By Adam Parsons Reviewed by: Mr José

Informe de cultiu: Critical (feminitzada) de Royal Queen Seeds

Critical Grow

INFORME DE CULTIU: CRITICAL DE ROYAL QUEEN SEEDS

En decidir quin cep de cànnabis plantar, els conreadors poden fixar-se en diverses característiques: facilitat de cultiu, producció, potència, sabor i efecte, ja que tots aquests factors varien d'un cep a una altra. La Critical és una varietat de marihuana que porta aquests trets a la màxima categoria, per la qual cosa s'ha convertit en un cep de referència en la comunitat internacional de conreadors. Per a aquest informe, farem un seguiment del cultiu de la Critical (feminitzada) de RQS a partir de llavors i esqueixos, fins a arribar a la collita! Continua llegint per a descobrir com conrear aquest magnífic cep.

MUNTATGE DEL CULTIU

Quan rebem les llavors per correu, les vam ficar en uns blocs “Root Riot” per a llavors i esqueixos, que col·loquem en un propagador amb la base calefactada. Per a la il·luminació, usem un llum MH col·locada a una distància de 60cm i configurada a un cicle 18/6. Per a mantenir l'espai fresc (de 1×1×2,1m) usem un ventilador de torre ionitzant de 45cm d'altura, així com dos ventiladors de 15cm.

Per a tot el cultiu (incloent els esqueixos) usem la mescla de terra B'Cuzz Kilomix, de Atami, a la qual afegim prop d'un 10-15% més de perlita per a crear una mescla "ultra airejada" per a les arrels i especialment adequada per al creixement vigorós de la Critical.

CONREANT LA CRITICAL A PARTIR DE LLAVORS

Primer, vegem el procés de cultiu a partir de llavor. I més endavant, explicarem el procés a partir d'esqueixos.

FASE VEGETATIVA

Com és habitual amb les llavors de Royal Queen Seeds, la germinació va ser ràpida. Al cap de 3 dies ja havien brollat totes les llavors, així que obrim els conductes de ventilació del propagador. L'endemà, apaguem el calefactor de la base. En el dia 5, trasplantem les plántulas a tests de 8,5cm usant la mescla de terra preparada i les col·loquem més prop del llum, a uns 45cm. En els dies posteriors, acostem gradualment les plántulas a les llums i en el dia 8 col·loquem les plántulas directament sota el llum, a una distància de 22-25cm.

Tot avançava a bon ritme. En el dia 15, les trasplantem a tests de 15cm. Una anotació sobre la grandària dels tests: si intentes conrear moltes plantes en un espai limitat, és preferible limitar-se a usar tests més petits, trasplantant a tests més grans únicament quan sigui necessari.

Per a aquest cultiu no apliquem tècniques de poda o entrenament, deixant que les plantes creixessin amb la seva forma natural. No interferim amb elles en absolut i van créixer ràpidament en aquesta fase. No van trigar molt a requerir un altre trasplantament: el dia 25, les vam posar en els tests de floració. Vam posar 4 de les 6 plantes en tests de 25cm, que són una mica més profundes que els tests de floració estàndard.

FASE DE FLORACIÓ

Per a la fase vegetativa, usem l'abonament Canna Terra Vega (mitjana dosi a partir del dia 8; dosi completa o 10ml per litre a partir del dia 20). No observem que es retardés el creixement degut al trasplantament, probablement gràcies al vigor híbrid d'aquest cep. El dia 28, traslladem els tests a la "sala de floració": un espai de 2x1x2m amb dos llums de 400W i dos ventiladors de 45cm.

Les nenes no van perdre el temps. Només 6 dies després de començar el cicle 12/12, les quatre plantes van començar a florir; dos d'elles van començar a estirar-se considerablement. A partir de llavors, comencem a fertilitzar-les amb una dosi completa de Canna Terra Flores amb cada reg. En aquest moment, tallem quatre esqueixos de les dues millors plantes.

En el dia 22 del cicle 12/12, les plantes ja estaven florint com a boges i la resina estava fluint. Dobleguem la dosi del fertilitzant aplicat amb cada reg (20ml per litre) i cada 5è reg reguem amb aigua pura. Pot ser que encara fos primerenc, però atès que les plantes florien abundantment, també els vam donar quatre dosis d'un suplement PK 13/14 al llarg de quatre dies. Cap al dia 31, era evident que dos de les quatre plantes serien bones productores i, per sort, els esqueixos que havíem tret procedien d'aquestes plantes.

ÚLTIMS DIES ABANS DE LA COLLITA

Durant els 10 dies següents, totes les plantes van augmentar de pes. Cap al dia 38, vam reduir la dosi del fertilitzant a una dosi normal; i en el dia 42, deixem de fertilitzar-les per complet i vam fer una rentada d'arrels amb aigua.

En el dia 47, observem com alguns pistils de les flors es tornaven de color marró. El dia 51 de la floració, en inspeccionar les plantes amb una lupa de 8 augments observem que els tricomas de dos d'elles (les dues més baixes) començaven a tornar-se "lletosos". Sospitem que les dues plantes més altes no havien d'anar molt ressagades.

Critical

ASSECAT I CURAT

Aquella tarda, va arribar el moment de collir, manicurar i penjar les plantes per a assecar. Detectem algunes diferències en l'estructura de creixement de les plantes i els cabdells; les dues plantes més altes tenien cabdells més durs, amb un major espai internodal. En el cas de les dues plantes més curtes, l'estructura dels cabdells era més suau però més densa, i l'espai internodal era més estret.

L'aroma realment no variava d'una planta a una altra, ja que totes emanaven una aroma especiado i terrós durant la floració. Encara que, mirant enrere, és possible que la fragància de les plantes més altes recordés una mica més a haixix i Skunk, encara que és difícil saber-ho ja que totes dues variacions eren bastant fortes.

Pengem els cabdells en un armari fosc durant deu dies per a assecar-los i, a continuació, els curem (20-30 dies en pots de vidre) perquè aconseguissin el seu ple potencial. Quant a la productivitat i el colocón, parlarem sobre això més endavant després d'explicar l'art de fer esqueixos de la Critical.

Cloning

PRENENT ESQUEIXOS DE LA CRITICAL: UN BON CEP PER A PERFECCIONAR LA TEVA DESTRESA AMB ELS ESQUEIXOS

No totes les varietats de marihuana són fàcils de reproduir per esqueix, però si la Critical s'ha convertit en una favorita entre els conreadors d'interior és per alguna cosa. A més de donar pocs problemes en conrear-la des de llavor, la Critical és bastant indulgent a l'hora de treure esqueixos, per la qual cosa és un gran cep per a perfeccionar la teva destresa amb aquest mètode de reproducció.

Si mai has tallat esqueixos de cànnabis, no et preocupis, ja que no és massa complicat, especialment amb una varietat tan fàcil com la Critical. Segons la nostra experiència, tenir una actitud relaxada (“veurem si funciona o no”) possiblement produeix millors resultats.

Preparing-Clones

PREPARATIUS PER A TREURE ESQUEIXOS

Necessitaràs una navalla ben afilada, una mica de enraizante per a esqueixos, tacs per a llavors i esqueixos "Root Riot" (o similars) i un petit propagador calefactat. Si vols, també pots usar un estimulador ecològic del creixement, Nitrozyme, encara que no és essencial.

Tallem els esqueixos quan les plantes acabaven de començar a florir. Però, si no tens experiència amb esqueixos (o si ho has provat abans sense massa èxit), podria anar-te millor tallant-los durant la fase vegetativa (18/6), ja que el creixement vigorós de la Critical en aquesta etapa podria ajudar els esqueixos a desenvolupar arrels amb més rapidesa.

Preparem un espai net en els fogons de la cuina amb els tacs per a esqueixos, que prèviament s'havien submergit en aigua tèbia. Els forats d'aquests blocs no sempre estan ben fets, per la qual cosa potser necessites un punxo o alguna cosa semblança per a perforar-los bé; mai introdueixis un esqueix, empenyent-lo amb força, en un forat tapat! També necessitaràs un got gran d'aigua tèbia, on deixaràs els esqueixos recentment tallats.

Tingues en compte que un dels motius pels quals poden fallar els esqueixos és la falta d'higiene de les eines i la zona de treball. Usa detergent i aigua bullint per a netejar bé la zona de treball i utilitza un ganivet esterilitzat, desinfectant-lo amb alcohol entre cort i cort. I no oblidis encendre el calefactor del propagador unes hores abans de tallar els esqueixos!

Per a treure esqueixos viables, fixa't en el terç superior de la planta que vols reproduir. Amb el creixement vigorós de la Critical, en poc temps ja hauràs trobat un munt de possibles esqueixos on triar! Una vegada seleccionat un esqueix, calcula uns 10cm (3-4 nusos) per sota de la punta. Elimina totes les fulles en aquesta zona, excepte les de la punta i el següent grup de fulles per sota de la punta. Tala les fulles prop de la tija, procurant no danyar-lo.

Preparing-Clones

TALLAR L'ESQUEIX

A continuació, fes un tall netejo uns 3-5cm per sota del nus triat i immediatament després posa l'esqueix en un got d'aigua tèbia, amb la zona del tall en la part inferior.

Amb l'esqueix parcialment submergit, fes un tall net de 45° per sota del nus més baix; en fer això, mai serveis l'esqueix de l'aigua! Ara, la part més “arriscada” ja està feta. Arribats a aquest punt, podries deixar aquests esqueixos en l'aigua uns dies i arrelarien. En el nostre cas, deixem els esqueixos en aigua durant 2 minuts, ja que això els permet absorbir aigua (i no aire) per la tija després del xoc del tall, evitant una fatalitat.

A continuació, havent preparat prèviament el enraizante per a esqueixos i un bloc d'arrelament amb un forat petit, traiem ràpidament l'esqueix del got d'aigua i el submergim en el enraizante per a esqueixos (normalment, submergim dues terceres parts de l'esqueix durant uns 20 segons). Llavors, introduïm acuradament l'esqueix en el bloc, pressionant suaument al seu voltant per a assegurar-lo. Tingues en compte que tot això ha de fer-se amb la major delicadesa possible; no dobles ni rebreguis l'esqueix, ja que això reduiria les probabilitats d'arrelament.

POSANT ELS ESQUEIXOS EN EL PROPAGADOR

Col·loquem els blocs amb els esqueixos en la safata i els vam posar directament en el propagador, amb els conductes de ventilació tancats. Quan tots els esqueixos estaven tallats i dins del propagador, els polvoritzem amb l'estimulador de creixement Nitrozyme; així, els esqueixos comencen amb avantatge, gràcies a l'efecte afegit d'aquest abonament d'aplicació foliar carregat d'enzims. El propagador necessita bona llum, però (i això és important) no necessita massa calor extra. En aquest cas, teníem el propagador a una distància de 45cm del llum de 400W i, per a anar a cap segur, també teníem un ventilador bufant per sobre del propagador. Passats quatre dies, vam tornar a ruixar els esqueixos amb Nitrozyme.

ELS ESQUEIXOS COMENCEN A ARRELAR

Set dies després, obrim les ventilacions del propagador. Al cap de 9 dies, els quatre esqueixos ja tenien unes bones arrels que començaven a apuntar-se dels tacs, així que els trasplantem a tests de 8,5cm, col·locant-les a uns 45cm del llum. Per a això, usem la mateixa mescla de terra utilitzada per a conrear des de llavor. Durant les 24 hores següents, vam estar vigilant atentament els esqueixos; en el seu primer cicle nocturn “exposats", van rebre una altra dosi de Nitrozyme. L'endemà, despuntem les puntes que brollaven (pessigant-les amb els dits) i acostem els esqueixos al llum (a 30-35cm).

Roots-Clone

TRASPLANTAR ELS ESQUEIXOS

Després de passar 14 dies en tests petits (el dia 23 des que es van tallar els esqueixos), els trasplantem a tests de 25cm i tot seguit els fertilitzem amb mitjana dosi de Canna Terra Vega. Aquesta nit, els vam tornar a ruixar amb l'estimulador del creixement i també els vam donar 2ml de l'estimulador en un litre d'aigua.

ELS ESQUEIXOS COMENCEN A FLORIR

Durant els següents set dies, els esqueixos van créixer molt ràpidament. Al cap de 21 dies d'estar en tests, vam agafar dos de les plantes i les portem a la sala de floració, col·locant-les en el millor lloc; llavors, els administrem una dosi completa de Canna Terra Flores. En el dia 7 del cicle 12/12, tots dos esqueixos van començar a florir. En el dia 15, les plantes estaven florint com a boges i produint resina a tota marxa. A més de la doble dosi d'abonament (Terra Flores) aplicada amb cada reg, decidim donar-los una mescla completa de PK 13/14 (5ml per litre) des del dia 17 al dia 20.

El dia 30, totes dues plantes tenien un gran aspecte. Una era més baixa que l'altra i estava fent exactament el que feia la seva mare: estava cogollando amb un espai internodal curt pràcticament al llarg de les seves quatre tiges, amb una estructura de floració densa i perfecta. La seva germana, més alta, també imitava a la seva mare: desenvolupant uns cabdells sòlids, inflats i espaiats.

A partir del dia 31, els vam donar un altre abonament PK 13/14 (3ml per litre) durant tres dies consecutius. En el dia 35 de la floració a 12/12, totes dues plantes havien superat a les seves mares quant a producció de cabdells, gràcies a haver usat potenciadors del creixement i a haver despuntat els esqueixos prèviament. La planta més alta tenia uns cabdells tan pesats, que necessitava canyes de suport. A partir de llavors, vam reduir el fertilitzant a una sola dosi amb cada reg.

ELS CABDELLS ENGREIXEN

En el dia 42, els cabdells ja havien passat el “esclat floral” i estaven engreixant. La producció de resina en totes dues plantes estava al punt més àlgid. A partir d'aquest moment, totes dues plantes només rebrien aigua pura fins a la collita. En el dia 46, les dues plantes estaven carregades de cabdells grossos i brillants. En la planta més baixa, alguns pistils ja s'estaven tornant marrons. A hores d'ara hem de dir que, en lloc de trasplantar les plantes a tests de 25cm, hauria estat millor usar tests de 35-40cm, ja que la Critical devora els fertilitzants i el seu sistema d'arrels s'adapta a la seva fam. Així que no usis tests massa petits per a aquesta nena!

EL MOMENT DE LA COLLITA

En el dia 48 de la floració, totes dues plantes van començar a tornar-se de color marró, però les glàndules de resina seguien de color transparent. L'endemà passat, un major nombre de pistils s'havia tornat de color marró i, en observar les flors sota una lupa de 8 augments, notem que els tricomas de la planta petita ja començaven a tornar-se lleugerament blancs. El moment de la collita!

TALLAR, MANICURAR I ASSECAR ELS ESQUEIXOS DE LA CRITICAL

Després de tallar, manicurar i penjar els cabdells perquè s'assequessin, una cosa quedava clara: aquestes dues senyoretes havien produït més, en menys temps (71 dies des que van arrelar) que les seves quatre germanes (conreades de llavor) juntes.

En comparació, les quatre Critical de llavor van produir 13g, 18g, 21g i 24g de cabdells secs i manicurados, sumant un total de 76g en 79 dies. Amb els esqueixos, vam obtenir 32g (la planta alta) i 49g (la planta baixa) de cabdells secs i manicurados; això suma un total de 81g de només DOS esqueixos en 71 dies des que van tirar arrels (80 dies des del tall dels esqueixos). Així que, si encara estàs indecís sobre els esqueixos, obtenir més del doble de la collita hauria de ser un argument molt convincent a favor dels esqueixos.

Advertiment: donada la densitat dels cabdells de la Critical, són susceptibles a la floridura. Procura que la humitat i la ventilació siguin adequades, especialment en les últimes setmanes de floració.

LA FUMADA DE LA CRITICAL: AROMA, SABOR I EFECTE

Quan la Critical està seca i no la toques, no fa olor massa. Però, si trosseges un cabdell, desprèn una olor distintiva: molt “terrós”, gairebé a ametlla torrada i espècies, amb un lleuger matís a combustible. Aquesta olor disminueix a mesura que es curen els cabdells, però no desapareix completament i de cap manera afecta al seu deliciós fum. El repte d'aquest cep no és el cultiu en si, sinó el fet d'haver de manejar els seus cabdells súper resinosos (i per tant enganxosos).

Finalment, pel que fa al colocón, totes dues variants van produir una experiència similar. El seu sabor és sorprenentment ric i semblança a l'haixix, i els cabdells més gruixuts podrien tenir un sabor més Skunk. La seva fumada és molt agradable: un colocón corporal fort (però no massa fort), acompanyat d'un subidón d'eufòria motivante. Tal vegada et preguntis si acabaràs palanquejat en el sofà després d'unes calades. La resposta és no. De fet, veuràs que pots fer bastantes coses, només que amb un somriure ximple en la cara. El seu efecte puja a poc a poc; pots fumar una o dues cazoletas abans de sentir de ple l'efecte de la primera. No és el colocón més durador, però això significa que pots passar la tard/nit totalment fumat, i aixecar-te l'endemà amb el cap clar!

CONCLUSIÓ: LA CRITICAL SATISFÀ EN TOTS ELS SENTITS

En conclusió, creiem que la Critical satisfà en tots els sentits. És fàcil de conrear des de llavor o esqueix, i produeix collites excel·lents en un període increïblement curt. I, el més important, produeix un colocón de primera categoria. Aquest és un altre exemple de la genètica cannábica d'alta qualitat de Royal Queen Seeds, que sempre fa felices als conreadors i fumetas! A més, si sempre has volgut provar amb els esqueixos, la Critical és un gran cep per a començar!

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.