Reviewed by: Gloria Payá

Com preparar el teu cultiu ecològic de marihuana en exterior

Com preparar el teu cultiu ecològic de marihuana en exterior


Després dels desagradables mesos d'hivern, quan els dies tornen a ser més llargs i es comença a notar una temperatura agradable, l'aire s'omple d'expectació. Per fi ha arribat la primavera, i amb ella, la temporada de cultiu exterior!

Però no serveis les teves llavors encara, ja que no és bo precipitar les coses. Hauràs de preparar la teva plantació exterior de marihuana de manera òptima, per a poder tenir unes plantes sanes i unes collites excel·lents de cabdells sucosos i aromàtics.

Per què conrear cànnabis de manera ecològica?

Per al nostre cultiu exterior de cànnabis, hem triat un enfocament natural i orgànic. La raó és molt senzilla: molts entesos creuen que un producte ecològic és més satisfactori. La teva herba sabrà millor, serà més aromàtica i estarà repleta de resina.

A més, un cultiu orgànic ben preparat millora la resistència de les plantes als canvis climàtics i les plagues, una cosa summament beneficiosa quan es conrea a l'aire lliure.

I, finalment, però no per això menys important, unes pràctiques de cultiu ecològiques i sostenibles no causen danys al planeta ni als seus habitants. I què hi ha millor que conrear marihuana de qualitat i alhora fer una cosa positiva pel medi ambient?

Comença a preparar la teva plantació ecològica per a aconseguir una collita reeixida d'exterior.

Tria el millor lloc per al teu cultiu d'exterior

Si encara no tens un espai reservat, el primer pas és trobar un bon lloc perquè creixi la teva herba. A la marihuana li agrada la llum, i en grans quantitats. L'ideal seria que el lloc estigués orientat al sud. El millor escenari és que les teves plantes puguin rebre un munt de llum solar directa durant el dia, i a la tarda, una il·luminació filtrada o difusa.

Altres aspectes importants que ha de tenir un bon lloc per a conrear, són:

 • Protecció contra els elements

Assegura't que el teu cànnabis no estigui exposat a vents forts i condicions meteorològiques adverses. Un bon emplaçament darrere d'un rafal o prop d'una tanca pot proporcionar protecció contra el vent i les pluges torrencials. Com a alternativa, els tests t'ofereixen l'opció de traslladar les teves plantes a un lloc segur quan fa mal temps.

 • Privacitat/Discreció

És possible que vulguis mantenir les teves plantes lluny de les mirades de veïns i transeünts. Al cap i a la fi, no voldràs esforçar-te perquè t'acabin robant l'herba, veritat? Dóna un cop d'ull a altres consells útils per a conrear de manera discreta i mantenir la teva plantació en secret.

 • Accessibilitat

L'accessibilitat és un altre aspecte important, sobretot si conrearàs enmig de la naturalesa. No és gens pràctic sembrar en un lloc que estigui lluny o al qual sigui molt difícil arribar. Recorda: les teves plantes necessitaran aigua i cures de tant en tant, fins i tot si es tracta d'un cultiu de guerrilla. El lloc no ha de ser massa difícil d'aconseguir, però alhora ha d'estar allunyat de zones per les quals podria passar gent.

Tria el millor lloc per al teu cultiu d'exterior

Tests o terra?

Si conrees marihuana a l'aire lliure, tens diverses opcions. Per a començar, pots fer-ho en un lloc amagat, lluny de la teva casa i amb terra natural, o pots portar al lloc terra especial per a cànnabis. Simplement cava un forat i omple'l amb la terra bona. Reconeixeràs un sòl pobre pel seu aspecte arenós i brillant.

També tens l'opció de conrear en tests. Això ofereix diversos avantatges, d'entre les quals la més òbvia és la portabilitat. Per exemple, et permet moure les teves plantes a una situada assegurança abans d'una tempesta. O si la ubicació que has triat per al cultiu de guerrilla està una mica més concorreguda del que pensaves, no passa res; només has de col·locar la planta més lluny.

Quins inconvenients té el cultiu en tests? És possible que les teves plantes no desenvolupin tot el seu potencial degut a les limitacions del test. D'altra banda, si tries uns recipients prou grans, podràs conrear plantes de grandària gegantesca. Nosaltres creiem que els tests ofereixen més avantatges que inconvenients.

Si disposes de parterres, pots plantar la teva marihuana directament en la terra. Sempre que, per descomptat, sigui segur fer-ho. Si és així, les teves plantes podran expandir el seu sistema d'arrels i produir collites enormes.

Quina terra has d'usar per a conrear marihuana a l'aire lliure?

Quan es conrea cànnabis a l'aire lliure, un dels factors més importants per a aconseguir bones collites és un substrat saludable. Una terra orgànica ben preparada afavoreix el creixement de les arrels i el desenvolupament de plantes vigoroses i exuberants. Un bon substrat també fa que les plantes siguin menys propenses a sofrir plagues i malalties, la qual cosa és un avantatge important quan es conrea a l'aire lliure.

Coneix el teu substrat

La marihuana no creix igual de bé en tots els tipus de sòl. Alguns són més aptes per a flors i verdures, per la qual cosa deuràs saber quina classe de terra tens exactament. Familiaritza't amb la textura, la composició, la compacidad i el drenatge associats amb un bon sòl. La millor terra per al cànnabis sol ser fosca i fèrtil, però no massa compacte. Haurà d'oferir una bona retenció d'aigua i un bon drenatge al mateix temps, i ser ric en els nutrients adequats. A més, haurà de tenir un pH d'entre 6 i 7.

 • Consell professional: si no vols un cultiu 100% ecològic, pots utilitzar una terra comercial que estigui preparada per a conrear cànnabis. Les marques conegudes solen oferir una composició, textura i pH òptims perquè les plantes produeixin collites decents. La majoria de les vegades, els sòls ja preparats vénen amb fertilitzants per a les primeres 3 o 4 setmanes.

Però, si conrees de manera ecològica i millores el sòl amb compost, humus de cuc i altres materials orgànics, els microorganismes convertiran la matèria en nutrients per a les teves plantes. La naturalesa s'encarregarà de tot, ni tan sols hauràs d'afegir fertilitzants addicionals!

Quina terra has d'usar per a conrear marihuana a l'aire lliure?

Utilitza el sòl adequat per a la marihuana feminitzada vs autofloreciente

El cànnabis feminitzat (també conegut com fotodependiente) creix de forma una mica diferent al autofloreciente. Les varietats acte solen ser molt més petites, però creixen i floreixen més ràpid. Atès que floreixen de manera automàtica després d'unes poques setmanes, són menys tolerants als errors greus.

Per això, hauràs d'ajudar les teves actuacions a créixer. El millor sòl per a les plantes autoflorecientes és una terra airejada i ben drenada; fins i tot més que la que s'utilitza per a la marihuana feminitzada. Encara que també haurà de ser fèrtil i fosca, hauràs d'evitar els sòls massa fertilitzats, ja que podrien causar cremades a les teves plantes acte.

 • Consell professional: afegeix un 10-15% de perlita per a alleugerir el sòl i millorar el seu drenatge.

Com optimitzar la terra exterior

Hi ha diverses maneres d'optimitzar el sòl exterior per a afavorir un creixement sa i robust, independentment del mètode amb el qual conreïs.

Suplements de silici

El silici és l'element més abundant del sòl. A les plantes els encanta, i si ho poden obtenir fàcilment, et recompensaran amb un creixement saludable. Els suplements de silici ofereixen nombrosos beneficis:

 • Milloren l'absorció de nutrients
 • Promouen un creixement més ràpid
 • Protegeixen les plantes de la toxicitat dels metalls
 • Potencien el vigor i enforteixen el teixit vegetal
 • Augmenten la resistència a plagues i malalties

Perlita

La perlita és un mineral tractat tèrmicament que funciona molt bé per a millorar la qualitat de la terra. Aquestes pedres blanques i lleugeres fan que el sòl sigui més airejat i milloren el drenatge. La perlita també té una certa capacitat de retenció d'aigua. Afegeix un 10-15% de perlita al substrat.

Polímers absorbents d'aigua

Aquests polímers es venen en forma de petites boles de gelatina que s'afegeixen al sòl, i fan exactament el que diu el seu nom. Són hidrogels que absorbeixen, retenen i emmagatzemen aigua. Els polímers absorbents d'aigua són ideals per a conrear a l'aire lliure, especialment si ho fas a la meitat de la naturalesa i no pots visitar les teves plantes amb freqüència. Amb ells, la teva marihuana suportarà llargs períodes de sequera.

Com crear els teus propis súper substrats

Quan provis el cultiu ecològic, és possible que no vulguis tornar a usar fertilitzants minerals. Els conreadors d'exterior amb més experiència solen preparar les seves pròpies mescles de súper substrat i mejoradores de sòl. Això té diversos avantatges (i alguns inconvenients):

Avantatges:

 • Els súper sòls casolans són rics en nutrients, per la qual cosa dependràs menys dels fertilitzants químics.
 • Sabràs d'on obtenen els nutrients les teves plantes.
 • L'absència de productes químics agressius es tradueix en un sabor més natural dels cabdells i un fum més suau i deliciós.
 • Són sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.
 • A la llarga, t'estalvies diners.
 • Crear el teu propi substrat et proporciona una sensació de satisfacció.

Inconvenients:

 • Cal dedicar-los temps i cert esforç.
 • Els súper substrats surten més cars que comprar una bossa de terra ja preparada.

Com crear els teus propis súper substrats

Fertilitzants que necessita el cànnabis per a desenvolupar-se millor a l'aire lliure

A més d'una bona terra, molt de sol, oxigen i afecte, la marihuana necessita fertilitzants per a créixer. Quins són i com accedeixen les plantes a ells?

 • Macronutrients

Els fertilitzants que necessita el cànnabis es divideixen en macronutrients i micronutrientes. Els macronutrients inclouen els tres nutrients principals: nitrogen (N), fòsfor (P) i potassi (K), així com altres nutrients secundaris: calci (Ca), magnesi (Mg) i sofre (S). Aquests es denominen "macro" perquè les teves plantes els necessiten en quantitats relativament grans.

 • Micronutrientes

També existeixen micronutrientes com el zinc (Zn), el ferro (Fe), el coure (Cu) i molts més. Aquests oligoelements també són importants perquè el teu cànnabis es mantingui saludable, però les plantes els necessiten en menors quantitats que els macronutrients.

Un bon substrat orgànic ha de contenir macro i micronutrients perquè la teva marihuana pugui créixer sana i ser productiva.

 • Microorganismes: la clau del cultiu ecològic

Quan es conrea de manera ecològica, no se subministren nutrients directament, com en el cas dels cultius amb fertilitzants convencionals. El que es fa és crear l'ambient perfecte per als microorganismes del sòl. Els microorganismes del sòl converteixen la matèria orgànica en nutrients, tal com succeeix en la naturalesa, sense substàncies químiques! Per tant, els microorganismes i el seu benestar són fonamentals per a la jardineria ecològica.

Milloradors orgànics de terres

Per a convertir el teu substrat en un entorn ecològic on prosperin els microorganismes beneficiosos, pots afegir el següent:

 • Humus de cuc

Sí, excrement de cuc! El millorament del sòl amb humus de cuc és un dels mètodes d'agricultura ecològica més antics i eficaces. No és necessari tenir la teva pròpia granja de cucs (encara que podries), ja que l'humus de cuc s'embeni en centres de jardineria i growshops.

 • Bokashi

Bokashi és un mètode de compostatge japonès que utilitza microorganismes beneficiosos per a fermentar les restes de menjar i convertir-los en un fertilitzant respectuós amb el medi ambient. Algunes persones ho consideren fins i tot millor que l'abonament tradicional, ja que conté més nitrogen. A més, en comparació amb el compostatge, el bokashi triga molt menys i ocupa menys espai. És una espècie de mini abonament i, per descomptat, és ideal per a conrear marihuana!

 • Fongs micorrízics

Els fongs micorrízics són un tipus de fongs beneficiosos que formen una relació simbiòtica amb les plantes de cànnabis. Treballant al costat de les arrels, potencien l'absorció de nutrients i beneficien la salut de les plantes de moltes maneres. Només has d'afegir aquests fongs una vegada perquè la teva marihuana es beneficiï durant totes les etapes de la seva vida.

Milloradors orgànics de terres

 • Nematodes

Els nematodes són un altre tipus d'insectes diminuts que proporcionen un gran benefici a les plantes. Són enemics naturals d'algunes de les plagues més habituals del cànnabis, com la mosca de l'humus, les erugues, les larves de mosques, etc. Els nematodes, juntament amb altres insectes beneficiosos com les marietes, són una forma de guerra biològica molt eficaç per al cultiu ecològic.

 • Enzims

Els microorganismes beneficiosos del sòl secretan enzims perquè els ajudin a descompondre les molècules grans de manera ràpida i eficaç. En afegir enzims al substrat, facilitaràs aquesta labor de convertir el material orgànic en nutrients.

Aquí trobaràs més informació sobre uns altres mejoradores dels súper sòls orgànics, des del guano de ratapinyada i el fem de pollastre, fins a la farina d'algues.

Altres consells per a un cultiu ecològic reeixit a l'aire lliure

A més d'una bona ubicació i un bon sòl, a l'hora de preparar un cultiu ecològic d'exterior cal tenir en compte altres coses.

Cultius associats

Els cultius associats són plantes que es conreen al costat del cànnabis per a proporcionar-li diversos beneficis:

 • Les espècies grans, com les ortigues o les mongetes, són estupendes per a camuflar la teva marihuana.
 • Proporcionen protecció natural contra el vent i el mal temps.
 • Alguns cultius associats, com l'all o la menta, són repel·lents naturals d'insectes.
 • Les aromes fortes d'alguns d'ells dissimulen l'olor de l'herba.
 • Unes certes plantes milloren les condicions del sòl.

ROLS i cultiu sense conreu

ROLS és un substrat viu orgànic reciclatge. Significa que has d'afegir constantment matèria orgànica al sòl, com ocorre en la naturalesa. En retornar els nutrients i la vitalitat al substrat, aquest sistema garanteix que la capa superior romangui sana i produeixi collites de qualitat. ROLS és una de les escoles de pensament de l'agricultura ecològica moderna, al costat del mètode de cultiu sense conreu.

A diferència de l'agricultura tradicional, en el cultiu sense conreu, el sòl no es cava ni es llaura. La idea principal és no pertorbar el substrat perquè es converteixi en un ecosistema viu que es reproveeixi a si mateix per mitjà d'una mescla de bacteris i fongs beneficiosos i altres organismes vius.

Avantatges d'aquests mètodes:

 • Milloren l'activitat biològica del substrat i augmenta la matèria orgànica.
 • Minimitzen l'erosió del sòl i l'evaporació de l'aigua.
 • Afavoreixen l'aparició d'una biologia orgànica saludable, com dicta la naturalesa.
 • El sòl es pot reutilitzar durant diversos anys.

Consells per a reutilitzar un sòl vell

I parlant de reutilitzar el sòl, l'única cosa que has de fer per a preparar-lo per a la sembra és esterilitzar-ho de bacteris i fongs nocius. Una vegada que estigui net, podràs revitalitzar-ho amb mejoradores orgànics com a abonament, guano de ratapinyada, humus de cuc, farina de sang, etc. Millora l'estructura del substrat afegint una mica de perlita, sorra i vermiculita.

ROLS i cultiu sense conreu

Embuatat: per què li encanta a la teva plantació ecològica?

L'embuatat o humus proporciona uns beneficis semblants al compost, encara que també ofereix els seus propis avantatges. El embuatat és ric en nutrients i a més actua com a barrera natural contra els llimacs i els caragols, ja que a aquests mol·luscos no els agrada molt. Sota la capa protectora de l'humus, la terra roman humida i airejada en tot moment.

El millor és preparar l'embuatat a la tardor, preferiblement poc després de la collita. Durant els mesos d'hivern, el material orgànic de l'humus es descompondrà i enriquirà el sòl amb nutrients i microorganismes beneficiosos. I en arribar la primavera tindràs l'entorn perfecte per al cultiu ecològic de cànnabis.

Beneficis de l'embuatat:

 • Redueix l'erosió i la compactació del sòl
 • Manté una temperatura òptima
 • Enriqueix el substrat amb nutrients
 • Millora el règim hídric del sòl
 • Redueix el risc que es desenvolupin plagues i malalties
 • Ajuda a reduir l'acumulació de sals
 • Afavoreix un creixement robust de les arrels
 • Millora la resistència general de les plantes

Com cuidar del substrat durant l'hivern en 5 passos

A l'hivern, quan les temperatures descendeixen a uns 7 °C o menys, es deté l'activitat biològica del sòl. Per això, la idea que el substrat millora durant els mesos freds sembla contradictòria. No obstant això, es pot aconseguir si saps com:

1. Utilitza embuatat

A la tardor, pots accedir fàcilment a un dels millors embuatats: les fulles caigudes. Però no usis solament fulles; afegeix altres materials orgànics, com a estelles de fusta, per a mantenir el teu sòl sa.

2. No pertorbis la tranquil·litat del sòl

Al final de la temporada, el sòl que has usat contindrà tot tipus de materials orgànics frescos, com a arrels i fongs. En aquest moment, aquests materials no són molt útils, ja que han de podrir-se durant els següents mesos. Per això, el millor és no pertorbar el sòl i deixar que la Mare Naturalesa faci la seva màgia. Quan arribi la primavera, podràs donar-li un bon ús a tot aquest material. Si pertorbes el sòl, impediràs o endarreriràs el que ha d'ocórrer de manera natural.

3. Conrea verdures d'hivern

Les plantes resistents al fred, com els llegums i alguns tipus d'herbes i flors, protegeixen el sòl de l'erosió de l'hivern. Com a benefici addicional, aquestes espècies desenvolupen uns sistemes d'arrels grans que milloren el substrat i augmenten el contingut de matèria orgànica. Quan les corts a la primavera, algunes d'elles, com els pèsols de camp, també deixaran dipòsits de nitrogen en el sòl, perfectes per a conrear cànnabis!

Com cuidar del substrat durant l'hivern en 5 passos

4. No arrenquis la mala herba hivernal

Encara que no voldràs que les males herbes s'apoderin del teu cultiu durant l'estiu, a l'hivern és diferent. Per a començar, la mala herba hivernal sol ser menys invasiva, encara que tampoc importa molt, perquè ja has collit la teva marihuana. Algunes varietats, com l'herba gallinera, protegeixen el sòl de l'erosió. Unes altres, com les dents de lleó i els créixens, poden millorar la textura i el drenatge del substrat amb les seves llargues arrels. Quan comenci la temporada de cultiu, només has de tallar-les i afegir-les al teu abonament.

5. Cobreix la teva plantació d'abonament

De manera semblant al que ocorre amb la capa protectora d'humus, pots aconseguir els mateixos avantatges cobrint la teva plantació amb abonament. Posa una catifa o manta vella per damunt per a proporcionar la quantitat justa d'aïllament i permetre que la humitat arribi al substrat. Les temperatures agradables que es formen sota aquesta capa donaran lloc a un sòl fèrtil a la primavera. L'única cosa que hauràs de fer llavors és llevar la manta, deixar que el sòl respiri durant un parell de dies, i ja està llest per a conrear marihuana!

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.