Tot el que hauries de saber sobre l'híbrid clàssic i robust anomenat Skunk XL.

SKUNK XL: ORÍGENS I HISTÒRIA GENÈTICA

La Skunk és una varietat de marihuana emblemàtica. Diu la llegenda que va ser desenvolupada a Califòrnia, a principis de la dècada de 1970, per Sam the Skunkman. Sam era membre d'un grup de criadors apassionats anomenat Sacred Seeds; però, segons el saber popular cannábico, en el moment de crear aquest cep, Sam només era un nouvingut amb poca experiència de cultiu.

En aquells temps, els criadors solien trigar diversos anys a identificar i estabilitzar la millor genètica. En el cas de la Skunk, els seus trets més desitjats eren el seu bon potencial productiu, una fase de floració breu, una proporció flor-fulla òptima, una bona ramificació i la seva característica aroma.

La base genètica de la Skunk conté varietats d'al voltant del món. Concretament, dos satives pures – la Acapulco Gold i la Colombian Gold – i una índica afganesa. La Skunk estabilitzada va arribar a Europa en la dècada dels anys 80. Poc després d'arribar a Holanda, Sam va començar a vendre les seves llavors sota el nom “Cultivator’s Choice”. Neville Schoenmakers (que més endavant crearia The Seed Bank of Holland, el primer banc de llavors) va comprar les llavors Skunk restants.

Poc després de l'aparició de les primeres llavors Skunk en l'escena cannábica holandesa, els criadors van desenvolupar moltes llavors noves basades en la genètica Skunk original. El terme “skunky” va causar furor entre els apassionats de la marihuana, que usaven aquesta paraula per a descriure el cànnabis de la vella escola, l'herba de bona qualitat com la de “els vells temps”. Fins i tot avui dia, els amants del cànnabis, especialment al Regne Unit, a vegades usen la paraula “skunk” per a referir-se a una herba extraordinàriament potent.

Skunk XL

Skunk XL

Skunk XL Royal Queen Seeds

Genetic background Skunk
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 17% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 50% Sativa, 50% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 160 - 200 cm
Harvest time October
Effect A combination of stoned + high
 

Buy Skunk XL

 

La Skunk original va ser especialment adequada per a la cria, gràcies a la seva fiabilitat i homogeneïtat. En desenvolupar nous híbrids, els criadors cannábicos moderns sovint introdueixen una quantitat de genètica Skunk per a assegurar un producte final robust. Sent una dels principals ceps fundacionals dels híbrids actuals, la Skunk és indubtablement una de les varietats més influents de tots els temps.

Encara que hi ha hagut gran quantitat de fenotips Skunk – alguns dels quals es van fer famosos pels seus propis mèrits, com la Exodus Cheese – actualment en el mercat hi ha dues varietats principals: la Sweet Skunk i la Roadkill Skunk. La primera és un híbrid de tendència sativa que prové del cep de Sam the Skunkman. La segona tendeix més al vessant índic afganès, i va ser desenvolupada per Neville Schoenmakers. Els híbrids desenvolupats usant genètica Skunk original contenen cert grau d'un a tots dos fenotips Skunk.

SKUNK: PREMIS

Com era d'esperar, la Skunk ha guanyat molts premis des que va irrompre en l'escena cannábica. Va guanyar el 1r premi en la High Times Cànnabis Cup 1988, en la categoria Cànnabis Cup/Millor Cànnabis. Malgrat portar gairebé quatre dècades en el mercat, la Skunk continua guanyant premis en competicions cannábicas al voltant del món, com la 13a Copa AMEC (Associació Madrilenya d'Estudis sobre el Cànnabis) a Espanya en 2009, on va ser la campiona absoluta de la categoria “Millor Varietat" i on també va guanyar el 1r premi en les categories d'aparença i sabor.

SKUNK XL: TRETS DE CULTIU

La Skunk XL de RQS és fàcil de conrear, gràcies a les seves extraordinàries qualitats – concretament la seva fiabilitat i estabilitat. A causa de la seva genètica afganesa, la Skunk és una planta vigorosa que desenvolupa unes fulles de color verd fosc, branques fortes i una robusta cua principal. En cultius d'interior, les plantes mantenen una altura compacta de 60-100cm, ideal per a la majoria d'armaris o espais de cultiu. En exterior, pot créixer fins a una altura de 160-200cm. Malgrat tenir un 50% de genètica sativa, la Skunk XL no s'estira molt durant la floració, sent una planta de molt baix manteniment que s'adapta fàcilment a tota mena d'ambients. Pots conrear-la en terra o hidro, i obtenir grans resultats usant els mètodes ScrOG o SOG.

La Skunk XL té una bona resistència a la floridura. Es creu que això es deu a la seva alta proporció de flors respecte a fulles, que afavoreix una bona ventilació al voltant de la planta. A més, això també facilita el manicurado quan arriba la collita. En interior pots treure fins a 600-650g/m², en bones condicions de cultiu. Si la conrees a l'aire lliure, preferiblement en un clima càlid i assolellat et donarà fins a 675g per planta. Si vius en climes més freds, com Holanda o el Regne Unit, és recomanable plantar-la en interior o en hivernacle per a obtenir els millors resultats.

La seva fase de floració és raonablement curta, de 7-8 setmanes, però pots deixar-la unes setmanes més si vols maximitzar la seva potència i sabor. En general, la Skunk XL és un cep poc complicat i fàcil de conrear, per la qual cosa és una gran opció per a iniciar als novençans en l'art del cultiu de marihuana.

SKUNK XL: EFECTES

En fumar la Skunk XL, produeix un efecte meravellosament equilibrat gràcies a la seva genètica 50% índica i 50% sativa. Com les bones índiques, ofereix un fort colocón corporal que resulta extremadament relaxant i calmant, però sense el potent efecte apalancador associat a altres índiques. Gràcies a la seva herència sativa, indueix un colocón mental eufòric i motivante, per la qual cosa el seu efecte és més energètic i no tan narcòtic com el d'altres híbrids equilibrats. La combinació de potència índica i sativa de la Skunk XL la converteix en una gran herba per a tota mena d'ocasions – és magnífica per a relaxar-te sol o amb amics, i pots gaudir-la en qualsevol moment del dia, ja sigui de dia o de nit.

La Skunk XL també és una bona varietat de cànnabis per als consumidors amb finalitats medicinals que busquen efectes físics i cerebrals que no resultin massa aclaparadors, ni massa subtils.

SKUNK XL: AROMA I SABOR

La Skunk original tenia una olor penetrant, culpable del mític nom d'aquesta varietat: una olor “apestosa” que s'assemblava a la inconfusible olor d'una mofeta (en anglès, skunk significa mofeta). Les varietats Skunk modernes encara retenen una aroma molt intensa, que podria descriure's com a dolça i intens, amb tocs terrosos i uns subtils matisos cítrics. Malgrat el que suggereix el nom d'aquesta varietat, la seva aroma no causa rebuig sinó que és apreciat pels amants del cànnabis, que se senten revitalitzats instantàniament en fer olor la seva inconfusible fragància. Si conrees la Skunk XL en interior, procura tenir un bon sistema de filtració d'aire. El seu sabor és molt similar a la seva aroma. En fumar els seus cabdells, et delectaran amb un sabor dolç i afruitat, amb uns clars tocs terrosos. Produeix un fum molt agradable i, una vegada l'hagis provat, et serà difícil deixar-la!

SKUNK XL: LA CLÀSSICA LLEGENDA DEL CÀNNABIS CONTINUA VIVA!

La Skunk es va introduir en el mercat fa més de tres dècades, per la qual cosa ha influït en la cultura i el cultiu cannàbic com cap altre, fins avui. El sorprenent és que, malgrat ser molt coneguda, avui dia continua sent immensament popular. I això podria tenir una explicació molt senzilla: els clàssics mai passen de moda!

Fa un cop d'ull a les llavors de la Skunk XL, la magnífica versió de Royal Queen Seeds d'aquesta llegenda cannábica!

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.