The RQS Blog

.By Adam Parsons

Una súper Skunk descendent de la Skunk #1

Els criadors de Royal Queen Seeds van crear la Skunk XL mitjançant un creuament entre la llegendària Skunk i avantpassades del seu propi llinatge. La Skunk XL descendeix de la Skunk #1 i la Afghan, i conté una genètica 50% índica i 50% sativa.

La llegendària Skunk va ser desenvolupada per primera vegada en la dècada de 1970 pel famós criador Sam the Skunkman, que va utilitzar una mescla de genètica autòctona de diferents llocs del món: l’Acapulco Gold, la Colombian Gold i la Afghan. Durant els anys 80, Sam va viatjar a la popular meca del cànnabis a Europa: Holanda. Amb les llavors en la butxaca, va aconseguir vendre part de la seva genètica a figures importants del sector de la cria de cànnabis, inclòs Nevil Schoenmakers.

Els criadors més atrevits no van trigar molt a usar aquesta nova genètica com a base per a crear molts híbrids que aviat aconseguirien la fama, incorporant la paraula “Skunk” en el lèxic cannàbic. Els criadors es van enamorar ràpidament de la fiabilitat i homogeneïtat de les varietats originals. Tant és així que els criadors moderns de cànnabis solen afegir quantitats variables de genètica Skunk en desenvolupar nous híbrids, per a garantir un producte final robust.

Skunk XL

Skunk XL
23_genetic background_1 Skunk 1 x Afghan
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 8 - 9 Setmanes
29_THC_1 THC: 17%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 625 - 675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Octubre
22_Effect_1 Col·locat, Equilibrat, Lluït

Comprar Skunk XL

Encara que hi ha hagut un gran nombre de fenotips de Skunk i alguns d’ells s’han fet famosos per si mateixos (Exodus Cheese, estem parlant de tu), avui dia hi ha dos ceps principals en el mercat: la Sweet Skunk i la Roadkill Skunk.

La primera procedeix de la varietat de Sam the Skunkman, un híbrid de tendència sativa. La segona és un cep desenvolupat per Nevil Schoenmakers, amb més tendència al vessant índic afganès. Si un híbrid ha estat creat usant la genètica Skunk original, contindrà cert grau d’un o tots dos d’aquests subtipus Skunk.

Skunk XL: premis

Com era d'esperar, la Skunk ha guanyat molts premis des que va irrompre en l'escena cannábica. Va guanyar el 1r premi en la High Times Cànnabis Cup 1988, en la categoria Cànnabis Cup/Millor Cànnabis. Malgrat portar gairebé quatre dècades en el mercat, la Skunk continua guanyant premis en competicions cannábicas al voltant del món, com la 13a Copa AMEC (Associació Madrilenya d'Estudis sobre el Cànnabis) a Espanya en 2009, on va ser la campiona absoluta de la categoria “Millor Varietat" i on també va guanyar el 1r premi en les categories d'aparença i sabor.

Skunk XL: Trets de cultiu

La Skunk XL de RQS és fàcil de conrear, gràcies a les seves extraordinàries qualitats – concretament la seva fiabilitat i estabilitat. A causa de la seva genètica afganesa, la Skunk és una planta vigorosa que desenvolupa unes fulles de color verd fosc, branques fortes i una robusta cua principal. En cultius d'interior, les plantes mantenen una altura compacta de 60-100cm, ideal per a la majoria d'armaris o espais de cultiu. En exterior, pot créixer fins a una altura de 160-200cm. Malgrat tenir un 50% de genètica sativa, la Skunk XL no s'estira molt durant la floració, sent una planta de molt baix manteniment que s'adapta fàcilment a tota mena d'ambients. Pots conrear-la en terra o hidro, i obtenir grans resultats usant els mètodes ScrOG o SOG.

La Skunk XL té una bona resistència a la floridura. Es creu que això es deu a la seva alta proporció de flors respecte a fulles, que afavoreix una bona ventilació al voltant de la planta. A més, això també facilita el manicurado quan arriba la collita. En interior pots treure fins a 600-650g/m², en bones condicions de cultiu. Si la conrees a l'aire lliure, preferiblement en un clima càlid i assolellat et donarà fins a 675g per planta. Si vius en climes més freds, com Holanda o el Regne Unit, és recomanable plantar-la en interior o en hivernacle per a obtenir els millors resultats.

La seva fase de floració és raonablement curta, de 7-8 setmanes, però pots deixar-la unes setmanes més si vols maximitzar la seva potència i sabor. En general, la Skunk XL és un cep poc complicat i fàcil de conrear, per la qual cosa és una gran opció per a iniciar als novençans en l'art del cultiu de marihuana.

Skunk XL: Efectes

En fumar la Skunk XL, produeix un efecte meravellosament equilibrat gràcies a la seva genètica 50% índica i 50% sativa. Com les bones índiques, ofereix un fort colocón corporal que resulta extremadament relaxant i calmant, però sense el potent efecte apalancador associat a altres índiques. Gràcies a la seva herència sativa, indueix un colocón mental eufòric i motivante, per la qual cosa el seu efecte és més energètic i no tan narcòtic com el d'altres híbrids equilibrats. La combinació de potència índica i sativa de la Skunk XL la converteix en una gran herba per a tota mena d'ocasions – és magnífica per a relaxar-te sol o amb amics, i pots gaudir-la en qualsevol moment del dia, ja sigui de dia o de nit.

La Skunk XL també és una bona varietat de cànnabis per als consumidors amb finalitats medicinals que busquen efectes físics i cerebrals que no resultin massa aclaparadors, ni massa subtils.

Skunk XL: Aroma i Sabor

La Skunk original tenia una olor penetrant, culpable del mític nom d'aquesta varietat: una olor “apestosa” que s'assemblava a la inconfusible olor d'una mofeta (en anglès, skunk significa mofeta). Les varietats Skunk modernes encara retenen una aroma molt intensa, que podria descriure's com a dolça i intens, amb tocs terrosos i uns subtils matisos cítrics. Malgrat el que suggereix el nom d'aquesta varietat, la seva aroma no causa rebuig sinó que és apreciat pels amants del cànnabis, que se senten revitalitzats instantàniament en fer olor la seva inconfusible fragància. Si conrees la Skunk XL en interior, procura tenir un bon sistema de filtració d'aire. El seu sabor és molt similar a la seva aroma. En fumar els seus cabdells, et delectaran amb un sabor dolç i afruitat, amb uns clars tocs terrosos. Produeix un fum molt agradable i, una vegada l'hagis provat, et serà difícil deixar-la!

Skunk XL: La clàssica llegenda del cànnais continua viva!

La Skunk es va introduir en el mercat fa més de tres dècades, per la qual cosa ha influït en la cultura i el cultiu cannàbic com cap altre, fins avui. El sorprenent és que, malgrat ser molt coneguda, avui dia continua sent immensament popular. I això podria tenir una explicació molt senzilla: els clàssics mai passen de moda!

Fa un cop d'ull a les llavors de la Skunk XL, la magnífica versió de Royal Queen Seeds d'aquesta llegenda cannábica!

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.