Aquesta és una de les afirmacions que es feien quan érem joves: el cànnabis és la porta d'entrada a les drogues. Feu una pipada a un porro i no tardareu gaire en punxar-vos i esnifar drogues molt més perilloses. Aquesta idea, basada en investigacions antigues i en la lògica imperfecta, ja s'ha esvaït. Els organismes de lluita contra les drogues encara fan servir aquest mite com a tòpic dels seus anuncis contra el consum de cànnabis. 

Val la pena entendre els fets per tal que pugueu respondre a les falses afirmacions sobre el cànnabis i per tal que pugueu gaudir del cànnabis sense la necessitat de preocupar-vos i estressar-vos per si el consum de cànnabis us posa a vosaltres o als altres en risc de patir problemes amb altres drogues.


cannabis is not a gatewaydrug
Investigació utilitzada per afirmar que el cànnabis és la porta d'entrada a les drogues

Un refrany popular en la comunitat de científics diu: "la correlació no implica causalitat". No només perquè dues coses existeixen, una és causa de l'altra. 

La majoria d'investigacions que afirmen que el cànnabis és la porta d'entrada a les drogues més dures utilitzen estadístiques molt simples sobre els consumidors de drogues, i les interpreten com volen, però no d'una manera massa científica. 

El govern i els organismes de lluita contra les drogues van començar a treballar amb la hipòtesis de la porta d'entrada el 1991, quan les enquestes demostraven que un 17% de les persones que havien fumat cànnabis, també havien consumit cocaïna. La investigació també demostrava que només un 0,2% dels consumidors de cocaïna mai havien provat el cànnabis. La patrulla anticànnabis va decidir fixar-se en aquestes xifres i va declarar que els consumidors de cànnabis tenien 85 vegades més probabilitats de passar-se a la cocaïna, en comparació amb la gent que no havia tastat mai un porro.

Aquesta xifra demostra que la majoria de consumidors de cocaïna han fumat cànnabis. Allò que no demostra la investigació és que l'acte de gaudir del cànnabis provoqui, d'alguna manera, que la persona provi la cocaïna o altres drogues més dures.

 alcohol is a gateway drug


Els errors de la teoria

Molta gent consumeix cànnabis. El fet és que algú disposat a provar la cocaïna, gairebé segur que ha tastat el cànnabis. No seria realista pensar que algú que consumeix drogues perilloses va per la vida sense haver gaudit mai del cànnabis.

L'altra cara de l'estadística del 17% seria el fet que el 83% de consumidors de cànnabis mai han consumit aquesta substància blanca. De manera gairebé unànime, la gent deixa el cànnabis abans de picar la porta de les drogues més dures.

Una altra errada clara en la teoria de la porta d'entrada és la manca de correlació entre l'ús de cànnabis i el consum de cocaïna, heroïna i altres drogues. Durant les últimes dècades, el consum de cànnabis ha augmentat gradualment mentre que la cocaïna i altres drogues han perdut popularitat. Si la gent estigués més predisposada a provar altres drogues després del cànnabis, l'augment del consum de cànnabis portaria a un augment explosiu dels índex d'ús de cocaïna i altres drogues.

Els malentesos amb l'addicció també juguen un paper molt important. El joc és addictiu; per tant, la gent pot passar del joc de loteria habitual a les grans apostes. El cànnabis no té les propietats addictives o les respostes químiques de la cocaïna; els dos hàbits simplement no estan relacionats.

Buy Autoflowering Cannabis SeedsBuy Feminized Cannabis SeedsBuy Medical Cannabis Seeds

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.