The RQS Blog

.


By Ryan Najjar

Si has crescut en una regió amb una visió conservadora respecte les drogues, probablement t'han donat una bona xerrada sobre els suposats perills de la marihuana. Durant aquestes xerrades, pot ser que els teus pares o professors hagin esmentat la possibilitat de sofrir una sobredosi. Però, avui dia, quan això apareix en una discussió sobre cànnabis, els arguments poden començar a llançar-se d'un costat a l'altre, com el menjar de la cafeteria en una peli d'institut.

Però no té per què ser així. Hi ha respostes clares, però hem de ser conscients de com usem el terme “sobredosi”. Una vegada aclarit això, només hem de saber quant és massa d'una cosa bona.


Pots Tenir Una Sobredosi De Marihuana?

Encara que potser associes el concepte “sobredosi” únicament a les drogues, pots tenir una sobredosi pràcticament amb qualsevol cosa. Has begut massa cafè? Podries tenir una sobredosi. Massa aigua? La hiperhidratació és una amenaça real. Però el fet de poder tenir una sobredosi d'alguna cosa no significa que la sobredosi sigui mortal. Com ocorre amb qualsevol substància, es pot consumir massa marihuana. En aquest sentit, és possible tenir una sobredosi, però és molt difícil consumir una dosi letal, si és que és possible en absolut.

Quina És La Dosi Letal Del Cànnabis?

"Com de difícil?", pot ser que t'estiguis preguntant. Per a arribar a les portes del cel, has de fumar prop de 680kg[1] de cànnabis en 15 minuts. Si estàs intentant calcular a quants porros equival això, no et molestis. Els efectes del propi fum, així com fumar tan agressivament, et matarien molt abans que el THC.

Podries consumir més THC amb comestibles de marihuana, al no produir-se fum, però hi ha altres coses a tenir en compte. En aquest cas, sent una persona adulta, hauries de consumir 50 grams de THC pur[2] per a tenir un 50% de probabilitats de morir. Fins i tot amb els comestibles més potents, tens més probabilitats de morir per consum excessiu de sucre i sal.

Cannabis Buds

Com Detectar Quan Estàs Massa Col·locat

Així que no, no et moriràs. Però encara no estàs fora de perill. Com molts joves universitaris podran confirmar, poden passar coses dolentes quan fumes massa. Parafrasejant la vella expressió, la qual cosa no mata et fa sentir realment incòmode. Poden produir-se uns certs malestars, alguns més obvis que uns altres.

 • 😟 Ansietat
 • 🤢 Nàusees
 • 😵 Marejos
 • 😨 Pànic
  • 😧 Paranoia
  • 😕 Confusió
  • 🥵 Transpiració excessiva

  Si estàs familiaritzat amb els efectes de l'herba, la fatiga probablement és un dels primers símptomes que esperaries. Però, òbviament, hi ha una diferència entre fondre't en el sofà o quedar-te adormit estant quiet. Si et trobes en aquesta segona opció, tal vegada has de cedir a la temptació i dormir una estona. Per sort, independentment de quant hagis fumat, els efectes només duraran unes hores. I a qui no li agrada tirar-se una bona migdiada de 4-12 hores de tant en tant?

  Parlant de símptomes previsibles, l'alteració de la capacitat de moviment és un altre símptoma a esmentar. Encara que no sigui tan greu com la que provoquen altres substàncies, podràs ensopegar-te i desplomar-te. I oblida't de conduir; fins i tot caminar serà un repte interessant. També sentiràs que el teu ritme cardíac es va accelerant, mentre baixa la teva pressió sanguínia.

  Finalment, altres símptomes que poden aparèixer quan estàs massa fumat, i possiblement són els menys agradables, són la paranoia i l'ansietat. Òbviament, cada cervell és diferent, però s'ha demostrat[3] que el THC pot provocar ansietat o paranoia en algunes persones i les probabilitats augmenten a mesura que augmenta la dosi.

  Com Recuperar-te Quan Estàs Massa Col·locat

  Com hem esmentat, aquests efectes no són molt duradors i poden combatre's fàcilment. Sempre que sigui possible, dormir una migdiada és la forma més infal·lible de passar el colocón. Però si això no fos possible, hi ha altres estratègies. Menjar alguna cosa i hidratar-te també t'ajudarà a calmar la tensió i farà que el colocón sigui més suportable.

  Què pots fer si aquestes opcions no són possibles? Lamentablement, l'única opció és aguantar el colocón. Si sents massa paranoia o ansietat per a interactuar amb els altres, allunya't de la multitud i posa't còmode. A partir d'aquí, torna a casa, tret que ja estiguis en ella (però NO coixes el cotxe), agafa una mantita i respira profundament. Si pots, escolta una mica de música relaxant i deixa que t'ajudi a agafar el son.

  I, abans de res, recorda que això és temporal. Serà incòmode, però no durarà eternament i estaràs bé l'endemà.

  How Long Does a Cannabis High Last?
  How Long Does a Cannabis High Last?

  Fumar Massa Herba No És Letal, Però Té Efectes Secundaris

  Com amb tot el bo, sempre pots excedir-te amb el consum. El fet que consumir massa cànnabis no sigui mortal no significa no vagis a passar una mala estona. Nosaltres no volem sentir-nos súper fatigats o paranoics, i estem segurs que tu tampoc. Tenint això en ment, procura gaudir de l'herba amb moderació, com amb tota la resta.

  Uns últims consells: si vius en una zona on venen cànnabis legalment, parla amb els dependents del coffeeshop, dispensari o club cannábico. Han sentit totes les lloances i queixes sobre els seus productes. Si vols saber si unes calades d'un cep et deixaran arraulit en una cantonada, només has de preguntar! Segons els teus hàbits de consum, poden recomanar-te alguna cosa amb el contingut perfecte de THC. Però si no compres en una associació cannábica i no coneixes el contingut de THC, comença fumant una quantitat petita. Si aquestes calades et sentin bé, dona-li unes quantes més i a partir d'aquí veu augmentant el consum en funció de com et sentis. Així de simple. Escolta al teu cos, confia en els teus instints i mai fallaràs.

  External Resources:
  1. Here's how much marijuana it would take to kill you | The Independent | The Independent https://www.independent.co.uk
  2. Can You Overdose on Weed? https://gizmodo.com
  3. Cannabinoid-related agents in the treatment of anxiety disorders: current knowledge and future perspectives - PMC https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  Avís d'exempció de responsabilitat:
  Aquest contingut està destinat únicament a finalitats educatives. La informació oferta procedeix de recerques recopilades per fonts externes.

  Tens 18 anys o més?

  El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

  Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

  En clickar a ENTRAR, confirmes
  que tens
  18 anys o més.