Poden les persones que pateixen esclerosi múltiple / espasmes musculars beneficiar-se del consum del cànnabis medicinal? Un portaveu popular que defensa l'ús de la marihuana medicinal per alleujar els símptomes de l'esclerosi múltiple és el presentador nord-americà Montel Williams, que va ser diagnosticat d'aquesta malaltia l'any 1990. El senyor Williams és un ferm defensor de l'ús del cànnabis com a una alternativa viable als medicaments tradicionals per fer front als efectes perjudicials de la malaltia en el cos humà.

Estudis mèdics sobre la marihuana medicinal i els espasmes musculars

Els investigadors mèdics d'Israel porten anys estudiant els efectes dels diversos components químics del cànnabis en diferents malalties, aïllant els components clau en un esforç per sintetitzar el THC i CBD.

Un estudi recent publicat pel Journal of Pharmacology Neuroimmune assenyala que algunes de les substàncies químiques que hi ha presents de forma natural en el cànnabis poden disminuir la inflamació del cervell i la medul•la espinal. Fins ara, els experiments només han estat realitzats en animals, però les conclusions aplicables a les persones que pateixen espasmes musculars severs són encoratjadores. Futurs estudis revelaran quin grau d'alleujament pot proporcionar la marihuana per als qui pateixen espasmes musculars severs i esclerosi múltiple.

Els assaigs clínics que s'han realitzat a l'estat nord-americà de Califòrnia han obtingut resultats que defensen els beneficis mèdics de l'ús del cànnabis per a la reducció dels espasmes musculars, segons el Center for Medicinal Cannabis Research de la universitat de Califòrnia, San Diego.

Les experiències dels pacients que han optat per fer servir la marihuana medicinal per alleujar símptomes com dolor intens, tremolors musculars i espasmes en general tendeixen a ser positives: la majoria dels pacients que consumeixen marihuana medicinal creuen que estan gaudint de beneficis mèdics com a resultat. Els pacients estan aconseguint resultats que milloren la seva qualitat de vida.

Multiple Sclerosis and cannabis

Què es l'esclerosi múltiple i quins efectes té en el cos?

L'esclerosi múltiple és, bàsicament, una malaltia inflamatòria en la qual el cos utilitza el sistema immune per atacar el sistema nerviós. Hi ha nombrosos problemes de salut derivats d'aquesta malaltia, inclosos símptomes com espasmes o tremolors musculars, debilitat en una o més extremitats, dolor en diverses parts del cos, sensació semblant a electrocució i fatiga. El dolor i els espasmes musculars poden augmentar amb el temps, empitjorant l'estat de salut. Tota la vida dels pacients es veu afectada negativament per la seva malaltia.

Quin és el tractament habitual per a l'esclerosi múltiple?

Els tractaments habituals per als espasmes musculars severs inclouen fàrmacs antiinflamatoris, analgèsics, relaxants musculars, medicaments contra l'ansietat i, en alguns casos, la toxina botulínica. Aquests medicaments es recepten per alleujar el dolor, reduir els espasmes musculars i ajudar al pacient a recuperar una mica de la seva vida normal. En molts casos, però, aquests remeis pal•liatius no són eficaços i sovint tenen com a conseqüència efectes secundaris greus. El massatge de teixit profund és una teràpia més natural que pot oferir un alleujament addicional, però, en general, els pacients no estan aconseguint controlar els símptomes mitjançant mètodes tradicionals.

Es convertirà la marihuana medicinal en una opció per als malalts d'esclerosi múltiple?

En molts països, els metges ja estan receptant components de la marihuana com a alleujament per als pacients amb esclerosi múltiple. A mesura que es realitzin més investigacions, la marihuana medicinal podrà convertir-se aviat en una recepta habitual per a l'alleujament del dolor i els espasmes musculars que pateixen els malalts d'esclerosi múltiple i altres afeccions similars.

Triar l'ús de cànnabis per alleujar el dolor i els tremolors i espasmes musculars pot ser una opció viable per als pacients que desitgin provar una alternativa als medicaments tradicionals prescrits pel seu metge.

Avís d'exempció de responsabilitat mèdicaLa informació enumerada, referenciada o enllaçada en aquesta pàgina web només és per a finalitats educatives generals i no ofereix cap consell legal o mèdic de manera professional.

Royal Queen Seeds no condona, defensa o fomenta l'ús lícit o il•lícit de drogues. Royal Queen Seeds no es pot responsabilitzar de la informació de les referències de les nostres pàgines, o de les pàgines que enllacem, que condonin, defensin o fomentin l'ús lícit o il•lícit de drogues o activitats il•legals. Consulteu amb el vostres metge o professional sanitari abans d'utilitzar algun dels productes o mètodes que apareixen enumerats, referenciats o enllaçats en aquest lloc web.

External Resources:
  1. A randomized, double‐blind, placebo‐controlled, parallel‐group, enriched‐design study of nabiximols* (Sativex®), as add‐on therapy, in subjects with refractory spasticity caused by multiple sclerosis https://onlinelibrary.wiley.com
  2. Multiple Sclerosis and Extract of Cannabis: Results of the MUSEC Trial - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  3. Systematic review: Efficacy and safety of medical marijuana in selected neurologic disorders https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  4. Cannabinoids for Treatment of MS Symptoms: State of the Evidence - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  5. Cannabidiol to Improve Mobility in People with Multiple Sclerosis https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Avís d'exempció de responsabilitat:
Aquest contingut està destinat únicament a finalitats educatives. La informació oferta procedeix de recerques recopilades per fonts externes.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.