Gasta más de 80€ y llévate 5 semillas gratis. Utiliza el código 98THC ya.

By Luke Sumpter

Al Regne Unit, 15 de cada 100 persones aproximadament sofreixen un atac de migranyes al mes, com a mínim. Fins fa molt poc, els únics tractaments disponibles per a les migranyes eren una sèrie de fàrmacs, incloent medicaments sense recepta i analgèsics amb prescripció mèdica. No obstant això, pràcticament cadascun d'aquests fàrmacs, incloent medicaments sense recepta comunes com el ibuprofeno, produeixen efectes secundaris lleus o greus. Cada vegada hi ha més evidències que la marihuana pot alleujar els símptomes de les migranyes de manera segura i eficaç, sense efectes secundaris adversos.

QUÈ SÓN LES MIGRANYES I QUINES SÓN LES SEVES CAUSES?

Els qui sofreixen migranyes senten uns maldecaps, que a vegades poden ser debilitantemente dolorosos. El mal de cap va acompanyat d'una major sensibilitat a la llum i al so, juntament amb nàusees i vòmits. Les migranyes també poden provocar desorientació i problemes de coordinació. En els casos més greus, encara que poc freqüents, els atacs de migranyes també poden causar paràlisi temporal o pèrdua de consciència. Generalment els símptomes duren diverses hores, però en alguns casos poden durar dies. Sovint, les migranyes poden afectar severament la qualitat de vida dels qui les pateixen.

Malgrat ser una malaltia molt comuna, la ciència sap sorprenentment poc sobre les causes exactes de les migranyes. Actualment, la suposició comuna és que són causades per una sèrie de detonants fisiològics i ambientals.

El que sí que se sap és que les migranyes probablement ocorren en algun lloc del tronc encefàlic i sistema nerviós, que interacciona amb el nervi trigemin - el major nervi cranial, encarregat de controlar la sensació de dolor, el control motor i els senyals de dolor en el rostre. Els detonants de les migranyes potencialment activen les neurones en el nervi trigemin, afectant així la dilatació dels vasos sanguinis cerebrals; i això, al seu torn, activa els receptors del dolor i la inflamació. Alguns experts mèdics creuen que les migranyes podrien derivar d'un desequilibri en els nivells de serotonina, que és un químic del cos que exerceix una funció en les vies de transmissió del dolor. D'altra banda, és possible que algunes persones tinguin més predisposició genètica a sofrir aquest malestar que unes altres.

Migraine Cannabis

COM ACTUA EL CÀNNABIS EN EL COS?

El sistema endocannabinoide està situat al llarg del cos humà. Aquest és un sistema biològic compost per receptors cannabinoides (unes proteïnes que es troben en el cervell i sistema nerviós central) i endocannabinoides (cannabinoides produïts pel propi cos, que s'uneixen als receptors). El sistema endocannabinoide juga un paper important en la regulació de moltes funcions corporals, com el dolor, la digestió, l'apetit i l'estat d'ànim.

I aquí és on entra la marihuana; aquesta planta conté fitocannabinoides, com el THC i el CBD, que també s'uneixen als receptors del nostre cos (o influeixen sobre aquests), de la mateixa manera que els endocannabinoides. Això significa que els compostos del cànnabis també poden influir i regular les funcions corporals, incloent el control del dolor. Aquest és un dels mecanismes pels quals es creu que el consum de marihuana podria calmar els símptomes de les migranyes. Però hi ha altres formes en què el cànnabis podria alleujar les migranyes i malalties associades.

ESTUDIS SOBRE L'EFICÀCIA DEL CÀNNABIS MEDICINAL PER A TRACTAR LES MIGRANYES

El camp de recerca sobre els usos medicinals del cànnabis encara és bastant recent. Però a mesura que les lleis es flexibilitzen entorn del consum de marihuana amb finalitats medicinals, actualment està augmentant el nombre d'estudis sobre cànnabis terapèutic i els seus efectes, incloent la seva aplicació per a tractar les migranyes.

En 2016, es va publicar una anàlisi retrospectiva sobre els efectes de la marihuana en persones afectades per migranyes. Els investigadors van analitzar a 121 adults amb un diagnòstic primari de migranya, als qui els seus metges havien recomanat fàrmacs per a migranyes o marihuana medicinal.

Els investigadors van trobar que el cànnabis medicinal era capaç de reduir considerablement el nombre d'atacs de migranyes produïts cada mes, passant de 10,4 a 4,6. No obstant això, van reconèixer que és necessari realitzar més estudis per a explorar la relació exacta causa-efecte entre les migranyes i el cànnabis medicinal. Van suggerir investigar diferents ceps, fórmules i dosis de marihuana per a entendre millor els seus efectes en la prevenció i el tractament de les migranyes.

En un altre estudi publicat en el Congrés de l'Acadèmia Europea de Neurologia en 2017, investigadors italians també van defensar l'ús de marihuana medicinal per a tractar i prevenir les migranyes.

Examinant un grup de 48 persones amb migranyes cròniques, els investigadors van administrar dosis variables d'una mescla amb THC i CBD, que són els principals cannabinoides actius del cànnabis. Van trobar que amb una dosi oral de 200mg, el dolor intens de migranya disminuïa en un 55%; un resultat similar a l'estudi esmentat anteriorment. De mitjana, els pacients van experimentar una reducció del 40% en les migranyes mensuals, i una reducció al voltant del 43% en la intensitat del dolor. A més de reduir la freqüència de les migranyes, molts pacients també van esmentar altres efectes beneficiosos, com una disminució del dolor muscular i els dolors estomacals.

ESTUDIS SOBRE L'EFICÀCIA DEL CÀNNABIS MEDICINAL PER A TRACTAR LES MIGRANYES

DRONABINOL (MARINOL) PER A LES MIGRANYES: MÉS CONTRES QUE PROS

El dronabinol és una forma sintètica de THC que va arribar al mercat a principis de la dècada dels 80 sota els noms comercials Marinol i Syndros. És un medicament de recepta, legal als EUA i altres països, que inicialment es prescrivia per a tractar els símptomes de la SIDA, però també es receptava per a altres afeccions amb dolor crònic, com l'esclerosi múltiple.

Considerat com un dels primers fàrmacs legals amb cannabinoides, el dronabinol no ha resultat ser la cura miraculosa que molts esperaven.

Alguns pacients afirmen que el dronabinol no els funciona, o ho troben massa intens i no els agrada no poder controlar els efectes secundaris, com el colocón produït pel THC. Molts pacients també diuen que prendre dronabinol els provoca nauseas, marejos i somnolència. A més de la llarga llista d'efectes secundaris no desitjats, el dronabinol té un altre desavantatge que resulta més significativa per als qui sofreixen migranyes: pot trigar fins a 2 hores a fer efecte. Tenint en compte que a vegades les migranyes apareixen de sobte, haver d'esperar unes hores per a sentir alleujament és un gran inconvenient. D'altra banda, el fet que el dronabinol sovint empitjori les nàusees fa que sigui especialment problemàtic per als pacients. I, finalment, aquest fàrmac té un preu elevat.

VAPORITZAR MARIHUANA: LA MILLOR ALTERNATIVA PER A TRACTAR LES MIGRANYES?

En comparació amb l'eficàcia qüestionable i els efectes secundaris del dronabinol, i altres fàrmacs específics per a migranyes, vaporitzar (o fins i tot fumar) podria ser una millor opció. Vapear marihuana no sols ajuda amb el mal de cap, sinó que també pot alleujar les nàusees i altres símptomes relacionats amb les migranyes. A més, l'efecte relaxant del cànnabis resulta beneficiós, ja que es creu que l'estrès també juga un paper en l'aparició de les migranyes.

QUINS CEPS DE CÀNNABIS PODEN ALLEUJAR LES MIGRANYES I MALDECAPS?

Avui dia, els consumidors de marihuana amb finalitats medicinals, i en realitat també els d'ús recreatiu, poden triar entre moltes varietats de cànnabis diferents. Aquests ceps no sols varien en sabor i morfologia, sinó que tenen concentracions diferents de cannabinoides i terpens. Aquí tens una llista de varietats de marihuana que podrien ajudar-te amb els símptomes de les migranyes.

WHITE WIDOW 

La White Widow, que rep el seu nom per la seva preciosa capa blanca de tricomas brillants, és una dels ceps de marihuana més llegendàries del món. Molta gent considera que aquest híbrid equilibrat (50% sativa, 50% índica) és una de les millors i més consistents varietats, tant per a conrear com per a fumar. Produeix un colocón fenomenalment potent, gairebé psicodèlic, d'efecte cerebral; però també és increïblement relaxant. Té un sabor fresc i nítid, amb tocs a pi i matisos cítrics. Amb un 19% de THC, la White Widow pot ser una bona opció per a calmar una migranya quan comença a deixar-se sentir.

White Widow

White Widow
White Widow S1
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 10 Setmanes
THC: 19%
Sativa 50% Indica 50%
550 - 600 gr/plant
150 - 190 cm
Principis d‘ octubre
Col·locat, Potent

Comprar White Widow

OG KUSH 

La OG Kush és una varietat clàssica, que continua sent la favorita de molts consumidors de cànnabis. Als seus fans més incondicionals els encanta aquest cep pel seu fum intens, amb la típica exquisidesa OG i un lleuger toc cítric. Però el que més adoren d'aquesta índica al 75% és la seva immensa potència. Produeix un efecte increïblement relaxant sobre cos i ment. Gràcies a això, aquesta varietat clàssica de la costa oest estatunidenc també és una favorita entre els consumidors d'ús medicinal, que vulguin erradicar els símptomes fisiològics de les migranyes.

OG Kush

O.G. Kush
Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
425 - 475 gr/m2
90 - 160 cm
7 - 9 Setmanes
THC: 19%
Sativa 25% Indica 75%
500 - 550 gr/plant
180 - 220 cm
Octubre
Calmant, Estimulant

Comprar O.G. Kush

CHOCOLATE HAZE

La popular Chocolate Haze és una sativa gairebé pura (95%), ideal per als qui pateixen artritis, dolors musculars, estrès i migranyes. El seu efecte és extremadament potent, encara que agradablement estimulant i cerebral. El seu colocón alegre i animat la converteix en una bona opció per als qui volen millorar el seu estat d'ànim. La Chocolate Haze t'acaronarà amb el seu característic sabor de xocolata, amb tocs dolços i terrosos.

Chocolate Haze

Chocolate Haze
OG Chocolate Thai x Cannalope Haze
475 - 525 gr/m2
90 - 160 cm
9 - 11 Setmanes
THC: 20
Sativa 95% Indica 5%
450 - 500 gr/plant
150 - 200 cm
Finals d‘octubre
Fort

Comprar Chocolate Haze

SOUR DIESEL 

La Sour Diesel és una dels ceps més coneguts, i no sols pel seu sabor exclusiu que delecta a molts amants del cànnabis. Procedent de l'assolellada Califòrnia, aquest híbrid de dominància sativa produeix un fum increïblement potent i aromàtic, barrejant els seus característics tocs a combustible amb sabors àcids i cereals. Amb un 19% de THC, produeix una fumada corporal potent, excel·lent per a calmar els maldecaps i alleujar l'estrès.

Sour Diesel

Sour Diesel
Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
475 - 525 gr/m2
90 - 160 cm
10 - 11 Setmanes
THC: 19%
Sativa 70% Indica 30%
550 - 600 gr/plant
150 - 200 cm
Finals d‘octubre
Lluït, Relaxació corporal

Comprar Sour Diesel

GREEN CRACK PUNCH 

La Green Crack Punch és una varietat realment especial. És una índica molt potent i relaxant, que resulta de la mescla entre la Green Crack, un cep conegut pel seu efecte motivador i energètic, i la Purple Punch, una varietat potentíssima per si sola. La combinació d'aquests ceps dóna lloc a un efecte extraordinari. Et sentiràs motivat i ple d'energia, mentre l'herba relaxa el teu cos de cap a peus. Amb el seu potent efecte (conté fins a un 20% de THC), aquesta índica al 60% és una opció ideal per als consumidors amb finalitats medicinals que vulguin un cep flexible per a dosar-se al llarg del dia.

Green Crack Punch

Green Crack Punch
Green Crack x Purple Punch
450 - 500 gr/m2
90 - 160 cm
8 - 9 Setmanes
THC: 18%
Sativa 60% Indica 40%
550 - 600 gr/plant
180 - 220 cm
Finals de setembre
Calmant, Eufòric

Comprar Green Crack Punch

Avís d'exempció de responsabilitat mèdicaLa informació enumerada, referenciada o enllaçada en aquesta pàgina web només és per a finalitats educatives generals i no ofereix cap consell legal o mèdic de manera professional.

Royal Queen Seeds no es pot responsabilitzar de la informació de les referències de les nostres pàgines, o de les pàgines que enllacem, que condonin, defensin o fomentin l'ús lícit o il•lícit de drogues o activitats il•legals. Consulteu amb el vostres metge o professional sanitari abans d'utilitzar algun dels productes o mètodes que apareixen enumerats, referenciats o enllaçats en aquest lloc web.

External Resources:
 1. European headache federation consensus on the definition of resistant and refractory migraine | The Journal of Headache and Pain | Full Text https://thejournalofheadacheandpain.biomedcentral.com
 2. Migraine diagnosis: Screening items, instruments, and scales https://www.sciencedirect.com
 3. Personality features and reactions of subjects with migraine | Archives of Neurology & Psychiatry | JAMA Network https://jamanetwork.com
 4. Migraine pathogenesis: the neural hypothesis reexamined. https://jnnp.bmj.com
 5. Pathogenesis of Migraine: Role of Neuromodulators https://headachejournal.onlinelibrary.wiley.com
 6. Periaqueductal Gray Matter Dysfunction in Migraine: Cause or the Burden of Illness? https://headachejournal.onlinelibrary.wiley.com
 7. OBM Neurobiology | Psychological Considerations in the Etiology and Pathophysiology of Migraines https://www.lidsen.com
 8. (PDF) Endocannabinoid System and Migraine Pain: An Update https://www.researchgate.net
 9. Clinical Endocannabinoid Deficiency Reconsidered: Current Research Supports the Theory in Migraine, Fibromyalgia, Irritable Bowel, and Other Treatment-Resistant Syndromes https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 10. Short- and Long-Term Effects of Cannabis on Headache and Migraine https://www.jpain.org
 11. Experience of migraine, its severity, and perceived efficacy of treatments among cannabis users https://www.sciencedirect.com
 12. Efficacy of Inhaled Cannabis for Acute Migraine Treatment - Full Text View - ClinicalTrials.gov https://clinicaltrials.gov
 13. FAAH inhibition as a preventive treatment for migraine: A pre-clinical study - PubMed https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
 14. The Use of Cannabis for Headache Disorders https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 15. MARINOL (dronabinol) capsules, for oral use, CIII Initial U.S. Approval: 1985 https://www.accessdata.fda.gov
 16. Medication Overuse Headache in Chronic Migraine Patients Using Cannabis: A Case-Referent Study | Research Square https://www.researchsquare.com
Avís d'exempció de responsabilitat:
Aquest contingut està destinat únicament a finalitats educatives. La informació oferta procedeix de recerques recopilades per fonts externes.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.