Com preparar la sorra per a la temporada de marihuana en exterior

Els dies comencen a ser més llargs. En el nord, l'hivern arriba a la seva fi. En el sud, les brises ja són més càlides. Es respira bon rotllo en l'ambient. La primavera s'acosta i amb ella, la nova temporada de marihuana.

Un sòl saludable és la principal preocupació quan es prepara la temporada de cultiu. Els substrats orgànics ben preparats incentiven un desenvolupament radicular sa i vegetació vigorosa amb plantes menys propenses a sofrir plagues i malalties. Les collites finals són sempre més que satisfactòries en plantacions orgàniques. El producte acabat té millor aroma i sabor i està més carregat de delicioses resines.

Amb plantes més sanes i resistents a malalties, podràs conrear més i millors cogollos sense llaurar el terreny. Els cultius amb sòl sense llaurar necessiten menys fertilitzant i són menys susceptibles a males herbes. A més, millora la penetració i la retenció d'aigua. La terra sense treballar és el truc per aconseguir collites més abundants, amb millor sabor i bouquets més complets. Menys manteniment i millor qualitat és una decisió fàcil.

BENEÏT MANTELL

El mantillo és la descomposició que aporta vida. Fulles tallades, encenalls de fusta (sense tractar i preferiblement de fusta dura), palla, abonament orgànic o un compost equilibrat constitueixen un gran mantillo. El mantillo també dóna un aspecte més atractiu al teu jardí que la terra. La imatge també és important en un cultiu!

Compost o mantillo. Realment no importa. El mantillo sec, com la palla, pot ser difícil de manejar. Si ja ha començat a descompondre's, amb olor a humus, i s'ha tornat fosc, serà ideal com mantillo. Ofereix nutrients ja disponibles i no atraurà bavoses ni caragols perquè no els aporten menjar. El compost i la matèria descomposta s'assecaran a l'aire lliure, però seguiran sent embuatats i permetran una bona ventilació, deixant el sòl humit i friable a tot moment.

Mulch

Amb un cultiu orgànic, la capa de mantillo de la tardor passada s'haurà descompost significativament durant l'hivern i el sòl serà ric en nutrients i microorganismes. Aquests herois microscòpics converteixen al substrat en un organisme viu que alimenta i protegeix a les teves plantes com a part de la xarxa tròfica del sòl.

Nombrosos estudis han demostrat que aplicar mantillo sobre un terreny sense treballar aporta molts avantatges a un ecosistema de cultiu saludable:

 • Estalvia diners: menys recursos, temps dedicat al manteniment, major taxa de supervivència de les plantes, majors collites. Tot significa més euros en la teva butxaca.
 • Millora el cicle de l'aigua en el sòl
 • Redueix l'erosió i la compactació
 • Ajuda a mantenir temperatures òptimes en el sòl
 • Redueix la dependència de pesticides
 • Redueix les males herbes i les malalties
 • Millora la disponibilitat de nutrients
 • Redueix les acumulacions de sals
 • Millora la taxa de supervivència i permet un desenvolupament radicular més sa
 • Millora el vigor i el creixement inicial de les plantes
 • Redueix les plagues
 • Minimitza la contaminació d'aqüífers
POSSIBLES SUPOSATS
 • A Tens experiència en cultius orgànics sense llaurar i ja disposes d'un ecosistema saludable en el teu sòl. L'any passat les teves plantes es van desenvolupar bé, les collites van ser excel·lents i no vas necessitar cap fertilitzant. El teu cultiu d'interior a l'hivern va d'allò més bé. Està llest per a la collita i ho utilitzes com mantillo verda. També és moment de cobrir el teu jardí amb 15cm de mantillo marró. Per descomptat, penses fer el mateix a la tardor. Quan els dies durin almenys dotze hores i el terreny encara estigui temperat per trasplantar la teva marihuana jove.

  Retira el mantillo, fes un forat de la grandària adequada, col·loca la plántula i torna a tapar amb terra. Assegura't de no apilar molt mantillo al voltant de les tiges, ja que podria fer que es podrís i acabar matant a la planta. Rega a consciència. Deixa el mantillo més fi entorn de les tiges i més gruixut per la resta. Una canonada de 4cm o el centre d'una ampolla de plàstic funcionen bé com a protector per a les tiges. Així podràs tirar tot el mantillo que vulguis prop de les tiges sense por al fet que es podreixin. També evitarà que ratolins, talps i altres vertebrats puguin rosegar el teu cultiu.

 • B Tens mantillo en el sòl, però no està massa sa i necessita una mica de suport abans que comenci la temporada de cultiu. Això es deu al fet que l'any passat hauràs tingut algun problema amb plagues o malalties o vas utilitzar fertilitzants. El terreny necessita una injecció microbiològica. Cobreix tot el teu espai amb humus de cuc o un compost madurat amb olor agradable. També podries escampar per la zona un te de compost airejat i activat. Després tira una capa de de 15cm de mantillo o encenalls de fusta, com faries normalment. Espera una setmana perquè estigui llest per plantar el teu cultiu. Fes el mateix quan arribi la tardor, després una altra vegada a la primavera i aviat tindràs un sòl de qualitat i sense treballar.

 • C No disposes d'un terreny fèrtil ja preparat, però vols implementar un cultiu de marihuana orgànic. Hi ha diverses formes d'aconseguir un sòl ric llest per plantar aquesta temporada. Un sòl que es convertirà en el punt de partida per a la teva collita de cànnabis anual. Jardineria lasaña, jaços de cultiu elevats o profunds per a climes càlids, hugelkultur o preparar el teu propi súpersustrato especial per a marihuana, són algunes alternatives. Amb qualsevol d'aquests mètodes, assegura't d'afegir 15cm de mantillo per començar el teu cultiu.

CULTIU INTERIOR

Netejar a la primavera és una bona idea. Les amenaces que poden perjudicar a les teves plantes sorgeixen del més mínim detall. Qualsevol espora, llavor, ou o criatura microscòpica es pot amagar en qualsevol racó. Millor una tarda de treball ara que un problema misteriós que més tard podria arruïnar tot el teu cultiu. És moment d'enfundar-se uns guants, treure la mascarilla de protecció i posar-se a la feina.

Neteja els teus conductes, els teus tests, treu dipòsits i bombes. Neta i aclareix. Frega les parets, desmunta els ventiladors i neteja les aspes i els protectors. Fes-ho a consciència. La higiene és clau en interior. Purga o substitueix els degotadors i les sortides de les mànegues. Potser fins i tot sigui moment de canviar els tubs. Aspira els balastros de les llums. El seu camp magnètic atreu la pols. És necessari prestar la màxima atenció quan s'esterilitza l'entorn de cultiu. Només has de preguntar-li a algú que hagi intentat lliurar-se dels áfidos de les arrels o d'una infecció d'algues.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.