Encara que qualsevol mètode de cultiu de marihuana té els seus propis desafiaments i obstacles, es podria dir que plantar marihuana a l'aire lliure, abandonada als capritxos de la mare naturalesa, suposa una dificultat afegida. Entre aquestes amenaces podem parlar de multitud de plagues, que se senten atretes cap a aquestes delicioses plantacions verdes plenes de nutritiva vegetació.

Potser menys habitual, però en cap concepte menys nociu per a les plantacions d'un conreador d'exterior, són els caragols i els llimacs. Aquestes criatures són molt similars: es mouen lentament, mengen ràpid i tenen antenes. El factor visual que els diferència és la característica petxina dels caragols, la seva manera de protecció portàtil.

Els caragols i els llimacs són fàcils d'identificar i veure'ls físicament en la teva plantació és un signe evident de la seva presència. No obstant això, podries descobrir els danys en les teves plantes abans d’adonar-te’n de l'existència d'aquests petits invasors i decidir passar a l'acció contra ells. Un signe obvi que un caragol o un llimac ha sucumbit a les delícies del teu cultiu són les petjades en el terreny.

Aquests rastres es poden trobar recorrent les fulles, la terra o l'herba, i deixen un aspecte precisament com de baves. Rellueixen sota el sol i són inconfusibles. Amb sort aconseguiràs veure'ls abans que es produeixin danys importants.

slug snail eating crop cannabis plant leaf
Un altre símptoma clar que aquests mol·luscs estan intentant menjar-se la teva herba, són els danys evidents que deixen al seu pas durant els seus festins. Els caragols deixen forats irregulars a causa de la forma de la seva boca, amb vores dentades al voltant i talls potser més suaus a mesura que el dany s'agreuja. Els caragols i els llimacs van a per les fulles més tendres de les teves plantes de marihuana. Encara que en un primer moment l'atac no generi grans perjudicis, no prestar l'atenció que aquest problema requereix podria comportar la pèrdua de les fulles que permeten la fotosíntesi de les teves plantes.

Així que definitivament aquest problema existeix i l'amenaça és real, però què podem fer per protegir els nostres cultius i obtenir les màximes collites? Bé, abans d'anar-nos a la caça del llimac, és important respirar profund i analitzar bé la situació. Seria impossible eliminar per complet qualsevol indici de llimacs o caragols en el teu entorn de cultiu.

I al cap i a la fi, aquestes criatures tenen la seva funció en l'ecosistema. No obstant això, és possible utilitzar diverses tècniques que reduiran la seva població i per tant minimitzaran el risc que les teves plantes de marihuana sofreixin cap tipus de dany que pugui afectar al seu desenvolupament i a la seva salut.

Hi ha diversos mètodes naturals per combatre els caragols i els llimacs, que podrien ser els preferits dels conreadors orgànics ja que probablement siguin menys agressius amb l'entorn i la salut de la plantació. Aquí resumim alguns d'ells.

SAL DE CAÇA

Moltes fonts suggereixen que la millor hora per sortir a buscar caragols i bavoses és al capvespre. Surt llanterna en mà i explora a consciència el teu jardí a la recerca d'aquestes bestioles. Mira sota les fulles, tests, mobiliari de jardí, herba alta i troncs d'arbres. Una vegada detectats, agafa'ls i porta'ls lluny del teu valuós cultiu. Potser a un bosc proper o un hàbitat natural si tens temps.

A més, col·locar pel jardí amagatalls per a caragols i bavoses t'ajudarà a atreure'ls a una zona més restringida i seran més fàcils de trobar i retirar. Pots provar a usar maons amb forats, tests trencats o fins a altres plantes com a esquer.

ATREU DEPREDADORS DE CARAGOLS I BAVOSES

Usar tècniques que atreuen depredadors naturals de caragols i llimacs al teu jardí és una forma molt més senzilla d'eliminar-los que sortir tu a buscar-los aquí fora. Aquests depredadors potser tinguin raons molt més urgents per trobar-los: necessiten menjar-los-hi per poder sobreviure. Alguns dels animals que veuen en caragols i llimacs un mos apetible són tritons, gripaus, diverses espècies d'ocells o eriçons, per exemple.

A més d'alimentar-se d'aquestes plagues tan perilloses per a les teves plantes, també deixaran el teu cultiu de marihuana créixer en pau. Un gran mètode per assegurar-se que aquests animals visitin el teu jardí sovint és dedicar un espai buit a un petit estany. Alguns d'aquests animals ho usaran com a font d'aigua i potser arribin a fer-se assidus o ho vegin com un lloc on descansar.

INCORPORA NEMATODES

Els nematodes són microorganismes presents en el sòl de qualsevol entorn natural. Actuen com a paràsits dels llimacs i acaben matant a l'exemplar al que han infectat. La presència de nematodes és molt aconsellable en comparació de l'ús de substàncies químiques. Els nematodes són un tipus de cuc rodó que no conté toxines i per tant és innocu per a l'ésser humà i els animals de sang calenta. Bones notícies per als conreadors que tinguin mascota!

cannabis beer snail eating trap
En usar nematodes per combatre llimacs i caragols també tindrà efectes secundaris positius involuntàriament, ja que són tan eficaços com a pesticida biològic que també protegiran les teves plantes enfront de qualsevol cuc, mosquits del fong, cucs i corcs de les arrels, puces, cucs talladors, cucs perforadores de la tija i escarabats picuts.

Diferents tipus de nematodes funcionen de diferent manera. Algunes varietats poden perseguir literalment a la seva presa usant un mecanisme de migració basat en els nivells de diòxid de carboni, mentre que uns altres esperen pacientment sota el sòl al fet que la seva presa passada per allí. Quan un nematode troba al seu hoste i ho ataca, allibera un bacteri tòxic que elimina a la presa en qüestió de dies.

Els nematodes es poden trobar en format gel, esponja, argila o en grànuls secs. Aquests productes es poden aplicar directament sobre el terreny, ja que l'aplicació localitzada és el més efectiu, especialment una vegada hem confirmat la presència de l'invasor. Els nematodes prosperen en sòls humits, perquè els proporcionen un marge de moviment a través de l'aigua que inunda el terreny. Després d'haver aplicat els nematodes, acaba sempre regant lleugerament la zona.

COL·LOCA PARANYS

Afortunadament per als afeccionats al cultiu de marihuana, l'apetit dels caragols i els llimacs va més enllà de la vegetació fresca i verda. Per atreure i fins i tot aniquilar aquestes bestioles indesitjables es poden dissenyar diversos paranys. Un mètode comprovat i molt efectiu consisteix a enterrar a la terra una gerra amb una mica de cervesa.

No podran resistir-se a l'olor i l'ompliran ràpidament. Per aquesta raó hauria de vigilar-se i buidar-se sovint. El mateix es podria fer amb meitats de taronja buides, meló o escorces d'aranja.

CONSTRUEIX BARRERES

Els minerals que absorbeixen humitat i els gels repel·lents són barreres excel·lents per envoltar a les plantes a manera de defensa. A més, també es podrien usar cèrcols i cinta de coure per crear un perímetre de seguretat que donaria una descàrrega elèctrica a qualsevol llimac o caragol que entrés en contacte físic amb ells, ja que produeixen una reacció amb la seva bava.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.