El cànnabis pot tractar la síndrome de Tourette?

La síndrome de Tourette afecta un 1% de la població aproximadament i, malgrat que la causa del trastorn és desconeguda, cada vegada hi ha més pacients diagnosticats. Sí que se sap del cert, però, que les opcions de tractament per a la Tourette són molt deficients. El 2003 la Dr. Kristen R. Muller-Vahl, investigadora del Departament de Neurologia de la Facultat de Medecina de Hannover, va publicar un article titulat "Els cannabinoides redueixen els símptomes de la síndrome de Tourette". "Actualment, el tractament de la síndrome de Tourette (ST) no és gens satisfactori. Per tant, hi ha interès en la recerca de noves estratègies terapèutiques". I continua: "Els informes anecdòtics van suggerir que l'ús de cànnabis podia millorar no només els tics, si no també els problemes de comportament de pacients amb ST" ("Opinió d'un expert en farmacologia". Vol. 4, No. 10, pp. 1717-1725).

Cannabis for treating tourette Syndrome
A continuació, Muller-Vahl descriu dos estudis clínics diferents que va portar a terme el 2002. En un estudi hi van participar 12 pacients amb Tourette a qui se'ls va administrar una dosi de THC i, al cap de dues setmanes, els van donar un placebo. El 75% dels participants d'aquest estudi van informar sobre els efectes positius del cànnabis.

El segon estudi va ser un assaig aleatori de 24 participants, tots ells afectats per tics de la ST. Aquest estudi va concloure que el delta-9-tetrahidrocannabinol (THC), el principal component psicoactiu de la marihuana, redueix els tics en els pacients amb Tourette. En cap dels dos estudis es van observar efectes secundaris seriosos. Muller-Vahl suggereix que si s'ha demostrat que la majoria de medicament de la ST no són eficaços, l'ús de cànnabis medicinal s'hauria de considerar com una opció de tractament.

El cànnabis medicinal tracta la Tourette quan tots els medicaments estàndard han fallat

Un altre informe, aquest del Dr. Reuven Sandyk i del Dr. Gavin Awerbuch, un neuròleg i especialista en gestió del dolor, van escriure en una carta publicada el desembre del 1988 al “Journal of Clinical Psychopharmacology”, amb el títol "Marihuana i la síndrome de Tourette", que "recentment havien trobat tres pacients amb ST que experimentaven respostes incompletes als medicaments convencionals de la síndrome però que havien notat significatives millores en els símptomes quan fumaven cànnabis" (Vol. 8, No. 6).

I, finalment, segons un informe en línia de l'Associació Mèdica Nord-americana titulat "Medical Marijuana (A-01)": "Hi ha poques dades sobre els efectes del cànnabis en pacients amb síndrome de Tourette que responen inadequadament al tractament estàndard, basades en 4 casos on es van observar efectes beneficiosos al fumar cànnabis i 1 on es va observar un important benefici al prendre 9-THC (10 mg) oral".

THC, un èxit en el tractament de la síndrome de Tourette

Cada vegada s'ha d'investigar més la relació entre el cànnabis i la Tourette. De moment però, a Royal Queen Seeds, ens alegra poder dir que les dades d'investigacions actuals, que ens han comunicat o hem encarregat a centres mèdics legítims, semblen indicar que el cànnabis pot reduir enormement els tics a totes aquelles persones que viuen amb la síndrome de Tourette. 

Avís d'exempció de responsabilitat mèdicaLa informació enumerada, referenciada o enllaçada en aquesta pàgina web només és per a finalitats educatives generals i no ofereix cap consell legal o mèdic de manera professional.

Royal Queen Seeds no condona, defensa o fomenta l'ús lícit o il•lícit de drogues. Royal Queen Seeds no es pot responsabilitzar de la informació de les referències de les nostres pàgines, o de les pàgines que enllacem, que condonin, defensin o fomentin l'ús lícit o il•lícit de drogues o activitats il•legals. Consulteu amb el vostres metge o professional sanitari abans d'utilitzar algun dels productes o mètodes que apareixen enumerats, referenciats o enllaçats en aquest lloc web.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.