El cànnabis és una droga potent i natural que s'ha cultivat i consumit durant segles. Actualment, es comença a despenalitzar i a legalitzar en molts països i la gent cada vegada està més oberta al consum del cànnabis amb finalitats medicinals. La seguretat del consum de cànnabis a llarg termini s'ha estudiat i avaluat abastament. A continuació presentem algunes de les dades sobre el consum de cànnabis a llarg termini. 

Beneficis del cànnabis a llarg termini
Els beneficis continuats i a llarg termini del consum de cànnabis, fins i tot de cànnabis de baixa qualitat, s'han avaluat a fons. Aquelles persones que fa temps que fumen tenen menys incidència del dolor i menys problemes musculars. Els pacients que fumen regularment poden tractar el dolor sense haver de fer servir massa medicaments durant el procés. 

Tampoc s'han descobert alteracions malignes en els pacients que fa temps que fumen. Això vol dir que no necessàriament ha de provocar càncer. No s'ha observat deteriorament neurològic o neuropsicològic en aquells que fa dècades que consumeixen. És un resultat positiu que s'hauria de tenir en compte. 

Un dels aspectes més remarcables sobre el consum de cànnabis és que s'ha demostrat que redueix el risc de determinats càncers i tumors. El glioma, el càncer testicular, el càncer de pulmó i el càncer de cap i coll s'inclouen en aquesta reducció. Els cannabinoides descoberts en el cànnabis son potents composts antitumorals que serveixen per a reduir els càncers i els tumors. 
 

Effects of cannabis

Riscos del consum de cànnabis a llarg termini
Els riscos a llarg termini són mínims però hi ha estudis que suggereixen que qualsevol dany fet al sistema nerviós central és reversible. Els científics també afirmen que hi ha un subtil deteriorament cognitiu en els consumidors de cànnabis. 

També hi ha investigacions menys viables que demostren que els animals a qui se'ls ha administrat elevades dosis de THC produeixen esperma de més baixa qualitat i a les femelles se'ls alteren els cicles d'ovulació. No se sap com afecta el THC en els humans que fumen en excés. És una dels aspectes que cal tenir en compte en els efectes a llarg termini del consum de cànnabis. 

El THC també és tòxic per a les neurones hipocàmpiques cultivades. 
Hi ha pocs riscos a llarg termini associats amb el consum del cànnabis. Els fumadors sovint estan en millor estat de salut que els no fumadors. És important observar que un dels riscos del consum a llarg termini és la dependència. El cànnabis en sí mateix no és additiu però s'ha demostrat que els components del THC augmenten el plaer al cervell i els usuaris estan més predisposats a consumir cànnabis. Hi un augment del 10 per cent en el risc de dependència en comparació amb un risc del 30 per cent amb el tabac. 

Efectes del cànnabis a curt termini
A curt termini, el cànnabis augmenta els sentiments d'eufòria, pot disparar la creativitat i alleugerir el dolor. També pot crear una sensació corporal agradable i relaxant, excel•lent per a reduir l'estrès o l'ansietat. 

Fumar cànnabis de qualsevol grau pot ser beneficiós si es pateix alguna malaltia mental però el cànnabis no és per a tothom. A vegades pot augmentar els sentiments de paranoia, ansietat i depressió un cop desapareguda la sensació d’eufòria. Aquests efectes solen disminuir. Si patiu algun d'aquests estats, podeu decantar-vos per un tipus de cànnabis que alleugi l'ansietat i l'estrès en comptes d'escollir-ne un que accentuï els problemes que teniu.

A man who probally used Marijuana over long term  

Resultat global de la seguretat del cànnabis
El cànnabis és, en gran mesura, una droga segura. Fins i tot a llarg termini, s'ha demostrat que el cànnabis aporta beneficis psicològics i fisiològics importants. Molta gent argumenta en contra dels beneficis però la ciència que demostra que el cànnabis és segur no està al seu costat. Els problemes menors en la seguretat a llarg termini als quals s'enfronten els consumidors poden revertir amb la interrupció de l'ús de la droga. 

Sense dubte, el cànnabis és la substància més segura per a consumir de forma regular. Per augmentar els efectes positius i reduir els efecte negatius, només hauríeu de consumir cànnabis de qualitat mitjana-alta. S'ha demostrat que la qualitat baixa és perfectament segura però el cànnabis de qualitat superior té menys toxines i additius, i és un producte més fresc. Si us preocupa la seguretat del consum de cànnabis a llarg termini, feu més recerca. Probablement descobrireu l’opinió unànime que fumar cànnabis a llarg termini és segur per a la majoria d'adults. 

 Feu créixer la seva pròpia marihuana medicinal


Avís d'exempció de responsabilitat mèdica:
La informació enumerada, referenciada o enllaçada en aquesta pàgina web només és per a finalitats educatives generals i no ofereix cap consell legal o mèdic de manera professional. Royal Queen Seeds no condona, defensa o fomenta l'ús lícit o il•lícit de drogues. Royal Queen Seeds no es pot responsabilitzar de la informació de les referències de les nostres pàgines, o de les pàgines que enllacem, que condonin, defensin o fomentin l'ús lícit o il•lícit de drogues o activitats il•legals.
Consulteu amb el vostres metge o professional sanitari abans d'utilitzar algun dels productes o mètodes que apareixen enumerats, referenciats o enllaçats en aquest lloc web.

External Resources:
  1. Cannabinoid receptors: where they are and what they do. - PubMed - NCBI https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  2. Here's the truth about whether cannabis causes psychosis – and what you can do to minimise your risk of harm | The Independent https://www.independent.co.uk
  3. Marijuana and Lung Health | American Lung Association https://www.lung.org
  4. Long-Term Effects of Cannabis on Brain Structure https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  5. Long-Term Marijuana Use Associated with Worse Verbal Memory in Middle Age - For The Media - JAMA Network https://media.jamanetwork.com
  6. https://www.researchgate.net/publication/316842775_A_chronic_low_dose_of_D9-tetrahydrocannabinol_THC_restores_cognitive_function_in_old_mice
Avís d'exempció de responsabilitat:
Aquest contingut està destinat únicament a finalitats educatives. La informació oferta procedeix de recerques recopilades per fonts externes.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.