The RQS Blog

.


By Luke Sumpter


Saps quina és la diferència entre un "spliff" i un "joint"? Totes dues paraules descriuen un porro, però els joints només contenen marihuana, mentre que els spliffs també contenen tabac. Afegir tabac ajuda al fet que el porro es cremi uniformement, engreixa el canó i aporta un toc de nicotina.

Encara que molts fumadors europeus gaudeixen afegint tabac al cànnabis, tots coneixem els perills per a la salut associats a aquesta planta. Per sort, la mare naturalesa ens ofereix un munt d'herbes per a fumar, i cadascuna d'elles té els seus propis efectes.

Òbviament, qualsevol tipus de combustió produeix quitrà i altres substàncies desagradables. Però moltes herbes també contenen terpens beneficiosos, i si compres herbes de producció ecològica no estaran cobertes de pesticides i altres productes químics nocius.

A continuació, dóna un cop d'ull a les millors herbes per a usar com a alternativa al tabac en els porros. Continua llegint fins al final per a saber com preparar les teves pròpies mescles cereals.

1. DAMIANA

Els 13 millors substituts del tabac

La Damiana és una herba interessant amb una gran història. Va ser usada originalment pels asteques com a remei per a la impotència, ja que es diu que té efectes afrodisíacs i augmenta l'impuls i el desig sexual. També s'ha usat tradicionalment per a tractar els maldecaps, la depressió, la incontinència nocturna i el restrenyiment.

Aquesta herba també s'ha associat a un efecte psicoactiu suau, que segons diuen estimula al consumidor degut a la presència de substàncies que podrien afectar el sistema nerviós i el cervell. La pròxima vegada que vulguis posar-te a to amb la teva parella, mescla una mica de damiana seca en el teu porro com a alternativa al tabac.

2. KRATOM

Els 13 millors substituts del tabac

El Kratom, conegut pel seu nom científic Mitragyna speciosa, forma part de la família del cafè, originària del sud-est asiàtic. Aquesta planta ha rebut molta atenció, gràcies a la seva capacitat per a ajudar als consumidors d'opiacis en situacions d'abstinència. El kratom és conegut per ser un substitut efectiu dels opiacis, cosa que significa que també podria ser eficaç per a controlar el dolor crònic.

Aquesta planta s'ha consumit durant segles com a medicina tradicional. Les seves fulles es continuen mastegant per a alleujar el dolor i augmentar l'energia.

Els seus efectes depenen de la dosi. Una dosi baixa de la planta, entre 1-5g, provoca efectes estimulants que poden sentir-se després d'uns 10 minuts, i poden durar fins a 90 minuts. Aquests efectes podrien derivar en un augment de l'energia i l'estat d'alerta.

Una dosi moderada, entre 5-15g, produeix un efecte similar al dels opiacis. Podrien durar diverses hores, provocant un alleujament del dolor, un estat mental calmat i una reducció dels símptomes d'abstinència dels opiacis.

El kratom pot usar-se per a embolicar porros calculant la dosi necessària per a aconseguir els efectes desitjats. No obstant això, els consumidors haurien d'informar-se sobre la planta prèviament, per a assegurar-se que és compatible amb qualsevol problema de salut que puguin tenir, o qualsevol medicament que estiguin prenent, ja que és possible (i així s'ha reportat) que produeixi efectes secundaris i complicacions.

3. KANNA

Els 13 millors substituts del tabac

La Kanna, o Sceletium tortuosum, és una herba coneguda per la seva capacitat per a aixecar l'estat d'ànim i alleujar l'estrès, la tensió i l'ansietat. Es diu que les dosis baixes són més estimulants, mentre que les dosis més elevades tenen efectes més sedants. Gràcies a aquest efecte dependent de la dosi, la kanna és un ingredient bastant versàtil per a una sessió de porros, ja que podràs ajustar els efectes segons l'ocasió i l'ambient.

Alguns consumidors afirmen que aquesta planta augmenta la seguretat en si mateixos en situacions socials, així que podria contribuir a facilitar la conversa i reduir l'ansietat social. Per aquest motiu, també podria contrarestar qualsevol ansietat associada al consum de marihuana. Encara que es diu que la kanna també realça alguns efectes del cànnabis.

De nou, informa't sobre aquesta planta abans d'afegir-la als teus porros, per a assegurar que pots consumir-la de manera segura. Per exemple, aquesta herba podria augmentar temporalment la pressió sanguínia.

4. LAVANDA

Els 13 millors substituts del tabac

Aquesta coneguda herba terapèutica és fàcil d'aconseguir i creix en molts jardins a tot el món. Les seves riques aromes es deuen en part a la presència del terpè linalool, que també es troba en moltes varietats de marihuana. Aquest terpè aporta un sabor realment deliciós als porros.

Però el paper de la lavanda en els canons va més enllà del simple sabor. L'anomenat “efecte seguici” afirma que cannabinoides com el THC i el CBD actuen en sinergia amb els terpens, potenciant els efectes i alterant el colocón.

Es diu que fumar lavanda podria alleujar el nerviosisme i l'insomni, i pot fer que l'experiència en fumar sigui més suau en general.

5. ROMANÍ

Els 13 millors substituts del tabac

El romaní és una altra herba coneguda que sol trobar-se en molts jardins i en molts plats exquisits. A més del seu gran sabor, el romaní està associat amb la millora cognitiva i la memòria, a causa dels principis actius presents en la planta. Aquesta herba aromàtica també podria ajudar amb la inflamació i el sistema immunològic.

6. LLÚPOL

Els 13 millors substituts del tabac

Aquesta planta és un ingredient comú d'una gran varietat de cerveses, encara que també pot usar-se per a barrejar amb porros. De fet, pertany a la mateixa família botànica del cànnabis. El llúpol conté el terpè mirceno, també present en molts tipus de marihuana.

Aquest terpè està associat amb efectes sedants i antidepressius, per la qual cosa resulta una incorporació agradable i complementària per a un colocón amb cànnabis. Hi ha estudis que afirmen que el llúpol és perillós quan es fuma a temperatures més altes, per la qual cosa aquesta herba és una millor elecció per a afegir a les mescles de vapeig.

7. HERBA DELS GATS

Els 13 millors substituts del tabac

Potser ja has vist l'herba dels gats, o Nepeta cataria, en molts vídeos d'internet, on els gats es mengen aquesta herba i poc temps després mostren uns forts efectes psicoactius. Aquesta planta també produeix alguns efectes interessants en l'ésser humà, encara que amb una intensitat lleugerament menor. En barrejar-la en un porro, pot oferir un efecte sedant, resultant en sensacions de relaxació i alleujament de l'estrès.

8. GREENGO

Els 13 millors substituts del tabac

Greengo és una alternativa més sana que el tabac, que ajuda al fet que els porros cremin a un ritme constant. Aquesta mescla és una combinació de papaia, menta, fulles d'avellaner i eucaliptus. Greengo no conté nicotina i no és addictiu. A més, produeix menys quitrà que el tabac.

9. SKULLCAP

Els 13 millors substituts del tabac

El skullcap (la escutelaria, o Scutellaria lateriflora) és un gran substitut per al tabac, si busques un colocón suau i relaxant. Aquesta herba s'ha usat tradicionalment per a alleujar l'ansietat, reduir la tensió nerviosa i l'estrès. Gràcies a això, és una planta excel·lent per a barrejar amb varietats índica. Hi ha moltes espècies de skullcap amb efectes diferents, així que assegura't de buscar la més adequada per a tu.

10. SÀLVIA

Els 13 millors substituts del tabac

La sàlvia és una altra herba aromàtica que sol trobar-se en molts jardins i cuines. I qui sabia que també podia afegir-se als porros, per a potenciar la relaxació i la calma? Aquests efectes els produeix concretament la sàlvia blanca. Aquesta herba seca també ajuda a donar consistència al porro i facilita la combustió.

11. FULLA I ARRELS DE MALVÍ

Els 13 millors substituts del tabac

El malví és una planta nativa d'Europa, Àsia occidental i el nord d'Àfrica. Les cultures antigues usaven malví en les seves preparacions per a diversos fins, i les recerques modernes han descobert que conté una sèrie de fitoquímics interessants.

Fumar les arrels i fulles del malví produeix un efecte relaxant en el cos i la ment. Encara que és molt més suau que el cànnabis, aquesta planta calma la ment i redueix la tensió. Afegeix malví als teus porros per a gaudir d'un toc extra de relaxació en fumar a la tarda/nit.

Aconsellem parlar amb el teu metge abans de consumir aquesta herba per a descartar qualsevol interacció amb medicaments o problemes de salut.

12. TREPÓ

Els 13 millors substituts del tabac

El trepó, també anomenat candelera, és una planta usada habitualment en les mescles per a fumar. Produeix un fum suau i espès de caràcter calmant i refrescant, que ajuda a contrarestar part de l'aspror produïda en inhalar marihuana.

Així com el cànnabis, el trepó està carregat de fitoquímics interessants, incloent flavonoides, alcaloides, saponinas i terpens. A més d'ajudar al fet que els porros es cremin de manera lenta i constant, la planta té algunes propietats úniques per si mateixa.

Un canó carregat de trepó produirà efectes profundament relaxants, que assenteixin el cos i buiden la ment. Amb aquesta robusta planta, pots potenciar els efectes del cànnabis i situar la teva ment en el moment present.

13. WILD DAGGA

Els 13 millors substituts del tabac

La wild dagga (també coneguda com a cua de lleó) comparteix algunes similituds amb la marihuana, per la qual cosa és la companya ideal per a barrejar en els porros. Aquesta planta, nadiua del sud d'Àfrica, pertany a la família de les lamiàcies i té propietats psicoactives. El nom "dagga" deriva del khoikhoi "dacha", la paraula indígena per a denominar al cànnabis.

La wild dagga creix fins a 2m d'altura i produeix fulles aromàtiques de color verd fosc i unes belles flors ataronjades similars a cues. Tradicionalment, els nadius usaven les fulles, arrels, escorça, flors i tiges per a fer preparats botànics.

Fumar les seves fulles i flors produeix un efecte relaxant, que algunes persones descriuen com una versió suau del cànnabis.

COM FER UNA MESCLA HERBAL PER A FUMAR

Per a apreciar els efectes de les herbes esmentades a dalt, et recomanem provar-les per separat. Però, una vegada que hagis decidit quina és la teva favorita, per què limitar-te a una sola herba? Seguint unes senzilles pautes, mostrades a continuació, pots preparar les teves pròpies mescles herbals per a fer uns canons sinèrgics amb un efecte de somni.

FÓRMULA DE LES MESCLES D'HERBES PER A FUMAR

Utilitza aquesta fórmula per a aconseguir l'equilibri perfecte en fer les teves mescles herbals. Una bona mescla ha de contenir quatre components diferents:

 • Herbes base: aquestes herbes ho mantenen tot unit. Usa-les en grans quantitats per a donar una certa estructura a la mescla, així com per a contribuir a una combustió més lenta i uniforme del canó.
 • Herbes d'acció/sabor: una bona mescla sol contenir 1-3 herbes d'acció. Aquestes contenen fitoquímics, que són la base de l'efecte de la mescla i aporten un sabor únic a aquesta.
 • Herbes astringents: afegeixen equilibri a la mescla, i ajuden a completar el sabor i la sensació del fum.
 • Herbes potents: aquestes herbes aporten una mica de potència a la mescla. Els seus potents fitoquímics afegeixen un toc agradable quan s'usen en quantitats petites, però eficaces.

PROPORCIONS

Ara que coneixes els ingredients essencials, parlem de les proporcions! Afegir cada herba en la quantitat desitjada crearà una mescla saborosa que proporcionarà l'efecte desitjat. A continuació, es mostren les proporcions ideals de cada component:

 • Herbes base: 40%
 • Herbes d'acció/sabor: 40%
 • Herbes astringents: 15%
 • Herbes potents: 5%

EXEMPLE DE RECEPT DE MESCLA HERBAL

Per a ajudar a assimilar aquesta informació, hem creat una recepta a tall d'exemple usant les 13 alternatives al tabac esmentades a dalt. Si ho desitges pots usar aquesta mescla per a embolicar els teus porros, o simplement pot servir-te d'inspiració per a fer les teves pròpies mescles. Amb aquesta recepta obtindràs una mescla de 500g, suficient per a unes quantes fumades.

Herbes base (200g)

 • 100 g de trepó
 • 100 g d'arrel de malví

Herbes d'acció (200g)

 • 100 g de damiana
 • 100 g de llúpul

Herba astringent

 • 75g de lavanda

Herbes potents (25g)

 • 12,5 g d'herba de gats
 • 12,5 g de skullcap (escutelaria)
Els 13 millors substituts del tabac

INSTRUCCIONS

1. Aconsegueix les herbes que utilitzaràs

2. Processa cada herba eliminant les tiges grans, i mol els trossos grans fins a convertir-los en una pols gruixuda.

Els 13 millors substituts del tabac

3. Pesa cada herba usant una bàscula de precisió.

4. Posa les quantitats d'herbes en un túper gran o en una bossa de plàstic, i agita-ho enèrgicament durant 30 segons.

Els 13 millors substituts del tabac

5. Obre el túper i mescla les herbes durant 30 segons més, usant les mans.

6. Aboca el contingut en un flascó de vidre gran i hermètic, i guarda'l en un lloc fresc i fosc fins que vagis a usar-ho.

Els 13 millors substituts del tabac

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.