Trustpilot

Germinar llavors de cànnabis

Existeixen diferents maneres de germinar llavors de cànnabis; a continuació, t'expliquem les més importants. A Royal Queen Seeds, només venem llavors de cànnabis feminitzades, així que no cal eliminar les plantes mascle.

1: Germinar amb l'estoig bàsic de Royal Queen Seeds

Aquest estoig de germinació és ideal per als productors principiants que volen una germinació perfecta per a les seves llavors de cànnabis.

L'estoig de llavors de Royal Queen Seeds inclou:
3 llavors feminitzades White Widow de RQS
1 safata per plantar llavors amb tapa transparent
10 tacs de germinació de llavors
1 ampolla de SeedBooster de Royal Queen Seeds (250 ml)
1 catàleg de Royal Queen Seeds 1 manual d'instruccions

També ens caldrà un vas mesurador y un mesclador (no inclosos en l'estoig de llavors).

Amb 250 ml de Seedbooster en tens prou per a germinar deu llavors. Aboca'l al vas mesurador, procurant utilitzar la quantitat exacta segons el número de tacs. Per exemple, si vols germinar cinc llavors, utilitza la meitat del Seedboster.

A continuació, afegeix 125 ml d'aigua calenta (per cada 125 ml de Seedbooster). Col·loca els tacs de germinació al recipient i, amb cura, aboca'ls la barreja a sobre per tal d'absorbir els nutrients directament. Espera uns quants minuts fins que la humitat desaparegui. A continuació, amb les mans ben netes i amb molta cura, col·loca les llavors en els tacs de germinació, a uns 5 mm de profunditat. Para molta atenció i assegura't que no prems massa les llavors.

Ara, col·loca la tapa de la caixa i tanca-la bé. Això ajudarà a crear el clima perfecte per a la germinació i les llavors creixeran més ràpidament. Deixa el recipient en una habitació temperada, amb una temperatura d'uns 20º. Espera cinc dies per tal de germinar i, a continuació, gira la tapa 180º per aconseguir una petita obertura que permeti a les plantes respirar aire fresc.

Assegura't que sempre tinguin molta llum natural o artificial. Aconseguiràs els millors resultats amb bombetes fluorescents. (Les bombetes de llum blanca freda (codi de color 33) ofereixen uns resultats òptims)

2: Germinar en un got d'aigua
Col·loca les llavors en un got o bol ple d'aigua a una temperatura d'uns 20º. Al cap de 3 a 5 dies, hauries d'observar unes petites puntes blanques, i les llavors s'haurien d'obrir. Aquestes puntes són el principi de les arrels; amb molta cura, pots retirar les llavors de l'aigua quan les arrels assoleixin els 2 o 3 mm. Ara ja les pots plantar a la terra, en un cultiu hidropònic o en qualsevol altre medi que vulguis.

Fes un forat petit (5 - 10 mm) i, amb molta cura, col·loca les llavors germinades al seu nou medi. És important que no facis servir massa aigua; pots utilitzar una pistola d'aigua. Comprova que la bombeta fluorescent estigui molt a prop de la planta; un error molt comú és deixar la bombeta massa allunyada de la planta. Tanmateix, amb la germinació en aigua no s'obtenen els millors resultats possibles.

3: Germinar en tovallons de paper humits
Humiteja dues capes de tovallons de paper amb aigua de l'aixeta temperada. Col·loca les llavors de cànnabis entre les dues capes i comprova diàriament si estan prou humides. Al cap d'uns quants dies, les llavors probablement començaran a germinar i les podrem moure a un medi diferent, suposant que el nou medi sigui prou humit i estigui prou il·luminat.

4: Germinació directa a la terra
La germinació directa a la terra és una tècnica molt utilitzada; com que no cal trasplantar les plantes, no s'impedeix el procés de creixement de les més febles. Per a aquest mètode, és molt important utilitzar terra d'excel·lent qualitat
(consulta amb la teva botiga de confiança els diferents tipus de terra per a testos). Planta la llavor de cànnabis a 1 cm de profunditat i cobreix el forat amb terra, sense compactar-lo massa. La terra ha de ser lleugera i ha de permetre que la planta broti fàcilment. Les arrels normalment tenen dificultats per fer-se camí entre la terra sòlida, la qual cosa provoca que la planta creixi més lentament. Les llavors de cànnabis haurien de germinar sota terra i sortir al cap d'entre 4 i 10 dies. Amb aquest mètode, també és important col·locar-les en un entorn humit i ventilat, amb una temperatura adequada.

Unes quantes coses que hauries de saber
- La temperatura ideal es troba entre els 22º C i els 25º C
- La humitat ideal de l'aire està entre el 70% i el 90%
- El medi de creixement ha de ser humit però no ha d'estar xop ja que el creixement de la planta s'alentiria.
- La bombeta fluorescent és la més adequada per a la germinació (Bombeta de llum blanca freda codi 33)
- Evita tocar les llavors amb les mans
- En cultius hidropònics/llana de roca, el valor de PH ideal està entre 5,8 i 6,2
- Els millors resultats s'obtenen alternant 18 hores de llum i 6 hores de foscor diàries.