El limomeno és un dels terpens que s'utilitzen amb més freqüència. És un ingredient habitual en aliments, medicaments, cosmètics i detergents, i també té aplicacions en la indústria biotecnològica. Aquest terpè tan aromàtic es produeix en abundància en els tricomas de moltes varietats de cànnabis, juntament amb els cannabinoides. Igual que altres terpens, el limonè té els seus propis efectes sobre el cos. Les propietats medicinals d'aquest compost vegetal s'estan investigant en l'actualitat, mentre fumar o vaporitzar un cep de cànnabis amb grans nivells de limonè ofereix una experiència deliciosa i un efecte energizante.

TERPENS I FITOTERÀPIES CANNÀBICAS

Els terpens són un tipus de substàncies químiques amb una gran varietat de fragàncies i sabors. Contribueixen de manera significativa a la qualitat de fruites i verdures, i actuen en la sintetización de diverses substàncies bioquímiques, com a vitamines, hormones, olis i, per descomptat, cannabinoides. Els terpens extrets de les plantes són els components més importants dels olis essencials utilitzats en la medicina herbal, nutrició i cosmètica. El vi i la cervesa estan carregats de terpens.

El cànnabis està entre les plantes amb major complexitat de terpens, oferint-nos totes les seves aromes i efectes terapèutics. La combinació de diferents terpens i cannabinoides es coneix com a efecte sèquit. Aquesta relació sinergética entre els terpens i tots els altres compostos naturals del cànnabis ha demostrat modificar significativament, i potenciar, en definitiva, l'acció del THC, el CBD i altres cannabinoides per separat. Aquestes molècules constitueixen entre el 10 i el 20% de la resina total continguda en els tricomas. Un altre terpè important en el cànnabis és el pinè, que també val la pena descobrir.

limonene royal queen seeds

LIMONÈ

La llimona, la taronja i altres fruites cítriques contenen grans quantitats d'aquest monoterpeno aromàtic, que també està present en moltes altres plantes, com a menta, ginebre, romaní i agulles de pi. La ràpida evaporació dels terpens fa que el limonè abast de seguida els receptors sensorials d'insectes, paràsits i altres animals curiosos, que immediatament perceben la seva olor com a tòxic. Ja et pots imaginar per què algunes de les plantes més intel·ligents estan plenes de resines riques en limonè.

Després del mircè, el limonè és el terpè més abundant en tots els ceps de marihuana, però això no significa que totes elles hagin de fer olor necessàriament a llimona. Una de les seves formes químiques fa que el limonè faci olor gairebé com la mandarina, mentre una altra forma fa olor de llimona i hi ha una amb sabor a raïm.

Els estudis sobre l'efecte sèquit en el cànnabis han descobert que el limonè activa les sinergies entre diversos cannabinoides i altres terpens. Aquest compost interactua de forma positiva amb cannabinoides com THC-A, CBD-A, CBC-A, CBC, CBG i amb altres terpens com el cariofileno i el linalool. A més, la major permeabilitat cel·lular causada pel limonè facilita l'assimilació d'altres substàncies pel cos humà.

Aquesta substància presenta una toxicitat molt baixa, i no és habitual que l'ésser humà experimenti cap efecte secundari en consumir-la. No obstant això, igual que molts altres terpens i solvents, el limonè podria provocar una reacció irritante en la pell i l'aparell respiratori, els símptomes del qual consisteixen en ulls plorosos, vasodilatació i els efectes conseqüents sobre nas, ulls, bronquis i pulmons. En qualsevol cas, el limonè es pot usar per tractar la bronquitis, i molta gent creu que aquest terpè pot afegir un subtil sabor molt agradable i una gran frescor al fum o al vapor, a més d'accentuar els efectes terapèutics.

L'ESTUDI CIENTÍFIC DEL LIMONÈ

A diferència del THC, el limonè mai ha estat una substància regulada. Per tant, els investigadors han tingut més llibertat per concentrar-se en el seu potencial com a agent antidepressiu, ansiolítico, inmunoestimulante, antibacteriano i anticancerígeno. Aquest compost també s'utilitza en dietes per a la pèrdua de pes, en el tractament d'úlceres i refluxos gàstrics, com a antisèptic i com a repel·lent enfront d'insectes. També s'estan desenvolupant assajos en els quals s'usa limonè per tractar depressió i ansietat i durant aquests estudis sobre els efectes d'aquest terpè, els participants experimenten una major capacitat d'atenció, concentració mental, benestar i fins i tot líbido.

Un estudi de 2011 dut a terme a la Universitat d'Arizona i publicat per la revesteixi Revisions d'Oncologia va descobrir que el limonè contribueix a la modulació del sistema immune del nostre cos, la qual cosa es tradueix en un efecte anticancerígeno. Un estudi de 2013 a la mateixa universitat i publicat per la revesteixi Recerca i Prevenció del Càncer assenyalava l'eficàcia del limonè per prevenir la proliferació de cèl·lules cancerígenas i reduir la grandària dels tumors. Es tractava d'un assaig en humans amb més de 40 dones diagnosticades amb càncer de mama. Un altre estudi posterior sobre el mateix tipus de tumor va obtenir resultats positius similars.

Un estudi dut a terme en 2014 a França i publicat en la revesteixi Agents Antiinflamatorios i Antihistamínics en la Química Medicinal indicava que el limonè té poderoses qualitats antiinflamatorias, per la qual cosa aquest terpè és una alternativa molt prometedora per al tractament de certes formes de càncer. Aquest estudi va descobrir que el limonè pot evitar que els tumors envaeixin teixits sans al seu al voltant, en reduir la seva capacitat per crear nous gots sanguinis. Finalment, també se sap que aquest terpè juga un paper important en la reparació de pell danyada i la regeneració de teixits cel·lulars.

A-Pinene

 

Anti-Inflamatory
Bronchodilator
Aids Memory
Anti-Bacterial
Also found in pine needles

A-Pinene

Linalool

 

Anesthetic
Anti-Convulsant
Analgesic
Anti-Anxiety
Also found in lavander

Linalool

Beta-Caryophillene

 

Anti-Inflamatory
Analgesic
Protects Cells Lining The Digestive Tract
Also found in black pepper

Beta-Caryophyllene

Myrcene

 

Contributes To Sedative Effect Of Strong Indicas
Sleep Aid
Muscle Relaxant
Also found in hops

Myrcene

Limonene

 

Treats Acid Reflux
Anti-Anxiety
Antidepressant
Also found in citrus

Limonene
 

CEPS RICS EN LIMONÈ

Mentre esperem que la recerca científica segueixi avançant en les aplicacions terapèutiques del limonè, podem assaborir i gaudir els efectes de la Lemon Shining Silver Haze i moltes altres varietats cítriques. Qualsevol varietat de marihuana amb "lemon" o altres fruites cítriques en el seu nom probablement contingui grans quantitats de limonè, sempre que els seus criadors estiguessin prou lúcids quan van batejar al seu nou cep. No obstant això, altres ceps que no pertanyen a la família "lemon" també són riques en aquest terpè. La OG Kush i la Sour Dièsel són només dos exemples.

Royal Queen Seeds ha creat una deliciosa híbrida a partir de Lemon Skunk i Amnèsia Haze. El seu nom és Lemon Shining Silver Haze i és el resultat de creuar dues varietats sativa que aporten dos sabors a llimona únics. La Lemon Shining Silver Haze es va convertir ràpidament en un cep molt popular pels seus potents efectes i aromes, que els afeccionats descriuen com a amargs i skunky, encara que frescos i dolços.

Una híbrida sativa dominant rica en limonè no pot generar una altra cosa que efectes animats. El subidón mental provocat per la Shining Silver Haze és eufòric, amb nivells d'energia, creativitat i motivació molt potenciats. És difícil determinar quin és la implicació del limonè en els efectes optimistes, eufòrics, estimulants i de benestar que indueix aquest cep. Però el que sí sabem és que aquesta varietat tan activa no està indicada per al seu consum immediatament abans d'anar-se per a llit.

 

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.