By RQS Editorial Team

Quant temps es necessita per plantar cànnabis en interior?

How Much Time Is Needed To Grow Cannabis Indoors?

Si li preguntes a la majoria dels conreadors quant temps es triga a conrear herba, és probable que no rebis una resposta directa. Això es deu al fet que el temps que es triga a conrear herba pot dependre de molts factors, com la genètica dels ceps, els mètodes de cultiu emprats i certs factors ambientals. Tenint-ho tot en compte, podries trigar entre 8 setmanes i 7 mesos fins que puguis provar la teva collita. A continuació, t'oferim algunes pautes sobre els terminis de temps emprats en el cultiu d'herba, perquè puguis planificar el teu cultiu i aconseguir bons resultats.


Les Fases Del Cultiu De Cànnabis

En aquesta guia, veurem les diferents fases involucrades en el cultiu de marihuana fotoperiódica i feminitzada. Com volem donar-te una idea del temps d'espera des del moment en què decideixes començar a conrear fins que finalment pots gaudir de la teva pròpia collita, inclourem també el temps de preparació, assecat i curat de la teva herba després de la collita. Aquí tens les fases del típic cultiu de cànnabis en interior:

Temps de preparació previ al cultiu (0-4 setmanes): el temps que necessites per a aconseguir les llavors i tot el necessari per a preparar la teva habitació de cultiu.

Temps necessari per al creixement del cànnabis (de 8 setmanes a més de 7 mesos): el temps de creixement necessari del cànnabis des del moment en què germinen les llavors fins a la collita; inclou les quatre fases de creixement del cànnabis:

1. Germinació (1-7 dies): quan les llavors “cobren vida” i comencen a brollar.

2. Fase de plántula (10-15 dies): la “fase bebè” de la teva planta de cànnabis recentment germinada.

3. Fase vegetativa (de 2 a més de 8 setmanes): la fase vegetativa podria durar indefinidament pel que fa a ceps fotoperiódicas (no autoflorecientes). La majoria dels conreadors deixen que les seves plantes vegetin durant un mes o dos, o fins que la planta aconsegueix una certa grandària. Les plantes més grans poden donar collites més abundants, però la durada de la fase vegetativa depèn de l'espai de cultiu disponible.

4. Fase de floració (de 5 a més de 16 setmanes): aquesta és l'etapa reproductiva del cànnabis, quan comença a produir cabdells. El temps que necessita la teva marihuana per a madurar les seves flors depèn en gran manera de la varietat que conreïs. Les índiques de floració ràpida poden estar llestes en uns 55-60 dies de floració, mentre que algunes sativa poden emprar diversos mesos perquè els seus cabdells madurin.

Temps després de la collita ( de 2 a més de 4 setmanes): després que hagis collit les teves plantes, encara queda assecar i curar els teus cabdells abans de poder gaudir-los.


El Cicle De Cultiu Del Cànnabis En Detall

Ara que tens una idea de quant temps es triga a conrear herba en interior, podem indicar alguns detalls perquè puguis aprofitar al màxim la teva plantació.

Temps De Preparació Abans De Plantar

 Temps: 0-4 setmanes 

Pot ser que ja tinguis preparades unes llavors i que la teva habitació de cultiu estigui llest per a funcionar. Genial! En aquest cas, no serà necessari molt de temps de preparació per a començar a conrear. Si no és el cas, aquest període inclou el temps que trigues a comprar i rebre les teves llavors, a més de fer-te amb qualsevol material, com a tests o substrat. Per tant, aquest període variarà depenent del que necessitis, d'on compris, de la velocitat de lliurament del teu correu, etc. Compte amb un temps de preparació de 0 i 4 setmanes si necessites algun tipus de material abans de començar.

Temps De Creixement Del Cànnabis

 Temps: de 8 setmanes a més de 7 mesos 

Això cobreix el cicle de vida complet del cànnabis, des de la germinació fins a la collita.

Germinar les llavors

 Temps: 1-7 dies 

Germination

La germinació de les llavors és el primer pas "seriós" quan conrees herba. Si alguna cosa surt malament amb la germinació, com poden ser llavors velles o de baixa qualitat que no "brollen", no hi haurà molt a conrear. Però si compres les teves llavors en RQS no has de preocupar-te, ja que les nostres llavors de cànnabis es troben entre les de millor qualitat del mercat, amb les millors taxes de germinació.

Per a germinar les teves llavors i aconseguir resultats òptims, pots usar el Royal Queen Seeds Starters Kit Feminitzades. Els conreadors també germinen utilitzant el "mètode del paper mullat", o posant les llavors en un got d'aigua i esperant que brollin. Com a alternativa, pots col·locar les llavors directament en un planter ple de substrat, o fins i tot germinar-les en el seu recipient final. Si les llavors són bones, no trigaran més de 2 dies a desenvolupar la seva arrel primària, encara que és possible que algunes llavors de satives triguin més a germinar, fins a 4-7 dies. El temps necessari perquè les llavors germinin també pot dependre d'altres factors, com la temperatura. Així i tot, és poc probable que les llavors triguin més de 7 dies a explotar.

Fase de plántula

 Temps: 10-15 dies 

Seedling

Una vegada que hagis plantat les llavors recentment brollades amb el primer conjunt de fulles embrionàries (cotilèdons) sortint de la pela, aquí és quan comença l'etapa de plántula del cànnabis. Aquestes plantes bebè mesuren solament uns centímetres d'altura i només tenen un o dos grups de fulles diminutes. Encara falten alguns dies perquè el teu plántula comenci a semblar-se a una planta de cànnabis real amb les típiques fulles dentades. La fase de plántula sol durar uns 10-15 dies, fins que la planta de cànnabis jove hagi desenvolupat 3-4 nodes de fulles. En aquest termini aproximat, la teva planta entrarà oficialment en la fase de creixement vegetatiu.

Fase vegetativa

 Temps: de 2 a més de 8 setmanes 

Vegstage

La fase de creixement vegetatiu de la planta de cànnabis comença aproximadament quan el planter es queda petit i està llesta per a ser trasplantada en un test més gran.

Si estàs conreant marihuana fotoperiódica amb menys de 18 hores de llum i en condicions adequades, les teves plantes no rebran cap senyal per a començar la seva floració.

Això significa que, teòricament, pots deixar que la teva planta de cànnabis fotoperiódica creixi fins que vulguis. Això és el que fan també molts conreadors per a mantenir les plantes mare disponibles durant molt de temps. Però tret que et dediquis a conrear plantes mare, normalment tindràs en vegetació les teves plantes fins que aconsegueixin una certa altura, abans de començar la floració canviant el temporitzador a 12 hores de llum i 12 hores de foscor.

El temps que mantindràs la teva planta de cànnabis en fase vegetativa dependrà principalment de la quantitat d'espai i energia (electricitat) que tinguis disponible. Òbviament, vols que la teva planta creixi el màxim possible per a poder gaudir d'una bona collita, però tampoc vols que creixi tant com per a sortir-se de l'armari o de l'espai de cultiu. És molt important tenir una aproximació de l'altura final de la teva planta en aquest cas, ja que algunes satives llarguerudes poden duplicar fàcilment la seva altura durant la fase de floració. El mateix ocorre amb alguns híbrids moderns i fins i tot algunes índiques.

A més, les tècniques de cultiu que utilitzis també determinaran la durada de la teva fase vegetativa; si conrees en SOG, amb moltes plantes petites de cànnabis conreades molt juntes, en general, començaràs la floració molt abans. Amb altres tècniques d'entrenament com el topping, les plantes necessiten temps per a recuperar-se d'un tractament de "alt estrès" i, per tant, la fase vegetativa s'allarga una setmana o més.

Com a mitjana general, quan es conreen índica i híbrids en un ambient interior normal, la fase vegetativa dura de 4 a 6 setmanes.

Fase de floració.

 Temps: de 5 a més de 16 setmanes 

Flowering

Els ceps de cànnabis fotoperiódicas entren en la fase de floració en funció de les hores de llum que reben. Els dies de tardor, més curts per naturalesa, indiquen a les plantes d'exterior que comencin a florir. Si conrees en interior, has d'iniciar la fase de floració tu mateix canviant les llums a un cicle de 12-12.

Després d'una fase curta prèvia a la floració, en la qual algunes plantes s'estiren significativament a l'alt, la teva planta detindrà el creixement vegetatiu i dedicarà tota la seva energia a produir el principal motiu pel qual la vas plantar: cabdells grans, sucosos i aromàtics!

El temps que triga el cànnabis a madurar els seus cabdells pot variar molt depenent de la genètica. Algunes índiques creades per a ser ràpides poden estar llestes després de 5-7 setmanes de floració. No obstant això, el temps mitjà de floració per a la majoria de les índiques i els híbrids és generalment de 7-10 setmanes, depenent del cep.

Certes satives, com la Amnesia Haze, poden trigar molt més a florir. Aquests ceps necessiten 12 setmanes o més fins que finalment arriba el moment de collir els seus cabdells.

Temps Després De La Collita

 Temps: de 2 a més de 4 setmanes 

Per desgràcia, no és possible omplir els flascons amb cabdells quan els collites i després fumar-te'ls directament. Encara et queden unes setmanes fins que les teves flors fresques es converteixin en la impressionant reserva d'herba que esperes amb impaciència.

Ara és el moment d'assecar i curar els teus cabdells. Aquest últim pas és particularment important perquè marcarà la diferència en la qualitat final de la teva herba.

Després d'assecar l'herba en reixetes de filferro (que pot trigar entre 1 i 2 setmanes), els cabdells hauran de curar-se en un flascó durant altres 2 setmanes o més. Durant aquest temps és quan la teva collita desenvoluparà la seva potència, olor i sabor. Si la teva herba no es cura bé, tindrà un sabor horrible, i també donarà lloc a un efecte bastant desagradable.

Què Influeix en Què La Marihuana Creixi Ràpidament?

Si vols controlar el temps que necessita la teva herba per a créixer, has d'observar les variables que determinen la durada del cultiu.

🧬 Genètica

El factor més important aquí és la genètica del cànnabis. Els ceps de dominancia índica i els híbrids generalment creixen molt més ràpid que les satives; especialment les Haze, que poden trigar molt més a acabar. Si no tens molta paciència, algunes varietats de cànnabis com les Royal Cheese o Honey Cream de RQS creixen bastant ràpid, la qual cosa et permet collir-les després de tan sols 6-8 setmanes de floració.

Si això continua sent massa lent per a tu, sempre pots conrear varietats de cànnabis autoflorecientes. Els ceps autoflorecientes floreixen per si mateixes tan sols 2-4 setmanes després de sembrar-les, i podràs collir-les després d'un període súper curt de 8-9 setmanes a partir de la germinació.

Si estàs triant llavors de marihuana i vols saber el que t'espera, has de comprar-les sempre a través d'un banc de llavors reconegut, com Royal Queen Seeds, on pots trobar informació detallada sobre cada varietat de cànnabis, inclosos els seus terminis de floració. Això et permet triar els ceps correctes per a la teva plantació personal.

🏡 Entorn de cultiu

El teu entorn de cultiu, que inclou factors com la llum, la temperatura, la humitat i el mitjà de cultiu i els fertilitzants utilitzats, és el segon factor més important que influeix en la velocitat de creixement de la marihuana.

Per exemple, si tens les teves plantes sota una llum molt potent, poden convertir més llum en energia per a créixer més ràpid. Si reben menys llum, creixeran més lentament.

El rang de temperatura ideal per al cànnabis en la fase vegetativa és de 20-30 °C, i per a la floració de 18-25 °C. Si les temperatures són més baixes, les plantes necessitaran molt més temps per a créixer. Però si les temperatures superen aquestes xifres, tampoc és bo. La calor excessiva pot alentir i fins i tot parar el creixement de les teves plantes de cànnabis.

La tècnica de cultiu i el mitjà que utilitzis també marcaran la diferència. Si estàs conreant en hidro amb les tècniques de "deep water culture" o "ebb & flow", per exemple, les arrels de les teves plantes se submergeixen en aigua amb accés directe als nutrients. Això permet a les plantes dedicar més energia a un creixement vigorós amb un temps de floració més curt.

✂️ Entrenament

Els conreadors experimentats sovint apliquen mètodes d'entrenament tals com el topping o el FIM per a maximitzar les collites. El tall o pessic que s'apliquen amb aquestes tècniques causa un cert grau d'estrès a les plantes, activant els seus defenses i fomentant un creixement més fort. Encara que l'entrenament de les plantes val la pena per les collites més abundants, l'estrès en les plantes pot retardar el seu desenvolupament en l'etapa vegetativa, la qual cosa allargarà de manera significativa la durada del teu cultiu.


Quant Temps Es Necessita Per a Plantar Cànnabis?: Conclusió

Si penses conrear cànnabis, és important planificar el cultiu de principi a fi. En conèixer els factors que influeixen en la velocitat, així com els terminis de temps mitjans per a cada fase, pots preparar-te per a l'èxit cada vegada que conreïs. I recorda, si vols evitar algunes de les incerteses i el temps afegit associat als ceps fotoperiódicas, sempre pots optar per conrear autoflorecientes, trigaràs la meitat de temps.

Bon cultiu!

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.