Informe de cultiu: Power Flower

X

Aquí tens un diari de cultiu de la Power Flower de RQS, una sativa amb un perfil de terpens afruitat i algunes característiques impressionants. El meu sistema de cultiu és modest, però com veuràs, pot oferir bons resultats fins i tot en espais de cultiu petits i amb un material bàsic.

He detallat tots els aspectes del procés, des de la sembra fins a la collita, però abans de començar, repassarem ràpidament alguns dels detalls sobre l'elecció d'aquesta varietat i el sistema de cultiu.

Característiques i genètica de la Power Flower

La Power Flower és una sativa gairebé pura (88%), la recreació de RQS de la mítica Power Plant amb genètica sativa sud-africana. Aquesta varietat em va atreure pel seu impressionant potencial productiu (500-550g/m² en interior o 500-550g per planta en exterior), a més dels seus sabors dolços i cítrics.

Però el major atractiu de la Power Flower potser és el seu termini de floració tan breu (8 setmanes), que per a una sativa és una cosa sorprenent. En teoria, la Power Flower s'anuncia com una varietat amb un gran potencial, bastant senzilla per naturalesa i amb capacitat per a suportar l'entrenament.

Sistema de cultiu

  • Caixa de 1m²
  • 2 llueixes LED de 250W
  • 4 tests de 18 litres
  • 4 tests de 0,5 litres
  • Interruptor de llum Wifi
  • Extractor de 320m³/h

Sensor de temperatura i humitat

La meva instal·lació és bastant senzilla, però perfecta per a un armari de cultiu petit. No obstant això, hi ha un element del material sense el qual no podria viure, i és l'interruptor de llum Wifi. Em permet controlar completament les llueixes LED des del telèfon i establir un horari específic per a la fase vegetativa i la floració.

Finalment, per a aprofitar al màxim l'espai i maximitzar la producció de les plantes, vaig utilitzar les tècniques de poda apical i entrenament una vegada que els primers nusos estaven ben consolidats.

Fase de germinació i plántula

Vaig començar amb quatre llavors, totes elles germinades usant tests de 0,5 litres i una mescla bàsica de substrat (que vaig xopar amb aigua prèviament). Vaig fer un petit forat en la terra de cada test amb un tornavís i vaig cobrir les llavors amb una mica de substrat.

Vaig posar els quatre tests en una safata per a embolicar de RQS i les vaig col·locar amb cura en el meu armari. La temperatura i la humitat aquí són perfectes per a germinar llavors, i s'elimina el problema de la llum ambiental.

A les 48 hores van brollar dues llavors, i poc després les altres dues. Quan les plántulas van apuntar el cap per sobre de la terra, les vaig posar en la caixa de cultiu amb un cicle de llum 18/6.

Arribats a aquest punt els meus plántulas no van necessitar molt més, ja que es van estabilitzar i van començar a desenvolupar el seu primer conjunt de fulles veritables.

Power Flower

Fase vegetativa

En sorgir el primer conjunt de fulles, va arribar el moment de trasplantar les meves plantes als seus tests definitius de 18 litres. Vaig afegir una mica de perlita al substrat (aproximadament un 15%) per a millorar el drenatge i donar oxigen a les arrels. I, com a petit impuls extra, vaig utilitzar una mica d'estimulant per a arrels (4ml/litre).

També em vaig assegurar de fer el trasplantament al final del seu cicle de llum, perquè les meves plantes tinguessin sis hores completes de foscor per a recuperar-se i les arrels poguessin acostumar-se al seu nou entorn.

Power Flower

Setmanes 1-2

Les primeres dues setmanes van servir perquè les meves plantes s'acostumessin al seu nou entorn i per a establir una rutina de llum, reg i fertilització.

Vaig col·locar els dos emplafonis LED a uns 30cm de les plantes. A aquesta distància, continuen estant prou a prop com per a rebre bastant llum, però no massa com per a causar estrès per calor.

Power Flower
Setmana 1

També haig d'esmentar que els meus panells LED tenen diferents interruptors per a fase vegetativa i floració. La funció de floració té un espectre de llum diferent dissenyat per a augmentar la producció. Però, fins a aquest moment, l'entorn de cultiu va estar bastant il·luminat amb les llums d'espectre blanc.

Vaig regar cada planta de la Power Flower amb aproximadament dos litres d'aigua cada 48 hores, amb temperatura i humitat estables, a 26 °C i 65% respectivament. Afortunadament, la temperatura ambient era suau i, gràcies a una correcta ventilació, la meva caixa de cultiu era l'entorn adequat perquè les meves plantes es desenvolupessin de manera natural.

Power Flower
Setmana 2

Setmanes 3-4

Tres setmanes després, les meves plantes havien aconseguit la vertiginosa altura de 25cm. Encara que no semblaven gran cosa, havia arribat el moment de començar a jugar amb elles. Vaig mantenir la posició de la llum, les rutines, la temperatura i la humitat igual que durant les primeres setmanes en vegetatiu, però com hi havia diversos nusos establerts, era hora de podar i entrenar.

Power Flower
Setmana 3

L'espai en la meva caixa és bastant reduït, especialment amb quatre plantes, per la qual cosa sabia que havia de provar amb el main-*lining per a aprofitar al màxim el potencial. Vaig tallar les puntes de cada planta just després del cinquè nu i amb una corda vaig lligar cada branca principal. Va ser necessari anar ajustant a mesura que creixia la planta, però lligant cada branca a la vora del test creava una tija múltiple en lloc d'un central. Aquest mètode també fomenta el desenvolupament de diverses cues, en lloc d'una única formació central.

Com les meves plantes havien de començar a treballar una mica més i bregar amb l'estrès de la poda apical, vaig decidir afegir una solució fertilitzant més variada. Aquesta vegada vaig afegir Alg-A-*Mic, Bio-Heaven, Bio-Grow i Fish-*Mix (2ml/litre de cadascun).

Amb els deures fets, les meves plantes tenien tot el que necessitaven i només em quedava donar-los una setmana per a recuperar-se abans de passar a la floració.

Power Flower
Setmana 4

Fase de floració

Com canvien les coses en una setmana! Gràcies als fertilitzants addicionals que vaig utilitzar en la quarta setmana, les plantes van cobrar vida. Al començament de la floració, eren gairebé el doble de la grandària de la setmana dues, amb un munt de parelles de fulles de ventall.

També vaig fer un canvi molt important, vaig passar el cicle de llum a 12/12 i vaig activar l'opció de floració en les meves llums. La llum LED addicional d'espectre vermell afavoreix la producció de cabdells i ajuda a les plantes a passar a floració.

Setmanes 5-6

A nivell general, en aquest període no van ocórrer moltes coses que calgui comentar, però va succeir un desastre! Al principi del cultiu, vaig treure les quatre plantes de l'armari (per a fer fotos i revisar-les), i en aquell moment degueren agafar algun àcar vermell rebel!

Power Flower
Setmana 5

La infestació ja havia fet algun mal, així que vaig tornar a treure les plantes per a netejar l'interior de la meva caixa de cultiu. I, qui sap, pot ser que alguna marieta famolenca voldria tirar-me una mà.

Malgrat els àcars fent tot el possible per a arruïnar tots els meus esforços, vaig afegir Bio-Bloom (2ml/litre) i Top-Max (1ml/litre) a la solució fertilitzant. Els dos serveixen per a augmentar la grandària, la densitat i el sabor dels cabdells.

Power Flower
Setmana 6

Setmanes 7-8

Amb una mica d'esforç, vaig aconseguir mantenir baix control la infestació d'àcars i les plantes van començar a recuperar de manera lenta però segura. Vaig aprofitar per a pujar l'altura de les llums LED aproximadament a 35cm per sobre de la copa, i vaig continuar regant cada planta amb dos litres d'aigua cada dos dies.

Power Flower
Setmana 7
Power Flower
Setmana 8

Setmanes 9-10

Les quatre plantes estaven en plena floració, formant cues sucoses. Les fulles de sucre estaven carregades de resina i l'olor a l'interior de la caixa era una cosa divina. Afortunadament, l'extractor i el filtre de carbó van complir amb el seu treball, ja que pràcticament no vaig apreciar fugides d'olor cap a fora. Com quedava poc per al final, vaig augmentar el programa de fertilització, bàsicament duplicant la mescla de les setmanes tres i quatre; vaig començar a administrar 5ml/litre de Alg-A-*Mic i Bio-Heaven, i vaig augmentar els altres productes a 4ml/litre.

Power Flower
Setmana 9

Per a ajudar les plantes a centrar tota la seva atenció en els cabdells, vaig decidir que era hora d'un tall de pèl. Vaig llevar la majoria de les fulles de ventall grans, deixant algunes més petites i, per descomptat, totes les fulles de sucre.

Sempre tracte de podar prop del final del cicle de llum, perquè les plantes tinguin temps per a recuperar-se durant la nit. Una poda intensa pot frenar el desenvolupament (encara que sigui temporalment), però les quatre plantes de la Power Flower semblaven no immutar-se.

Power Flower
Setmana 10

Setmanes 11-12

Quedava molt poc per al final i l'única cosa que volia era collir i gaudir de les flors! Les dues primeres plantes a germinar semblaven gairebé llestes, mentre que les altres dues estaven una mica ressagades. Els estigmes de color taronja brillant ja es veien i les fulles començaven a perdre el seu color a mesura que tots els nutrients disponibles es desviaven cap als cabdells.

Power Flower
Setmana 11

Per a acabar la fase de floració de vuit setmanes, vaig deixar les quatre plantes en completa foscor durant dos dies. Ja ho he fet altres vegades, i he descobert que ajuda a augmentar la producció de resina a més de millorar el sabor i l'aroma. És qüestió de gustos personals, però és una tècnica molt simple que pots provar.

Power Flower
Setmana 12

Collita

Els fertilitzants addicionals de les últimes setmanes de floració i els dos dies de foscor van donar els seus fruits. Els cabdells eren increïblement enganxosos i cada vegada que m'acostava a ells m'omplia de resina. Però amb unes tisores per a podar, guants sense talc i molta determinació, vaig arribar al final de l'assumpte. Els meus cabdells recentment tallats es van passar la següent setmana assecant-se dins de la caixa de cultiu.

Després, vaig ficar els cabdells en flascons de vidre (amb un petit Humidipak en cadascun), i els vaig deixar durant diverses setmanes perquè maduressin. Cada pocs dies obria els flascons per a ventilar-los, però en realitat el que volia realment era perdre'm en la seva increïble aroma.

Resultats de la collita

Després de 12 setmanes, el pes fresc de la collita va rondar els 465g. Amb quatre setmanes de curat, el pes sec final de les quatre plantes va arribar a 204g aproximadament. La qual cosa, tenint en compte la potència de les meves llums LED i la infestació d'àcars, és un resultat més que satisfactori.

Informe de fumada

Després de passar-me al vapeo fa uns anys, no vaig tornar a mirar enrere. Crec que és la millor manera de gaudir del sabor i aroma de l'herba. I, des que vaig aconseguir un Mighty a un preu raonable, és la meva elecció cada vegada que m'assec a fumar, bo, a vapear, però entens el que vull dir.

Sabor

El primer que vaig notar amb la Power Flower va ser una explosió refrescant de cítrics i fruita. A mesura que vaporitzava, el sabor augmentava, fins que a poc a poc es va anar tornant lleugerament amarg. També vaig apreciar matisos de pi, però després d'unes quantes calades, un agradable toc diferent per a compensar la dolçor general del cep.

Efectes

Tinc el plaer d'informar que l'efecte és el que m'esperava de la genètica sativa de la Power Flower: profundament enèrgic i eufòric. L'única cosa que vaig sentir va ser felicitat i fins i tot em vaig perdre en les meves tasques gràcies a un impuls creatiu.

Va haver-hi alguns moments en què vaig gaudir tant de la Power Flower que vaig superar el límit suau que m'havia marcat a mi mateix, però l'efecte no va arribar a ser massa aclaparador en cap moment. Vaig sentir sequedat en ulls i boca, però això és una cosa que pot passar amb qualsevol varietat.

Power Flower: veredicte final

En general, podria convertir-se perfectament en la meva nova varietat favorita. Per a mi, la Power Flower té la proporció perfecta de dolç i amarg, i el seu efecte és equilibrat i estimulant. I, des del punt de vista d'un conreador, necessita poques cures (a part la infestació d'aranya vermella).

Considerant la senzillesa de la meva configuració, els resultats van ser excepcionals. M'encantaria veure el que pot oferir amb una llum LED més fort i més espai per a estirar-se, suposo que seria al·lucinant!

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.