RQS Critical bud

Critical de Royal Queen Seeds

De Steve & Dawn

INTRODUCCIÓ

A vegades, la vida et regala un somriure gran i esbojarrat, i les coses bones passen més sovint del que és habitual. Així doncs, perds un bitllet de cinc, però immediatament en trobes un de vint. O de sobte, la teva parella insisteix, aquí i en aquest moment, en què exterioritzis les teves fantasies més calentes (et torna el bitllet de cinc que havies perdut anteriorment, i que ella ha trobat). A vegades, això passa i, quan és així, és un agradable plaer poder disposar d'una bona genètica a la teva "zona de cultiu". Com molts dels cultivadors ja saben, no hi ha res més dolç que els somriures d'orella a orella en les nostres cares, sobretot gràcies als nostres esforços "amagats".

Fa poc, mentre gaudia d'una d'aquestes estones de vida i plaer, vaig començar un altre informe de cultiu; aquesta vegada amb la Critical (feminitzada) de la sempre excel·lent Royal Queen Seeds. 

GROW SETUP

Vaig agafar sis d'aquestes excel·lents petites llavors, les vaig posar en blocs de planter i de clonació "Root Riot", i les vaig col·locar en un propagador de calor inferior, sota una bombeta d'halur metàl·lic de 400 vats ajustada a un cicle de 18/6 hores (a uns 60 cm de distància de la bombeta). Dos ventiladors d'uns 15 cm i un ventilador de torre ionitzant d'uns 45 cm d'alçària refrigeraven tot el receptacle de 1 m x 1 m x 1 m.

La barreja base que vaig utilitzar per a tot el cultiu (inclosos els clons) va ser la B'Cuzz d'Atami, amb extra Perlite (aproximadament un 10-15% més) per aconseguir una barreja "ultra airejada" per a les arrels. La Critical és molt vigorosa, tant si se sembra, com si es clona; per tant, una barreja "ultra airejada" és molt beneficiosa.

ETAPA DE CREIXEMENT

Al cap de tres dies, les sis llavors van començar a despuntar, així que vaig obrir la ventilació de la caixa propagadora i, l'endemà, vaig apagar el calefactor inferior. Dia cinc: vaig trasplantar totes les llavors en testos d'uns 9 cm amb la barreja preparada, i les vaig acostar una mica a la bombeta (uns 46 cm). Durant els següents dies, les vaig anar acostant progressivament fins al vuitè dia, quan les vaig col·locar directament sota la bombeta (entre 23 i 26 cm aproximadament).

Tot avançava a bon ritme, i el dia 15, les vaig plantar en testos d'uns 15 cm (el cultiu en un espai limitat amb moltes plantes obliga a l'ús de testos de mida limitada, i a canviar-los només quan sigui necessari).

Anteriorment, ja havia decidit que deixaria créixer les plantes segons el seu patró normal (sense doblegar-les), així que no vaig impedir el seu creixement de cap manera i, en aquesta etapa, van créixer molt ràpidament. Aviat va ser necessari canviar-les de test altra vegada i, així va ser, quan el dia 25, les vaig tornar a trasplantar als seus testos de floració. Vaig seleccionar quatre de les sis plantes, i les vaig plantar en testos d'uns 25,5 cm, tres dels quals més fondos (entre 5 i 7,5 cm) que els testos normals.

ETAPA DE FLORACIÓ

Fins a aquest moment, havia fertilitzat les plantes dues vegades amb Terra Vega de Canna (dia 8 mitja dosis, dia 20 dosis completa, o 10 ml per litre). La seva vitalitat era tal que el fet de replantar-les un parell de vegades (amb compte) gairebé no va suposar cap diferència en el seu creixement. Dia 28: va ser el moment de traslladar-les a la "sala de floració". Aquí, les vam col·locar en una bona posició, sota de dues bombetes SON T Plus de 400 watts, en un receptacle de 2 m x 1 m x 2 m (alçària) amb altres esqueixos incipients i dos ventiladors d'uns 45 cm.

Tan sols sis dies després del cicle de 12/12, les quatre plantes van començar a florir (dues d'elles es van començar a estirar) i, en aquell moment, va ser quan les vaig començar a fertilitzar amb una dosi completa de Terra Flores de Canna cada vegada que les regava. També en aquesta etapa, vaig collir quatre esqueixos de dues de les millors plantes (en parlarem més endavant).

Dia 22 del cicle 12/12: ja estaven florint com a boges i la resina ja començava a fluir. En aquesta etapa vaig duplicar la dosis de fertilitzant cada vegada que regava (20 ml per litre) i cada 5a irrigació, regava amb aigua pura. Com que les plantes florien profusament, va ser en aquesta etapa quan les vaig alimentar amb quatre dosis (durant quatre dies) d'un suplement PK 13/14. Dia 31: ja era evident que dues de les quatre plantes serien bones productores i, afortunadament, dos dels esqueixos eren d'una d'aquestes dues plantes.

Durant els deu dies següents aproximadament, totes les plantes van augmentar de pes, dues de manera més notable que la resta. Dia 38: vaig tornar a les dosis normals i, a partir del dia 42, vaig deixar de fertilitzar-les i vaig continuar regant-les. Dia 47: vaig observar que alguns dels "pistils" de les flors es tornaven de color marró, i cap al dia 51 del cicle 12/12, una observació amb una lupa de 8 augments va demostrar que les glàndules de resina de dues d'elles (les dues més baixes) començaven a tornar-se "lletoses". Tal com sospitava, les dues més altes tampoc es quedaven enrere.

ASSECATGE & CURAT

Aquella nit les vam fer la collita, les vam podar i les vam penjar perquè s'assequessin. Hi havia algunes diferències en l'estructura de creixement de les plantes i dels cabdells; les dues plantes més altes tenien cabdells més "massissos" i durs distribuïts per la planta, amb una longitud internodal gran, mentre que les dues plantes més grans, tenien una estructura de cabdells més "suau" però també eren més "densos", i l'espai internodal entre els cabdells era ferm i resistent.

L'aroma realment no variava d'una planta a l'altra; era força especiat/ "terrós" durant la formació dels cabdells (tot i que des del punt de vista del viatge, les plantes més altes potser recordaven una mica més a l'haixix/skunk) i, fins i tot, una mica més fort però, en el fons, no era cap problema.

Vam penjar els cabdells en un armari fosc durant deu dies per tal que s'assequessin; després, els vam posar en un pot de vidre durant 20 o 30 dies perquè maduressin i aconseguissin tot el seu potencial. Quant al rendiment i a la fumada, ja en parlarem més endavant, després de fer un parèntesi en l'art de clonació de la Critical. 

CLONACIÓ

Quanta gent coneixes que sigui bona en l'art de la clonació? Conec a experts cultivadors que poden obtenir tots i cada un dels grams de les seves plantes amb els ulls embenats. Però demana'ls que tallin esqueixos i, la meitat, empal·lidiran igual que els esqueixos que han intentat tallar. Evidentment, existeix l'altra meitat, que sí que ho aconsegueix. Aquests que "empal·lideixen" es classifiquen en dues categories: els que creuen que clonar és "una cosa rara només apta per a aprenents de mag del tipus Harry Potter", i els que es consideren clonadors i creuen que la seva vida depèn d'allò que fan.

Crec que el fet que algunes persones tinguin més èxit en la clonació que d'altres depèn del tipus de persona que ets, no de si ets bon "hortolà" o no. Algú que sigui un despreocupat, que sempre vegi el vas mig ple, probablement tindrà més èxit que algú que tingui una perspectiva de la vida més seriosa i més "rígida", algú a qui no li importi si el vas està mig ple o mig buit: als seus ulls, no està ple i no hi ha res més a dir! Sé que tots els que clonen amb èxit són gent tranquil·la i feliç, mentre que la majoria dels que no tenen èxit en la clonació són persones obstinades, fins i tot, rondinaires! 

De totes maneres, aquí us deixo la meva opinió sobre com clonar la Critical (o qualsevol altra varietat) amb èxit. Primer, i més important, assegura't que la teva perspectiva sobre tot el procés de clonació no és més que: si funciona, funciona, però si no funciona, què hi farem! Si creus que aquest procés és una mena de ciència rara i misteriosa, llavors, segurament fracassaràs. Comprova que tens un ganivet nou i esmolat semblant a un cúter, una mica de solució per a la clonació, blocs de planter i de clonació "Root Riot" (de Growth Technology), o alguna cosa semblant, un estimulador per al creixement orgànic de Nitrozyme (no és imprescindible) i un petit propagador de calor (indispensable).

Per a obtenir esqueixos de la Critical que estava estudiant, vaig esperar fins que les plantes van començar a florir, abans de seleccionar les que volia clonar. De totes maneres, et recomano que si ets nou en això de la clonació (o no has tingut massa èxit), obtinguis els teus esqueixos durant l'etapa vegetativa (18/6), ja que la planta estarà en un estadi de creixement "vigorós", i arrelarà més ràpidament. 

Una vegada seleccionades les plantes per a la clonació, vaig arreglar un espai a la superfície de treball de la cuina, amb blocs de clonació preparats, els quals prèviament havia submergit en aigua tèbia. Necessitaràs una broqueta o alguna cosa semblant per a tornar a fer forats als blocs (mai suposis que el forat del bloc és "correcte", ja que prémer un esqueix tendre en un forat obstruït, no és la millor manera de treballar!). També necessitaràs un got d'aigua tèbia, on hi deixaràs l'esqueix acabat de tallar, una mica de solució per a la clonació i un ganivet.

Comprova que tot està net (i això no només vol dir aclarir amb aigua abundant, sinó amb aigua calenta i detergent). També és important que prèviament escalfis la unitat propagadora unes quantes hores, abans de tallar els esqueixos.

Amb les dues plantes Critical seleccionades, a punt i a sobre la taula de treball, vaig buscar en el terç superior de la planta, un o dos punts de tall viables. Idealment, hauries de buscar una branca saludable en el terç superior de la planta; si tens una bona Critical en etapa vegetativa, podràs escollir molt. Agafa el ganivet esmolat, i des de la punta de creixement de la branca, baixa uns 10 cm (o com a mínim, la punta de creixement i tres o quatre nodes cap avall), retira totes les fulles de la zona, excepte les de la punta i el següent grup de fulles cap avall. Talla les fulles just a la tija, procurant no danyar-la. 

A continuació, a uns 10 cm (o com a mínim, tres o quatre nodes) cap avall, talla agudament a 2 cm o, millor a 5 cm per sota del node seleccionat, i posa immediatament l'esqueix en un got amb aigua tèbia. Ara, amb el ganivet sota l'aigua, fes un tall de 45 graus a sota del node inferior (mai retiris el nou esqueix de sota de l'aigua). Ara, pots estar tranquil durant una estona, ja que els esqueixos com aquest es poden deixar durant dies al got i, tot i això, arrelaran. En qualsevol cas, deixa'l al got durant un mínim de dos minuts. Això permetrà que l'esqueix absorbeixi aigua fins a la seva tija després del xoc de ser tallat i no airejat, la qual cosa normalment podria ser fatal per l'esqueix.

Ara, amb la solució per a la clonació llesta, i amb un bloc per a germinar amb un forat petit i perfecte a punt, retira ràpidament l'esqueix del got d'aigua i submergeix-lo en la solució per a la clonació. Jo, normalment, submergeixo dues terceres parts de l'esqueix durant uns 20 segons. Prem suaument l'esqueix en el bloc de germinació i pressiona molt suaument al seu voltant per assegurar-lo. Has de tenir en compte que sempre que manipulis l'esqueix (fins i tot quan encara estigui a la planta), hauràs de fer-ho amb la màxima cura possible. Qualsevol masegada o manipulació brusca, redueix les possibilitats que l'esqueix arreli.

Ara que el bloc ja està a la seva safata, col·loca'l directament al propagador amb les ventilacions tancades. Quan ja tinguis tots els esqueixos al propagador, ruixa'ls amb una mica d'estimulant Nitrozyme per al creixement; és un autèntic adob, ja que l'alimentació foliar addicional dels enzimes és un avantatge de sortida pels esqueixos. El propagador necessita una bona llum però, més important, no necessita massa calor addicional. En el cas de la Critical, jo tenia el propagador a uns 45 cm de la bombeta d'halur metàl·lic de 400 watts i, a més, tenia un ventilador a la part superior de la unitat que funcionava en tot moment. Al cap de quatre dies, vaig tornar a polvoritzar els esqueixos amb Nitrozyme. 

Dia 7: vaig començar a obrir les ventilacions del propagador. Al cap de nou dies, els quatre esqueixos tenien unes bones arrels que ja començaven a sortir dels blocs, així que els vaig trasplantar en testos d'uns 9 cm (amb la mateixa barreja que utilitzava per a la llavor Critical) i els vaig col·locar a uns 45 cm de la bombeta. Durant les 24 hores següents, no vaig apartar els ulls dels esqueixos i, en el seu primer cicle nocturn d'"exposició", els vaig tornar a ruixar amb Nitrozyme. El dia següent vaig doblegar totes les puntes que germinaven i els vaig acostar a la bombeta (30-35 cm). 

Dia 14: després d'haver-los trasplantat en testos petits (dia 23 després de tallar), els vaig canviar a testos d'uns 25 cm i, immediatament, els vaig fertilitzar amb mitja dosi de Terra Vega de Canna. Aquella mateixa nit, els vaig ruixar amb l'estimulant per al creixement i amb una dosi de 2 ml d'estimulador per litre d'aigua fertilitzada.

Durant els següents set dies, els esqueixos es van tornar bojos i van començar a créixer molt ràpidament. Al cap de 21 dies d'estar al test, vaig portar les dues plantes a la sala de floració, les vaig col·locar en la millor posició i els vaig administrar una dosis completa de Terra Flores de Canna. Cap al dia set del cicle 12/12, ambdues plantes van començar a florir. Dia 15: la producció de resina i de flor ja està en marxa. A més de la dosi doble de Terra Flores a cada irrigació, vaig decidir (degut a la seva robustesa) proporcionar-los una barreja completa de PK13/14 (5 ml per litre) des del dia 17 al 20 (12/12).

Dia 30: les dues plantes tenen un aspecte magnífic. Una és més petita que l'altra, però fa exactament el mateix que fa la seva mare: forma cabdells amb petits internodes en les quatre tiges, amb una estructura de floració densa i perfecta. La seva germana gran també segueix els passos de la mare: produeix cabdells resinosos, protuberants, massissos i espaiats. 

Dia 31: durant tres dies vaig donar-los un estímul de PK13/14, 3 ml por litre. Dia 35 (12/12): gràcies al fet d'haver-les doblegat des de bon principia, i a l'ús d'estimulants per al creixement, ambdues plantes ja havien superat a les seves mames en la producció de buds. La més alta de les dues tenia uns buds tan sòlids i pesats que ja necessitava estaques de suport. També vaig reduir la fertilització a una sola dosis en cada irrigació.

Dia 42: els cabdells ja han acabat el seu esclat floral i, ara, s'estan omplint i esponjant. La producció de resina en ambdues plantes està en el punt més àlgid. A partir d'avui, les dues plantes només soparan aigua pura fins a la collita. Dia 46: ambdues plantes son fortes i amb buds protuberants i plens de resina. Alguns pistils de la petita ja s'estan tornant marrons. Ara, reconec que quan les plantes es van trasplantar a testos d'uns 25 cm, hauria estat millor fer-ho en testos de 35-40 cm ja que la Critical, en bones condicions, és una bruixa cobdiciosa que crea un curiós sistema d'arrels per adaptar-se millor a les seves ànsies d'aliments.

Dia 48: Ambdues plantes comencen a tornar-se de color marró, però les glàndules de resina encara són clares. Dos dies després, 1/8 part dels pistils de les flors d'ambdues plantes ja son de color marró i, sota una lupa de 8 augments, la petita ja comença a mostrar una lleugera terbolesa en algunes de les seves glàndules de resina. L'hora de la collita ha arribat! 

Després de tallar, podar i penjar els buds perquè s'assequessin, hi havia un aspecte molt clar: aquestes dues senyoretes havien produït més i en menys temps (71 dies des que van arrelar) que les seves quatre predecessores juntes. De fet, les quatre llavors Critical van aconseguir un pes tallat en sec de 13 g, 18 g, 21 g i 24 g, amb un total de 76 g en 79 dies. Al mateix temps, les dues plantes clons van aconseguir un pes tallat en sec de 32 g (la planta alta) i de 49 g (la planta baixa), amb un total de 81 g en 71 dies des que van arrelar (80 dies des de l'esqueix). Els dos clons van aconseguir el doble de producció que les quatre plantes sembrades!

Cal destacar que aquesta varietat (especialment el fenomen petit) mostra una estructura de creixement de cabdells que podria ser presa del llapó o florit. T'aconsello en l'última etapa de formació dels cabdells, reguis bé, movent l'aire (no humit). De totes maneres, no apartis els ulls, per si de cas! 

CONCLUSIÓ

Crec que amb la Critical, si has fet una bona selecció, l'has doblegat un parell de vegades en les primeres etapes, ha vegetat una mica més, l'has fertilitzat en abundància i li has donat estimulants, la tens en un test gran, amb una base molt lleugera i amb dues bombetes SON de 600 watts (en comptes de 2 x 400 watts), aquesta soca té un gran potencial.

Si la Critical està seca i no la toques, no fa gaire olor. Però quan la trenques i l'obres, desprèn una olor de "qualitat" distintiva, molt terrosa, gairebé d'ametlla torrada i espècies, amb un estrany matís de "gasolina d'encenedor". Aquesta olor disminueix durant la maduració, però no desapareix completament, i no afecta de cap manera al fum de sabor encantador. Sembla que la dificultat que pots tenir amb la teva Critical no la trobaràs en les etapes de creixement, floració o assecat, sinó en el moment de caragolar. Està tan impregnada de resina que quan la toquis, acabaràs amb el paper de fumar i el tabac (si en fas servir) enganxats als teus dits, i amb tota la resta a terra!

Quant a la fumada, les dues varietats de Critical són molt semblants. El tast té uns sorprenents tocs d'haixix i de carn, amb uns cabdells protuberants i massissos amb un sabor més skunk. El viatge és molt agradable, un bon cop per al cos (però no letal), acompanyat d'una agradable sensació d'eufòria. Després d'unes quantes calades, tens la sensació que et quedaràs "tirat al sofà", però no és així. Al contrari, notaràs que pots fer moltes coses, tot i que amb una mena de somriure inestable i inquiet. El viatge t'atrapa gradualment; pots fer dues o tres calades abans que la primera t'afecti de veritat. No és el viatge més durador que existeix, però és agradable perquè et pots passar tota la nit completament col·locat i, aixecar-te l'endemà amb el cap ben clar!

Així doncs, sembla que podem marcar totes les caselles positives de la Critical: és molt fàcil clonar-la i cultivar-la, el rendiment és excel·lent i molt ràpid, i la fumada és de primera categoria. De nou, sembla que Royal Queen Seeds pot oferir genètiques d'excel·lent qualitat (feminitzades) a un preu a l'abast de gairebé tothom. Si ets del tipus de persona que (per qualsevol raó) té problemes en clonar, llavors, et recomanem fervorosament la varietat Critical com a una bona varietat per a perfeccionar les teves habilitats. 

Passa-t'ho bé! 
Steve & Dawn

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.