The RQS Blog

.


By Luke Sumpter Reviewed by: Gloria Payá


Els fitoquímics presents en el cànnabis cru són molt diferents dels que es troben en el fum que es produeix en cremar els cabdells. Si et diguéssim que menjar una bossa de flors de marihuana crua no et col·locarà, ens creuries?

La veritat és que la marihuana crua no conté molècules psicotròpiques; o, més ben dit, conté nivells extremadament baixos. En canvi, aquests cabdells frescos i enganxosos són rics en precursors químics coneguts com a àcids cannabinoids.

Es necessita una reacció molecular provocada per la calor, coneguda com descarboxilación, per a convertir els àcids cannabinoides no psicotròpics en els cannabinoids que coneixem i apreciem.

Per què és tan important descarboxilar la marihuana?

Continua llegint per a descobrir-ho tot sobre la descarboxilación. Descobriràs el mecanisme exacte, com descarboxilar les teves pròpies flors i per què deus descarboxilar també els ceps rics en CBD.

Descarboxilación: Què és?

La paraula descarboxilación sona a algun terme complex que probablement vas oblidar de la classe de Química, però en realitat descriu un procés químic molt simple en el qual es basa l'experiència amb la marihuana.

Enamorar-se del cànnabis sovint reviu l'amor per la ciència en molts fumadors i conreadors. Així que aprofita la teva passió per l'herba i prepara't per a aprendre exactament el que succeeix quan apliques una crida als teus cabdells conreats a casa.

  • Què són els àcids canabinoids?

En mirar més de prop els teus cabdells, probablement has observat una capa de petites estructures cristal·lines. Aquestes glàndules, conegudes com tricomas, treballen a preu fet produint una resina plena d'àcids cannabinoides com el THCA i el CBDA.

A mesura que la ciència del cànnabis continua avançant, els investigadors estan comprovant que aquestes molècules tenen els seus propis efectes únics. No obstant això, el THCA no produeix efectes psicotròpics i no és molt útil per als qui busquen un subidón.

Quan s'encén un porro, o es pressiona el botó del vaporitzador, s'exposen aquestes molècules a altes temperatures. Aquesta calor llavors causa que un grup carboxil es desprengui, un breu procés conegut com descarboxilación. Això converteix el THCA, CBDA i altres àcids cannabinoides en els seus corresponents cannabinoides (és a dir, THC, CBD, etc.), proporcionant-nos els seus típics efectes.

  • A quina temperatura es produeix la descarboxilació?

La descarboxilació es produeix generalment a la mateixa temperatura tant per al CBDA com per al THCA. Quan s'exposen a condicions de 110 °C de manera constant durant 30-45 minuts, els dos es converteixen en CBD i THC, respectivament. No obstant això, aquesta temperatura és prou baixa com per a deixar intactes els terpens aromàtics i altres fitoquímics desitjables.

What Are Cannabinoid Acids?
  • Avantatges de la descarboxilació

La descarboxilació té nombrosos beneficis. Encara que fumar converteix instantàniament el THCA en THC, descarboxilar la marihuana té els seus avantatges, fins i tot abans de fumar-la.

Activació de Cannabinoides

La descarboxilació activa els elements psicotròpics del cànnabis (THC) així com els elements holístics (CBD, etc.). Encara que la descarboxilació és obligatòria en fumar i al vapear, els comestibles requereixen una preparació una mica més a fons per a ser eficaces.

Evita els patògens

La descarboxilació també ofereix efectes protectors. Encara que les flors de cànnabis solen ser molt més segures al final del cicle de cultiu, els patògens poden continuar atacant els cabdells durant el seu magatzematge. La descarboxilació ajuda a eliminar la humitat de les flors de cànnabis, minimitzant la possibilitat que els patògens microbians espatllin la teva collita.

  • Per què deus descarboxilar les varietats riques en CBD

Igual que necessites descarboxilar la teva herba rica en THC per a sentir els seus efectes, també és interessant fer-ho amb les teves flors de CBD. Durant el procés de descarboxilació, el CBDA es converteix en CBD. Encara que el CBDA mostra alguns efectes interessants, el CBD ofereix beneficis molt més comprovats. Abans d'elaborar comestibles, tintures o olis amb cabdells de CBD, assegura't de descarboxilarlos per a obtenir els millors resultats.

Temperatura de descarboxilació per al THC i el CBD

Les temperatures de descarboxilació són en gran manera les mateixes per a la majoria dels principals cannabinoides. Com s'ha esmentat, una temperatura de 110 °C, mantinguda durant 30-45 minuts, aconsegueix l'objectiu.

Punts d'ebullició dels cannabinoides, terpens i flavonoides

Molts fumadors de cànnabis confonen la descarboxilació amb el vaporatge (punt d'ebullició). Encara que la descarboxilació es produeix naturalment en vaporitzar, el punt d'ebullició de diversos cannabinoides, terpens i flavonoides pot diferir dràsticament segons la volatilitat del fitoquímic en qüestió.

Consulta els ajustos de temperatura recomanats a continuació quan et vingui de gust vapear la teva marihuana.

  • Cannabinoides

Els cannabinoides es vaporitzen a diferents temperatures, cosa que significa que els vaporitzadors amb ajustos precisos poden centrar-se en cannabinoides concrets. Modifica la temperatura depenent de la mena de varietat que estiguis fumant i veuràs que diferents configuracions funcionen millor per a cabdells rics en THC que per a cabdells amb alt contingut de CBD.

THC 157°C
CBD 160–180°C
  • Terpens

Els terpens determinen els sabors deliciosos i únics de cada varietat de cànnabis. A més, aquestes molècules actuen en sinergia amb els cannabinoides per a amplificar els seus efectes.

Cariofileno 119°C
Mirceno 166–168°C
Cineole 176°C
Limoneno 177°C
Linalool 198°C
Terpineol 218°C
  • Flavonoids

Els flavonoides també complementen la complexa fitoquímica del cànnabis. Aquestes molècules s'associen amb efectes antioxidants, entre altres. Alguns d'ells es produeixen en tot el regne vegetal, mentre que uns altres són exclusius del cànnabis.

Apigenina 178°C
Canflavina A 182°C
Quercetina 250°C

Descarboxilar kief i concentrats

El kief i els concentrats de cànnabis ofereixen una experiència més potent que les flors soles. Els conreadors solen recollir el kief utilitzant o safates de tamisat, cosa que significa que els tricomes no estan exposats a altes temperatures durant el procés. A més, alguns mètodes de preparació de concentrats no arriben al punt de descarboxilació.

Per a assegurar la màxima potència, recomanem utilitzar el mateix procediment detallat anteriorment per a descarboxilar els cabdells de marihuana abans de fer aquests productes.

Com descarboxilar el cànnabis

En fumar i vaporitzar, la descarboxilació es produeix naturalment com a resultat de les inhalacions. Encara que és un procés molt menys refinat que els mètodes descrits a continuació, encendre l'herba amb una flama descarboxila els cannabinoides i terpens a l'instant, permetent-te absorbir i beneficiar-te dels efectes ràpidament. No obstant això, se sap que la calor excessiva produïda per aquest mètode "mata" algunes d'aquestes molècules volàtils. El vaporatge és un procés una mica més controlat; els vaporitzadors s'escalfen per a activar el THC i altres cannabinoides i terpens al punt exacte d'ebullició, la qual cosa permet una dosi gairebé completa de cada compost.

Com descarboxilar el cànnabis
  • Mètode del forn

El mètode més habitual per a descarboxilar cànnabis, especialment quan es preparen comestibles, és simplement "enfornar-ho" durant una estona. Per a això, cal seguir alguns passos:

  1. Pica la teva marihuana fins a obtenir trossos prou homogenis per a poder estendre'ls de manera uniforme sobre una superfície.
  2. Cobreix una safata amb paper de forn.
  3. Posa el cànnabis mòlt sobre el paper per a enfornar, estenent-lo uniformement.
  4. Precalienta el forn a 115 °C i fica la safata dins durant 45 minuts aproximadament, removent el cànnabis quan hagi passat la meitat del temps.
Mètode del forn

Durant aquest procés, és important tenir en compte la temperatura del forn. Cuinar els teus cabdells a una temperatura més elevada podria semblar un procés molt més ràpid; però el més probable és que això només degradés els cannabinoides i terpens, deixant-los possiblement inutilitzables. Cuinar l'herba a una temperatura més baixa, durant un major període de temps, sol considerar-se el mètode més segur i efectiu per a descarboxilar el cànnabis.

Encara que aquest és el mètode més utilitzat (i molts dirien que el més fàcil), existeixen altres formes de descarboxilar la marihuana.

  • Mètode del microones

Si no disposes de 45 minuts per a tenir l'herba en el forn, aquest mètode és perfecte. A més de ser una mica més pràctic, pots usar la teva propi microones per a descarboxilar la teva marihuana en uns pocs minuts. Aquí tens com:

  1. Igual que amb els mètodes anteriors, mol l'herba fins a aconseguir una consistència mitjana. Col·loca-la en un recipient o safata aptes per a microones.
  2. Posa el microones a màxima potència durant uns 90 segons.
  3. Saca l'herba i fa olor. Ha de tenir una olor forta, però no a cremat. Si encara no està llesta, remou-la i fica-la una altra vegada en el microones durant altres 60-90 segons.
Mètode del microones

Treballar la marihuana en el microones és una mica més complicat que amb el forn, ja que no tens cap control sobre la temperatura. A més, els microones varien molt, així que hauràs de fer les coses a ull, depenent del funcionament i del model que tinguis a casa.

Si et preocupa cremar l'herba amb aquest mètode, prova posant el microones a una potència més baixa i deixa l'herba dins durant més temps.

Vigila sempre la marihuana per a assegurar-te que no s'estigui cremant, i utilitza el nas per a saber si s'ha descarboxilado correctament.

Sigui com sigui la forma que triïs per a descarboxilar la teva herba, recorda: temperatura baixa i a poc a poc. Si utilitzes temperatures altes per a escalfar més ràpid l'herba, corres el risc de cremar tant els cannabinoides com els terpens, la qual cosa arruïnaria la potència i l'aroma de la teva marihuana. Queda't en temperatures més baixes i pren-te el teu temps, i acabaràs amb una herba perfectament activada i llista per a utilitzar en qualsevol de les teves receptes favorites.

  • Mètode al buit

Aquest mètode és possiblement el nostre segon mètode favorit per a descarboxilar marihuana després del mètode del forn. Com l'aigua bull a 100℃, és literalment impossible cremar l'herba amb aquest mètode. A més, com usaràs un termòmetre, també tindràs un control molt precís sobre la temperatura per a assegurar-te que actives tots els cannabinoides dels teus cabdells.

Aquí tens com descarboxilar la teva herba amb el mètode al buit:

  1. Pica els cabdells fins a aconseguir una consistència mitjana, col·loca'ls en una bossa hermètica i segella-la al buit.
  2. Si tens una màquina de cocció al buit, configura-la per a cuinar a 95℃. Col·loca la bossa en la màquina i cuina durant aproximadament 1 hora. Si no tens una màquina de cocció al buit, omple una casserola amb aigua i posa-la a bullir a foc alt.
  3. Quan bulli, baixa el foc i utilitza un termòmetre per a mantenir la temperatura de l'aigua a 95-100℃.
  4. Col·loca la bossa d'herba segellada al buit en l'aigua i cuina durant aproximadament 60 minuts.

Quan s'usa el mètode al buit, la paciència és la clau. Amb aquest mètode es triga molt més temps que amb els altres de la llista, però els resultats són realment bons.

  • Mètode natural

Val la pena esmentar que la marihuana, per si sola, es descarboxila naturalment amb el temps. L'exposició del cànnabis als elements és suficient per a convertir gradualment el THCA en THC i el THC en el cannabinoide CBN. Però aquest procés és increïblement llarg, per la qual cosa molt probablement necessitaràs calor perquè es produeixi la descarboxilació. Sigui com sigui el mètode triat, la descarboxilació és essencial per a "desbloquejar" el poder psicotròpic del nostre volgut THC.

Tens 18 anys o més?

El contingut de RoyalQueenSeeds.cat és únicament apte per a adults i està reservat per a majors d'edat.

Assegura't de conèixer les lleis del teu país.

En clickar a ENTRAR, confirmes
que tens
18 anys o més.