El cultiu de cànnabis segueix evolucionant. I el cultiu hidropònic forma part d'aquesta evolució. L'aeroponia, tècnicament, és un tipus de cultiu hidropònic. No obstant això, en aquesta variant, les plantes estan en realitat suspeses en l'aire. L'aigua i els nutrients s'administren a través de la pulverització contínua de les arrels.

Si sona una mica avançat científicament, és perquè ho és. Aquest tipus de cultiu es "va descobrir" per primera vegada en l'última meitat del segle XX. La seva finalitat original era un mètode per a l'estudi dels sistemes raticulars de les plantes. Avui dia, no obstant això, amb la generalització del cultiu d'interior, això està canviant. Els entorns de cultiu controlats s'estan convertint en l'estàndard de la indústria, per no cridar-ho exigència. En molts llocs on es conrea cànnabis, l'aigua també és una matèria primera de gran valor. Aquesta forma de cultiu usa la quantitat d'aigua i fertilització justa i necessària per a una bona salut de les plantes. En un sector que ara mateix s'està tornant més eficient en termes d'electricitat i aigua, això és un pas important en si mateix, i potser valgui la pena decidir-se a donar-ho.

Hydroponics hydroponics vs aeroponics

Aeroponicshydroponics vs aeroponics

 

COM FUNCIONA?

Els sistemes aeropònics són, gairebé per definició, àrees de cultiu planificades. Els sistemes consten de dos elements principals: un dipòsit i una jardinera elevada. El dipòsit conté aigua i abonaments. La jardinera elevada és on les plantes creixeran. Les plantes es desenvoluparan per sobre de la jardinera i les arrels quedaran penjant a l'interior del dipòsit. Les dues altures es connecten mitjançant bombes que intercanvien contínuament l'aigua entre elles.

Les plantules es mantenen al principi en un mitjà de cultiu (normalment llana de roca). Després es col·loquen en tests de filferro. Al voltant de la base de la tija se situa una abraçadora. Això evitarà l'evaporació i la contaminació. També protegirà a les arrels de danys i malalties. En aquest moment, les arrels creixeran cap avall entorn de la plataforma de cultiu sobre el dipòsit. La planta creixerà en vertical des de la jardinera elevada.

L'aigua per "regar" les plantes es distribueix a través de conductes d'aigua des del dipòsit gràcies a una bomba. Les sortides pulveritzadores s'instal·len directament en la jardinera. La humitat cobreix els sistemes raticulars amb un subministrament constant d'aigua i abonament. L'excés d'aigua es recull en el fons de la jardinera i després es retorna al dipòsit.

AVANTATGES I INCONVENIENTS

Conrear d'aquesta forma presenta molts avantatges. Dit això, (òbviament) no es tracta d'un mètode per a principiants. El conreador haurà de ser un horticultor experimentat i un gran coneixedor de la marihuana.

Tampoc és barat. Els conreadors necessiten una inversió important per crear un entorn de cultiu calibrat al mil·límetre. És un mètode de cultiu que requereix una gran precisió. El primer requisit és una gran atenció al detall.

L'espai de cultiu també necessita ser controlat constantment. Els sistemes aeropònics només funcionen quan el sistema està actiu a tot moment. Corts de tensió, bombes trencades i dipòsits buits podrien destruir el teu cultiu. Les arrels sense humitat comencen a morir-se en qüestió d'una hora.

L'altre problema important del que el conreador haurà d'estar alerta és la contaminació. La floridura és una amenaça sempre present. La fertilització també és un procés que requereix experiència i saber fer.

Malgrat els inconvenients, també existeixen múltiples avantatges. Les arrels disposen d'abundància d'oxigen. Aquesta és una de les millors formes de maximitzar la seva exposició a ell. A més, els fertilitzants s'apliquen directament sobre les arrels.

La aeroponia també funciona bé en espais de cultiu limitats, atès que les plantes no competeixen per l'espai en el sòl. L'absència de substrat també facilita les collites. També evitaràs que plagues que ataquen pel sòl puguin afectar a l'espai de cultiu.

La principal raó per la qual la aeroponia està començant a generar tanta expectació entre conreadors comercials és fàcil d'entendre. La quantitat d'aigua utilitzada per aconseguir cada collita és mínima, ja que es recicla constantment durant el cicle de cultiu.

Growth in deserts and tundrasGrowth in deserts, tundra, etc.

No pestsNo Pests

Water savingWater Saving

Fast GrowthFast Growth

No pesticidesNo pesticides

 

QUÈ TAL LES COLLITES AEROPÒNIQUES?

L'última raó, però potser la més important per conrear la teva marihuana d'aquesta forma és la qualitat. Els sistemes aroponics tenen fama de generar un producte d'alta qualitat, ric en resina, potència i collites. Sol donar lloc a flors grans i sanes. Les flors que es conreen així, floreixen amb abundants collites i tricomes.

Dit això, alguns experts segueixen preferint el cànnabis conreat en substrat. La raó? El cultiu hidropònic no produeix els mateixos sabors complexos que apreciem en la marihuana conreada en terra.

 

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.