Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


A vegades, quan conreem herba, les coses no surten com havíem planejat. Tant si ho fas en un armari de cultiu com al jardí , podries tenir diferents problemes.

Els foxtails són un d'ells, i sovint resulta frustrant i molest. Després de conrear les teves plantes fins que s'han convertit en exemplars madurs i grans, es passa molt mal en veure-les sofrir.

Afortunadament, els foxtails, fenotrigo o cues de guineu no solen provocar la mort de la planta. Serveixen, sobretot, com un senyal que les plantes en floració estan sotmeses a un gran estrès. Si ho detectes primerenc i identifiques la seva causa, el més probable és que puguis solucionar-ho.

Què és foxtailing?

Foxtailing és un fenomen que es dona quan els cabdells de marihuana adopten una forma estranya i irregular. Com el seu nom indica, aquest aspecte allargat i semblança a un raspall s'assembla molt a una cua de guineu.

En circumstàncies normals, els cabdells solen ser compactes, arrodonits i ferms. Alguns són allargats i estrets, depenent de la genètica, però continuen sent densos i espessos.

Per contra, les cues de guineu tenen un aspecte summament estilitzat i allargat. Presenten grups de fulles de sucre llargues i desproporcionades que els donen un aspecte espès, molt semblant al pelatge de la cua d'una guineu.

Veure com les teves plantes en floració comencen a desenvolupar foxtails és molt decebedora, ja que seran menys densos i, per tant, oferiran una producció menor.

Què pots fer per a prevenir les cues de guineu? I, es poden revertir una vegada que apareixen?

¿Qué es foxtailing?

Motius pels quals es produeix el foxtailing

Per a evitar que els teus cabdells formin foxtails, hauràs de saber què és el que desencadena aquest estrany procés. El principal factor responsable del foxtailing és l'estrès, que es dona tant per sobre de la superfície del sòl com per sota.

Quan les plantes de marihuana s'enfronten a un gran estrès, els ocorren coses rares. És possible que fins i tot comencin a expressar els òrgans reproductors equivocats en els seus calzes. Encara que l'estrès pot fer que les plantes desenvolupin cues de guineu, alguns ceps es conreen perquè produeixin aquestes estructures. Alguns conreadors gaudeixen d'aquesta característica i compren llavors amb una probabilitat alta de produir-la.

  • Estrès lumínic

Les plantes de marihuana no poden créixer sense llum; depenen d'ella més que de qualsevol altra cosa. La llum els permet crear l'energia que necessiten per a sobreviure. Però la il·luminació pot comportar-se com una espasa de doble tall. Si els llums són massa forts, estan massa prop dels cabdells, o emeten massa calor, poden causar foxtailing.

Les teves plantes començaran a desenvolupar símptomes d'aquesta font d'estrès ambiental. Veuràs com les fulles i cabdells superiors comencen a descolorir-se a conseqüència de la il·luminació.

Les fulles groguenques també poden ser el resultat de l'estrès lumínic. A diferència del amarilleamiento provocat per una deficiència de nitrogen, aquestes fulles continuen sent relativament fortes, i gairebé mai es marceixen de la mateixa forma. Aquest canvi de color és un símptoma primerenc de l'estrès per llum. Més endavant, si la combinació d'entorn i genètica ho permeten, els cabdells podrien convertir-se en foxtails.

changeimage
  • Calor excessiva

Un excés de calor també és perjudicial per a les plantes de marihuana. El cànnabis prefereix unes temperatures altes i constants durant tot el cicle de cultiu. Si oscil·len massa, podrien atrofiar el creixement i afectar les collites. Les plantes de cànnabis prefereixen uns rangs de temperatura lleugerament diferents en les diferents etapes del cultiu. Consulta aquesta breu guia:

  • Fase de plàntula: 20-25 °C
  • Fase vegetativa: 22-28 °C
  • Floració: 20-26 °C

Si la temperatura de la teva habitació de cultiu, hivernacle o jardí supera aquests rangs durant un període llarg de temps, és possible que vegis aparèixer cues de guineu.

Les llums no són l'única font de calor en un quart de cultiu. Les onades de calor també poden causar augments de temperatura bruscos i elevar la temperatura de l'aire, la qual cosa també té efecte perjudicial i estressant sobre les plantes. Els hivernacles estan dissenyats per a atrapar la calor. En l'apartat de solucions de més a baix aprendràs a dispersar aquest aire calent.

changeimage
  • Salut de la zona de l'arrel

Només podem observar les plantes per sobre de la superfície del substrat. No obstant això, per sota succeeixen moltes coses. Factors com el pH i les guerres microbianes afecten el sistema d'arrels.

Si qualsevol d'aquests factors es descontrola, les teves plantes començaran a estressar-se. Quan les coses hagin arribat a un determinat punt, és possible que vegis aparèixer cues de guineu encara que tinguis sota control tot el que ocorre per sobre de la superfície. Dona un cop d'ull a les principals fonts d'estrès en la zona radicular.

- pH

Les plantes de marihuana prefereixen un medi de cultiu lleugerament àcid. L'ideal és que el sòl tingui un pH de 6,0-7,0. Les arrels del cànnabis absorbeixen millor els nutrients dins d'aquest rang.

Unes petites fluctuacions són acceptables, però si es descontrolen massa en l'adreça equivocada durant molt de temps, les arrels tindran dificultats per a absorbir els nutrients i es produirà un "bloqueig". Això pot fer que les plantes s'estressin i possiblement comencen a formar foxtails.

- Microbis perjudicials

A simple vista, el sòl sembla una substància marró inerta, però quan observem una partícula de terra sota un microscopi, ràpidament ens adonem de l'enorme quantitat de microbis que habiten en aquest medi de cultiu.

Algunes d'aquestes formes de vida, entre les quals s'inclouen diverses espècies de bacteris i fongs, formen una relació simbiòtica amb les arrels del cànnabis, a les quals ajuden a absorbir els nutrients; però altres són hostils i poden causar estralls.

A algunes criatures, com els nematodes paràsits, els encanta rosegar les arrels i devorar el seu contingut. Aquesta activitat pot fer que les fulles esgrogueeixin i es podreixin. Aquest nivell d'estrès també podria fer que aparegui el fenotrigo. Descobreix a continuació les principals maneres de mantenir un sòl microbià sa.

Motivos por los que se produce el foxtailing

  • Genètica

Els criadors de cànnabis han creat milers de ceps diferents. Mitjançant una cria selectiva, han desenvolupat plantes amb diferents sabors, formes, grandàries, olors i efectes.

Alguns criadors han creat varietats propenses al foxtailing a posta. Per què? Per a satisfer una demanda real. Hi ha uns certs conreadors als quals els encanta aquesta característica, i prefereixen conrear flors amb un aspecte peculiar i diferent.

Si per casualitat dones amb un cep d'aquest tipus, no podràs fer molt per a impedir l'expressió d'aquesta característica. Què és el millor que pots fer? Collir els cabdells, fumar-los, i triar una varietat diferent la pròxima vegada.

Motivos por los que se produce el foxtailing

És dolent el foxtailing?

Sí i no. Sabem que aquesta resposta no és gens clara, però depèn de la perspectiva del conreador. Si vols conrear cues de guineu pel seu aspecte estètic amb un cep creat per a això, el foxtailing és una cosa bona. Però si el teu objectiu és aconseguir uns cabdells de marihuana arrodonits i densos, serà dolent.

Però no et preocupis, perquè continuarà contenint grans quantitats de cannabinoides i terpens. Encara que podrien pesar menys i oferir menys fitoquímics que els cabdells normals, hauràs d'aprofitar aquesta situació al màxim. Després podràs seguir aquests consells per a aconseguir collites normals en el futur.

Com corregir les cues de guineu

Estan formant els teus cabdells cues de guineu? És possible corregir-les. En realitat, depèn de l'avançada que estigui la fase de floració.

Si ocorre al principi, abans que es desenvolupin els cabdells, podràs reduir el nivell d'estrès i augmentar les probabilitats que es formin correctament.

Ajusta la il·luminació amb freqüència
Mou les teves llums sovint! Una vegada que hagis col·locat les llums en el teu espai de cultiu, no les deixis aquí sense més. Hauràs d'elevar-les a mesura que creix el dosser. Intenta mantenir un espai d'uns 25cm entre la font de llum i la part superior de les teves plantes. Aquesta distància pot variar en funció de la calor que emeten les llums. Si comences a notar senyals de descoloració, puja-les més fins que desapareguin els símptomes.
Augmenta el flux d'aire
Els armaris de cultiu, politúnels i hivernacles s'escalfen amb molta rapidesa durant els augments bruscos de temperatura en l'estiu. Hauràs d'estar preparat/a per a enfrontar-te a aquests canvis.

Per a començar, col·loca un higròmetre en el teu espai de cultiu. Aquest dispositiu digital t'ajudarà a fer un seguiment de la temperatura de l'entorn de cultiu. Quan vegis que la calor supera els rangs recomanats anteriorment esmentats, hauràs de posar diversos ventiladors amb la finalitat de dissipar l'aire calent.

Els ventiladors funcionen molt bé en hivernacles i armaris de cultiu. També és convenient comprar un hivernacle amb porta o respiradors, perquè les teves plantes no formin foxtails durant aquest clima tan calorós.

Si conrees a l'aire lliure, podràs protegir les teves plantes de la calor extrema amb una lona.
Controla el pH
Hauràs de controlar el pH del sòl per a evitar el bloqueig de nutrients. Utilitza un mesurador de pH una vegada per setmana per a assegurar-te que tot va bé. També pots usar productes per a augmentar i reduir el pH, i que romangui en el rang òptim de 6,0-7,0.
Equilibri microbià
Si detectes els símptomes d'una invasió de nematodes, podràs reclutar microbis bons per a ajudar-te a combatre aquestes plagues diminutes. Nosaltres recomanem afegir fongs micorrízics i rizobacterias a les mescles per a tests al començament del cultiu.

Si les teves plantes presenten símptomes d'una infecció de nematodes, afegeix aquest suplement vivent a l'aigua i rega bé el sòl.

Quan collir les cues de guineu

Si les teves plantes desenvolupen foxtails, pots consumir-los. Si no has pogut revertir el procés o no l'has detectat a temps, encara pots gaudir dels seus sabors i efectes.

En primer lloc, redueix la font d'estrès tot el que puguis per a ajudar-los a conservar alguna cosa de qualitat. Canvia la posició del llum, para esment al pH i els microbis, i aconsegueix aquest punt de calor òptima.

Recorda't de fer una rentada d'arrels unes dues setmanes abans de la collita, i recol·lecta els teus cabdells quan els tricomas translúcids es tornin més foscos.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37822 valoracions