L'impacte negatiu més immediat del cànnabis ve dels mètodes d'inhalació als quals s'exposa el fumador normalment. La ignició dels buds és una manera fàcil i consistent d'assolir les temperatures necessàries per alliberar els diferents components que donen potència al cànnabis, però el quid de la qüestió rau en què els efectes de la combustió provoquen importants danys en el sistema respiratori.

La inhalació del fum allibera carcinògens nocius i un allau d'altres substàncies perjudicials directament a l'arbre bronquial i als pulmons. L'efecte més immediat és la irritació de la tràquea, però una exposició a llarg termini a qualsevol font de fum calent no és natural i molt nociu pels pulmons. 

Què és un vaporitzador?

Un vaporitzador funciona escalfant els cannabinoides fins a la temperatura d'ebullició. En comptes de cremar els buds i produir enormes quantitats de fum, el vaporitzador els deshidrata i fa que alliberin els seus components, sense haver d'encendre'ls, i que es barregin amb els components químics de l'aire mentre l'oxigen crema.

Vaporizadores Royal Queen Seeds

En termes més simples, això vol dir que el vaporitzador elimina completament tots els productes químics que s'associen directament amb la combustió dels buds. És important destacar que aquests productes químics no necessàriament sorgeixen de la planta en sí; els carcinògens poden emanar d'una cosa tan inofensiva com una foguera. La principal diferència aquí és que els pacients i els amants del cànnabis s'exposen al fum amb tanta freqüència que poden posar les seves vides en perill, i això es veu agreujat quan emboliquem els buds en paper de fumar, ja que la combustió del paper també allibera carcinògens addicionals. Els aliments infusionats amb cànnabis també eviten els efectes del fum, però el vapor fa efecte gairebé en el mateix moment que el fum. En termes de salut i velocitat de l'efecte, el vaporitzador s'emporta la victòria.

Els beneficis continuen

A part que les millores en la salut associades a la vaporització són impressionants, també hi ha altres beneficis addicionals que cal tenir en compte.

El primer, i més important, és que s'eliminen els subproductes desagradables del fum. No cal un cendrer ja que els buds simplement es llencen un cop s'han esgotat els components beneficiosos. Les canonades obstruïdes ja són cosa del passat, l'acumulació de resina s'elimina i les dents ja no queden tacades per tot aquest fum calent.

vape.

A més, l'olor associada a la combustió es redueix dràsticament. Malgrat que no s'elimina completament, no persisteix tant ni és tan notable com el fum; per tant, l'olor tampoc s'escampa tant. Això és un benefici fantàstic tant per mantenir l’anonimat com per evitar que l'olor s'acumuli als mobles, a la roba, a les cortines i al cabell. També hi ha més bon veïnatge ja que les possibilitats que els veïns s'exposin al fum dels altres, o a olors no desitjades, es redueix per tots aquests factors esmentats anteriorment. A més, un benefici indirecte de la vaporització és que la possibilitat de provocar un incendi accidental o de socarrimar-se els cabells es redueix quan l'encenedor s'elimina d’aquesta equació.

Una opció econòmicament intel•ligent

No cal pensar-se dues vegades l'adquisició d'un vaporitzador; el benefici final és que és un dels mètodes més eficients per fumar. Quan fumem, la majoria de compostos de l'interior dels buds es continuen escampant a l'aire, independentment de si s'inhalen o no. Això es deu al fet que el foc continuarà cremant mentre tingui combustible. Si el cànnabis continua cremant el 30 per cent del temps que el pacient o consumidor fuma, aleshores, hi ha una pèrdua significativa. El vaporitzador també conserva la major part del contingut de THC del cànnabis, la qual cosa vol dir que, a nivell bàsic, se'n treu més benefici degut a la naturalesa de la vaporització.

Temperatura d'Activació

Per deixar-ho més clar, anem a comparar un vaporitzador de 200 € amb una pipa. El nostre fumador de mostra és un pacient medicinal que fuma cànnabis per un valor aproximant de 20 € setmanals per alliberar la seva ansietat i depressió clínica. Si el seu vaporitzador és tan sols un 30 per cent més eficient que el mètode tradicional d'embolicar els buds com un cigarret, tindrà un estalvi de 6 € setmanals en cànnabis. Això equival a un estalvi de 312 € anuals o a un 50 per cent més del cost inicial del vaporitzador en un sol any. Aquests models sovint es dissenyen per durar molt temps, la qual cosa vol dir que l'estalvi continuarà un any rere l'altre. En només vuit mesos el tindrà pagat.

Amb tots aquests beneficis, és obvi que el vaporitzador és una elecció fantàstica. A mesura que el nom del cànnabis es redimeix arreu del món, cada vegada hi haurà més gent que descobreixi que el vaporitzador és una opció extremadament intel•ligent. 

External Resources:
  1. Marijuana and Lung Health | American Lung Association https://www.lung.org
  2. Decreased respiratory symptoms in cannabis users who vaporize | Harm Reduction Journal | Full Text https://harmreductionjournal.biomedcentral.com
  3. Cannabis Smoke Condensate III: The Cannabinoid Content of Vaporised Cannabis Sativa - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  4. Online Survey Characterizing Vaporizer Use among Cannabis Users https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  5. Clinical Trials of Medicinal Cannabis for Appetite-Related Symptoms From Advanced Cancer: A Survey of Preferences, Attitudes and Beliefs Among Patients Willing to Consider Participation - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  6. Controlled Cannabis Vaporizer Administration: Blood and Plasma Cannabinoids With and Without Alcohol - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Avís d'exempció de responsabilitat:
Aquest contingut està destinat únicament a finalitats educatives. La informació oferta procedeix de recerques recopilades per fonts externes.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.