Guia de cultiu de marihuana de Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Les tiges trencades, doblegades o despreses són problemes comuns durant el cultiu, sobretot per als conreadors novençans. Poden arribar a posar el teu cultiu de debò perill i limitar la teva collita final. No obstant això, amb atenció i cura, aquests problemes poden arreglar-se amb bastant facilitat. Fins i tot poden salvar-se les branques que s'hagin separat totalment de la planta, mitjançant alguns mètodes senzills.

Què provoca les tiges trencades o doblegades?

Les tiges poden doblegar-se amb una cosa tan simple com moure les plantes descuradament. Això pot causar problemes, especialment amb les plantes més rígides i alçades. D'altra banda, el vent o la ventilació excessiva també poden causar danys similars en tiges i branques.

Les tiges i branques també poden trencar-se o doblegar-se en usar unes certes tècniques de cultiu, com els mètodes d'entrenament de baix estrès i alt estrès. Les tècniques que dobleguen o estressen les branques comporten risc de produir complicacions en les tiges. Encara que les branques no es parteixin o trenquin del tot, el mal causat en doblegar-les massa pot perjudicar el vigor i la producció de la planta.

És important tractar les branques trencades o danyades ràpidament. Les ferides obertes poden provocar infeccions en la planta, de manera similar als humans. Aquest tipus de trencaments i ferides obertes no sols reduiran la collita, sinó que podrien arribar a matar completament a la planta.

¿Qué provoca los tallos rotos o doblados?

Una tija trencada no sols significa un mal a un element estructural de la planta. Aquests òrgans també alberguen el sistema vascular que transporta aigua i nutrients d'un lloc a un altre. Aquesta xarxa està formada per teixits complexos, anomenats xilema i floema, que distribueixen aquestes substàncies essencials mitjançant una combinació de pressió radical i transpiració.

Es pot sanar una tija de planta trencat? Sí! Si la tija d'una planta està doblegat o trencat, és important reparar-ho el més ràpid possible per a permetre que els nutrients i l'aigua continuïn fluint. Si es retarda la reparació, s'eliminarà el manteniment de l'extrem trencat i es reduiran les possibilitats que es produeixi la curació.

Quin tipus de danys solen produir-se en les tiges?

Els tres tipus més comuns de danys a la tija són tiges trencades o dividides, doblegades o plegades, i tiges separades.

 • Tiges trencades

En aplicar tècniques d'entrenament a plantes rígides, o en entrenar-les durant la fase de floració, existeix un major risc que les plantes sofreixin trencaments en les tiges. Si no es tracten, les branques d'aquestes tiges deixaran de créixer. Aquestes tiges poden arreglar-se fàcilment amb el mètode de la cinta, o una estructura de suport. Les plantes tenen un mecanisme de curació natural que els permet reparar-se a si mateixes. Si actues amb suficient rapidesa, pot ser que ni tan sols notis una baixada en la producció d'aquestes branques.

¿Qué tipo de daños suelen producirse en los tallos?
 • Tiges doblegades

Est és el tipus de mal més comú de les tiges. Quan les branques es dobleguen, o s'estressen massa mitjançant tècniques d'entrenament, poden produir-se danys permanents. Les tiges doblegades no són capaces de sostenir-se a si mateixos. Els plecs poden dificultar l'accés de l'aigua i nutrients des de la planta cap a la branca. Aquestes tiges continuaran creixent, però a un ritme més lent que la resta de la planta. Això no sols es deu al fet que estan doblegats, sinó al fet que el seu plec provoca que pengin a menor altura, probablement tapant-los la llum.

¿Qué tipo de daños suelen producirse en los tallos?
 • Tiges despreses

Les branques completament separades o despreses de la planta poden ser un dels problemes més estressants de resoldre. Per sort, les branques despreses poden curar-se i reparar-se amb les mateixes tècniques usades en els altres tipus de danys en les tiges. Simplement requereixen més atenció i cura que les tiges trencades o doblegades. No obstant això, si la tija despresa és petit, o està situat en la part inferior de la planta, podria ser millor simplement rebutjar-ho i reduir les teves pèrdues.

¿Qué tipo de daños suelen producirse en los tallos?


Com pots reparar les tiges trencades o despreses?

El mètode més comú per a arreglar les tiges trencades és el mètode de la cinta. Per a ajudar a sanar a les plantes, pots usar cinta americana o cinta adhesiva. El tipus de cinta utilitzada depèn de l'abast dels danys i del pes de la branca a reparar.

Segueix aquests passos per a arreglar les tiges trencades:

 1. Prepara un tros de cinta d'uns 10cm de longitud (pot ser que necessitis més per a les tiges/branques més grans)
 2. Embolica la cinta al voltant de la tija, cobrint totalment la base original.
 3. Assegura que la tija i la seva base estiguin ben atapeïts entre si, per a permetre la reparació.
 4. Deixa la cinta posada durant 2-4 setmanes.
 5. Dona un cop d'ull diàriament al procés de curació.

Consell: en lloc d'usar solament cinta adhesiva, utilitza una fèrula per a compensar la càrrega de la branca lesionada. Pega un trosset de fusta o un llapis paral·lel al trencament. Assegura't d'embolicar la cinta al voltant de la zona lesionada amb la tensió adequada. Si ho emboliques massa fluix, els extrems trencats se sortiran de la unió. Si ho estrenys molt, danyaràs encara més el teixit vegetatiu. Quan retiris la cinta, fes-ho amb summa cura per a evitar danys majors. Si el teixit encara no s'ha curat i el fas de manera dràstica, podries estripar-lo fàcilment.

¿Cómo puedes reparar los tallos rotos o desprendidos?

Com arreglar les tiges doblegades

També pots usar suports externs perquè la part lesionada no cedeixi a la força de la gravetat. Després de lligar la tija trencada, segueix aquests passos per a llevar pes a la branca trencada.

 1. Seleccioni una estructura: hi ha moltes entre les quals triar, inclosa una petita gelosia de plàstic o metall o simples estaques de bambú clavades en el sòl.
 2. Ata la planta: utiliza bridas de jardín suaves para unir delicadamente la rama rota a la estructura de soporte. Haz una atadura justo antes de la parte rota y otra después de la ruptura para apoyar la lesión de ambos lados.
 3. Aplica un poco de estrés: quita las ataduras unos días antes de lo que tienes previsto quitar la cinta. Al dar a la planta un poco de tiempo para adaptarse a la fuerza de la gravedad, ayudas a los tejidos rotos a prepararse para el impacto inicial.
Cómo arreglar los tallos doblados

Per què no aprofites aquesta oportunitat per a entrenar i modelar la teva planta mentre es cura? Amb els clips d'entrenament de Royal Queen Seeds no sols reforçaràs el trencament, sinó que t'ajudarà a donar-li la forma que vulguis. Això sí, no recomanem doblegar les tiges de les plantes que estan florint. Pots fer-ho durant les dues primeres setmanes de floració, però després d'aquest moment, és millor no interrompre més el procés.

 1. Aplica el clip d'entrenament i doblega la planta en la direcció desitjada.
 2. Reforça el clip d'entrenament amb cinta per a mantenir-lo segur i donar suport al trencament.
 3. Retira la cinta a les 2-4 setmanes i deixa el clip en el seu lloc.

Continua fertilitzant

Ara, les teves plantes necessiten nutrients més que mai. La majoria dels minerals del fertilitzant que utilitzes juguen un paper important en la fotosíntesi, les reaccions enzimàtiques i la formació de proteïnes. Sé constant amb el teu programa regular de fertilització durant aquest període. També recomanem tractar la planta amb un fertilitzant natural, ja que es descompondrà lentament durant el període de curació. Afegeix humus de cuc o guano de ratpenat, o xopa les arrels amb te de compost ric en microbis.


Com pots protegir les teves plantes dels danys en les tiges?

La principal manera de protegir les teves plantes d'aquests danys és sent acurat en manipular-les, especialment en moure les plantes o en aplicar tècniques d'entrenament que estressin a les tiges i les branques. En entrenar a les teves plantes o doblegar les branques, procura no passar-te. Les plantes amb tiges i estructures rígides són especialment susceptibles de sofrir danys. I encara que tinguin fàcil arranjament, és millor ser acurat des d'un principi per a evitar problemes.

És recomanable prendre les precaucions adequades per a protegir les teves plantes dels danys causats pels vents forts, o la ventilació excessiva. La circulació d'aire ofereix molts avantatges per a les plantes de marihuana, incloent-hi l'enfortiment de les tiges. Però un excés de ventilació pot causar danys estructurals considerables, afectant la salut de la planta, així com les collites. Els vents massa forts poden tombar les plantes, o arrencar-les completament d'arrel.

Reforçar i protegir les plantes contra el vent és simple i econòmic. Generalment és desaconsellable lligar les plantes de manera rígida, ja que això evitarà completament el moviment. És millor situar les plantes prop d'alguna mena de paravents. Les tanques o les files d'arbres poden actuar com a defenses naturals. De la mateixa manera, les tanques o parets poden exercir de barreres artificials. Les estoretes de bambú, les teles d'ombra o el film de plàstic també poden servir com a paravents. Alguns conreadors prefereixen usar tanques de malla al voltant de les plantes. Aquestes tanques poden cobrir-se amb tela o plàstic, per a assegurar que actuïn com una barrera efectiva.

L'enreixat protegirà les teves plantes contra les inclemències del temps i els cops ocasionals que solen trencar les branques de la marihuana. Els enreixats cilíndrics, com les gàbies per a tomàquets, funcionen molt bé tant en contenidors com en parterres, ja que ofereixen un suport lateral resistent.

La tècnica del ScrOG empra un enreixat horitzontal. Encara que l'objectiu principal d'aquesta tècnica és donar forma a les plantes, la pantalla també ofereix un suport estructural. A més d'ajudar a prevenir trencaments, l'enreixat permet un flux d'aire adequat, la qual cosa ajuda a defensar-se dels patògens fúngics.

Entrenament d'alt estrès (HST): danyar la tija de manera intencionada

Les tècniques d'entrenament d'alt estrès (HST) en realitat consisteixen a danyar de manera intencionada les tiges de la planta de marihuana. Encara que el concepte pot semblar una cosa horrible, aquestes tècniques són efectives per a augmentar les collites. Dona un cop d'ull a continuació:

Super cropping Aquesta tècnica implica pessigar les tiges, trencar la seva vasculatura interna i aprofitar la seva flaccidesa posterior a la lesió per a canviar la seva adreça de creixement. Sembla brutal, però permet donar forma a les copes com millor et sembli.
Divisió de la tija Acostar un ganivet esmolat a les branques d'una planta de marihuana sembla una idea terrible, però molts conreadors aconsegueixen millors resultats quan tallen verticalment la tija principal.
Topping/
fimming
Totes dues tècniques impliquen tallar (en part o íntegrament) la punta de creixement principal amb la finalitat de produir una copa més uniforme i augmentar les zones de creixement de cabdells.
 • I si es tracta de LST?

L'entrenament de baix estrès té un enfocament més suau. En lloc de retallar, pessigar i tallar, el LST implica desviar suaument el creixement de les branques a través de cordes suaus i clips per a plantes. El resultat final? Més creixement lateral, copa amb estructura uniforme i distribució de la llum més repartida.

Tiges de marihuana: ignorats però vitals a nivell anatòmic

Mentre venerem els grans cabdells i les delicioses fulles de ventall, no prestem massa atenció a les tiges de marihuana. Fins que es trenquen! Aquests resistents òrgans verds proporcionen estructura a les nostres plantes, però també alberguen els complexos teixits vasculars que transporten nutrients i aigua al voltant dels nostres cultius. Prenent el control de les tiges a través de l'ús d'innombrables tècniques d'entrenament, podem modelar-los segons les nostres preferències i gaudir de collites més abundants.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.

Cercador de temes de la Guia de cultiu

eKomi silver seal
4.7 sobre 5
basat 37803 valoracions