By Steven Voser

Genètica de cànnabis Thai: història i orígens

Thai Genetics


La marihuana no sempre s'ha conreat en entorns molt controlats. Durant la major part de la història, el cànnabis ha crescut de manera silvestre o al costat de l'ésser humà, amb una lleugera influència seva. Les varietats autòctones tailandeses són la base de moltes de les principals varietats híbrides d'avui dia, per la qual cosa val la pena aprendre més sobre elles, especialment per a aquells interessats en la cria i la història del cànnabis.

Marihuana Thai: història i origen

Les varietats landrace tailandeses són plantes de cànnabis úniques i molt benvolgudes que tenen una composició genètica 100% sativa. "Landrace" és el nom que es dona a les varietats de cànnabis conreades que s'han adaptat amb èxit a un lloc o entorn determinat i que no s'han creuat amb altres varietats de cànnabis diferents.

Es creu que el cànnabis va arribar a Tailàndia i als països del seu entorn a través de l'Índia, i a partir de llavors l'herba va experimentar segles d'ús recreatiu, culinari i holístic entre les comunitats locals, on es conreava de forma generalitzada a nivell domèstic[1].

Malgrat dir-se tailandesa, potser seria més requereixo parlar de "varietat landrace del sud-est asiàtic", ja que aquests ceps procedeixen de diverses regions humides, càlides i tropicals d'aquesta part del món. Des de quan creixen allí? No és clar, però sabem que des de fa molt temps.

La genètica tailandesa va arribar per primera vegada a Occident en la dècada de 1960, quan les tropes estatunidenques la van enviar des de Vietnam. Llavors, els fardells de cànnabis es coneixien com a "pals tailandesos", i eren molt més potents que tot el que es produïa als Estats Units. No sols això, sinó que aquests fardells compactes de cànnabis no tenien llavors, la qual cosa demostrava unes tècniques de cultiu avançades que encara no s'havien dominat a Occident.

Característiques de la marihuana Thai

Igual que altres varietats landrace de tot el món, les qualitats distintives úniques de la tailandesa la van fer popular ràpidament després de la seva introducció a Occident. Tot, des del seu patró de creixement fins al seu sabor i efecte, oferia una cosa interessant i valuós tant per als consumidors com per als criadors.

  • Característiques de cultiu del cànnabis Thai

En termes de creixement, són plantes grans, més semblants a un salze que a un típic híbrid amb forma d'arbre de Nadal. En lloc de llargues cues, els cabdells tendeixen a créixer densos i més concentrats. Les branques s'estenen i s'arquegen. Les satives són conegudes pels seus llargs períodes de floració, i la Thai és la reina: 14-16 setmanes no és una cosa estranya, i a vegades arriba a les 20 setmanes.

Per què triga tant? Atès que procedeixen de regions tropicals, les varietats autòctones tailandeses no han d'enfrontar-se als dies foscos i a les temperatures fredes que sofreixen les varietats del nord o del sud. Per això poden prendre's el seu temps per a florir.

El clima càlid i humit al qual s'han adaptat pot ser difícil d'imitar en altres llocs, així que els hivernacles són la millor opció per a conrear-les amb èxit. No obstant això, per a conrear plantes Thai pures, es necessita molta paciència i la possibilitat de mantenir-les en un ambient càlid.

Características de cultivo del cannabis Thai
  • Els efectes de l'herba Thai

Tenint en compte el temps que triguen aquestes plantes a créixer, podries preguntar-te per què la Thai va tenir tant d'èxit a Occident, en comparació amb les índiques ràpides i fàcils.

Doncs bé, la sativa tailandesa té una potència que, fins llavors, no es podia trobar en altres llocs. Amb les tècniques de cultivo modernes, la potència de les varietats actuals pot acostar-se al 30% de THC, i alguns criadors fins i tot afirmen haver superat aquesta barrera. Però en els anys 60, es creu que els ceps tailandesos rondaven el 13% de THC, la qual cosa en aquella època era increïblement forta. Juntament amb els seus efectes energètics i de lucidesa, no és d'estranyar que es fes tan popular entre els fumadors i els criadors innovadors.

Alguns dels efectes més freqüents de la sativa tailandesa són:

Subidón eufòric Cerebral
Energètic Creatiu
Potent
  • Sabors i aromes del cànnabis Thai

Les varietats autòctones tailandeses tenen sabors rics i terrosos. És difícil determinar exactament el seu sabor, ja que cada planta té un perfil de terpens diferent i, per tant, el seu sabor és diferent. Una planta que creix en les xopades planes del nord de Tailàndia tindrà un sabor diferent del d'una conreada acuradament en un hivernacle o sota llums artificials. No obstant això, hi ha algunes característiques comunes:

Terra Fusta
Xocolata Cítrics
Dièsel

Varietats de cànnabis amb genètica Thai

Encara que el subministrament de Thai als Estats Units va disminuir quan les tropes es van retirar de Vietnam, el seu llegat continua viu. És possible aconseguir llavors que diuen ser ceps Thai pures, encara que és discutible si realment ho són.

En qualsevol cas, la Thai és la base de moltes varietats modernes. Aquestes són algunes de les nostres favorites.

Blueberry

Desenvolupada en els anys 70 en la costa oest dels Estats Units pel criador DJ Short, es creu que la Blueberry és la descendència híbrida de Highland Thai x Purple Thai x Afghan. Els seus orígens genètics exactes continuaran sent un misteri, però del que sí que estem segurs és del bona que és.

Com el seu nom suggereix, té sabors afruitats i suculents en els quals predominen les notes de nabius. Gràcies a la seva influència índica, la Blueberry creix més ràpid que la Thai pura, però conserva les cues compactes i denses i molts dels seus efectes vigorizantes.

A continuació, presentem algunes dels principals ceps derivats d'aquest llinatge.

Blue Mystic

Blue Mystic

L'a Blue Mysticés la nostra pròpia interpretació de la Blueberry. Encara que és de predominança índica (a diferència de les clàssiques varietats autòctones tailandeses), combina les millors parts de la ultra relaxant Northern Light amb el sabor dinàmic i el creixement vigorós de la Blueberry, en una experiència relaxant i somnolenta. No sols això, sinó que triga a penes 7-9 setmanes a florir. Podràs esperar grans collites de cabdells grans i densos.

Amb els terpens de la Blueberry, però amb un efecte més pesat i clàssic, la Blue Mystic és la més adequada per a les nits o els dies en què només vols desconnectar.

Blue Mystic
Oregon Blueberry x Northern Light
375 - 425 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 9 Setmanes
THC: 18%
Sativa 20% Indica 80%
400 - 450 gr/plant
180 - 220 cm
Octubre
Col·locat

Comprar Blue Mystic

Royal Bluematic

Royal Bluematic

Si et sona bé la Blueberry, però vols alguna cosa que sigui ràpid i que exigeixi unes cures mínimes, tira unes llavors de Royal Bluematic en la terra. En creuar Blueberry amb ruderalis, hem creat una superestrella del cànnabis autofloreciente que és robusta i generosa.

Es queda baixeta, tan sols 60cm, però ofereix bones produccions tenint en compte la seva humil grandària. Els efectes són mixtos, però s'inclinen més cap a la relaxació i el colocón que cap a l'energia i l'eufòria. En total, el cicle de vida d'aquest cep és d'unes 12 setmanes.

Royal Bluematic
Blueberry x Ruderalis
425 - 475 gr/m2
60 - 75 cm
7 - 8 Setmanes
THC: 14%
Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
70 - 120 gr/plant
70 - 100 cm
11 - 12 setmanes després de brotar
Col·locat, Potent

Comprar Royal Bluematic

Fruit Spirit

Fruit Spirit

Fruit Spirit és una varietat de cànnabis que combina Blueberry amb White Widow. El resultat? Una varietat increïblement potent amb efectes potents i embriagadors que et mantindran amb energia i motivació. Malgrat la seva naturalesa de dominància índica quant als efectes, aquesta planta realment mostra els seus orígens sativa.

La Fruit Spirit pot arribar a ser molt gran (més de 2m) i per tant ofereix una enorme quantitat de cabdells. El seu termini de floració és moderat, de 8-10 setmanes, però per als qui busquin productivitat, l'espera val la pena. Amb un ric sabor, efectes vigorizantes i un munt de resina, rebràs una bona recompensa pels teus esforços.

Fruit Spirit
Blueberry x White Widow
375 - 425 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 10 Setmanes
THC: 18%
Sativa 30% Indica 70%
475 - 525 gr/plant
175 - 220 cm
Principis d‘ octubre
Lluït

Comprar Fruit Spirit

Haze

La Haze és una altra varietat derivada de la Thai sativa, entre altres genètiques autòctones, concretament de Colòmbia, Mèxic i l'Índia. Amb un sensacional subidón sativa juntament amb sabors característics a espècies, combustible i cítrics, la Haze alegrarà el dia de qualsevol fumador.

A continuació presentem algunes de les nostres varietats basades en la influència tailandesa d'aquesta família Haze.

Haze Berry

Haze Berry

Un sucós encreuament de Blueberry i Shining Silver Haze, la Haze Berry és molt potent i fàcil de conrear. Què més es pot demanar? La Shining Silver Haze és coneguda com "la reina de les satives". Gràcies a la influència tailandesa dels seus pares Blueberry i Haze, la Haze Berry té una composició 80% sativa.

Malgrat això, el cep floreix amb relativa rapidesa (9-10 setmanes) i ofereix 525-575g/m² al final d'aquest període en interior. Els sabors són una mescla de nabius, vainilla, terra i espècies, i els efectes et deixaran sense paraules. Un potent colocón cerebral es barreja amb un profund colocón corporal, la qual cosa suposa un subidón versàtil i emocionant.

Haze Berry
Blueberry x Shining Silver Haze
525 - 575 gr/m2
60 - 100 cm
9 - 11 Setmanes
THC: 20
Sativa 60% Indica 40%
600 - 650 gr/plant
160 - 180 cm
Finals d‘octubre
Durador, Potent, Relaxació corporal

Comprar Haze Berry

Silver Shining Haze

Shining Silver Haze

La Haze té una llarga i gloriosa història, i nosaltres volíem participar en ella! Però en lloc de crear un altre cep Haze, pensem a afegir-li el nostre propi toc i oferir al món una mica únic. Així que també incloem una mica d'índica. Ens decantem per la Northern Light, una de les millors índiques que existeixen.

Això ens dona un cep que és alhora energizante i relaxant. El cap bull mentre el cos es reclina còmodament. En lloc de xocar, aquestes dues característiques es complementen i fan que l'efecte sigui molt especial.

Shining Silver Haze
Haze x (Skunk x Northern Light)
600 - 650 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 11 Setmanes
THC: 21%
Sativa 75% Indica 25%
600 - 650 gr/plant
180 - 220 cm
Finals d‘octubre
Fort

Comprar Shining Silver Haze

Amnèsia Haze

Amnesia Haze

L'Amnèsia  Haze és una de les varietats de marihuana més conegudes del món, i amb raó. Amb un 70% de genètica sativa, va ser un dels primers híbrids que va proporcionar els avantatges de les satives amb algunes de les facilitats de les índiques. Per als amants dels efectes estimulants, l'Amnèsia Haze és, i potser sempre serà, una de les favorites.

En termes de sabor, és afruitat, floral i té aquest clàssic sabor cítric de fons. Els cabdells estan recoberts de resina, la qual cosa la fa ideal per als amants de les extraccions, els concentrats o simplement els cabdells enganxosos. Els efectes són molt estimulants, i el contingut de THC pot superar el 22% si es conrea amb cura. Això la converteix en un cep que ofereix molt plaer, però que també ha de ser tractada amb respecte.

Amnesia Haze
Amnesia Haze
600 - 650 gr/m2
80 - 140 cm
10 - 11 Setmanes
THC: 22%
Sativa 70% Indica 30%
650 - 700 gr/plant
175 - 210 cm
Finals d‘octubre
Durador, Potent, Relaxació corporal

Comprar Amnesia Haze

Xocolata Haze

Chocolate Haze

L'encreuament de Cannalope Haze x OG Xocolata Thai va donar lloc a la nostra pròpia Cannalope Haze. Volíem crear una varietat que oferís una dolçor difícil d'igualar juntament amb un gran colocón. I ho hem aconseguit.

Aquest cep té un 95% d'influència sativa, i els seus efectes corresponen a aquesta proporció. Espera una potent estimulació, eufòria i creativitat concentrada. Potser no és una varietat per a fumar abans de ficar-se al llit. No fa falta ser molt intel·ligent per a endevinar els sabors de la Xocolata Haze, però no et preocupis si et sorprèn el chocolateados que arriben a ser. Una onada de rica xocolata fa que sigui una fumada molt saborosa.

Chocolate Haze
OG Chocolate Thai x Cannalope Haze
475 - 525 gr/m2
90 - 160 cm
9 - 11 Setmanes
THC: 20
Sativa 95% Indica 5%
450 - 500 gr/plant
150 - 200 cm
Finals d‘octubre
Fort

Comprar Chocolate Haze

AK-47

El cep AK-47, que no ha de confondre's amb el cannabinoide sintètic del mateix nom, és un cep emblemàtic que combina influències tailandeses, mexicanes, colombianes i afganeses en un híbrid súper sativa. Amb un nom molt més intimidante que el seu efecte, pots gaudir d'un relaxant colocón cerebral amb les següents varietats derivades de la AK.

Royal AK

Royal AK

Per a molts, els ceps AK són els híbrids perfectes. La Royal AK ofereix una genètica 60% sativa i 40% índica, i això es nota. En termes de creixement i efectes, ofereix el millor de tots dos mons, i per això és una de les favorites entre conreadors i fumadors de tot el món.

Espera un fort colocón corporal amb un efecte mental igualment potent. A causa de la seva intensitat, el viatge pot ser bastant contundent si et passes, així que ves amb compte. Per sort, malgrat el seu nom agressiu, la Royal AK és realment agradable. Els sabors són variats, amb notes dominants de fruita i dièsel.

Royal AK
Columbian, Mexican, Thai & Afghan
525 - 575 gr/m2
80 - 140 cm
8 - 9 Setmanes
THC: 19%
Sativa 60% Indica 40%
600 - 650 gr/plant
130 - 170 cm
Principis d‘ octubre
Col·locat, Equilibrat, Lluït

Comprar Royal AK

Royal AK Automatic

Royal AK Auto

Imagina tot l'anterior, però ficat en una llavor autofloreciente amb un cicle de vida de 12 setmanes. En creuar la Royal AK amb ruderalis, hem creat una planta fàcil de conrear sense sacrificar el millor de la AK. Espera els mateixos grans sabors i el mateix efecte únic.

Royal AK Auto
AK 47 x Ruderalis
275 gr - 350 gr
60 - 70 cm
6 - 8 Setmanes
THC: 15%
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25%
110 - 160 gr/plant
70 - 100 cm
11 - 12 setmanes després de brotar
Motivador, Riures

Comprar Royal AK Auto

OG Kush

OG Kush

Una mescla de Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush, la nostra pròpia OG Kush és el millor que pot fer el cànnabis. És una varietat de predominança índica, amb només un 25% de genètica sativa en el seu nucli, però mereix un esment pel meravellosa que és.

Una de les raons del seu èxit és el seu efecte clarament "animat", malgrat la seva naturalesa de predominança índica. Per això, pots esperar un potent subidón mental, amb un colocón físic de fons que ho equilibra una mica. Els sabors únics, profunds i terrosos, són una altra de les raons del seu gran atractiu, i et recomanem que els gaudis!

OG Kush
Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
425 - 475 gr/m2
90 - 160 cm
7 - 9 Setmanes
THC: 19%
Sativa 25% Indica 75%
500 - 550 gr/plant
180 - 220 cm
Octubre
Calmant, Estimulant

Comprar OG Kush

Northern Light

Northern Light

L'herència de la Northern Lights no és molt clara, però es creu que procedeix d'una varietat autòctona tailandesa i una afganesa. Dit això, aquest híbrid és 100% índica, o s'aproxima molt.

Guardonada amb molts premis, criada i volguda durant dècades, la Northern Lights és una fita important en la història del cànnabis, i val la pena provar-la com més aviat millor, si és que encara no ho has fet.

El nostre propi cep Northern Light és coneguda pels seus efectes increïblement relaxants a nivell físic, alhora que ofereix un petit subidón cerebral, una cosa poc habitual en un cep totalment índic.

Northern Light
Northern Light S1
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 Setmanes
THC: 18%
Sativa 0% Indica 100%
575 - 625 gr/plant
180 - 220 cm
Finals de setembre
Col·locat, Equilibrat, Lluït

Comprar Northern Light

External Resources:
  1. Thailand’s Legendary Marijuana – The Diplomat https://thediplomat.com
Avís d'exempció de responsabilitat:
Aquest contingut està destinat únicament a finalitats educatives. La informació oferta procedeix de recerques recopilades per fonts externes.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.