar aquest espai hauràs de tenir en compte el soroll del ventilador, el reflex de la llum i les olors. Un ventilador oscil·lant col·locat en un envà compartit tornarà als teus veïns bojos amb el soroll i les vibracions.

Els altres factors clau que veurem a continuació són:

AÏLLAMENT LUMÍNIC

És imprescindible disposar d'una habitació de cultiu a prova de llum. Per a començar, la filtració de la llum pot resultar molesta, perquè els llums de cultiu són molt intenses, i podria impedir-te dormir a les nits si el teu espai de cultiu és un armari del teu dormitori o es troba en una cantonada de qualsevol habitació ocupada. En el pitjor dels casos, cridarà als quatre vents que estàs conreant marihuana.

En segon lloc, la filtració de llum de l'habitació de cultiu afecta de forma negativa al rendiment de les plantes. Quan es canvia la il·luminació a un cicle de llum/foscor de 12/12 per a induir la floració, la llum filtrada confon a les plantes, la qual cosa podria conduir a una producció menor, a l'hermafroditisme, i fins i tot a collites fallides a causa de l'estrès lumínic. Tots els conreadors estan pendents de les plantes mascle, però una planta hermafrodita ben amagada pot arruïnar una collita sencera fent que produeixi llavors.

Quan el teu espai de cultiu estigui llest, fes la prova d'encendre les llums per a veure si hi ha fugides de llum. Qualsevol escletxa o buit que deixi sortir la llum, també deixarà que entri. Si trobes algun, cobreix-ho amb cinta aïllant o amb almenys dues capes de cinta americana, ja que la cinta americana és semi translúcida, fins i tot la negra, per la qual cosa hauràs d'usar més d'una capa.

La majoria dels aparells elèctrics d'un quart de cultiu, com els deshumidificadors, tenen unes llums LED bastant intenses i poden fer el mateix mal a les teves plantes que la filtració de llum. Pega un tros de cinta sobre les llums d'aquest tipus d'aparells per a assegurar-te que les nits siguin totalment fosques. La llum tènue de la lluna plena exerceix un efecte beneficiós sobre el creixement de les plantes, però és un efecte molt difícil de replicar en un cultiu d'interior.

Aïllament Lumínic

HERMETICITAT

A mesura que desenvolupa flors grans i resinoses, la marihuana de bona qualitat fa olor, així de clar. Algunes herbes poden empestar la zona de cultiu sencera, la casa, i fins i tot el carrer. Quan passes molt temps amb les teves plantes, és molt fàcil acostumar-se a aquesta exuberant aroma i convèncer-te que no és per a tant - però no hi ha res més lluny de la realitat. Un quart de cultiu ben tancat impedeix que les olors molestin els veïns o als altres habitants de la teva casa.

Un quart ben tancat també fa que la climatització sigui més fàcil de mantenir. El control de la temperatura i la humidificació/deshumidificació de l'aire depenen d'un entorn hermètic i sense corrents. És molt important disposar d'un entorn estable. Una habitació ben tancada també actua com una zona de quarantena, impedint l'entrada d'insectes, paràsits i patògens. Un ratolí podria danyar moltíssim el cànnabis en una sola nit, sobretot en el cas de les plantes joves, ja que als ratolins els agraden les tiges i els cotilèdons carregats de nutrients.

Cal assenyalar que una habitació de cultiu hermètica és una solució barata. Si gastes més per a muntar un sistema d'intercanvi d'aire, les teves plantes es beneficiaran de manera substancial, i ho amortitzaràs a llarg termini. Els espais de cultiu hermètics són l'entorn ideal per a experimentar amb l'enriquiment amb CO₂ i així incrementar el rendiment de les plantes.

Hermeticitat

CIRCULACIÓ DE L'AIRE

El cànnabis sa necessita aire en moviment. Tota habitació de cultiu ha d'estar equipada almenys amb un ventilador oscil·lant, per a garantir una circulació constant d'aire. L'aire en moviment té molts avantatges per a la planta de cànnabis.

Com a mínim, haurà d'agitar totes les fulles de la planta per a garantir que estigui disponible en els estomes. En un entorn sense ventilació, l'aire viciat s'acumula a la cara inferior de les fulles, al voltant dels estomes, i limita l'eficiència de l'intercanvi de gasos. Això té com a conseqüència la inhibició del creixement de la planta: les tiges s'afebleixen, les fulles es marceixen i la planta presenta un rendiment pobre.

L'aire en moviment enforteix les plantes: les tiges i les branques es tornen més gruixuts i robustos, i les collites són més abundants.

L'aire també ajuda amb els cicles d'humitat/sequedat del medi de cultiu, afavorint l'evaporació. A més, impedeix que apareguin patògens causats per l'acumulació d'humitat en les fulles. A la floridura li encanten els ambients càlids i humits.

Circulació De L'Aire

INTERCANVI D'AIRE

Si disposes de pressupost, la incorporació d'un sistema d'intercanvi d'aire fomentarà el creixement de les teves plantes. L'intercanvi d'aire requereix una entrada d'aire fresc i una sortida per a l'aire viciat. Amb un pressupost encara major, podràs incorporar un filtre de carboni al sistema d'extracció per a minimitzar l'olor al màxim.

Les preses d'aire poden adoptar diverses formes, però sempre estan situades en la part inferior del quart de cultiu, ja sigui en la terra, si està elevada, o en la paret. El principal inconvenient a l'hora de realitzar perforacions en un quart de cultiu és el control de la llum. Una simple ranura, un respirador o diversos orificis proporcionaran aire suficient, però també faran que es filtri la llum. Per a evitar això, usa un tros de tub corbat o crea una espècie de paret doble. Recorda que la llum no doblega cantonades, així que el millor és usar algun tipus d'objecte corbat. També hauràs d'instal·lar una barrera per a les bestioles que vulguin entrar a alimentar-se de la teva herba.

Una entrada d'aire significa que també hi haurà una sortida o un sistema extractor, preferiblement amb un filtre de carboni. Els extractors eliminen l'aire viciat i la calor del quart de cultiu i introdueixen aire fresc. Sempre que sigui possible, és millor expulsar l'aire a l'exterior, per a evitar la seva acumulació en espais tancats i la redistribució del mateix aire vell. Això sovint constitueix un repte, però els tubs són molt útils a l'hora de resoldre problemes de distribució d'aire.

La capacitat d'un extractor s'escull segons el volum de la cambra de cultiu. La longitud × amplària × altura et donarà el volum de la teva habitació, i el fabricant et recomanarà un extractor adequat. És aconsellable augmentar una mica la grandària per a garantir l'intercanvi d'aire i acomodar qualsevol augment en l'escala del cultiu.

Intercanvi D'Aire

CLIMATITZACIÓ

La marihuana prospera amb un clima controlat quant a humitat i temperatura, i hi ha certs paràmetres que són ideals per a l'etapa vegetativa i uns altres per a la floració.

La humitat es pot controlar fàcilment amb deshumidificadors, que també estan disponibles amb funcionament de doble acció per a augmentar-la o reduir-la segons sigui necessari. Durant la fase vegetativa, un ambient càlid i humit augmenta el ritme del creixement, mentre que una humitat i una temperatura més baixes estimulen la producció de cabdells.

La temperatura es pot controlar amb un petit dispositiu portàtil d'aire condicionat fred/calor. Molts calefactors i unitats modificadores d'humitat vénen amb termòstats i higròmetres integrats, per la qual cosa s'encenen i apaguen de forma automàtica depenent de les necessitats de l'entorn. Instal·la'ls i podràs tenir la seguretat que la teva herba es desenvoluparà bé en totes les etapes; l'automatització de tot el cultiu farà la teva vida molt més fàcil.

Climatització

SEGURETAT I PREVENCIÓ D'INCENDIS

Encara que la majoria de conreadors arriben a la collita sense cap contratemps, hi ha moltes històries horribles que mostren el mal que poden posar-se les coses quan ocorre un accident.

  • APARELLS ELÈCTRICS

Si bé molts conreadors de marihuana prefereixen conrear amb el mínim, a uns altres els agrada usar el major nombre d'aparells de cultiu possible. Però fins i tot uns pocs aparells elèctrics en l'espai de cultiu poden suposar un risc d'incendi.

Pel que fa a l'electrònica, l'aigua és un dels majors riscos en el quart de cultiu. L'aigua pot interrompre un corrent elèctric, la qual cosa podria causar un incendi o electrocució. Mantingues tots els aparells elèctrics elevats per sobre del sòl, per si hi hagués alguna fugida d'aigua.

Posa un ventilador en el quart de cultiu per a regular la temperatura. Encara que això signifiqui un altre aparell més en la zona de cultiu, el ventilador crearà un corrent d'aire fresc, ajudant a evitar que la resta d'aparells es sobrecalienten.

L'ús d'un interruptor de circuit per falla a terra (GFCI) ajudarà a detenir les fugides elèctriques quan es produeixin. Aquest interruptor detecta quan l'electricitat flueix on no deuria (en un toll d'aigua o en un cos humà) i trenca el circuit.

  • ORDRE I MANTENIMENT

Mantingues el quart de cultiu el més ordenat possible. Cada aparell hauria de tenir un espai assignat, i els cables haurien d'estar ben ordenats usant brides de plàstic. Si veus algun cable danyat o exposat, repara'l immediatament.

Recull totes les eines després d'usar-les, per a evitar qualsevol risc d'ensopegada. Quan no les utilitzis, guarda les tisores de podar, regadores i polvoritzadors en una caixa d'eines. Una ensopegada no sols podria provocar-te lesions; a més, podries caure sobre les plantes, causant-los danys greus.

  • EXTINTOR D'INCENDIS

Encara que els incendis siguin poc freqüents, hauries d'estar completament preparat/a. Un incendi en el quart de cultiu pot destruir la teva propietat, posar en risc la teva vida, i exposar el teu cultiu a les autoritats. Tingues un extintor a mà en tot moment, per si comença a cremar en flames.

Instal·la una alarma d'incendis en el quart de cultiu per a avisar-te en cas d'incendi. Compra un extintor de mà i deixa'l en l'entrada del quart o armari de cultiu; tria un model que contingui pols química seca o CO₂, adequat per a apagar incendis elèctrics. Una altra opció és comprar una bola extintora d'incendis i col·locar-la sobre el teu espai de cultiu. Quan s'exposen a una calor excessiva, aquestes boles exploten i alliberen pols ignífuga.

EXTINTOR D'INCENDIS

CONSTRUCCIÓ

Ara que ja has triat un espai que satisfà les exigències d'un cultiu sa i discret, és hora de construir la teva habitació de cultiu. Hi ha diversos recursos per a crear un quart de cultiu casolà per pocs diners. Amb aquest mètode s'utilitzen armadures de fusta revestida de plàstic per a les parets, la base, el sostre i la porta. Si inclouràs el sostre, hauràs d'incorporar suports per a les llums. Si utilitzaràs les parets i sostre ja existents,

ASSEGURAT DE CONÈIXER LA UBICACIÓ DEL CABLEJAT ELÈCTRIC

A més, si estàs de lloguer, hauràs de tenir en compte les reparacions futures de totes les superfícies que podrien veure's afectades per la construcció d'un quart de cultiu.

Necessitaràs el següent:

• Una serra
• Una grapadora per a fusta
• Làmina de plàstic de doble cara: d'una banda negra, i per l'altra blanca o reflectora, com el Mylar
• Cargols
• 4 frontisses petites
• Un trepant amb broca i tornavís
• Tisores
• 26 plaques en angle
• Protectors de cantonades de plàstic (opcional)
• Llistons de fusta segons les teves necessitats: la de pi o una altra fusta tova de 4x4 cm (aproximadament) són fàcils de manejar, forts i barates. En la teva ferreteria habitual els trobaràs en diverses longituds

Construcción

INSTRUCCIONS

1. Per a crear la part superior i inferior de l'armadura, necessitaràs 4x1.0 m + 5x92 cm de llistons de fusta.

- Per a crear els costats, 7 llistons de 192 cm.

- Per a la porta, 2 llistons de 1 m i altres 2 de 192 cm.

2. Per a la part superior: uneix els llistons, i perfora uns forats a 2 cm de cada extrem i un en el mitjà per al cargol spax. Fes el mateix amb la part inferior.

Per a la porta: perfora uns orificis a 2 cm de cada extrem en els llistons de 1 m. Cargola'ls amb els llistons verticals.

3. Ara que ja tens el marc inferior, agafa un dels llistons de 192 cm, col·loca-ho en una cantonada, i fixa-ho amb dues plaques en angle. Repeteix amb la resta de les cantonades.

4. Quan acabis, col·loca la part superior i fixa tots els llistons verticals amb les plaques en angle.

5. Mesura la part central entre els llistons verticals i col·loca les bigues estabilitzadores amb 2 plaques en angle (3 on s'uneixen a la biga de suport de l'armadura superior).

6. Amb les tisores, tala un tros de plàstic/Mylar de manera que se superposi a les vores de cada armadura. Grapa el plàstic a la fusta i utilitza els protectors de cantonades.

7. Localitza la porta i cargola les 4 frontisses.

8. Voilá! La teva habitació de cultiu ja està llest.

SAFATA DE RECOLLIDA

Disposar d'una safata de recollida en el sòl del quart de cultiu t'ajudarà a mantenir tot net i ordenat. Els tests es col·loquen en aquesta safata perquè sigui més fàcil desfer-te de la brutícia i els vessaments, les fulles mortes i l'aigua de drenatge. Quan acabis de conrear, escombra i esterilitza la safata per al pròxim cultiu.

Per a construir aquesta safata, hauràs de crear una armadura que quedi a 15 cm de profunditat dins del quart de cultiu, i que estigui recobert amb el mateix plàstic que les parets. D'aquesta forma, evitaràs que el mateix sòl de l'habitació s'embruti.

Durant el cultiu, és habitual fer una rentada d'arrels cada poc temps, principalment per a eliminar l'acumulació de sal causada pels fertilitzants, i perquè el mitjà conservi un rang de nutrients apte per al cànnabis. Encara que en un cultiu orgànic no es produeix acumulació de nutrients, sempre hi ha algun abocament. Però al final del període de floració, tots els mètodes de cultiu requereixen una rentada final per a augmentar la qualitat dels cabdells. La safata recollirà tota l'aigua de drenatge per a poder eliminar-la fàcilment.

La safata de recollida també actua com un sistema de reg passiu si deixaràs a les teves plantes desateses durant uns dies. Si poses aigua fresca a la safata, aquesta farà de dipòsit, i les plantes l'absorbiran i no es deshidrataran mentre estàs fora.

Safata De Recollida

COMENÇA A CONREAR

Ja tens un espai en el qual conrear la teva pròpia marihuana casolana. Permet l'entrada d'aire perquè es produeixi un intercanvi adequat de diòxid de carboni, oxigen i calor, és opac per a aconseguir discreció i una salut vegetal òptima, i és net i fàcil de mantenir. Ara, l'única cosa que has de fer és decidir si conrearàs de forma orgànica o amb fertilitzants, i triar les millors varietats per a gaudir.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.