L'existència del cànnabis com a substància amb possibles aplicacions mèdiques és un tema polèmic, si més no. La seva condició de substància il·legal és objecte d'acalorats debats, on els defensors d'ambdós costats (a favor i en contra de la legalització) porten dècades enfrontats. La classificació de la marihuana als Estats Units com a substància pertanyent a la Llista I segons la Llei de substàncies controlades no només significa que la seva possessió és altament il·legal, sinó que té el mateix estatus que la cocaïna, l'heroïna i la metamfetamina.

Les substàncies de la Llista I corresponen a substàncies que a) tenen un alt potencial de ser sotmeses a abusos, b) no tenen cap aplicació mèdica en tractaments aprovada actualment als Estats Units i c) no tenen una seguretat aprovada en aplicacions sota la supervisió mèdica.

Tots aquests qualificatius són molt importants per a la classificació de les drogues i substàncies, però moltes persones argumenten que la marihuana no correspon a la Llista I.

Morts relacionades amb les drogues a EUA 2010

Una de les principals qüestions que han de contraargumentar els defensors de la legalització de la marihuana és la suposada falta d'aplicació mèdica del cànnabis. Això és una mentida absoluta que ha estat divulgada juntament amb l'afirmació de què la marihuana és potencialment addictiva i actua com a "droga d'iniciació",  és a dir, propiciant que l'usuari consumeixi després substàncies més dures i pesades (i definitivament addictives), com l'heroïna o la cocaïna.

L'Agència Antidroga (DEA) del govern dels Estats Units ha promogut activament campanyes contra la legalització de la marihuana i la despenalització, i nega qualsevol aplicació medicinal beneficiosa de la marihuana.

La criminalització de la marihuana també té conseqüències de llarg abast en la demonització i l'opressió de les minories racials i les classes socioeconòmiques inferiors.

Lluitar per la marihuana medicinal

Així i tot, res d'això té força permanent davant de més i més proves sobre els possibles beneficis mèdics del cànnabis. Les primeres investigacions han estat prometedores, ja que el cannabinoides (la propietat del THC) ha demostrat tenir efectes beneficiosos en la gestió del dolor, el tractament del càncer, l'estimulació de la gana i l'alleujament de l'ansietat.

És molt difícil elaborar estudis als Estats Units sobre els beneficis mèdics de la marihuana degut a la seva inclusió en la Llista I, però se n'han realitzat alguns que han estat molt reveladors quant als nombrosos avantatges que la marihuana medicinal podria tenir. En resposta, alguns països han despenalitzat o, fins i tot, legalitzat la marihuana medicinal.

En un important estudi, dirigit per l'Escola Imperial de Londres i el Consell d'Investigació Mèdica i publicat al Journal of Anesthesiology, els investigadors van trobar que Cannador, un extracte de la planta de cànnabis, té efectes analgèsics significatius en les persones que pateixen dolor després d'una cirurgia. El dolor postoperatori segueix sent un problema en la comunitat mèdica, i els analgèsics que s'acostumen a receptar sovint tenen més efectes secundaris desagradables que beneficis.

L'extracte de cànnabis funciona gràcies als receptors cannabinoides del cervell humà. Els cannabinoides de la marihuana ajuden a enfortir de manera eficaç la capacitat que te el cos per reduir la sensació de dolor.

Cànnabis per a ús mèdic

Aquest només és l'últim estudi important sobre un dels principals possibles avantatges de la marihuana medicinal. En tot cas, aquesta troballa hauria d'impulsar més recerques en les diverses aplicacions dels cannabinoides medicinals. Per als defensors del cànnabis, aquest estudi professional resulta molt útil per reforçar el suport a la legalització, ja que proporciona evidències científiques directes per a l'ús mèdic de la marihuana.

Avís d'exempció de responsabilitat mèdicaLa informació enumerada, referenciada o enllaçada en aquesta pàgina web només és per a finalitats educatives generals i no ofereix cap consell legal o mèdic de manera professional. Royal Queen Seeds no condona, defensa o fomenta l'ús lícit o il•lícit de drogues. Royal Queen Seeds no es pot responsabilitzar de la informació de les referències de les nostres pàgines, o de les pàgines que enllacem, que condonin, defensin o fomentin l'ús lícit o il•lícit de drogues o activitats il•legals.

Consulteu amb el vostres metge o professional sanitari abans d'utilitzar algun dels productes o mètodes que apareixen enumerats, referenciats o enllaçats en aquest lloc web.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.