The RQS Blog

.


By Luke Sumpter


No hi ha res pitjor que invertir temps, esforç i diners a conrear marihuana, i que notis la presència d'hostes no convidats que es mengen les teves precioses plantes. A més dels àcars i altres insectes, una de les plagues més comunes del cànnabis és la mosca de l'humus. Aprèn a detectar, prevenir i eliminar les mosques de l'humus amb la següent guia.

Què és la mosca de l'humus?

La mosca de l'humus és un minúscul insecte negre i efímer que recorda a una mosca petita. Si hi ha una plaga, les veuràs saltant pel sòl. A diferència d'altres plagues del cànnabis, a les mosques de l'humus no els interessen les fulles ni les flors de les teves plantes de marihuana, ja que viuen en el substrat. Les larves d'aquestes mosques roseguen i danyen les arrels. I atès que el sistema radicular és fonamental per a un creixement saludable, una infestació d'aquestes mosques podria ser un problema molt seriós.

Per sort, la mosca de l'humus no és la pitjor plaga a la que et pots enfrontar. Si tens plantes madures amb arrels fortes, aquests insectes poden ser més una molèstia que una catàstrofe. D'altra banda, són una amenaça molt seriosa per a plançons i plantes joves. Una plaga que no es combat, també pot suposar un greu problema per a les plantes adultes.

D'on venen les mosques de l'humus?

Les mosques de l'humus solen ser un símptoma d'una humitat elevada en el quart de cultiu, i sovint apareixen quan es rega en excés.

 • Cicle biològic

l desenvolupament de la mosca de l'humus té quatre etapes: ou, larva, pupa i adult. En un entorn càlid i humit, les femelles adultes poden posar centenars d'ous en el substrat. Les larves s'alimenten durant unes dues setmanes i després passen a l'estat de pupa. Després d'un període d'entre 3 i 7 dies, es converteixen en adults, que viuen uns vuit dies. La durada del cicle complet és d'unes 3-4 setmanes.

Atès que les espores fúngiques es troben pertot arreu gairebé tot el temps, l'única cosa que necessiten aquestes mosques per a aparèixer és un entorn humit i una mica de matèria orgànica. Moltes vegades, els seus ous ja estan inclosos en el substrat sense esterilitzar.

D'on venen les mosques de l'humus?

Què fan aquestes mosques a les plantes de marihuana?

Les arrels de les plantes de cànnabis no són la menja favorita de les mosques de l'humus. Prefereixen els fongs i la matèria en descomposició del sòl. Però quan s'esgota el material orgànic, es converteixen en un problema, ja que és llavors quan comencen a devorar els pèls de l'arrel i les pròpies arrels tendres de la marihuana.

Símptomes d'una plaga de mosques de l'humus:

 • Quan les arrels estan danyades, les plantes presenten diversos símptomes, com el pansiment, amarilleamiento de les fulles, pèrdua de vigor i taques.
 • Poden mostrar símptomes de deficiències de nutrients (creixement feble, descoloració de les fulles, etc.) malgrat tenir el pH correcte i els nutrients adequats.
 • Els plançons s'afebleixen, s'esfondren i moren (pansiment fúngic).
 • Un retard en el creixement i unes collites pobres.

Com detectar una plaga de mosques de l'humus

Una infestació de mosques de l'humus és relativament fàcil de detectar. Aquestes mosques són petites, però es poden veure si t'acostes a les plantes. Aquí tens com detectar-les:

 • Unes diminutes "mosques" que reptan i salten pel substrat que envolta a les teves plantes.
 • Uns cucs blancs retorçant-se sobre el sòl. No són fàcils de veure, ja que són molt petits i podrien amagar-se entre la terra.
 • Altres problemes inexplicables com unes fulles pàl·lides, taques, vores marrons en les fulles, i plantes mústigues. Els símptomes poden variar i assemblar-se a altres problemes i malalties de les plantes.

Com eliminar la mosca de l'humus de les teves plantes de cànnabis

En un cert sentit, les mosques de l'humus poden ser una cosa positiva, ja que ens avisen que hi ha problemes de reg. Quan apareixen, gairebé sempre és degut a un excés d'aigua. I per sort, desfer-se d'elles és relativament fàcil:

 • Rega amb menys freqüència

El primer que cal fer és replantejar-te la teva rutina de reg. Deixa que el sòl s'assequi completament entre reg i reg, les teves plantes estaran bé. La majoria de les vegades, les mosques desapareixeran només amb això.

 • Col·loca paranys adhesius grocs

Compra paranys adhesius en un centre de jardineria i posa-les al voltant de les teves plantes. Aquests paranys atrauran a les mosques de l'humus, que es quedaran pegades en elles. Aquestes tires adhesives no seran capaces d'erradicar la plaga per si soles, però són un bon indicador de la presència de mosques, i eviten que el teu substrat sigui atacat per moltes alhora.

How To Stop Fungus Gnats From Damaging Your Weed Plants
 • Oli de neem

Si tens una plaga, no és necessari utilitzar insecticides químics. L'oli de neem t'ajudarà a controlar la infestació. I també és una estupenda mesura preventiva. Polvoritza la capa superior del substrat per a acabar amb les larves.

 • Terra de diatomees

La terra de diatomees és una altra manera de desfer-te d'aquestes bestioles de manera natural. Empolvora-la sobre el sòl d'al voltant de les plantes i acabarà amb qualsevol sorpresa desagradable en un moment.

 • Fes que corri l'aire per sobre del sòl

Un simple ventilador dempeus que dirigeixi l'aire sobre el substrat ofereix molts avantatges. Una d'elles és fer-los la vida impossible als insectes. També ajuda a assecar el sòl ràpidament per a eliminar les mosques de l'humus per sempre.

 • Bacteri BT

Alguns conreadors utilitzen el bacteri Bacillus thuringiensis per a desfer-se de les erugues. Existeix una varietat d'aquest bacteri, la Bacillus thuringiensis israelensis, que funciona molt bé amb la mosca de l'humus. Només has d'afegir aigua.

Com prevenir les plagues de mosques de l'humus

Prevenir és sempre millor que curar, i això és el que pots fer per a mantenir a ratlla a aquests insectes.

 • Regar amb menys freqüència

Para esment a la quantitat d'aigua que proporciones a les teves plantes. Els entorns humits i càlids estan pràcticament demanant a crits que aparegui la mosca de l'humus. Deixa que el substrat s'assequi. Si no saps molt bé quan regar, fes la "prova de l'aixecament". Aixeca el test i compara el seu pes quan està completament sec i després de regar-lo, i rega solament si pes menys.

 • Tapar el substrat

Atès que la mosca de l'humus viu i es reprodueix en el sòl, prova a cobrir-lo de sorra, graveta o perlita per a impedir que s'acomodin. Però tingues en compte que encara que tapis el sòl per a prevenir l'aparició d'aquestes mosques, les teves plantes podrien continuar estant negades.

 • Esterilitzar el sòl

A vegades, és impossible evitar aquests insectes, per exemple, quan ja són presents en el substrat. Per a anar a cap segur, esterilitza el sòl abans de conrear. Col·loca una mica de terra en un recipient pla que es pugui ficar al forn, com un motlle per a enfornar, i cobreix-lo amb paper d'alumini. Posa un termòmetre per a carn en el centre, i "enforna" durant almenys 30 minuts a 82-93 °C. Mentrestant, assegura't que els teus tests i l'àrea de cultiu estiguin nets. D'aquesta manera, minimitzaràs el risc que es produeixin tot tipus de malalties, fongs i plagues.

 • Considerar altres mitjans de cultiu

Si veus que les teves plantes de cànnabis tenen bestioles molt sovint, planteja't la possibilitat de conrear en un mitjà alternatiu. Quan conrees marihuana en coco, perlita o un sistema hidropònic, és menys probable que apareguin les plagues.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.