The RQS Blog

.By Luke Sumpter


La majoria de les vegades, fumar cànnabis acaba en riures, bons moments, fam i eufòria. Pensa en la teva fumada d'ahir a la nit (o el que puguis recordar d'ella). El més probable és que simplement hagis fumat, picotejat, parlat sobre temes profunds i després t'hagis anat al llit. Què hi ha de dolent en això?

Encara que el cànnabis ens catapulti a moments d'alegria i plaer la major part de les vegades, a vegades les coses surten de forma una mica diferent. En un moment o un altre, tots els fumadors experimentaran el costat més fosc de l'herba.

Per diferents raons, el cànnabis pot provocar que ens sentim ansiosos, paranoics i incòmodes. I aquestes sensacions poden arribar a convertir-se en pànic total.

Però, per què ocorre això? I d'on vénen aquestes sensacions? Continua llegint per a saber quines són les causes d'un mal viatge de marihuana, com detenir una experiència negativa i evitar-la en el futur.

Què és un mal viatge de cànnabis?

La marihuana té la tendència d'induir en nosaltres pensaments profunds. Quan estem sobris, solem passar d'una idea, pensament o noció a una altra en un instant. Els pensaments s'introdueixen en la ment i es reemplacen gairebé immediatament quan ens distraiem o perdem interès en ells.

Aquesta manera de funcionament habitual canvia quan estem col·locats. El cànnabis ens ajuda a aprofundir en tots i cadascun dels pensaments detingudament. Encara que aquesta característica ens ajuda a l'hora d'escriure un llibre, pintar un quadre o filosofar amb els nostres amics, planteja molts problemes quan sorgeixen pensaments negatius.

Quan estem en un mal moment mental, o ens trobem en una situació de risc, el cànnabis amplifica els nostres pensaments i sentiments, i pot desencadenar una mala reacció a l'herba. Podem trobar-nos fàcilment atrapats en una espiral de pensaments negatius fins que la nostra respiració s'escurci, els ulls s'obrin de bat a bat i l'ansietat ens oprimeixi.

En realitat, no hi ha gairebé res de què preocupar-se. Igual que la marihuana fa que un menjar simple tingui un sabor orgàsmic i que la música soni com si fos una obra mestra, exerceix els mateixos efectes potenciadors sobre els nostres pensaments, tant positius com negatius.Què és un mal viatge de cànnabis?

Què és un mal viatge de cànnabis?
  • És psicodèlic el cànnabis?

Molta gent dóna per fet que el cànnabis actua com una substància psicodèlica, la qual cosa ens fa preguntar-nos, és possible "viatjar" amb l'herba? Indubtablement les coses es poden posar intenses amb l'herba a vegades, però actua de manera diferent als psicodèlics clàssics com el DMT, l'LSD, la psilocibina i la mescalina.

Aquestes potents substàncies es defineixen per la seva capacitat per a induir visions intenses i duradores, canvis emocionals i percepcions distorsionades. Ho aconsegueixen, en part, interferint temporalment en la senyalització de la serotonina en el cervell.

En canvi, la marihuana produeix un subidón a través del sistema endocannabinoide. El THC, la molècula activa, s'uneix als receptors CB1 del cervell, on exerceix els seus efectes psicoactius.

Molts terpens diferents (les substàncies químiques que fan que l'herba faci bona olor) també afegeixen efectes vigorizantes i relaxants a la mescla.

No obstant això, la intensitat i la naturalesa gairebé psicodèlica del cànnabis canvia quan s'ingereix. En aquest cas, el THC es converteix en una substància química més potent i duradora coneguda com 11-hidroxi-THC.

Encara que molts consumidors descriuen el consum de cànnabis comestible com una experiència psicodèlica, les al·lucinacions són poc freqüents i no actua de la mateixa manera que la majoria de les substàncies psicodèliques "autèntiques".

Què pot desencadenar un mal viatge de cànnabis?

Hi ha molts factors que poden contribuir a un mal viatge o una mala reacció a l'herba, des del teu estat d'ànim abans de fumar marihuana fins al fet que et passis tres pobles. Això li pot ocórrer tant a principiants massa ansiosos com a consumidors experimentats. A continuació exposem algunes de les principals raons per les quals la gent experimenta un mal viatge.

  • Ceps de gran potència

Consumir massa THC continua sent la raó més comuna per la qual la gent experimenta un mal viatge amb l'herba. Fumar o menjar massa d'aquesta substància química psicoactiva és cada vegada més freqüent, simplement perquè cada any que passa les varietats de marihuana són més potents.

En els anys 60 i 70, els amants del cànnabis havien de conformar-se amb herba mal conreada i amb baixos nivells de THC. Amb sort, aconseguien fer-se amb haixix importat de gran qualitat. En l'actualitat, gaudim de dispensaris, clubs de cànnabis i coffeeshops que serveixen herba d'alta qualitat.

Els nivells mitjans de THC en els ceps de cànnabis s'han disparat totalment, i no és rar veure nivells entorn del 30%. Els fumadors principiants es poden veure sorpresos fàcilment per aquestes potents varietats, que podrien donar com a resultat un mala experiència.

  • Comestibles

Els comestibles transporten a la ment a una realitat complementi diferent. Fins i tot si has estat fumant cànnabis tranquil·lament durant diversos anys, l'experiència en ingerir-ho podria aclaparar-te amb facilitat. La potència, la durada i el caràcter en part psicodèlic del viatge a penes tenen res a veure amb els efectes de fumar cànnabis.

Si t'endinses en aquesta experiència sense prendre precaucions i menges molt més del que pots tolerar, és probable que experimentis un mal viatge amb la marihuana.

¿Qué puede desencadenar un mal viaje de cannabis?
  • Dabbing

El dabbing colpeja el cos i la ment amb nivells enormes de THC. Els concentrats potents portaran el teu sistema endocannabinoide a noves cotes que potser no has aconseguit amb anterioritat. Fins i tot els fumadors experimentats tindran dificultats durant la seva primera sessió de dabbing.

Mira-ho d'aquesta manera: un dab gran proporcionarà la mateixa quantitat de THC que hi ha en un canó gran. La diferència és que inhalaràs tots aquests cannabinoides d'una sola calada.

  • Estat d'ànim

La manera de consumir cànnabis influeix en el subidón, però també ho fa el teu estat d'ànim. La marihuana actua com una lupa amb els teus problemes. Si tens una tasca estressant pendent, se t'acumulen les preocupacions econòmiques o estàs reprimint emocions, el més probable és que l'herba les situï en primer pla en la teva ment.

El psicòleg estatunidenc i defensor de les substàncies psicodèliques Timothy Learny es va referir cèlebrement a la importància del "moment i del lloc" per a les drogues psicodèliques. El "moment" fa referència a iniciar l'experiència amb la ment clara i buidada, mentre que el "lloc" al·ludeix a un entorn extern òptim i tranquil·litzador.

La mateixa lògica s'aplica fonamentalment al cànnabis. Abans de fumar, tracta de resoldre els teus problemes, o almenys elabora un pla per a fer-lo, i així evitaràs aquesta experiència desagradable. No obstant això, a vegades aquest cop de realitat és just el que necessitem per a avançar en la direcció correcta.

Símptomes d'un mal viatge de cànnabis

Un mal viatge amb herba es pot manifestar de diverses maneres, des de visions no desitjades fins a sensacions de paranoia que et fan perdre el cap. Descobreix els símptomes més comuns d'un mal viatge amb herba a continuació.

  • Al·lucinacions

Les al·lucinacions són poc freqüents en fumar o menjar herba, però poden ocórrer. Qualsevol que hagi engolit diversos space cakes seguits podrà compartir les seves anècdotes sobre extraterrestres i paisatges geomètrics.

Sent realistes, és poc probable que experimentis al·lucinacions després de fumar massa herba. Però els comestibles són una altra història. Fins i tot una dosi oral de 10mg pot fer que la majoria de fumadors experimentats comencin a sentir ansietat, i dosis majors poden provocar al·lucinacions, deliris i que el cor s'acceleri.

Tots aquests factors es combinen en un mal subidón si el consumidor té poca experiència bregant amb aquest estat mental.

Símptomes d'un mal viatge de cànnabis
  • Paranoia intensa/ansietat

Recordes aquesta tendència de la qual parlem amb anterioritat? La que l'herba et fa pensar massa? Doncs bé, aquesta característica pot fer que els consumidors se sentin extremadament incòmodes en experimentar una mala reacció a l'herba. M'està mirant fixament aquest tipus? Se m'acaba de caure la cartera? Potser hauria de tornar a comprovar-ho per si de cas? Sabrà aquesta persona desconeguda que estic col·locat?

Aquestes són algunes de les preguntes més habituals que la gent es fa quan està massa fumada. La marihuana hauria de ser una experiència divertida i agradable, no negativa. Aquestes sensacions són un senyal que has superat el teu límit personal, i que tal vegada hauries de prendre-t'ho amb més calma la pròxima vegada.

  • Por

Atipar-te a comestibles o inhalar grans dabs pot provocar una profunda sensació de por entre els desprevinguts. Des de preocupar-te per les responsabilitats de la vida fins a la paüra existencial sobre per què existeix alguna cosa, aquests temors poden colpejar amb força i sense avisar.

  • Sensacions físiques

Un mal viatge també es pot manifestar a través de símptomes físics. Entre ells es troben:

- Sudoració
- Freqüència cardíaca elevada
- Malestar estomacal
- Entumiment
- Tremolors

Com evitar que es produeixi un mal viatge de cànnabis

Un mal viatge amb marihuana es deu bàsicament al teu estat mental, o al fet que has consumit massa herba. A continuació descobriràs com evitar una mala experiència amb el cànnabis perquè no arribis a veure't en aquesta situació:

Buida la teva ment

Si alguna cosa et molesta, no fumis sense més. Vés-te a fer una passejada, enfronta't a les teves emocions, medita i respira. Fuma només quan hagis aconseguit aquest estat de pau interior.

Controla el teu entorn

És més probable que tinguis un mal viatge d'herba a la ciutat o en qualsevol lloc on se suposa que no hauries d'estar col·locat. Fuma a casa, en la comoditat de la teva habitació, o fora en la naturalesa o a la platja per a captar aquest bon rotllo.

Comença amb calma i a poc a poc

Veu al teu ritme. Dóna unes poques calades cada vegada, espera a veure com reacciona el teu cos i després continua. Si estàs consumint dabs o comestibles, no sentis la necessitat d'anar al mateix ritme que la resta. Presa una quantitat petita. Després sempre podràs consumir més si ho necessites.

Com posar fi a un mal viatge de cànnabis

Durant un mal viatge amb herba, pot ser que et sentis aclaparat i indefens. Però no et preocupis. Tingues en compte un fet fonamental: acabarà aviat. Fins llavors, hi ha diverses coses que pots fer per a tranquil·litzar-te i reduir la intensitat de l'experiència:

Respira

Quan entrem en manera de lluita o fugida, les nostres respiració es torna superficial. Respira profundament i des de l'estómac perquè el teu sistema nerviós sàpiga que estàs fora de perill i llest per a relaxar-te.

Surt a donar una volta

Mou el teu cos i feix que la teva sang bombi. L'aire fresc buidarà la teva ment, i el moviment accelerarà la metabolización del THC per part del teu cos.

Pren una mica de CBD

Aquest cannabinoide no psicoactiu et relaxarà i reduirà la intensitat del subidón.

Beu una infusió

El romaní i la melissa contenen beta-cariofileno, un terpè relaxant i cannabinoide dietètic que farà que la teva ment es relaxi. Guarda aquestes herbes en el teu armari en cas que les necessitis.

Parla amb tu mateix

Recorda que aviat tornaràs a estar sobri. Pren-t'ho com una lliçó en la qual uns certs aspectes foscos han sortit a la llum. La marihuana t'acaba d'ensenyar el que has de fer per a millorar la teva vida i convertir-te en la millor persona possible.

Quant dura un mal viatge de cànnabis?

Un mal viatge per fumar herba dura al voltant de 1-2 hores. No obstant això, la resposta del teu cos probablement el reduirà. Si comences a sentir-te inquiet i espantat, els alts nivells d'adrenalina i altres hormones faran que et tornis sobri abans.

Un mal viatge per ingerir comestibles dura més, unes 6-8 hores, depenent de la dosi.

És possible sofrir una sobredosi de marihuana?

No, almenys no de manera letal. Fumar o menjar massa cànnabis pot provocar efectes adversos, però no una sobredosi en el sentit clàssic de la paraula. Drogues com els opioides suposen un perill real de patir una sobredosi, ja que actuen en els receptors de les zones del cervell que s'encarreguen de la respiració. Però en aquesta zona no hi ha receptors cannabioides.

Quina és la diferència entre un mal viatge de cànnabis i una pàlida?

Un mal viatge amb marihuana comporta efectes secundaris com a ansietat, estrès i pànic. Encara que els qui es vegin afectats també podrien sentir algunes molèsties físiques, un mal viatge i un blancazo són coses diferents.

Un blancazo o una pàl·lida consisteix a consumir massa cànnabis i sentir efectes secundaris físics, com a nàusees i una necessitat irresistible de dormir. No obstant això, és possible experimentar un blancazo sense tenir un mal viatge.

Quan experimentis qualsevol d'aquestes situacions, simplement tingues en compte que la seva final està molt a la vora. Beu una mica d'aigua, pren-te un te calent i sigues conscient que tot anirà bé.

Una vegada que hagis experimentat un mal viatge d'herba, sabràs el poc que molan. Si veus a un/a col·lega en una situació similar, tira-li una mà. Utilitza els consells d'aquest article perquè tornin a terra ferma.

RQS destaca la importància de consumir herba de manera responsable.Encara que moltes persones consumeixen marihuana amb freqüència sense problemes, algunes podrien desenvolupar comportaments negatius. Creiem que el cànnabis ha de millorar la vida de la gent, no empitjorar-la.

Un consum responsable consisteix a limitar la seva ingesta a les persones adultes, no conduir vehicles ni operar maquinària sota els seus efectes, i fer un esforç per a resistir el consum excessiu.

Stay Cultivated.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.