The RQS Blog

.


By Miguel Ordoñez


Els asmàtics, òbviament, estan molt familiaritzats amb la difícil situació de la broncoconstricción. En un atac d'asma és molt habitual experimentar marejos, dificultat per a respirar, sibilancias i sensacions similars, i també pot ser perillós si no es va amb compte.

A més de tot això, si pateixes asma i t'agrada fumar marihuana, la vida pot ser una mica més complicada. Se't presenta el conflicte entre gaudir de la teva benvolguda herba i evitar l'empitjorament dels teus pulmons. És bo que els teus pulmons no hagin d'enfrontar-se al fum o vapor, però l'alleujament que poden suposar unes calades el converteix en una perspectiva bastant temptadora.

Llavors sorgeix el dubte: es pot consumir marihuana medicinal quan se sofreix d'asma? Pot alleujar la malaltia o empitjorar-la? En aquest article respondrem aquestes i altres preguntes.

Què és l'asma i què ho provoca?

Saps que l'asma causa dificultat per a respirar i aquest xiulet cada vegada que inhales. Però, què succeeix exactament durant un atac d'asma?

Aquí et deixem una descripció, i no és molt agradable.

Per a començar, les vies respiratòries dels pulmons s'estrenyen i s'inflen. En alguns casos, també pot aparèixer moc en el sistema respiratori. Algunes persones ho controlen bé i ho consideren un problema menor. Per a unes altres, no obstant això, el pitjor dels casos pot resultar fatal.

La següent pregunta lògica seria: "tinc risc de patir asma?" En part és hereditari, i si tens parents pròxims que pateixen asma és molt probable que tu també ho sofreixis. Un altre marcador clau, per descomptat, seria si tens algun tipus d'al·lèrgia, ja que solen anar acompanyades d'asma.

També has de tenir en compte alguns factors del teu estil de vida, com el sobrepès o fumar molt de tabac, així com l'exposició a contaminants com el fum indirecte del tabac i altres substàncies químiques perilloses.

Ara bé, quines són les causes de l'asma? Hi ha diversos factors externs que poden desencadenar un atac, com a al·lergògens en l'aire, uns certs additius alimentaris i fins i tot l'aire fred. També poden influir uns certs problemes de salut, que poden ser tan simples com un refredat comú, o tan complexos com la malaltia per reflux gastroesofágico (ERGE) on els àcids de l'estómac pugen fins a la gola.

Uns certs medicaments, com els betabloqueantes, el ibuprofeno i l'aspirina, també poden causar asma. Juntament amb això, experimentar estrès i altres emocions negatives fortes solen ser precursors comuns dels atacs d'asma.

Què és l'asma i què ho provoca?

Símptomes d'asma

Els atacs d'asma canvien en cada persona. Algunes persones sofreixen atacs freqüents quan estan exposades a un d'aquests desencadenants, però altres ho experimenten quan fan molt esforç físic, per exemple, o quan viuen un episodi emocional intens.

No obstant això, els símptomes són semblants, independentment de la mena d'asmàtic que els experimenti. Sabràs que estàs tenint un atac d'asma en tota regla si experimentes el següent:

 • Sibilancias en cada exhalació. Veuràs això particularment en els nens i és un so que resulta bastant dolorós en escoltar-ho.
 • Falta d'aire, com si acabessis de córrer una marató.
 • Tos forta i seca agreujada per sibilancias. Solen ser com els que causen uns certs virus com la grip.
 • Interrupció dels cicles de somni degut a problemes respiratoris.

Com esmentem anteriorment, els atacs d'asma poden tornar-se mortals si no s'atenen correctament. Si després de diverses inhalacions a un inhalador d'alleujament ràpid continues lluitant contra els símptomes, anirà a pitjor segons passin els minuts. Amb un mesurador de flux màxim també pots saber el flux d'aire que hi ha en els teus pulmons.

Per tant, si continues manifestant els símptomes principals i el mesurador de flux màxim no mostra resultats encoratjadors, és moment de buscar ajuda professional.

Com afecta la marihuana en els pacients asmàtics?

Encara que avui dia, gràcies a la tendència de legalització, existeixen diverses maneres de consumir marihuana, fumar continua sent el mètode preferit per a moltes persones. I la realitat és que molts amants de l'herba encara no són capaces de deixar l'hàbit, malgrat la seva malaltia.

Per això, per a respondre a preguntes i debats persistents, la ciència finalment ha intervingut. A l'abril, un grup d'experts va realitzar una recerca[1] en tres pacients asmàtics tractats amb marihuana medicinal.

Els participants de l'estudi van indicar una millora en la seva malaltia, per la qual cosa els investigadors van decidir continuar investigant els resultats. Primer, es va mostrar l'efecte broncodilatador de la marihuana, que bàsicament va aconseguir relaxar els músculs dels pulmons per a eixamplar les vies respiratòries. També van notar que els cannabinoides semblaven tenir un efecte calmant en els pulmons.

No obstant això, continua existint el factor de l'entrada de fum en els pulmons, que també pot arribar a irritar les vies respiratòries. També podria provocar l'aparició de bronquitis crònica si es fa en excés, encara que no és una cosa que succeeixi amb freqüència.

Com afecta la marihuana en els pacients asmàtics?

Hauries de fumar marihuana medicinal per a alleujar l'asma?

Ara que hem vist i analitzat alguns dels principals beneficis, ens centrarem en els possibles riscos que existeixen a llarg termini, si es fuma quan se sofreix d'asma:

 • És possible que, si fumes marihuana, es desenvolupin grans sacs de líquid en els pulmons amb molta facilitat, també coneguts com a gatzares[8]. Tenint en compte el fet que ja estàs bregant amb l'asma, imaginem que aquest és l'últim problema al qual voldries enfrontar-te.
 • Amb el temps, les gatzares poden convertir-se en pneumotòraxs[9], també conegut com a col·lapse pulmonar, que és una malaltia potencialment mortal.

Els riscos a curt termini tampoc són massa bons. Els símptomes asmàtics podrien empitjorar fàcilment i fer que la teva vida diària sigui molt més miserable. Això és el que probablement pots arribar a experimentar si no vas amb compte amb el teu hàbit de fumar:

 • Sibilancias en exhalar
 • Dificultat per a respirar
 • Desenvolupament de flegma
 • Empitjorament de la tos
 • Infeccions pulmonars

Altres formes de consum de marihuana per a l'asma

Llavors, si eliminem el fumar definitivament de la llista d'opcions, existeixen altres maneres de consumir marihuana per a tractar d'alleujar els símptomes de l'asma? Afortunadament, hi ha bastants.

Aquí tens alguns mètodes que pots provar:

 • Vapejar

Probablement has sentit parlar de les comparacions entre vapejar i fumar, i pot ser que tinguis les teves preferències. Però si parlem de quin és l'opció "més saludable" per a les persones amb asma, tot es redueix als canvis físics i químics que es produeixen en l'herba quan la fumes o la vapejes.

Veuràs, amb el vapeo, el dispositiu escalfa la marihuana prou com per a alliberar els compostos que conté. Aquesta calor activa tant els cannabinoides com els terpens que hi ha en la planta i els allibera en forma de vapor, que posteriorment inhales.

D'altra banda, fumar crema el material vegetal i, per tant, el torna cancerigen (cosa que significa que podria causar càncer si es consumeix en quantitats prou grans). A més, segons la Associació Americana del Pulmó[4], el fum de la marihuana podria alliberar més quitrà que el tabac.

Si realment necessites consumir la teva dosi de marihuana, vapejar és una de les millors opcions a més de l'oli, les tintures i els comestibles de cànnabis. Pot ser que no sigui 100% segur, però definitivament és la millor opció en comparació amb fumar, especialment si es tracta d'asma.

Vapejar
 • Inhalador

Gràcies a la legalització, els especialistes de la medicina han desenvolupat avanços en els seus respectius camps per a ressaltar i acomodar els beneficis que aporta la marihuana. Avui dia, el vell amic de confiança dels asmàtics, l'inhalador, es pot usar com un aparell fiable per a consumir marihuana.

Els inhaladors de marihuana són similars als vaporitzadors per a consumir vapor en lloc de fum. La principal diferència, no obstant això, és que amb aquest dispositiu obtens dosis més precises.

El cannabinoide arriba als pulmons a través d'un propulsor, de forma molt semblant a un inhalador tradicional. I com hem esmentat, aquests inhaladors proporcionen dosis precises. Obtens la mateixa quantitat en cada calada, cosa que significa que no estàs consumint massa i no poses en perill el teu cos de cap manera. En general, aquests inhaladors també són rics en THC, així que assegura't de llegir amb atenció les etiquetes si necessites un amb grans quantitats de CBD o altres cannabinoides.

La millor part dels inhaladors de marihuana, a més de l'anterior, és que són molt discrets. Pots portar-ho fàcilment en la butxaca i donar unes calades on vulguis. Fins i tot si algú et veu, simplement semblarà que estàs inhalant un inhalador contra l'asma. Imagina't tenir aquest tipus de llibertat vagis on vagis!

Inhalador

Tractaments tradicionals per a l'asma devant de la marihuana

El tractament que et recepti el metge dependrà de la gravetat de la malaltia. Els tractaments tradicionals poden ser medicaments amb recepta i exercicis de respiració, però l'opció més habitual és l'inhalador d'alleujament ràpid.

No obstant això, amb la possibilitat d'incloure THC en els inhaladors, les persones que pateixen asma poden gaudir del millor de tots dos mons quant a una forma d'alleujament instantani i a llarg termini, d'una malaltia debilitant que, lamentablement, encara no té cura real.

És clar que encara han de realitzar-se més estudis sobre la relació entre la marihuana i l'asma. Però siguem realistes: s'ha observat que la marihuana té efectes calmants i relaxants en molts consumidors, i podrien ser útils per a qualsevol persona que sofreix asma. Fumar herba està clarament fora de discussió, però sens dubte val la pena considerar els mètodes de consum alternatius.

Avís d'exempció de responsabilitat mèdicaLa informació enumerada, referenciada o enllaçada en aquesta pàgina web només és per a finalitats educatives generals i no ofereix cap consell legal o mèdic de manera professional.

Royal Queen Seeds no es pot responsabilitzar de la informació de les referències de les nostres pàgines, o de les pàgines que enllacem, que condonin, defensin o fomentin l'ús lícit o il•lícit de drogues o activitats il•legals. Consulteu amb el vostres metge o professional sanitari abans d'utilitzar algun dels productes o mètodes que apareixen enumerats, referenciats o enllaçats en aquest lloc web.

External Resources:
 1. Medical Cannabis in Asthmatic Patients - PubMed https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
 2. Bullae: Pictures, Treatment, Symptoms, and More https://www.healthline.com
 3. Pneumothorax (Collapsed Lung): Types, Symptoms, and Risks https://www.healthline.com
 4. Marijuana and Lung Health | American Lung Association https://www.lung.org
 5. Encyclopédie Larousse en ligne - bulle pulmonaire https://www.larousse.fr
 6. Pathologies - Réagir en cas d'urgence : Pneumothorax | ameli.fr | Assuré https://www.ameli.fr
 7. Catalogue en ligne OFDT Documentation https://bdoc.ofdt.fr
 8. Bulla. Diccionario médico. Clínica Universidad de Navarra. https://www.cun.es
 9. Neumotórax: Síntomas, diagnóstico y tratamiento. Clínica Universidad de Navarra https://www.cun.es
 10. Lungenzysten: einfaches Bild – viele Ursachen https://healthcare-in-europe.com
 11. Pneumothorax – Wikipedia https://de.wikipedia.org
Avís d'exempció de responsabilitat:
Aquest contingut està destinat únicament a finalitats educatives. La informació oferta procedeix de recerques recopilades per fonts externes.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.