Les llagostes constitueixen pestes especialment perilloses per al cànnabis plantat en exterior. Poden infectar una zona concreta, però també són capaces de viatjar llargues distàncies. I tenen una predilecció especial per menjar marihuana, sobretot els encanten les plàntules recentment germinades. Com a nocturnes que bàsicament s'alimenten durant la nit, poden acabar amb un cultiu sencer mentre tu dorms plàcidament.

Sabràs que tens llagosta abans fins i tot de veure els danys en el teu cultiu gràcies als sons que emeten. Aquests insectes deixen els seus ous en el terreny cap a finals d'estiu, que podrien sobreviure tot l'hivern si se'ls deixa en repòs. Solen néixer des d'intervinguts fins a finals de primavera i maduraran durant un mes o sis setmanes abans de convertir-se en adults. Les llagostes femella poden posar fins a 400 ous en condicions favorables.

Com qualsevol infestació, serà millor detectar-la al més aviat possible. Per sort, hi ha certes coses que pots fer per evitar que els teus cultius acabin arrasats per aquestes pestes tan molestes.

CURA DEL SÒL

El primer que hauries de fer és netejar d'herbes el teu espai de cultiu. A les llagostes els encanta l'herba, i en realitat és el que els atreu a la teva plantació.

Llaurar el terreny a la tardor podria contribuir a detectar i destruir els ous de llagostes. En la primavera, hauries de repetir l'operació. També pots afegir espores de fongs vives, que maten certs tipus de llagostes. Disposar d'un terreny biològicament actiu també fomenta el creixement d'organismes que causen malalties a les llagostes.

PESTICIDES

Els conreadors de marihuana poden utilitzar una gran varietat de pesticides disponibles al mercat per protegir les seves plantacions. Poden polvoritzar-se directament sobre els cultius o en el terreny al seu al voltant. Òbviament, l'inconvenient d'aquesta protecció és que no dura massa (sobre 24 hores), així que es tractaria d'una solució que caldria aplicar diàriament.

L’esprai d'all també és molt efectiu contra les llagostes. No els agrada ni l'olor ni el sabor de l'all. Això es pot fer a casa fàcilment, picant uns quants dents en un oli mineral o aigua. Després deixa el producte resultant en repòs durant un dia abans d'usar-ho. Si no vols fer-ho tu mateix, també hi ha diverses alternatives a la venda en qualsevol tenda de productes per a agricultura.

El vinagre també és una solució molt eficaç per mantenir a les llagostes a ratlla. Barreja-ho amb aigua i polvoritza-ho en els teus cultius. Les ceres de pebre també funcionen molt bé com a repel·lent i es poden adquirir fàcilment.

ASSOCIACIÓ DE CULTIUS

Plantar cultius associats sol ser un altre mètode per evitar aquest tipus de pestes. Espècies com el coriandre, els pèsols o el trèvol groc allunyen les infestacions perquè les llagostes odien l'olor i el sabor d'aquestes plantes. Una barrera de diversos centímetres sol ser suficient per resultar eficaç.

grasshopper cannabis
Empastifar les teves plantes amb farina també és un remei efectiu enfront de les llagostes. La farina s'endureix i bloqueja les seves boques i els impedeix menjar. Això és devastador per a ells perquè necessiten menjar l'equivalent al seu pes corporal diàriament. Si utilitzes aquest mètode assegura't d'emprar farina d'ús comú. La farina laudant pot contenir sals que podrien arruïnar les plantes que ruixis amb ella.

Empastifar les teves plantes amb farina també és un remei efectiu enfront de les llagostes. La farina s'endureix i bloqueja les seves boques i els impedeix menjar. Això és devastador per a ells perquè necessiten menjar l'equivalent al seu pes corporal diàriament. Si utilitzes aquest mètode assegura't d'emprar farina d'ús comú. La farina laudant pot contenir sals que podrien arruïnar les plantes que ruixis amb ella.

AUS I COBAIES

Els ànecs, gallines i galls dindis són molt efectius per mantenir a les llagostes allunyades. Poden actuar com una barrera defensiva perquè aquestes pestes mai apareguin pel teu jardí. Envolta-ho amb dos filats paral·lels i deixa a les teves aus lliures en aquest passadís. Caçaran qualsevol llagosta que intenti acostar-se al teu cultiu.

Els cobais també són molt eficaços, perquè els encanta menjar llagostes. L'inconvenient? Poden resultar una mica sorolloses.

CONSTRUEIX POSADEROS PER A OCELLS

Els ocells són uns dels millors depredadors naturals que pots aprofitar per protegir els teus cultius. Col·locant estructures enreixades, verticals i pals, pots atreure als ocells i ajudar-los a alimentar-se de les llagostes.

ESQUERS PER A LLAGOSTES

Si totes aquestes tècniques fracassen, també pots comprar esquers per a llagostes. Aquests paranys passen malalties d'uns insectes a uns altres. A més són més eficaços a l'hora d'exterminar les llagostes més joves, en lloc dels més vells. Aquest mètode, no obstant això, no és una solució a curt termini. Es necessitaran diverses aplicacions per reduir la població d'insectes a un nivell raonable. Si acabes de detectar el problema, hauràs de repartir esquers al voltant de la zona afectada de forma continuada.

TELES MOSQUITERAS

Altra de les formes més efectives d'evitar que les llagostes arribin a les teves plantes és cobrir-les amb una barrera física com una tela lleugera. Instal·la pals i arcs per després col·locar la tela com a barrera natural contra tot tipus d'insectes. Hauràs de vigilar constantment que el teixit estigui intacte. Se sap que les llagostes poden arribar a obrir-se pas en barreres protectores com aquestes a força de mossegades.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.